ASAYİŞ - 29 Mart 2021 Pazartesi 14:12

Yakınlarının 4 gündür haber alamadığı adam evinde ölü bulundu

A
A
A
Yakınlarının 4 gündür haber alamadığı adam evinde ölü bulundu

Antalya'da 4 gündür haber alınamayan ve yalnız yaşayan 54 yaşındaki adam evinde koltuğunda ölü bulundu.

Edinilen bilgiye göre olay öğle saatlerinde, Kepez ilçesi Fatih Mahallesi 3386 Sokak'taki bir müstakil evde meydana geldi. Çöplerden topladığı geri dönüşüm malzemelerini satarak geçimini sağlayan ve yalnız yaşadığı öğrenilen 54 yaşındaki Yüksel Ocakçı'dan akrabaları 4 gündür haber alamadı. Eve gelen akrabalar, açık pencereden baktıklarında Ocakçı'nın koltukta hareketsiz olduğunu fark etti. Seslenmelerine cevap alamayan Ocakçı'nın yakınları durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Eve gelen polis ve sağlık ekipleri Yüksel Ocakçı'nın hayatını kaybettiğini belirledi. Yüksel Ocakçı'nın yakınları büyük üzüntü yaşadı. Polis olayla ilgili inceleme başlatırken, Ocakçı'nın cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Gazi Taş
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Uzmanı uyardı: ‘Uzun süre güneşte kalmak kanser riskini arttırıyor’ Doç. Dr. Mustafa Tosun, uzun süre güneşte kalmanın kanser riskini arttırdığını söyledi. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte güneş kremi kullanımında ciddi bir artış yaşanıyor. Uzmanı yaptığı açıklamada sahte güneş kremlerine karşı uyarılarda bulunurken her üç saatte bir kremin yenilenmesi gerektiğini vurguladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da güneşin dik geldiği ve UV ışınlarının en yoğun olduğu yaz mevsiminde, güneş kremi kullanımı oldukça arttı. Gün boyunca dışarıda çalışanlar, açık havada spor yapanlar veya sıradan bir günü güneş altında geçiren herkes, güneş kremi kullanmayı ihmal edebiliyor. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Tosun piyasadaki sahte kremlere karşı vatandaşı uyararak, “Krem tercihinde bilindik markalar tercih edilmeli. İnternette satılan sahte kremlere dikkat edilmeli” dedi. “Deri kanserinde artış gözlendi” Çocukların güneşe fazla maruz kaldıklarında oluşan güneş yanıklarının ilerleyen dönemlerde kansere neden olabileceğini vurgulayan Tosun, “Güneşle birlikte son yıllarda deri kanseri de arttı. Güneşin deri kanserine etkisi, güneşe bağlı lekelenmeler, hem de güneşe bağlı yaşlanma gibi yan etkiler gözükebilir. Kış aylarında da güneşten korunmak önemli fakat yaz aylarında güneşten korunmak önem arz ediyor. Güneş ışınları dünyamıza saat sabah 10.00 ile 16.00 arasında dik açıyla ulaşıyor. Bu saat aralığında mümkün olduğunca dışarı çıkılmamalı. Dışarı çıkıldığı takdirde ise çıkmadan yarım saat önce güneş kremi kullanılmalı ve her üç saatte güneş kremi tazelenmeli. Çünkü güneş kremlerinin belli bir koruma süresi var. Yaşlılar ve çocukların güneşten kendilerini korumaları lazım. Özellikle çocuklar güneşe fazla maruz kaldıklarında oluşan yanıkları ilerleyen dönemlerde kansere neden olabilir. Güneş kremlerinde dermokozmetik markalar önemli. İnternette satılan sahte kremlere dikkat edilmeli. Tabii bununla birlikte cilt tipine uygun krem seçimi de bir hayli önemli. Güneş kremleri D vitamini sentezini engellemez. Güneş yanığı olduktan sonra bizim önerdiğimiz kremler kullanılmalı. Halk arasında bilinen yoğurt ve buz sürme durumu ortaya beklenmeyen sonuçlar çıkartabilir” şeklinde konuştu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iklim değişikliği ile mücadeleye dijital uygulamalı çözüm Antalya Büyükşehir Belediyesi, kardeş şehir Nürnberg ile birlikte başvurulan ve Almanya Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen Nakopa programı çerçevesinde hibe desteği almaya hak kazandı. “Antalya’da İklim Değişikliği İle Daha Etkili Mücadele İçin Dijital Uygulamalar” adlı proje için 248 bin Euro hibe desteği alınacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı ve Almanya Nürnberg Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi’nin ortak çalışmaları sonucu başvurusu yapılan proje kabul edildi. İnsan kaynaklı iklim değişikliği konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan proje için