ÇEVRE - 29 Haziran 2024 Cumartesi 08:21

Fırat Nehri’nin muhteşem manzarası eşliğinde yapılan zipline ve tekne turu turistlerin vazgeçilmezi

A
A
A

Dünyanın ikinci büyük kanyonu olan Karanlık Kanyon’da yapılan zipline ve tekne turu adrenalin seven turistlerin vazgeçilmezi oldu.

Erzincan’ın gözde ilçesi Kemaliye’de yer alan Karanlık Kanyon’da kurulan zipline, macera severlerin akınına uğradı.

Karanlık Kanyon’da kurulan zipline hattı vatandaşlara Fırat Nehri’nin muhteşem manzarası eşliğinde heyecan dolu anlar yaşattı. Adrenaline doyan vatandaşlar ardından yer yer 400-500 metrelik sarp kayalık yamaçlardan oluşan kanyonda tekne turunun keyfini çıkardı.

İlk kez zipline deneyimleme fırsatı bulan doğaseverler, çok eğlendiklerini kaydederek gelmeyenlere mutlaka gelerek bu çılgınlığı deneyimlemesini tavsiye etti.

İşletme sahibi Güven Güldal, “Doğu Anadolu’nun ilk zipline bu gördüğünüz zipline. Yaklaşık 6 senedir hizmet veriyoruz. Aynı zamanda tekne turları yapılıyor. Karanlık Kanyon dünyanın en yüksek kanyonlarından birisidir. 1152 metre yüksekliği vardır. Taş yolunun da tam girişindeyiz. Taş yolu 132 senelik bir yapım öyküsü var. Bu yolu geçmek için dünyanın her tarafından misafirlerimiz geliyor. Kemaliye’nin turizmine baya katkı sunuyorlar. Bura ya gelenler aynı zamanda dağ keçilerini de görme imkanı yakılıyorlar” dedi.

Senanur Erdoğan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da feci kaza: Ölüm tatilinin son gününde yakaladı Antalya’nın Manavgat ilçesinde seyir halindeki aracın çarparak metrelerce sürüklediği yaşlı adam olay yerinde yaşamını yitirdi. Çarpmanın ardından yayayı önüne alıp yaklaşık 100 metre giden otomobilin sürücüsü ve otomobilde yolcu olarak bulunan 3 kişi de yaralandı. Kaza sırasında yaşlı adamın yanında bulunan ve fenalaşan eşi çevredeki vatandaşlar tarafından kontrol amaçlı ambulansa götürüldü. Kaza, dün akşam saatlerinde Manavgat-Alanya D-400 Karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Volkan S’nin (41) kullandığı 34 GJ 1194 plakalı otomobil, Kızılot Mahallesi Mısırlar mevkiine geldiği sırada yaya olarak karşıya geçmeye çalışan 88 yaşındaki Derviş Aydeniz’e çarptı. Çarpmanın ardından araç, yaşlı adamı önüne katarak sürükledi. Yaşlı adam olay yerinde feci bir şekilde yaşamını yitirirken, otomobil sürücüsü Volkan S. ile otomobilde yolcu olarak bulunan Oğuzhan B. (33) ve Tolga A. (37) yaralandı. Yaralılar 112 sağlık ekiplerinin olay yerindeki müdahalesinin ardından ambulanslarla Manavgat’ta bulunan hastanelere kaldırıldı. Kazanın ardından Manavgat-Alanya D-400 Karayolu Mısırlar mevkiinde araç trafiğine kapatılırken olay yerine çok sayıda ambulans, Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi Manavgat birimine bağlı kurtarma ekibi, jandarma ve trafik ekipleri sevk edildi. Tatilinin son gününde valizlerini almaya gidiyormuş Eşiyle birlikte tatile geldiği ve kamp süresinin bitmesi nedeniyle valizlerini alıp memleketlerine gitmek üzere yolun karşısına geçtiği belirlenen yaşlı adamın cenazesi Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Timi, Adli Tabip ve Cumhuriyet Savcısının incelemelerinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumuna gönderildi. 10 ay önce aynı yerde genç kız 70 metre sürüklenerek hayatını kaybetmişti Öte yandan, 5 Eylül 2023 tarihinde aynı yerde yolun karşısına geçmekte olan 19 yaşındaki Nagihan Yeni isimli otel çalışanı genç kız da, hafif ticari araç çarptıktan sonra yaklaşık 70 metre sürüklenerek olay yerinde yaşamını yitirmişti.