EĞİTİM - 05 Temmuz 2024 Cuma 12:40

Doğuştan SANKO’lu gençler

A
A
A
Doğuştan SANKO’lu gençler

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde dünyaya gözlerini açan, ilk, orta ve lise eğitimini SANKO Okulları’nda tamamladıktan sonra SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan Alp Yapan ve Barış Kılboz, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesini başarıyla tamamlayarak hem ailelerine hem de SANKO Ailesine büyük gurur yaşattılar.


Doğuştan SANKO’lu iki genç tıp doktoru olmanın gururunu yaşarken, tıp dünyasının yeni hekimlerine diploma törenine, 2000 yılında dünyaya gelen Dr. Alp Yapan’ın doğumunu gerçekleştiren ve o dönem SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yapan Opr. Dr. Samet Bayrak da katıldı.


Opr. Dr. Bayrak, Dr. Yapan ve Dr. Kılboz’a, “Gaziantep’te Cumhuriyet Dönemi Salgın Hastalıklar ve Sağlık Hizmetleri” isimli kitabını takdim etti.


Dr. Alp Yapan (24) ile Dr. Barış Kılboz’a diplomaları Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayşen Bayram, doğum belgeleri ise SANKO Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Yusuf Ziya Yıldırım ile SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci tarafından verildi.


SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, “İki genç tıp doktorunun doğuştan SANKO’lu olmasının haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.


Dr. Alp Yapan ile Dr. Barış Kılboz’un SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde doğup, tüm eğitim hayatlarını SANKO’da tamamlamalarının kendisi için de özel olduğunu belirten Konukoğlu, şunları söyledi:


“Konukoğlu Ailesi olarak, şehrimize ve ülkemize katma değer sağlamak amacıyla farklı sektörlerde yaptığımız yatırımlarımızın yanı sıra, sağlık ve eğitim alanlarında da hizmet vermek için gayret gösteriyoruz. Bugün geldiğimiz noktada Dr. Alp Yapan ile Dr. Barış Kılboz, bize ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Hem duygulandık hem de gururlandık. Bundan sonraki hayatlarında da her zaman yanlarında olmaya gayret göstereceğiz. Gençlerimizi tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını diliyorum.”


“Gençlerimiz, ailelerimiz ve SANKO ailemiz için gurur verici tablo”


SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı da Tıp Fakültesi beşinci dönem mezunlarını verdikleri 2023-2024 akademik yılı mezuniyet töreninde iki öğrencinin doğumlarından yükseköğrenimlerine kadar SANKO Ailesi çatısı altında büyüdüklerine tanıklık etmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.


“Bu gençlerimizin, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde doğup, ilk ve orta eğitim öğretim süreçlerine SANKO Okulları’nda devam edip, üniversiteyi de SANKO Üniversitesi’nde tamamlayarak birer hekim olarak aramızdan ayrılmaları bizim için gurur verici. Hayata gözlerini açtıkları ilk andan itibaren büyük emek ve çabalarla bu günlere gelmeleri için çok büyük fedakarlıklar yapan ailelere evlatlarını, bu süreçte bize emanet ettiklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.”


Genç hekimlere meslek hayatlarında başarı dileklerinde bulunan Prof. Dr. Dağlı, “SANKO Üniversitesi Ailesi olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm mezunlarımızın yanlarında olacağız” diyerek sözlerini tamamladı.


“Onur verici bir tablo”


Opr. Dr. Samet Bayrak ise, “SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde kadın doğum uzmanı olarak görev yaptığım dönemde doğumunu gerçekleştirerek, ailesinin evlat mutluluğuna ortak olduğum sevgili Dr. Alp Yapan’ı24 yıl sonra meslektaş olarak görmek beni çok duygulandırdı” ifadelerini kullandı.


Opr. Dr. Bayrak, “Bu mutluluk verici tabloda yer almak çok özel bir duygu. Gençlerimizi ve ailelerini kutluyor, yeni hayatlarında başarılarla dolu bir gelecek temenni ediyorum” diyerek duygularını dile getirdi.


Büyüdüğüm bu güzel ortamda herkes bana katkı sundu


SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde dünyaya geldiğini, anne babasının da SANKO çalışanı olduğunu anımsatan Dr. Alp Yapan (24), “Büyüdüğüm bu güzel ortamda herkes bana katkı vermek için çok çabaladı. Yıllar boyu bu güzel ortamda büyümenin karakterimin oturmasında ve bu güzel başarıları elde etmemde büyük katkısı olduğuna inanıyorum” diyerek duygularını aktardı.


