GÜNDEM - 01 Temmuz 2024 Pazartesi 14:52

Beton mikserinin altında kalarak hayatını kaybeden çocuğun amcası: "Bu kaza değil cinayettir"

A
A
A

Kağıthane’de beton mikserinin park halindeki gelin arabasının üzerine devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 8 yaşındaki çocuğun amcası konuştu.

Kağıthane Gürsel Mahallesi’nde geçtiğimiz gün meydana gelen olayda, aşırı hızla seyir halinde olan ve virajı alamayan Hüseyin Toyga yönetimindeki beton mikseri, yol kenarında park halinde bulunan gelin arabasının üzerine devrildi. Bu sırada ailesiyle düğüne gitmek üzere aracın önünde bekleyen 8 yaşındaki Emin Berk Nalcı isimli çocuk, beton mikseri ile gelin arabası arasında sıkışarak hayatını kaybetti.

“Kaza diyorlar ama bu bir cinayettir”

Feci kazada hayatını kaybeden 8 yaşındaki Emin Berk Nalcı’nın acılı amcası Cüneyt Gümüş, “Biz Tuzla’da oturuyoruz. Tuzla’dan Kağıthane’ye kızımı almaya gittik, oradan gelin almaya gidecektik. Aracımızı uygun bir şekilde park ettik. Kızımı beklerken o esnada vatandaş rampa yukarı nasıl bir hızla geldiyse mikseri devirip bize çarptı. Canımızı aldı, umutlarımızı aldı. Hayatımızı söndürdü. Kaza diyorlar ama bu bir kaza değil, bu bir cinayettir. Alkollü vatandaş o saatte sabahın 12’sinde nasıl bir alkol alıp da nasıl cinayet işledi, biz de bilmiyoruz. Şoktayız, kendimizi kaybetmiş durumdayız” dedi.

“En iyi cezayı alsın”

Gümüş, “Gereken neyse yapılsın. En iyi cezayı alsın. Raporda yüzde 40 alkollü olduğu söyleniyor. Kazadan sonra şahıs el kol hareketi yapmış, hiç umursamamış, kaza yaptığının farkında bile değilmiş. Arabanın içinde alkol şişeleri varmış” diye konuştu. “Bunların hız sınırları yok mudur? Otobüslerin nasıl bir hız sınırı varsa bu arabaların da bir hız sınırının olması lazım” diyen Gümüş, “Cezaların ağırlaştırılması lazım, bu cezalar ağırlaştırılmazsa her zaman bir evin ocağına ateş düşüyor. Umutlarımızı çalıyor. Daha ne diyebilirim ki, sözün bittiği yer. Cenazemizi memleketimiz Kastamonu’ya defnedeceğiz” şeklinde konuştu.

