ASAYİŞ - 01 Temmuz 2024 Pazartesi 12:04

Batman’da çevreyi kirleten ve kamu mallarını tahrip edenlere ceza yazıldı

A
A
A
Batman’da çevreyi kirleten ve kamu mallarını tahrip edenlere ceza yazıldı

Batman’ın Kozluk ilçesinde, emniyet ekipleri ve Kozluk belediyesi zabıta ekipleri ortak uygulama yaparak çevreye zarar veren, kamu mallarını tahrip eden, yerlere sigara izmariti, çekirdek kabuğu ve çöp atarak çevre kirliliğine yol açanlara cezai işlem uyguladı.


Özellikle vatandaşların gezinti yerleri olan cadde, sokak, mesire alanları ve parklarda çevre kirliliğinin ve kamu mallarının tahribatını önüne geçmeyi hedefleyen uygulama ile sosyal alanların korunması hedefleniyor. Kabahatler kanununa göre; umuma açık yerlerde çevreyi kirletenlere 4 bin 810 lira ceza uygulanacağı belirtildi.



Batman’da çevreyi kirleten ve kamu mallarını tahrip edenlere ceza yazıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Kuyumcu çetin ceviz çıktı, soyguncuyu dükkana sokmadı Bursa’da gasp ettiği kamyonet ile kuyumcu soymaya kalkışan şahıs kuyumcunun direnci ile karşılaşınca aynı araçla kaçtı. İhbar üzerine harekete geçen polis soyguncuyu kısa sürede yakalarken çetin ceviz çıkan kuyumcunun soyguncuyu içeriye almamak için iş yerinin kapısına yüklenip, kilitlediği anlar kameralara yansıdı. Kuyumcunun dikkati, hayatını ve parasını kurtardı. Kuyumcu eli silahlı soyguncunun içeriye girmesini engellemek için kapıyı ölümüne tuttu. İçeri giremeyen soyguncu ise bölgeden uzaklaşırken kısa sürede Yıldırım Suç Önleme ve Soruşturma (SÖS) Büro Amirliği ekiplerine yakalandı. Olay, merkez Fethiye Mahallesi Eser Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, şüpheli bir şahıs kuyumcunun önüne hafif ticari araç ile gelerek beklemeye başladı. Bir süre bekleyen şüpheli, yanında getirdiği tabanca ile kuyumcuya girdi. Kuyumcu ise şahsın durumundan şüphelenerek canı pahasına kapıyı tuttu ve eli tabancalı soyguncunun içeriye girmesini engelledi. Kuyumcunun soygunu engellemek için ölümüne mücadelesi güvenlik kamerasında Kuyumcunun şüpheliyi önceden fark etmesi üzerine kapıyı canı pahasına tutarak eli silahlı soyguncunun girmesini engelledi. İçeri giremeyeceğini anlayan eli silahlı soyguncu, başarısız olunca geldiği araç ile bölgeden uzaklaştı. Kuyumcunun durumu polise bildirmesiyle şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatıldı. Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Suç Önleme ve Soruşturma (SÖS) Büro Amirliği ekipleri ise Plaka Tanıma Sistemi (PTS) çalışması yaparak aracın anlık olarak yerini tespit etti. Polisin amansız takibi sonrası yakalandı Yıldırım SÖS Büro Amirliği’ne bağlı ekiplerin aracı amansız takibiyle 11 Eylül Bulvarı üzerinde kovalamaca sonucu şüpheli kıskıvrak yakaladı. Orada yaka paça gözaltına alınan şahıs, Yıldırım Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği’ne getirildi. Zanlının soyguna gittiği aracı yine silahla gasp ederek çaldığı ortaya çıktı. Kimlik tespiti yapılan şüpheli F.M.’nin (21) Yavuzselim Mahallesi’nde silah zoruyla aracı gasp ettiği ve oradan soyguna gittiği tespit edildi. F.M.’nin emniyetteki işlemleri sürerken ruhsatsız tabancaya ise el konularak muhafaza altına alındı.