“SANKO Ailesi hakkında söylenecek çok şey var ama doğduğum andan itibaren içinde bulunduğum bu aileyi anlatan tek kelime kalitedir” diyen Dr. Yapan, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Okul, hastane veya üniversite farketmeksizin her dalda bana en iyi olduklarını hissettirdiler. SANKO Okulları’ndayken en iyi eğitimi aldığımı biliyordum. Küçükken hasta olduğumda başka hastaneye gitmiyordum, çünkü emindim herkes en iyisi için çalışıyordu ve herkes bu konuda elinden geleni yapıyordu. İki ayrı kurumunda anne ve babamın çalıştığı SANKO kalitesi ailemin iş yerlerinde verdiği emeklerden de anlaşılacağı üzere çok yüksekti. Ben bu durumun en yakın şahitlerinden biriydim. Ebeveynlerim gibi SANKO Ailesinin de her bir ferdi işlerini yaparken her şeylerini ortaya koyuyordu. Ben de insanlar benim üzerime bu kadar titriyorken emeklerini boşa çıkartmadığım ve tıp fakültesini başarıyla bitirerek onları gururlandırdığım için çok mutluyum.”


Sınav sonrası ortopedi ve travmatoloji uzmanlığı için asistanlığına başlamak istediğine vurgu yapan Dr. Yapan, “Zaman bizlere ne getirir bilinmez lakin Gaziantep ve SANKO benim bir parçam. Umuyorum ki bir gün tekrar bir araya geleceğiz” şeklinde konuştu.


“Eğitim hayatım SANKO’da geçtiği için kendimi şanslı hissediyorum”


SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde dünyaya gelen ve tüm eğitim öğretim süreçlerini SANKO eğitim kurumlarında tamamlayarak Tıp Fakültesi’nden mezun olmanın gururunu yaşayan Dr. Barış Kılboz ise şunları anlattı:


“Eğitim öğretim serüvenimin tamamı SANKO’da geçtiği için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu süreç boyunca hayatıma dokunan tüm hocalarımın bana büyük katkıları oldu ve bugün onların emekleriyle tıp fakültesini bitirmenin gururunu yaşıyorum. SANKO, bir eğitim kurumunun yanında bana ikinci bir ev oldu, yuva sıcaklığını her zaman hissettim. İnsan evinden kopamaz. Gelecekte SANKO’nun bana kattığı vizyon ve misyonun ışığında aileme ve topluma faydalı, örnek bir doktor olmayı hedefliyorum.”