Halit Arslan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Akdeniz’de parklar yenileniyor Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe sınırları içinde bulunan ve zaman içinde ömrünü tamamlayan veya çeşitli sebeplerle zarar gören parklarda, çocuk oyun grupları ile spor aletlerini yenileyip çocuklara ve mahalle sakinlerinin kullanımına sunuyor. Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, yenilenen parklardaki çalışmaları yerinde inceleyip Park ve Bahçeler Müdürü Cem Civaoğlu’ndan bilgi aldı. Karaduvar Mahallesi’nde bulunan parkı ziyaret eden Sarıyıldız; “Daha önce belirlenen parklarımızın 4’üne oyun grupları montajı yapıldı. Bu parklarımız Turgut Reis Mahallesi’nde bulunan Romanlar Parkı, Çay Mahallesi Sardunya Parkı, Çay Mahallesi 6408 Sokaktaki yeşil alan ile Huzurkent Adnan Menderes Mahallesi’nde bulunan Uzun Park’tır” dedi. “Gediz Parkı’nın oyun grupları da yenilenecek” Karaduvar Mahallesi’nde yapılacak montajın ardından çocuklara çok daha güvenli oyun gruplarını hediye edeceklerini kaydeden Sarıyıldız, “Önümüzdeki günlerde Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığından sözünü aldığımız son oyun grubu da Kültür Mahallesi’nde bulunan Gediz Parkına monte edilecek. Ancak bu parkımızın oyun grubu montajının yapılacağı alan yeterli olmadığından öncelikle burada bir alan genişletmesi yapacağız” diye konuştu. Sarıyıldız, gün içinde mahallede hizmet veren taziye evini de Karaduvar Mahallesi Muhtarı Fikret Altan ile birlikte ziyaret ederek, yapılması gereken bazı çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Samsun Canik’te meclise tatil yok Samsun’un Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Canik için seferberlik halinde çalıştıklarını belirterek, meclis olarak yaz tatili yapmayacaklarını açıkladı. Başkan İbrahim Sandıkçı, ilçeye yeni projeler ve yatırımlar kazandırmak için gayretle çalışmaya devam ettiklerini belirtti. İlçede üstyapı ve altyapı çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Başkan Sandıkçı, Canik’in değerine değer katacak eser ve hizmetleri ilçeye kazandırmaya devam edeceklerini ifade ederek, “Canik’imizi eser ve hizmetlerle ihya etmeyi sürdüreceğiz” dedi. Canik Belediye Meclisi Temmuz Ayı Açılış Toplantısı, Başkan Sandıkçı’nın başkanlığında gerçekleşti. Sahada gece gündüz demeden çalışmaya devam ettiklerini belirten Başkan Sandıkçı, “Canik’imizi daha ileriye taşımak, ilçemize yeni eser ve hizmetler kazandırmak için ilk günkü heyecanımızla çalışmaya devam ediyoruz. Sahadan bir an olsun ayrılmadan, Canik için seferberlik halinde çalışıyoruz. Modern şehir yapısı kazandırdığımız ilçemizin, değerine değer katacak yeni projeleri ve yatırımları kazandırmayı sürdüreceğiz” diye konuştu. Canik Belediye Meclisinin oy birliğiyle tatil yapmadan çalışma kararı aldığı toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Meclis üyelerine ilçede yapımı devam eden ve planlanan projeler hakkında bilgilendirmeler yapan Sandıkçı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Avusturya’yı mağlup ederek çeyrek finale yükselen A Milli Futbol Takımını tebrik etti.
Antalya ATSO Başkanı Bahar: "Enflasyonda kırılma başladı, sabırla beklemeye devam etmeliyiz" Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, Haziran ayı enflasyon verilerini değerlendirdi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar Haziran enflasyonunu değerlendirerek, enflasyonda uzun süredir beklenen gerilemenin başladığını, Temmuz ve Ağustos verilerinde iyileşmenin hız kazanacağını kaydetti. Haziran ayında tüketici fiyat endeksinin aylık bazda yüzde 1,64, yıllık bazda yüzde 71,60 olduğunu ifade eden Başkan Bahar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aylık bazda son 13 ayın en düşük düzeyine inen enflasyon yıllık bazda yönünü aşağı çevirdi. Haziranda enflasyonda düşüş olması