Manisa Şehzadeler Belediyesi 6 ay sonra yeniden üretime başladı Şehzadeler Belediyesi, Sancaklıbozköy Mahallesi’nde bulunan ve geçtiğimiz ocak ayından bu yana kapalı olan parke taşı üretim tesisini yeniden faaliyete geçirdi. Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ın talimatıyla tekrar üretime başlayan tesiste, ilk etapta günlük 300 metrekare parke taşı ve 1000 metre bordür üretimi yapılacak. Üretim ekipmanlarının yenilenmesi ile birlikte kısa süre içerisinde tam kapasite üretime geçilecek olan tesis, günlük 600 metrekare parke taşı ve 2 bin metre bordür üretim kapasitesine sahip olacak. Tesiste üretilen parke taşı, bordür, oluk ve Hollanda parke taşı olarak bilinen ürünler, ilçenin ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde gidermek amacıyla kullanılacak. Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, tesisin yeniden faaliyete geçmesiyle ilgili yaptığı açıklamada "Ocak ayından bu yana kapalı olan parke taşı üretim tesisimizi yeniden faaliyete geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Üretim tesisimizin açılmasıyla birlikte ilçemizin ihtiyaçlarını kendi kaynaklarımızla karşılayabileceğiz. İlk etapta günlük 300 metrekare parke taşı ve 1000 metre bordür üretimi yapacağız ve ekipmanlarımızın yenilenmesi ile birlikte tam kapasiteye geçerek, günlük 600 metrekare parke taşı ve 2000 metre bordür üretebileceğiz. İlçemizin ihtiyaçlarını hızlı ve kaliteli bir şekilde karşılamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu tesisin yeniden açılması, belediyemizin hizmet kalitesini artırmak adına attığımız önemli bir adımdır." Başkan Durbay, Sancaklıbozköy Mahallesi’ndeki tesiste üretimin yeniden başlamasıyla birlikte, ilçedeki altyapı çalışmalarının daha hızlı ve etkili bir şekilde sürdürüleceğini belirtti.
İstanbul Şekerbank Bilim Temelli Hedefler Girişimi (SBTi) hedeflerini onaylattı Şekerbank, Bilim Temelli Hedefler Girişimi (Science Based Targets initiative-SBTi) doğrulama sürecini tamamlayarak, 2028 yılına kadar belirlediği operasyonel ve portföy faaliyetleri kaynaklı sera gazı emisyonlarını azaltma hedefini doğrulattı. İklim kaynaklı risklerin azaltılması çalışmaları kapsamında bilime dayalı hedef belirleme sürecini yürüten önde gelen kurumlardan olan Şekerbank, geçtiğimiz yıllarda taahhütte bulunduğu Bilim Temelli Hedefler Girişimi (Science Based Targets initiative-SBTi) çerçevesinde yürüttüğü doğrulama aşamasını tamamladı. Banka, 2021 yılı baz alınarak belirlediği 2028 yılına kadar Kapsam 1 ve Kapsam 2 toplam sera gazı emisyonlarında yüzde 43 oranında azaltım ve aynı baz yılda mevcut olmayan yenilenebilir elektrik kullanımının yüzde 100’e çıkarılacağına dair hedeflerini doğrulattı. Bu hedef, Paris Anlaşması’nın 1.5 derece küresel ısınma sınırı ile uyumlu olarak belirlendi. Şirketlerin iklim bilimine uygun şekilde sera gazı emisyon azaltım hedeflerini belirlemek üzere Karbon Saydamlık Projesi (CDP - Carbon Disclosure Project), Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC - United Nations Global Compact), Dünya Kaynakları Enstitüsü (WRI - World Resources Institute) ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF - World Wide Fund for Nature) arasında yapılan iş birliği sonucunda kurulan ve iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerini önlemeyi amaçlayan SBTi’ye, sera gazı emisyon azaltım hedeflerini doğrulatan Şekerbank, sürdürülebilir bankacılık faaliyetleri kapsamında önemli adımlar atmaya devam ediyor.
Antalya Kıbrıs’ta Antalyaspor rüzgarı esti Kıbrıs’ta düzenlenen Altın Kurdele Ritmik Cimnastik Turnuvası’nda Antalyasporlu cimnastikçiler, genel tasnif sonuçlarına göre ilk üç içerisinde yer alan toplam 12 derece elde etti. Bu sene 2. defa düzenlenen Altın Kurdele Ritmik Cimnastik Turnuvası, 28-30 Haziran 2024 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin liman kenti Girne’de gerçekleşti. Altın Kurdele Ritmik Cimnastik ve Spor Derneği tarafından düzenlenen özel bir turnuva olan organizasyona katılan 2010-2018 doğum yılı aralığındaki Antalyasporlu cimnastikçiler, genel tasnif sonuçlarına göre ilk üç içerisinde yer alan toplam 12 derece elde etti. Ertuğrul Apakan Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvada derece elde eden en minik Antalyasporlu