Doğuştan SANKO’lu gençler

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Merve Özbey binlerce kişiyi alanda bırakarak şehri terk etti Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Karabiga Belde Belediyesi tarafından düzenlenen 40. Karabiga Priapos Deniz Festivali etkinlikleri kapsamında Cumartesi akşamı sahne alması planlanan sanatçı Merve Özbey, sahnede güvenlik gerekçesini öne sürerek Karabiga’yı terk etti. Konser, iptal oldu. Merve Özbey’i izlemeye gelen binlerce kişi büyük hayal kırıklığı yaşadı. Karabiga Belediyesi tarafından düzenlenen 40. Karabiga Priapos Deniz Festivali etkinlikleri kapsamında 6 Temmuz Cumartesi akşamı Karabiga’da gerçekleşmesi aylar öncesinden planlanan Merve Özbey konseri sanatçının konsere dakikalar kala Karabiga’yı biranda terk etmesi ile iptal oldu. Merve Özbey gerekçe olarak sahnede güvenlik gerekçesini öne sürdü. Merve Özbey’i izlemeye gelen binlerce kişi ise büyük hayal kırıklığı yaşadı. Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, “Karabiga Belediyesi olarak 40. Karabiga Priapos Deniz Festivali etkinlikleri kapsamında düzenleyeceğimiz Merve Özbey konseri, şarkıcının 27 Kişilik Darbuka Ritim Grubunun sahne aldığı sahnede “güvenlik” gerekçesini öne sürerek sahneye çıkmaması ve şehrimizi terk etmesi nedeniyle iptal olmuştur. Konserlerde sahne kurulumu organizasyon firması tarafından sağlanmaktadır. Şarkıcı sosyal medya hesabından yaptığı ilk duyuruda Belediyemizi suçlamış ancak hatasının farkına vararak paylaşımını silip organizatör firmayı hedef göstermiştir. Sahnede görev alan kişiler ve halkımızın güvenliğini güvenlik güçlerimiz sağlamaktadır. Karabiga gibi huzurun ve güvenin timsali şehrimizde şarkıcı Merve Özbey’in böyle bir karar almasını akıl tutulması olarak görüyor, konser alanını erken saatlerden itibaren dolduran ve saatlerce bekleyen, başta Karabigalı hemşehrilerimiz olmak üzere uzak yakın birçok yerden şehrimize misafir olan halkımıza yapılmış haksızlık olarak görüyoruz. Yaşattıkları ayıp nedeniyle halkımızdan özür diliyor, 7’den 77’ye alanı dolduran vatandaşlarımızın vicdanına bırakıyoruz” ifadelerini kullandı. Karabiga Belediyesi tarafından konunun yargıya taşınacağı bildirildi. Organizasyon firması tarafından ise gerekli bilirkişi raporunun kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi. Konserin iptal olmasının ardından sahneye kurulan dev ekranla binlerce kişi Türkiye-Hollanda maçını izledi.
Bursa Uludağ’ı Davos yapmak için çok önemli adım... Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından Uludağ’da hayata geçirilen Bursa Business School, iş dünyasını geleceğe hazırlıyor. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, eğitim programlarının yanı sıra uluslararası zirve ve kongrelerin düzenlendiği önemli bir destinasyon olarak öne çıkan Bursa Business School’un yalnızca Türk iş dünyasının değil bölgenin ve küresel şirketlerin de eğitim merkezi haline geleceğini vurguladı. Anıtkabir’in mimarı H. Emin Onat ve Türkiye’nin ilk kadın mimarlarından Prof. Dr. Leman C. Tomsu tarafından 1946 yılında Kirazlıyayla Sanatoryumu olarak tasarlanan kompleks, köklü tarihiyle dikkat çekiyor. Milli mimari akımı sürdüren tasarım anlayışını yansıtan yapısal referansları ve Uludağ’ın eşsiz doğasıyla kurduğu bağ ile Bursa’nın en değerli mirasları arasında yer alan Kirazlıyayla Sanatoryumu’nun restorasyonu BTSO tarafından yapıldı. İş dünyasına yönelik kurgulanan ’yaşam boyu eğitim’ modeli ile yeniden hayat bulan merkez, çeşitli alanlarda eğitimler ve etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı renovasyon projelerinden birisi Tarihi Sanatoryum binasının kullanıldığı dönemdeki özensiz müdahaleler ve kullanılmadığı dönemdeki tahribatlarla ciddi ölçüde zarar gören ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bir yapı olduğunu belirten Başkan Burkay, “BTSO’da göreve geldiğimiz 2013 yılında 16 makro proje hedefi ile yola çıkmıştık. Bugün 60’tan fazla projeye ulaştık. Bu projelerimizden biri de iş dünyamız için eğitim merkezi olarak hizmet veren ve dünyada INSEAD, Wilton Park, Harvard Business School gibi örnekleri olan bir yapıyı kentimize kazandırmaktı. Toplam 256 bin metrekarelik bir alanda, Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı renovasyon projelerinden