Engagement Global bünyesinde faaliyet gösteren Tek Dünyada Belediyeler Hizmet Dairesi (SKEW) tarafından yürütülen ve Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen Nakopa programı kapsamında 248 bin 400 Euro hibe desteği sağlanacak. Kübik oda ile etkileşimli öğrenme Projeyle, Antalya Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi’nde hareketli görüntülerin yer aldığı interaktif bir öğrenme ortamı sağlanacak. Bu amaçla oluşturulacak kübik odada, insan kaynaklı iklim değişikliğine ilişkin senaryolar ve infografikler üç duvarda sunulacak. Dördüncü duvarda ise Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği çevre projeleri ve çözümleri hakkında video ve bilgiler yer alacak. Ulaşım sorunları, sera gazlarının etkileri, denizde istilacı türler, orman yangınları ve çevresel atıklar gibi kentimizi ve tüm dünyayı ilgilendiren problemlere dikkat çekilecek. Nürnberg heyeti inovasyon merkezini gezdi Nürnberg Dış İlişkiler Daire Başkanı Vekili Silvie Preusser ile Nürnberg Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Antalya Koordinatörü Luis Prada Antalya’ya gelerek projenin hayata geçirileceği Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi’ni gezdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Çevre Yüksek Mühendisi Lokman Atasoy ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanı Melike Kireçcibaşı merkez hakkında Nürnberg heyetine bilgi verdi. Ziyaretçiler iklim değişikliği konusunda bilinçlenecek Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Çevre Yüksek Mühendisi Lokman Atasoy, kübik oda sayesinde, ziyaretçilerin insan kaynaklı oluşan iklim değişikliği ve çevreye etkilerini, dikkat edilmesi gereken hususları teknolojiyi kullanarak daha etkili bir şekilde aktarabileceklerini ifade etti. Atasoy, “Kuracağımız dijital kübik odada ziyaretçilerimiz iklim değişikliğinin etkilerini daha gerçekçi olarak görecekler. Sesli ve görsel efektler ile verilecek mesajlar ziyaretçilerin hafızasında daha çok yer alacak. Antalya’mız için yine ilk olacak bir proje. 2026 yılında tamamlanmasını planladığımız bu proje sayesinde başta çocuklar olmak üzere Antalya halkının çevre farkındalığının artmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
İstanbul (ÖZEL) Esenyurt’ta çocuklara bıçak çeken yaşlı kadın, mahallenin kabusu oldu Esenyurt ilçesinde oyun oynayan çocuklara sesten rahatsız olduğu gerekçesiyle bıçak çeken yaşlı kadın, mahallenin kabusu oldu. Kadının elinde bıçakla komşularla kavga ettiği anlar kameralara yansıdı. Edinilen bilgilere göre Fatih Mahallesi’nde apartman dairesine yalnız yaşayan Nuriye K. isimli yaşlı kadın, mahalleli çocukların adeta kabusu oldu. Oyun seslerinden rahatsız olduğu iddia edilen yaşlı kadın, bıçak çekerek çocukların üzerine yürüdü. Sokakta oynayan çocukların üzerine sıcak çorba ve su döktüğü iddia edilen yaşlı kadın, aileleri canından bezdirdi. Dün akşam ise apartmanda bir daireye misafirliğe gelen çocukların sesinden rahatsız olan kadın, yine bıçağını alarak üzerlerine yürüdü. Çocukların ailelerinin tepki göstermesi üzerine başlayan tartışma kısa sürede büyüdü. Elinde bıçağıyla evinin kapısına çıkan kadın, komşularını da tehdit etti. Yaşananlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Apartman sakini Yasin Yekin, "Karşı komşumuz yaşlı teyze. Çocuklar parka giderken ayakkabılarını giyerken teyze bağırmış çağırmış bıçak çekmiş. Çocuklar 5-7-8 yaşlarında Çocukların üzerine yürümüş. Eşim ve evdeki misafirler teyzeye tepki göstermişler. Teyze genelde böyle şeyler yapıyor. Kimin çocuğu olursa olsun mahallede ses olmasını istemiyor. Hemen hemen her gün benzer şeyler yaşanıyor. Sokakta çocukların oynamasına izin vermiyor. Çocukların psikolojisini bozuyor. Çorba döküyor, su döküyor, taş atıyor" ifadelerini kullandı. Bir başka mahalle sakini Müjdat Çelebi ise, "Genelde sürekli oluyor. Psikolojik rahatsızlığı var. Sürekli sağa sola saldırıyor. Sokakta çocukları oynatmıyor. Kimseye huzur vermiyor, defalarca polis çağırdık. Geliyor yaşlı diye bir şey yapmıyor. Çoluğumuz çocuğumuz var sürekli elinde bıçak sağa sola saldırıyor" şeklinde konuştu.