olan 2018 doğumlu Elif Asya Ramazanoğlu, Yavru Vatan’dan birincilikle ayrılırken; 2017 doğumlu Elena Nazile Önel ve Meriç Geçgel birincilik alan takım arkadaşları oldular. Yine 2017 doğumlu olan Antalyasporlulardan Daria Sukic ve 2016 doğumlu Sare Gül ise sırasıyla ikinci ve üçüncü oldular. Kırmızı-beyazlı takımın sporcuları Avelina Levchenko, Lidya Akkız ve Ela Sert ise 2015 klasmanında sırasıyla ilk üç sırayı alarak rakiplerine kürsü şansı tanımadılar. Öte yandan 2013 doğumlu Evangelina Gündüz ve 2012 doğumlu Ayşe Melek Alp birer birincilik kazanarak 2015 ekibinin başarılarını taçlandırdılar. 2011 doğumlu Ceyda Alp’in ve 2010 doğumlu Alisa Akhun’un ise sırasıyla ikinci ve birinci olarak Antalyaspor cimnastik takımının adadaki toplam derece sayısını 12’ye yükselttikleri organizasyondan Antalya temsilcisi 7 adet birincilik, 3 adet ikincilik ve 2 adet üçüncülük kazanarak ayrıldı.
İzmir Çin’den İzmir’e yatırım ve işbirliği ziyareti Çin pazarındaki konumunu güçlendirmeye yönelik uzun yıllardır yoğun mesai harcayan Ege İhracatçı Birlikleri, Çin ile yeni iş birliklerinin kapısını araladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Çin Nanjing Belediye Başkanı Chen Zhichang ile bir araya geldi. Nanjing Belediye Başkanı Chen Zhichang, Nanjing’in özellikle son dönemde Türkiye ile ticari anlamda iş birliği ivmesini artırdığını önemle vurgulayara, “Geçtiğimiz yıl, Nanging’in Türkiye ile dış ticaret hacmi yıllık yüzde 16,4 artışla 836 milyon ABD dolarına ulaştı. Bu hacmi, yıllık yüzde 10 artışla 724 milyon ABD doları tutarındaki ihracat ve yıllık yüzde 87,2 artışla 112 milyon ABD doları tutarındaki ithalat oluşturmakta. Bu da iki taraf arasındaki büyüyen ticari ilişkilerin en önemli göstergesi.” dedi. İlişkilerimizin gelişmesinde bu ziyareti önemsiyoruz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Nanjing Belediye Başkanı ve Beraberindeki heyeti ilimizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. İkili ticari ve siyasi ilişkilerimizin gelişmesinde bu ziyareti önemsiyoruz.” diye konuştu. İzmir’de Çin Konsolosluğu’nun yeniden açılması bizi çok memnun edecektir Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Nanjing, Çin’deki ikinci en büyük ticaret merkezidir. İzmir ile Nanjing arasındaki ilişkilerin gelişmesi ve işbirliği imkanlarının değerlendirilmesi adına önemli bir adım atıyoruz. İzmir’de Çin Konsolosluğu’nun yeniden açılması bizi çok memnun edecektir. İzmir ve Nanjing arasında karşılıklı iş birliği ve yatırımların artması, hem ekonomik hem de kültürel anlamda olumlu sonuçlar doğuracaktır. Eğitim ve araştırma alanında ortak projeler yürütülerek bilgi ve deneyim paylaşımı artırılabilir, akademik iş birlikleri geliştirilebilir. Bu toplantının, İzmir ile Nanjing arasındaki ilişkilerin daha da derinleşmesine ve yeni iş birliği imkanlarının keşfedilmesine vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi. Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri İ. Cumhur İşbırakmaz yaptığı sunumda EİB organizasyon yapısı, Çin-Türkiye dış ticaret rakamları ve EİB’in 2019 yılından beri Çin özelinde yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Direktörü Hülya Ulusoy ise İZKA organizasyon yapısı ve İZKA’nın İzmir ili özelindeki inovasyon ve girişimcilik, yeşil ve mavi büyüme projeleri, yatırım projeleri konularında sunum gerçekleştirdi. Konuşma ve sunumların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi tarafından Nanjing Belediye Belediye Başkanı Chen Zhichang ve heyetin diğer temsilcilerine hediyeler takdim edildi. Nanjing Belediye Belediye Başkanı Chen Zhichang, Ege İhracatçı Birlikleri Çin anı defterine ziyarete ilişkin memnuniyetini ve ikili ilişkilerin güçlenmesi dileklerini de yazdı.