uzun süredir beklenen bir gelişmeydi. Veriler beklentilerden bir parça daha iyi geldi. Temmuz ve Ağustos aylarında iyileşmenin hızlanması, birkaç ay içinde enflasyonun yüzde 50’nin altına inmesi, yıl sonunda ise yüzde 40 civarına gerilemesi bekleniyor.” Rezervlerde hızlı ve güçlü iyileşme Enflasyonla mücadele ederken uygulanan para politikası araçlarının etkilerinin gecikmeli olarak hissedildiğini dile getiren Başkan Bahar, “Mevcut faiz düzeyi daha birkaç aydır, beklenen enflasyon düzeyinin üzerine çıkmış durumda. Şirketler ve vatandaşlar yavaş yavaş TL varlıklara geçmeye başladı. Mevduatlarda TL’nin payı artarken, dövizin payı düşüyor. Yabancı yatırımcılar kademeli olarak TL repo, TL tahvil ve hisse senetlerine yatırıma dönüyorlar. Rezervlerimizde hızlı ve güçlü biri iyileşme var. Temmuz-Ağustos aylarında enflasyonda büyük düşüşler göreceğiz” ifadelerini kullandı. "İşler zora girince tedaviyi bırakmayalım" Dezenflasyon sürecinin en zor dönemine girildiğini vurgulayan ATSO Başkanı Bahar, “İşlerin kademeli olarak yavaşlaması ve artan finansman yükü iş dünyası tarafını, yüksek kredi faizleri ve azalan alım gücü vatandaşımızı zorlamaya başladı. Önümüzdeki aylarda enflasyon düştükçe, faiz indirimi baskıları artmaya başlayacak. Muhtemelen sonbaharda faiz indirimlerini yüksek sesle konuşmaya başlayacağız ve Merkez Bankası da verilere bakarak ne olması gerektiğine karar verecek” dedi. Bu süreçte ekonomi yönetimine herkesin yardımcı olması gerektiğini kaydeden Bahar, “Amacımızın ne olduğuna millet ve devlet olarak karar vermeliyiz. Amacımız 2021-2023 döneminin yaptığı tahribatı gidermek mi olacak; yoksa 60 yıldır gelgitlerle yaşadığımız enflasyon belasından kalıcı olarak kurtulmayı mı seçeceğiz? Biz kalıcı çözümden yanayız. İşler zora girince tedaviyi bırakmayalım. Dezenflasyon sürecini sonuna kadar sürdürelim. Sabırla ve disiplinle iki yıl hepimiz dişimizi sıkalım ve enflasyonu tek haneye indirelim istiyoruz” diye konuştu. Türkiye’nin en hızlı büyüyen ili olan Antalya’nın iş dünyası olarak ekonomide birinci ve öncelikli sorununu enflasyon olarak gördüklerini vurgulayan Bahar, bu süreçte üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını kaydetti.
Samsun Başkan Kurnaz: “Katılımcı, şeffaf ve yenilikçi belediyecilik anlayışını ön planda tutuyoruz” İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, katılımcı, şeffaf ve yenilikçi belediyecilik anlayışını ön planda tuttuklarını söyledi. Samsun’un İlkadım Belediyesi 2025-2029 yılları stratejik plan çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında, plana dahil edilen belediye personeline bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. İlkadım Belediyesi Hizmet Binası Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirilen toplantıda, vatandaşların taleplerini göz önünde bulundurulduğu vurgulandı. Çalışmalarda şeffaf belediyecilik anlayışını ön planda tuttuklarını söyleyen Başkan İhsan Kurnaz, “Göreve geldiğimiz günden bu zamana kadar İlkadım için yapılanların çok daha fazlasını yapma gayreti içerisindeyiz. Bu doğrultuda önümüzdeki yıl hayata geçireceğimiz 2025-2029 yılları stratejik planımızın çalışmalarını sürdürüyoruz. Tasarruf tedbirlerini gözeterek hazırladığımız stratejik planımıza, Büyükşehir Belediyesini, kamu kurumlarını, üniversitelerimizi, STK’ları, özel sektörü, vatandaşlarımızı, muhtarlarımızı paydaş olarak dahil ediyoruz. Özellikle vatandaşlarımızın ve muhtarların taleplerini göz önünde bulunduruyoruz. Çalışmalarımızda; katılımcı, şeffaf ve yenilikçi belediyecilik anlayışıyla ön planda tutuyoruz. Türkiye Yüzyılı ve gelecek vizyonlarımızı da göz önünde bulundurarak hazırladığımız stratejik planımızı ekim ayında meclisimizin gündemine getirmeyi planlıyoruz. Çalışmalarımızın, İlkadım’ımıza ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.