birini gerçekleştirerek bu eşsiz yapıyı ‘Bursa Business School’ konseptiyle iş dünyamızın ve ülkemizin hizmetine kazandırdık.” dedi. Uludağ Yeni Davos Olacak Projede mimari ve kültürel mirasa büyük bir hassasiyet gösterdiklerini ifade eden Başkan Burkay, doğal dokuya uygun şekilde projeyi tamamladıklarını aktardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Uludağ’ı Davos yapalım” vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen projenin Uludağ’ın marka değerini güçlendirecek çok önemli bir eser olduğunu belirten Başkan Burkay, “Bursa Business School, Bursa’nın en önemli değerlerinden olan Uludağ’ın sadece kış aylarında değil yılın 12 ayı boyunca nitelikli turist ağırlayan bir cazibe merkezi olmasını sağlayacak.” şeklinde konuştu. “İş Dünyasının Çekim Merkezi” Başkan Burkay, Bursa Business School’u uluslararası büyük bir etkinlik olan ve yaklaşık 70 astronot ve kozmonotun katılımıyla düzenledikleri ASE Planetary Congress ile hizmete açtıklarını söyledi. Merkezin, tüm şirketler, kurumlar ve iş dünyası kuruluşları tarafından kullanılabileceğini kaydeden Başkan Burkay, “Bursa Business School’da iş dünyamız için üst düzey eğitimler, şirket toplantıları, ulusal ve uluslararası düzeyde kongreler, yerli ve yabancı doruk toplantıları düzenleniyor. Merkezde otel ve kongre binası, toplantı ve konferans salonları, çalışma odaları, sanat galerileri ve kütüphane gibi imkanların yanı sıra klinik ve sağlık programları da yer alıyor. Türkiye’nin yanı sıra uluslararası şirketlerin de eğitim merkezi olma vizyonuna sahip Bursa Business School, çalışma hayatının önemli başlıklarını içeren eğitim-gelişim faaliyetleri yürütüyor. Bu tarz merkezler dünyada önemli bir yükseliş trendi içerisinde. Bursa Business School bu anlamda Türkiye’deki ilk ve tek merkez. Bu merkezin hayata geçmesi bulunduğumuz coğrafyanın en büyük ihtiyaçlarından birini karşılamış oldu.” dedi. BTSO’nun çatısı altında faaliyet gösteren sektörel konseylerin strateji arama çalıştaylarını BBS’te yaptığını ifade eden Başkan Burkay, Haziran ayında sanayide sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm konularındaki farkındalığı artırmak amacıyla alanında Türkiye’nin en kapsamlı buluşmalardan birisi olan ‘Uludağ Çevre Forumu’nun da merkezde yoğun katılımla gerçekleştiğini vurguladı. Konaklama Hizmetini Swissôtel Uludağ Gerçekleştiriyor Bursa’nın en değerli mirasları arasında yer alan Kirazlıyayla Sanatoryumu’nun konaklama hizmetini gerçekleştiren Swissôtel Uludağ Bursa, misafirlerini şehir hayatından uzaklaşıp yenilenmeye davet ediyor. Sağlık ve yaşam kalitesine odaklanan ‘vitality’ felsefesine sahip olan otel, spa&wellness ve spor imkanları, organik yemekleri ve doğa yürüyüş parkurları ile iş insanlarının fiziksel ve zihinsel formunu canlandırıyor. Mükemmel Bir Seyahat Destinasyonu Büyük etkinlikler için uygun kongre, balo ve toplantı salonları ile uluslararası zirve ve kongrelerin düzenlendiği önemli bir destinasyon olarak öne çıkan merkez, farklı kapasitelerdeki 5 toplantı odası ile iş insanlarını bir araya getiriyor. 4 mevsim hizmet veren merkez, tüm misafirlerine meditasyondan yoga ve detox programlarına kadar sağlıklı yaşama odaklanan özel deneyimler sağlıyor. Zihni dinginleştirmeye ve anda kalmaya önem veren Swissôtel Uludağ Bursa, bölgede yetişen, mevsiminde toplanan taze ürünlerle hazırlanan lezzetleri, sürdürülebilir mutfağında misafirlerine sunuyor. Swissôtel Uludağ Bursa, dağın yamaçlarında vakit geçirmek, yürüyüş yapmak, zihinsel olarak yenilenmek veya yaşam kalitesini yükseltmek isteyen herkes için yıl boyunca mükemmel bir seyahat destinasyonu olarak öne çıkıyor.
