ASAYİŞ - 29 Haziran 2024 Cumartesi 05:23

Takla atan otomobilde can pazarı: 1 ölü, 1’i ağır 2 yaralı

A
A
A

Bursa’da birbirleri ile yarıştıkları iddia edilen 2 otomobil birbirine çarptı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 1’i ağır 2 kişi yaralandı.

Kaza, saat 04.00 sıralarında merkez Nilüfer ilçesi Ertuğrul Mahallesi Bursa-İzmir Yolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Muzaffer Samet Turna (23) idaresindeki 34 HBC 281 plakalı otomobil, İzmir istikametine seyir halindeyken, iddiaya göre Berkay S. yönetimindeki 16 NJ 505 plakalı otomobil ile yarışmaya başladı. Yarış halinde olan 2 otomobil birbirine çarptı. Çarpışmanın etkisiyle Muzaffer Samet Turna idaresindeki 34 HBC 281 plakalı otomobil sürücüsünün kontrolünden çıkarak yol kenarında bulunan ağaçlara çarptı.

Ağaca çarptı, takla attı

Ağaca çarptıktan sonra takla atan otomobil, yol kenarında durdu. Kazayı gören diğer sürücüler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaşanan kazada, Muzaffer Samet Turna ile aynı otomobilde yolcu konumunda bulunan Yusuf C., otomobilde sıkıştı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, araçta sıkışan Muzaffer Samet Turna ile Yusuf C.’yi çıkardı. Sağlık ekiplerinin yaptıkları kontrollerde Muzaffer Samet Turna’nın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Kazada ağır yaralanan Yusuf C. Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, hafif yaralanan Berkay S. Bursa Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Muzaffer Samet Turna’nın cansız bedeni, otopsisi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

Öte yandan, kaza sebebiyle tek şeride düşürülen trafik akışı, ağaçların ve otomobillerin kaldırılması sonrası normale döndü. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

Emir Aktaş

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beton mikserinin altında kalarak hayatını kaybeden çocuğun amcası: "Bu kaza değil cinayettir" Kağıthane’de virajı alamayan beton mikserinin park halindeki gelin arabasının üzerine devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 8 yaşındaki çocuğun amcası konuştu. Acılı amca, sürücünün alkollü olduğunu söyleyerek, “Canımızı aldı, umutlarımızı aldı. Hayatımızı söndürdü. Kaza diyorlar ama bu bir kaza değil, bu bir cinayettir” dedi. Kağıthane Gürsel Mahallesi’nde geçtiğimiz gün meydana gelen olayda, aşırı hızla seyir halinde olan ve virajı alamayan Hüseyin Toyga yönetimindeki beton mikseri, yol kenarında park halinde bulunan gelin arabasının üzerine devrildi. Bu sırada ailesiyle düğüne gitmek üzere aracın önünde bekleyen 8 yaşındaki Emin Berk Nalcı isimli çocuk, beton mikseri ile gelin arabası arasında sıkışarak hayatını kaybetti. “Kaza diyorlar ama bu bir cinayettir” Feci kazada hayatını kaybeden 8 yaşındaki Emin Berk Nalcı’nın acılı amcası Cüneyt Gümüş, “Biz Tuzla’da oturuyoruz. Tuzla’dan Kağıthane’ye kızımı almaya gittik, oradan gelin almaya gidecektik. Aracımızı uygun bir şekilde park ettik. Kızımı beklerken o esnada vatandaş rampa yukarı nasıl bir hızla geldiyse mikseri devirip bize çarptı. Canımızı aldı, umutlarımızı aldı. Hayatımızı söndürdü. Kaza diyorlar ama bu bir kaza değil, bu bir cinayettir. Alkollü vatandaş o saatte sabahın 12’sinde nasıl bir alkol alıp da nasıl cinayet işledi, biz de bilmiyoruz. Şoktayız, kendimizi kaybetmiş durumdayız” dedi. “En iyi cezası alsın” Gümüş, “Gereken neyse yapılsın. En iyi cezayı alsın. Raporda yüzde 40 alkollü olduğu söyleniyor. Kazadan sonra şahıs el kol hareketi yapmış, hiç umursamamış, kaza yaptığının farkında bile değilmiş. Arabanın içinde alkol şişeleri varmış” diye konuştu. “Bunların hız sınırları yok mudur? Otobüslerin nasıl bir hız sınırı varsa bu arabaların da bir hız sınırının olması lazım” diyen Gümüş, “Cezaların ağırlaştırılması lazım, bu cezalar ağırlaştırılmazsa her zaman bir evin ocağına ateş düşüyor. Umutlarımızı çalıyor. Daha ne diyebilirim ki, sözün bittiği yer. Cenazemizi memleketimiz Kastamonu’ya defnedeceğiz” şeklinde konuştu.
İstanbul SUDE ile ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli İhtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü olan Sultangazi Aile Destek Evi, binlerce aileye yardım eli uzatıyor. Giyimden kırtasiyeye geniş bir yelpazede malzeme desteği sağlayan SUDE, ihtiyaç sahibi ailelere 20 milyon lira değerinde destek sağladı. İlçede uzatılmamış el kalmasın diye çalışan Sultangazi Belediyesi, ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmıyor. Sultangazi Aile Destek Evi (SUDE); ihtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü olmayı sürdürüyor. Onlara giyimden gıdaya, medikalden temizlik malzemelerine kadar destek sağlamaya devam ediyor. Kart tanımlanıyor İhtiyaç sahibi aileler belediyeye başvurabiliyor. Yapılan incelemeler sonucunda Sultangazi Aile Destek Evi’nden yararlanma kriterlerine sahip olduğu tespit edilen ailelere belli bir miktarı içeren kart tanımlanıyor. SUDE’ye gelen aileler ihtiyaçları doğrultusunda bir mağazadan alışveriş yapar gibi giyimden temizlik malzemesine belediyenin tanımladığı kartla alabiliyor. "İhtiyaç sahibi ailelerimizin yanındayız" Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “Sultangazi Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışıyla ilçemizde hizmet ulaşmamış kesim kalmasın diye tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte titiz bir çalışma yürütüyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimizi yalnız bırakmıyor, her fırsatta onların yanında olduğumuzu yaptığımız çalışmalarımızla gösteriyoruz. SUDE de önemli hizmetlerimizden bir tanesi. Hayırseverlerle ihtiyaç sahibi ailelerimizin arasında köprü görevi görüyoruz. SUDE ile ailelerimize gıda, giyim, kırtasiye, hijyen gibi malzeme desteği sağlıyoruz. Bu güne kadar ailelerimize 20 milyon liralık bir yardım yaptık, yapmaya da devam ediyoruz” diye konuştu.