ASAYİŞ - 18 Haziran 2024 Salı 14:02

Göle girilmez tabelasına havlu asıp yüzdüler

A
A
A
Göle girilmez tabelasına havlu asıp yüzdüler

İznik Gölü’nün en tehlikeli bölgesi olan ve 3 yıl içinde 32 kişinin boğulduğu alanda kuralları çiğneyen vatandaşlar, girilmez tabelasına havlu asıp yüzmeye devam etti.


İznik Gölü’nün en tehlikesi bölgesi Göllüce Mahallesinde bulunan ve 3 yıl içinde 32 kişinin boğulduğu alana kesinlikle göle girilmez kararı alınmıştı. Kuralları hiçe sayan bazı vatandaşlar alanın en tehlikeli bölgesinde, girilmez tabelasına havlu asarak yüzmeye devam ettiler. İznik Jandarma Komutanlığı iki gün içerisinde yasaklı bölgelerden göle giren 22 kişiye tam 44 bin 144 TL ceza yazdı.



Göle girilmez tabelasına havlu asıp yüzdüler

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Yozgat’ta şehrin ana su boru hattı patladı, ortaya gökkuşağı çıktı Yozgat’ta okul inşaatı çalışması sırasında iş makinası su borusunu patlattı, borudan çıkan su metrelerce yüksekliğe ulaşırken oluşan gökkuşağı da dikkat çekti. Sarıhacılı Mahallesi’nde yapımı devam eden lise inşaatı çalışması sırasında müteahhit firmaya ait iş makinası, şehir şebeke suyu isale hattının ana borusunu patlattı. Patlamanın etkisi ile basınçlı su yaklaşık 20 metre yükseğe çıktı. Saatlerce ana borudan fışkıran su, çevreye yayılırken ortaya çıkan gökkuşağı ise kartpostallık görüntü oluşturdu. Vatandaşlar oluşan gökkuşağı önünde fotoğraf çektirdi. Olay yerine gelen Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, olaya sebebiyet veren müteahhit firma yetkililerinden bilgi alarak belediye ekiplerince kendilerine cezai yaptırımın uygulanacağını bildirdi. Belediye ekiplerinin suyun boşalmasının ardından çalışmalara başlayacağı ve bazı bölgelerde su kesintilerinin yaşanabileceği öğrenildi. “Cezai yaptırım uygulanacak” Sarıhacılı Mahallesi’ndeki okul inşaatı sırasında şehrin ana boru hattında çok büyük bir patlama meydana geldiğini belirten Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, “Suyun yüksekliğinden de anlaşılacağı gibi suyun basıncının yüksek olduğu bir bölge burası. Burada lise inşaatı hafriyatını yapan müteahhit firmanın dikkatsiz çalışması sonucu belediyemizin ana boru hattı zarar görmüş. Büyük bir boru, şu an müdahalede edemiyoruz tamamen suyun boşalmasını bekliyoruz. Şu an da ana vanaları açtık suyun hepsinin boşalmasını bekleyeceğiz sonra da gece de olsa müdahale edip boruyu değiştireceğiz. Bu olay bize çok büyük bir zarar verdi. Belki Yozgat’ın önemli bir kesimi de bugün susuz kalabilir, biz müdahalemizi yapıyoruz. Burada dikkatsiz çalışmanın getirdiği bir durum söz konusu. Tabi ki ekiplerimiz müteahhit firmaya gerekli yaptırımı da uygulayacaklar. Hem Yozgat’ımızın susuz kalması hem de belediyemize açtığı zarar açsından önemli bir durum.” dedi. “Birkaç gün su kesintisi yaşanabilir” Arslan birkaç gün vatandaşların su konusunda tedbir alması tavsiyesinde bulunarak, “Şehrimizde yarın susuzluk yaşayabiliriz, tamamında değil ama belli bölgelerde. Çünkü şehrin suyu boşalacak. Dolayısıyla yukarı bölgelerde su sorunu yaşanabilir, vatandaşlarımızın da bu noktada tedbirli olmaları lazım.” şeklinde konuştu.
Muğla Karavanlar büyük ilgi gördü Bodrum’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Karavan Fuarı’nın açılışına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Özel tasarım karavanlar ise ilgi odağı oldu. Bodrum’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Karavan Fuarı’nın açılışına vatandaşlar akın etti. Bir birinden ilginç ve farklı tasarımdaki karavanlara hayran kalan vatandaşlar karavanları teker teker gezdi. Özellikle yaşam alanı olan karavanlar ise ilgi odağı oldu. Karavan sevenlerin akın ettiği fuara da 6 milyon değerindeki karavan ise görenleri kendine hayran bıraktı. 250 bin liradan 6 milyon Liraya kadar onlarca karavanın sergilendiği Fuar açılışına Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediyesi yetkilileri, İş İnsanları Dernek Başkanı Mete Yılanlı, BODAV Başkanı Av. Murat Kaya, BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz ve çok sayıda karavan sever katıldı. Ünlü oyuncu Yunus Günçe’nin sunumuyla başlayan açılışta kısa bir konuşma yapan Fuar Yönetim Kurulu Başkanı Recep Karakaya Bodrum’da güzel işlere imza atacaklarını belirterek, “Fuarcılık olarak son 4 yılda 160 bin ziyaretçi, milyon dolarlık ticaret kapasitesine ulaşarak güzel Bodrum’umuza, hem kış, hem de yaz turizmine büyük katkı sağlamaktayız. Bodrum’un fuarcılıktan ve fuar turizminde hak ettiği değeri alması için koşullar ne olursa olsun farklı sektör temsilcilerimizi Bodrum’da buluşması için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Bu güne kadar 13 fuar gerçekleştirdiğimiz Bodrum’da yeni fuarlarla karşınızda olacağız. 2025 yılı içinde Bodrum’u dünyaya tanıtabilecek Hollywood yıldızlarının bir arada olacağı bir projeyle Bodrum markasına bir yıldız daha eklemek istiyoruz. Önümüzdeki birkaç gün burada kamp karavan sektörünün liderleriyle bir araya gelerek merak ettiğiniz bütün sorularının cevaplarını bulabilir hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz” dedi. Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ise Karavan hayatının çok eğlenceli olduğunu dile getirerek, "Muhteşem bir fuar olmuş. Kamp ve karavan bir özgürlük hareketidir bana göre. İstediğin yerde dura bildiğin ve geze bildiğin bir hayat yaşıyorsun. Karavanla seyahat yapanlara yer ayarlamamız lazım, destek olmamız lazımdır” dedi.