Ankara TİKA’dan Pakistan’da Rawalpindi Kadın Üniversitesine destek Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Pakistan’ın Rawalpindi Kadın Üniversitesine yapılan Zoolojik Çeşitlilik Laboratuvarı ve Hayvan Barınağı açıldı. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Pakistan’ın Rawalpindi Kadın Üniversitesinde yapımı tamamlanan Zoolojik Çeşitlilik Laboratuvarı ve Hayvan Barınağı düzenlenen törenle açıldı. Rawalpindi şehrinde bulunan Kadın Üniversitesinde düzenlenen açılış törenine, TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Ümit Naci Yorulmaz, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Anila Kamal, İslamabad Koordinatörü Muhsin Balcı, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. Açılış töreninde konuşan TİKA Başkan Yardımcısı Yorulmaz, kadınların güçlendirilmesine yönelik girişimlerin TİKA tarafından desteklendiğini belirterek her iki ülkenin de deneyimlerini paylaşmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Yorulmaz, “Kadınların güçlendirilmesi, toplumların kalkınmasında ve sürdürülebilir gelişmede hayati bir rol oynamaktadır. Pakistan ve Türkiye, bu tür projeler aracılığıyla kadınların eğitimine ve ekonomik katılımına destek vererek, güçlü ve eşitlikçi bir gelecek inşa etmeye katkıda bulunmaktadır” ifadelerini kullandı. Kurulan laboratuvar ile arıcılık, mikrobiyoloji, hücre kültürü, fizyoloji, endokrinoloji, üreme fizyolojisi, hayvan çeşitliliği ve hayvan davranışları gibi zoolojinin alt çeşitli disiplinlerinde özellikle yüksek lisans ve doktora öğrencilerine bilimsel araştırma imkânı verecek. Ayrıca, projeyle birlikte Zooloji Bölümü bünyesinde bir hayvan barınağı da inşa edildi. Rawalpindi Kadın Üniversitesi hakkında Rawalpindi Kadın Üniversitesi, Fen Fakültesi ve Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi olmak üzere iki akademik bölümden oluşuyor. Pakistan genelinden 5 bine yakın kız öğrenciye eğitim imkânı sağlayan Rawalpindi Kadın Üniversitesi, 2019 yılında Pencap hükümeti tarafından üniversite statüsü kazanmıştı. Mevcut sistemde üniversitede, 15 fen fakültesi, 16 yüksek lisans ve 10 master programı yürütülüyor.
Kars Kars hayvancılığında “Hastalıktan Ari İşletme” dönemi başlıyor Kars’ta hayvancılığın gelişimi ve sağlıklı sürülerin oluşturulması adına büyük bir adım atılıyor. Sarıkamış’ta bir işletmeye ‘Hastalıktan Ari İşletme Sertifikası’ verildi. Tarım ve Orman Kars İl Müdürü Enver Aydın ziyaret ettiği Sarıkamış’ta bir işletmeye sertifika verirken, işletme sahiplerini de konuyla ilgili bilgilendirdi. Tarım ve Orman Kars İl Müdürü Enver Aydın, “Hastalıktan Ari İşletmeler, ülkemizin ihtiyacı olan genetik kapasitesi yüksek anaç hayvan üretimini sağlayarak hayvancılığımızın geleceğine katkıda bulunuyor. Bu işletmeler, karantina ünitesine sahip, kayıt altına alınmış ve tüm hayvanların tüberküloz ve bruselloz gibi hastalıklardan arındırılmış olduğu işletmelerdir. Bu işletmelere "Hastalıktan Ari İşletme Sertifikası” verilmektedir” dedi. Aydın, “Hastalıktan Ari İşletmelerde yapılan sığır tüberkülozu ve sığır brusellozu testleri ile bu hastalıklarla etkin mücadele edilirken, sağlıklı ve kaliteli süt üretimi de gerçekleştirilmekte ve bu sayede halk sağlığının korunması sağlanmaktadır. Bu çerçevede Sarıkamış ilçemizde bir işletmeye "Hastalıktan Ari İşletme Sertifikası" verdik ve iki yetiştiricimizden de başvuru dilekçelerini işletmelerini ziyaret ederek aldık” diye konuştu. Bakanlığın hedefleri doğrultusunda 2024 yılında Kars’ta “Hastalıktan Ari İşletme” sayısını katlayarak artırmayı hedeflediklerine dikkat çeken Aydın, “Kars’taki yetiştiricilerimiz, İl ve İlçe Müdürlüklerimize başvurarak "Hastalıktan Ari İşletme Sertifikası" almak için gerekli şartlar hakkında bilgi alabilir ve işletmelerini hastalıklardan ari hale getirebilirler. Ülkemizde yaygın olarak görülen sığır tüberkülozu ve sığır, koyun, keçi brusellozu ile etkin mücadele edilmesi, sürdürülebilir hayvancılığın sağlanması ve halk sağlığının korunması amacıyla Bakanlığımızca hastalıktan ari işletme desteklemesi uygulanmaktadır. Kars’taki yetiştiricilerimiz bu önemli fırsattan faydalanarak işletmelerini hastalıklardan ari hale getirmeleri için desteklerimiz devam etmektedir. Kars’ta büyükbaş hayvancılık desteklemesi kapsamında verimlilik kriterleri doğrultusunda hastalıktan ari işletmelere ilave destekler yapılacaktır” şeklinde konuştu. Öte yandan Sarıkamış’ta bir işletmeye ‘Hastalıktan Ari İşletme’ sertifikası verileriler, diğer işletmelerin başvuruları alındı. Ayrıca ‘Hastalıktan Ari İşletme’ sayısının artırılması ile çiftlikten sofraya sağlıklı gıda arzı ve zoonoz hastalıkların önüne geçilerek halk sağlığının korunması sağlanacak. Hayvancılık işletmelerinde ekonomik kayıpların önüne geçilerek sürülerin sağlıklı büyümesi açısından çok önemlidir. Bu nedenle, hastalıktan ari işletmelere Tarım ve Orman Bakanlığı’nca ekstra destek verilecek.