ASAYİŞ - 26 Haziran 2024 Çarşamba 10:29

Okul müdür yardımcısı silahla vurularak öldürüldü

A
A
A

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde okul müdür yardımcısı, 17 yaşında olduğu iddia edilen bir kişi tarafından trafikte silahla başından vuruldu. Müdür yardımcısı Mahir Çoğaç hayatını kaybetti.

Olay, bu sabah saatlerinde Çayırova Kültür Merkezi yakınlarında bulunan PTT şubesi yanında meydana geldi. Çayırova Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mahir Çoğaç, trafikte seyir halinde olduğu esnada 17 yaşında olduğu iddia edilen bir kişi tarafından başından vuruldu. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemelerde Çoğaç’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Mert Gürenç-Çağrı Gökdemir


 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa TMO buğday ve arpa alımına başladı Toprak Mahsulleri Ofisi, Yenişehirli hububat alımına başladı. Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, çiftçilere bereketli kazançlar dilerken, “Geçen yıllarda yaşanan sorunların yaşanmaması adına tüm önemlerimizi aldık. Ayrıca çiftçilerimizin ürünlerini daha hızlı teslim edebilmesi adına da yeni boşaltım noktaları oluşturduk” dedi. Yenişehir’de Toprak Mahsulleri Ofisi hububat alımına başladı. Yenişehir’de buğday hasadının başlamasıyla birlikte, çiftçiler ürettikleri ürünleri Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) vermeye başladı. Geçen yıl yaşanan sorunların tekrarlanmaması için Yenişehir Belediyesi gerekli önlemleri aldı. Toprak Mahsulleri Ofisi’ne ürünlerini teslim edecek çiftçiler için hazırlık yapan Yenişehir Belediyesi, Biber Pazarı’nda teslim ve depolama noktası oluşturdu. Çiftçilerin işlemleri sürerken beklemeleri içinde çadır kuran Yenişehir Belediyesi ekipleri ayrıca soğuk su, limonata gibi içecek ikramlarında da bulunuyor. ‘Sorunlar tekrar yaşanmayacak’ Sabah saatlerinde ürününü teslim etmek için Biber Pazarı’na giderek çiftçiyi ziyaret eden Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, çiftçiye kazançlarının bereketli olmasını diledi. Önceki yıllarda yaşanan sorunların tekrar yaşanmaması için bir dizi önlem aldıklarını ifade eden Başkan Özel, “Yenişehirli çiftçimizin geçen yıl yaşadığı sorunları tekrar yaşamasını istemedik. Bu nedenle Biber Pazarı’nda bir teslim noktası oluşturduk. Çiftçilerimiz, belediyemizin kantarlarında ürünlerini tarttıktan sonra hemen yine aynı bölgede olan toplama noktasına hızlıca boşaltarak işlerine geri dönebilecek. Daha önce saatler süren bu işlem artık hızlı bir şekilde tamamlanmış olacak” dedi. ‘İlçemize silo kazandırmak istiyoruz’ Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Yenişehirli çiftçiden ilerleyen yıllarda daha fazla ürün satın alabilmesi için planlama çalışmalarına başladıklarını ifade eden Başkan Ercan Özel, “TMO yönetimiyle görüşmelerimizi sıkı bir şekilde sürdürüyoruz. Buğday, arpa gibi ürünlerin daha fazla alım yapılabilmesi ve daha uzun süre saklanabilmesi adına ilçeye bir silo kazandırmak istiyoruz. İlçemize yapılacak olan silo için belediye olarak elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.
Denizli Kadın girişimcilerden Başkan Kasapoğlu’na ziyaret Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, TOBB Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayla Taşçıoğlu ve İl İcra Kurulu Üyelerini makamında ağırladı. DSO Genel Sekreteri Dr. Sezgi Akbaş’ın da yer aldığı ziyarete, Saime Gödeoğlu, Fatma Yavuzer, Gülfizar Akköse, Filiz Işıktaş, Çisem Sarıkaya, Gülizar Özlü, Şebnem Soyak, Gözde Otçu Kabak ve Bahar Ateşer katılım sağladı. Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu Üyeleri, ilk olarak kendilerini tanıttı. Nakliye, beyaz eşya, koku ve su ürünleri, tekstil ve mimarlık gibi çeşitli alanlarda Denizli için çalıştıklarını belirten kadın girişimciler, faaliyet alanlarına ilişkin bilgi aktardı. Denizli sanayisinde ve iş dünyasında kadının yeri, kadın girişimcilerin desteklenmesi, hedeflenen projeler ve muhtemel iş birliklerinin ele alındığı görüşmede, sektörlerin yaşadığı kronik sorunlar da konuşuldu. “Başkan Kasapoğlu’ndan kadın girişimcilere tam destek” Genç Girişimciler Kurulu ve Kadın Girişimciler Kurulu’nun TOBB’un önemli projelerinden biri olduğunu belirten Başkan Kasapoğlu, Denizli sanayi Odası olarak proje bazlı çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Kasapoğlu, DSO’nun yürütücülüğünde yapımı devam eden Model Fabrika, kente kazandırılacak Yeni OSB projeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürütülen Hami Protokolü, Meslek Komitelerimiz ve Komisyonlarımızın faaliyetlerini aktardı. Kadın istihdamının arttırılmasının yanı sıra kadın yönetici ve kadın girişimci sayısının da artmasına yönelik çalışmaları desteklediklerini ifade eden Başkan Kasapoğlu, kadınların iş hayatındaki yerinin güçlendirilmesi için Kadın Girişimciler Kurulu ile birlikte önemli projelerin hayata geçirilebileceğinin altını çizdi. “Görünen değil, çalışan kadın olmak istiyoruz.” Misafirperverlikleri için Başkan Kasapoğlu’na teşekkürlerini sunan Başkan Ayla Taşçıoğlu ise, yürüttükleri çalışmaları anlattı. Hayata geçirdikleri projelerin detaylarını paylaşan Taşçıoğlu, önümüzdeki dönemde gerçekleştirmek istedikleri ve kent için büyük önem taşıyacağını düşündükleri projelerinin olduğunu dile getirerek, “Görünen değil, çalışan kadın olmak istiyoruz.” dedi. TOBB Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayla Taşçıoğlu ve İl İcra Kurulu Üyelerine nazik ziyaretleri için teşekkür eden Kasapoğlu, “şehrimiz ve kadınlarımız için yürüttükleri çalışmalarda başarılar diliyoruz.” diye konuştu.
Denizli Denizli Büyükşehirin Yaz Spor Kurslarına rekor ilgi Denizli Büyükşehir Belediyesinin, 21 farklı branşta ücretsiz spor kursu verdiği Yaz Sporu Kurslarına yoğun ilgi gösterdi. Bu dönem 18.251 vatandaş Denizli Büyükşehir Belediyesinin Yaz Spor Kurslarından faydalanıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesinin 7’den 70’e herkese spor yaptırmak için düzenlediği Yaz Spor Kursları vatandaşlar tarafından rekor düzeyde ilgi gördü. Özellikle çocukların ve gençlerin zihinsel ve bedensel gelişimleri ile sosyalleşmelerine katkı koymak, ayrıca yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla hayata geçirilen 21 farklı spor branşının yer aldığı Yaz Spor Kurslarına 18 bin 251 kursiyer kayıt yaptırdı. Atletizm, badminton, bale, basketbol, cimnastik, güreş, hamile pilatesi, judo, karate, masa tenisi, nefes ve farkındalık, okçuluk, pilates, satranç, tekvando, tenis, voleybol, yoga, zumba ve zumba kids spor branşlarına 11 bin 153 kursiyer kayıt yaptırırken, kent merkezi ve ilçelerdeki toplam 8 kapalı yüzme havuzunda verilecek yüzme kursuna ise 7 bin 98 kişinin kaydı alındı. Sağlıklı bir genç neslin oluşmasında önemli bir etken olan Yaz Spor Kurslarında yüzme branşı en çok ilgi görürken, bu branşı sırasıyla pilates, zumba, nefes ve farkındalık, yoga, tekvando ve tenis izledi. “Başkan Çavuşoğlu’ndan teşekkür” Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 7’den 70’e herkesin spor kurslarına yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak kentte yaşayan her vatandaşın sağlığı ve huzuru için çalıştıklarını ifade eden Başkan Çavuşoğlu, "Güzel şehrimizde herkesin mutluluğu, sağlığı ve huzuru için gayret etmeye devam ediyoruz. Sporun, sanatın ve kültürün her daim yaşadığı bir şehri hep beraber inşa edeceğiz. Kurslarımıza yoğun ilgi gösteren tüm hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.