Balıkesir Sındırgı Belediye meclisi toplandı Sındırgı Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Göreve gelir gelmez siyasi kimliği bir kenara bırakarak vatandaş odaklı ve ilçenin her köşesine eşit hizmet anlayışı ile çalışmalarını yürüten Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak ortak akıl ile ilçeyi büyüteceklerinin altını çizdi. Çözüm odaklı hizmet sorunları ortadan kaldırıyor Kendi kendini denetleyen bir mekanizma ile oluşturulan çözüm masasında vatandaşların talepleri anında çözüme kavuşuyor. Sındırgı Belediyesi “ Çözüm Masası “ ile 3 ayda 2430 vatandaşın istek, talep ve şikâyetleri kayıt altına alındı, 2122 talep çözüme kavuştu. Sındırgı Belediyesi’nde “Çözüm Masası” personeli, vatandaşlarla birebir iletişim kurarak yapacakları işlemlerde ve sorunlarının çözümünde yardımcı oluyor. Çözüm Masasında vatandaşlar bilgi alma, şikâyet ve talep başvurusu gibi birçok hizmete kolaylıkla ulaşabiliyor. Vatandaşları ’Güler Yüzle’ karşılayan Çözüm Masası personeli vatandaşlarla birebir iletişim kurarak yapacakları işlemlerde yardımcı olurken, sorunlarının çözümünde de yol göstericilik yapıyor. Sındırgı Belediyesi’ne girdiklerinde güler yüzlü hizmet anlayışını benimseyen çalışanlar ile karşılaşan vatandaşlar, çözüme kavuşan sorunlarının mutluluğuyla Sındırgı Belediyesi’nden ayrılıyor. Tüm konularda vatandaşın ilk muhatap olduğu Çözüm Masası talep ve şikâyetlerin ilgili birimlere iletilerek sorunların yerinde çözümü başta olmak üzere doğru ve etkili iletişim teknikleriyle vatandaşlar ile Sındırgı Belediyesi arasındaki bağın en büyük temsilciliğini yapıyor. 0532 166 11 24 Whatsapp İhbar hattı da Çözüm Merkezi bağlantılı çalışarak anında çözüme katkı sağlıyor. Sındırgı Belediye Başkanı Sak “ Merkezinden kırsalına geniş bir hizmet ağımız var. Birimlerimiz saha da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çözüm Masası ile de vatandaşlarımıza daha hızlı ve birebir çözüm odaklı hizmet sağlıyoruz. 3 ay gibi kısa bir sürede binlerce talep gerçekleştirildi. Gerçekleştirilemeyen uzun süreçli taleplerin de hızlı bir şekilde çözüme ulaşması için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Talep, öneri ve şikâyetlerinizi hiç çekinmeden Çözüm Merkezimiz vasıtası ile bizlere iletebilirsiniz. Halkımız mutlu olunca biz daha mutlu oluyoruz” dedi. Bulunduğumuz makam halka hizmet için bir araç Her vatandaşın talebine çözüm odaklı yaklaştıklarını belirten Başkan Sak “ İlçemizin her noktasına eşit ve adaletli şekilde hizmet ediyoruz. Bulunduğumuz makamlar halka hizmet etmek için bir araç. Birlik ve beraberlik içesinde meclis üyelerimiz, personelimiz, muhtarlarımız ve halkımızla ortak akıl ile ilçemizin sorunlarına odaklanıyoruz. Az laf çok iş prensibi ile birlikte yöneteceğiz. 3 aylık zaman diliminde dokunmadığımız mahallemiz kalmadı. Bu makamlar vatandaşın bizlere verdiği bir emanettir. Bu emanete de en güzel şekilde sahip çıkacağız. Bu zamana kadar ilçemizin geleceğine katkı sağlayan, hizmet eden tüm belediye başkanlarımızdan Allah razı olsun. Bizler de devraldığımız bu bayrağı en üst seviyelere taşıyacağız. Önemli olan vatandaşlarımıza ve bu şehre değer katmak“ şeklinde konuştu. İsraftan kaçınarak hizmeti çoğaltıyoruz Göreve geldiğinden bu yana israf unsurlarını ortadan kaldırarak belediye bütçesini rahatlatmak için çalışmalar yürüten başkan Sak yapılan hizmetin yanı sıra üç aylık bir süreçte 22 milyona yakın borç ödediklerini belirtti. Tasarruf tedbirleri kapsamında gereksiz harcamaların ortadan kaldırıldığının, belediye işletmelerinde de kar zarar