EKONOMİ - 03 Temmuz 2024 Çarşamba 12:11

Şehzadeler Belediyesi 6 ay sonra yeniden üretime başladı

A
A
A
Şehzadeler Belediyesi 6 ay sonra yeniden üretime başladı

Şehzadeler Belediyesi, Sancaklıbozköy Mahallesi’nde bulunan ve geçtiğimiz ocak ayından bu yana kapalı olan parke taşı üretim tesisini yeniden faaliyete geçirdi.


Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ın talimatıyla tekrar üretime başlayan tesiste, ilk etapta günlük 300 metrekare parke taşı ve 1000 metre bordür üretimi yapılacak. Üretim ekipmanlarının yenilenmesi ile birlikte kısa süre içerisinde tam kapasite üretime geçilecek olan tesis, günlük 600 metrekare parke taşı ve 2 bin metre bordür üretim kapasitesine sahip olacak.


Tesiste üretilen parke taşı, bordür, oluk ve Hollanda parke taşı olarak bilinen ürünler, ilçenin ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde gidermek amacıyla kullanılacak.


Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, tesisin yeniden faaliyete geçmesiyle ilgili yaptığı açıklamada "Ocak ayından bu yana kapalı olan parke taşı üretim tesisimizi yeniden faaliyete geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Üretim tesisimizin açılmasıyla birlikte ilçemizin ihtiyaçlarını kendi kaynaklarımızla karşılayabileceğiz. İlk etapta günlük 300 metrekare parke taşı ve 1000 metre bordür üretimi yapacağız ve ekipmanlarımızın yenilenmesi ile birlikte tam kapasiteye geçerek, günlük 600 metrekare parke taşı ve 2000 metre bordür üretebileceğiz. İlçemizin ihtiyaçlarını hızlı ve kaliteli bir şekilde karşılamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu tesisin yeniden açılması, belediyemizin hizmet kalitesini artırmak adına attığımız önemli bir adımdır."


Başkan Durbay, Sancaklıbozköy Mahallesi’ndeki tesiste üretimin yeniden başlamasıyla birlikte, ilçedeki altyapı çalışmalarının daha hızlı ve etkili bir şekilde sürdürüleceğini belirtti.



Şehzadeler Belediyesi 6 ay sonra yeniden üretime başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Otel sahibinin öldürüldüğü olayda 1 kişi tutuklandı Aydın’ın Kuşadası ilçesinde alacak verecek kavgasında otel sahibinin öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 5 kişiden 1’i tutuklanırken, 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Otel sahibinin vurulma anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 4 gün önce Kuşadası ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Turizm Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre A.D. isimli şüpheli, 3-4 kişilik grupla birlikte Gökhan Özçelik’e ait otele gitti. Aralarında alacak verecek meselesi olduğu iddia edilen iki grup arasında tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda silahlar çekilirken otel sahibi Gökhan Özçelik karnından vuruldu. Şüpheliler olay yerinden kaçarken ihbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, ağır yaralanan Özçelik’i ilk müdahalenin ardından ambulansla Kuşadası Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Hastanede hemen tedavi altına alınan Özçelik, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 1 kişi tutuklandı Olay yerinde geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri ise şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan incelemeler sonucunda şüpheliler A.D. (52), E.D. (18), V.D. (17), Ş.B. (20) ve M.S.D. (26), Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü asayiş ekiplerince yakalandı. Yakalanan 5 şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden V.D . tutuklanırken, diğer 4 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Aydın Otel sahibinin öldürüldüğü silahlı kavganın görüntüleri ortaya çıktı Aydın’ın Kuşadası ilçesinde alacak verecek kavgası sonrasında karnından vurularak öldürülen otel sahibi olayında gözaltına alınan beş kişiden biri tutuklanırken, 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Otel sahibinin vurulma anı ve yere yığılması otelin güvenlik kamerası tarafından an be an kaydedildi. Olay, 4 gün önce Kuşadası ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Turizm Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre A.D. isimli şüpheli yanına aldığı 3-4 kişilik grupla birlikte, Gökhan Özçelik’e ait otele gitti. Aralarında alacak verecek meselesi olduğu iddia edilen iki grup arasında tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda silahlar çekilirken otel sahibi Gökhan Özçelik karnından vuruldu. Şüpheliler olay yerinden kaçarken ihbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, ağır yaralanan Özçelik’i ilk müdahalenin ardından ambulansla Kuşadası Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Hastanede hemen tedavi altına alınan Özçelik, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bir kişi tutuklandı Olay yerinde geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri ise şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan incelemeler sonucunda şüpheliler A.D.(52), E.D.(18), V.D.(17), Ş.B.(20), ve M.S.D.(26) Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü asayiş ekiplerince yakalandı. Yakalanan 5 şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden V.D . tutuklanırken, diğer 4 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.