tabloları gözden geçirilerek planlamalar yapılıyor. Belediye araçlarına takılan takip sistemi ile de gereksiz kullanım, yakıt harcamalarının da önüne geçiliyor. Reklam ve basılı materyal giderlerinin minimuma indirildiği yeni dönemde eski sistemde tasarlanan tasarımlarda ölçülendirme sorunu yaşanan, yazışmalarda tasarımı nedeniyle konumlandırma sorunu yaşanan ve çok renkli olduğundan dolayı baskı maliyetlerini de arttıran belediye logosu meclis kararı ile revize edildi. Mevcutta bulunan basılı materyaller, tabelalarda her hangi bir değişiklik olmayacağı, yazışmalar ve dijital ortamda kullanılmaya başlanacak logonun yeni yapılan işlerde kullanılacağı belirtildi. Logo da yalnızca renk ve yazı fontunda revize yapıldı. Sındırgı için alınan kararların hayırlı olmasını dileyen Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak uyum içerisinde ve istişare ile geçen meclis için de meclis üyelerine teşekkür etti.
Gaziantep Doğuştan SANKO’lu gençler SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde dünyaya gözlerini açan, ilk, orta ve lise eğitimini SANKO Okulları’nda tamamladıktan sonra SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan Alp Yapan ve Barış Kılboz, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesini başarıyla tamamlayarak hem ailelerine hem de SANKO Ailesine büyük gurur yaşattılar. Doğuştan SANKO’lu iki genç tıp doktoru olmanın gururunu yaşarken, tıp dünyasının yeni hekimlerine diploma törenine, 2000 yılında dünyaya gelen Dr. Alp Yapan’ın doğumunu gerçekleştiren ve o dönem SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yapan Opr. Dr. Samet Bayrak da katıldı. Opr. Dr. Bayrak, Dr. Yapan ve Dr. Kılboz’a, “Gaziantep’te Cumhuriyet Dönemi Salgın Hastalıklar ve Sağlık Hizmetleri” isimli kitabını takdim etti. Dr. Alp Yapan (24) ile Dr. Barış Kılboz’a diplomaları Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayşen Bayram, doğum belgeleri ise SANKO Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Yusuf Ziya Yıldırım ile SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci tarafından verildi. SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, “İki genç tıp doktorunun doğuştan SANKO’lu olmasının haklı gururunu yaşıyoruz” dedi. Dr. Alp Yapan ile Dr. Barış Kılboz’un SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde doğup, tüm eğitim hayatlarını SANKO’da tamamlamalarının kendisi için de özel olduğunu belirten Konukoğlu, şunları söyledi: “Konukoğlu Ailesi olarak, şehrimize ve ülkemize katma değer sağlamak amacıyla farklı sektörlerde yaptığımız yatırımlarımızın yanı sıra, sağlık ve eğitim alanlarında da hizmet vermek için gayret gösteriyoruz. Bugün geldiğimiz noktada Dr. Alp Yapan ile Dr. Barış Kılboz, bize ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Hem duygulandık hem de gururlandık. Bundan sonraki hayatlarında da her zaman yanlarında olmaya gayret göstereceğiz. Gençlerimizi tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını diliyorum.” “Gençlerimiz, ailelerimiz ve SANKO ailemiz için gurur verici tablo” SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı da Tıp Fakültesi beşinci dönem mezunlarını verdikleri 2023-2024 akademik yılı mezuniyet töreninde iki öğrencinin doğumlarından yükseköğrenimlerine kadar SANKO Ailesi çatısı altında büyüdüklerine tanıklık etmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. “Bu gençlerimizin, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde doğup, ilk ve orta eğitim öğretim süreçlerine SANKO Okulları’nda devam edip, üniversiteyi de SANKO Üniversitesi’nde tamamlayarak birer hekim olarak aramızdan ayrılmaları bizim için gurur verici. Hayata gözlerini açtıkları ilk andan itibaren büyük emek ve çabalarla bu günlere gelmeleri için çok büyük fedakarlıklar yapan ailelere evlatlarını, bu süreçte bize emanet ettiklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.” Genç hekimlere meslek hayatlarında başarı dileklerinde bulunan Prof. Dr. Dağlı, “SANKO Üniversitesi Ailesi olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm mezunlarımızın yanlarında olacağız” diyerek sözlerini tamamladı. “Onur verici bir tablo” Opr. Dr. Samet Bayrak ise, “SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde kadın doğum uzmanı olarak görev yaptığım dönemde doğumunu gerçekleştirerek, ailesinin evlat mutluluğuna ortak olduğum sevgili Dr. Alp Yapan’ı24 yıl sonra meslektaş olarak görmek beni çok duygulandırdı” ifadelerini kullandı. Opr. Dr. Bayrak, “Bu mutluluk verici tabloda yer almak çok özel bir duygu. Gençlerimizi ve ailelerini kutluyor, yeni hayatlarında başarılarla dolu bir gelecek temenni ediyorum” diyerek duygularını dile getirdi. Büyüdüğüm bu güzel ortamda herkes bana katkı sundu SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde dünyaya geldiğini, anne babasının da SANKO çalışanı olduğunu anımsatan Dr. Alp Yapan (24), “Büyüdüğüm bu güzel ortamda herkes bana katkı vermek için çok çabaladı. Yıllar boyu bu güzel ortamda büyümenin karakterimin oturmasında ve bu güzel başarıları elde etmemde büyük katkısı olduğuna inanıyorum” diyerek duygularını aktardı. “SANKO Ailesi hakkında söylenecek çok şey var ama doğduğum andan itibaren içinde bulunduğum bu aileyi anlatan tek kelime kalitedir” diyen Dr. Yapan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Okul, hastane veya üniversite farketmeksizin her dalda bana en iyi olduklarını hissettirdiler. SANKO Okulları’ndayken en iyi eğitimi aldığımı biliyordum. Küçükken hasta olduğumda başka hastaneye gitmiyordum, çünkü emindim herkes en iyisi için çalışıyordu ve herkes bu konuda elinden geleni yapıyordu. İki ayrı kurumunda anne ve babamın çalıştığı SANKO kalitesi ailemin iş yerlerinde verdiği emeklerden de anlaşılacağı üzere çok yüksekti. Ben bu durumun en yakın şahitlerinden biriydim. Ebeveynlerim gibi SANKO Ailesinin de her bir ferdi işlerini yaparken her şeylerini ortaya koyuyordu. Ben de insanlar benim üzerime bu kadar titriyorken emeklerini boşa çıkartmadığım ve tıp fakültesini başarıyla bitirerek onları gururlandırdığım için çok mutluyum.” Sınav sonrası ortopedi ve travmatoloji uzmanlığı için asistanlığına başlamak istediğine vurgu yapan Dr. Yapan, “Zaman bizlere ne getirir bilinmez lakin Gaziantep ve SANKO benim bir parçam. Umuyorum ki bir gün tekrar bir araya geleceğiz” şeklinde konuştu. “Eğitim hayatım SANKO’da geçtiği için kendimi şanslı hissediyorum” SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde dünyaya gelen ve tüm eğitim öğretim süreçlerini SANKO eğitim kurumlarında tamamlayarak Tıp Fakültesi’nden mezun olmanın gururunu yaşayan Dr. Barış Kılboz ise şunları anlattı: “Eğitim öğretim serüvenimin tamamı SANKO’da geçtiği için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu süreç boyunca hayatıma dokunan tüm hocalarımın bana büyük katkıları oldu ve bugün onların emekleriyle tıp fakültesini bitirmenin gururunu yaşıyorum. SANKO, bir eğitim kurumunun yanında bana ikinci bir ev oldu, yuva sıcaklığını her zaman hissettim. İnsan evinden kopamaz. Gelecekte SANKO’nun bana kattığı vizyon ve misyonun ışığında aileme ve topluma faydalı, örnek bir doktor olmayı hedefliyorum.”