ASAYİŞ - 26 Haziran 2024 Çarşamba 20:54

Ağrı’da ahırda çıkan yangın korkuttu

A
A
A
Ağrı’da ahırda çıkan yangın korkuttu

Ağrı’nın Hanoba köyünde bir ahırda çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.


Edinilenbilgilere göre, Hanoba köyünde bir ahırda bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangını fark eden köylüler, kendi imkanlarıyla söndürmeye çalıştı. Yangın kontrol altına alınamayınca yangının durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, çalışmalara başladı. Ekipler, yangının eve sıçramaması için yoğun çaba sarf etti. Yangın, kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında ahır kullanılamaz hale gelirken, ahırda hayvan bulunmaması nedeniyle herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tunceli Tunceli’de motofest etkinlikleri sürüyor Tunceli’de düzenlenen ve 4 gün sürecek olan Motofest etkinlikleri kapsamında yüzlerce motosikletli, Pülümür vadisini gezdi. Tunceli’de 27-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Motofest kapsamında Türkiye’nin farklı illerinden gelen motor tutkunları, doğa harikası Tunceli’yi keşfetmeye devam ediyor. Bu kapsamda yüzlerce motosikletli, etkinliğin 3’üncü gününde Pülümür vadisini gezdi. Erzincan’dan gelen Selçuk-Sibel Atasoy çifti, ’’Perşembe günü Tunceli’deki Motofest etkinliğine geldik. Eşimle birlikte Tunceli valisi, Pülümür, Ovacık gibi yerlerdeki güzel ve nezih ortamları gördük. Gerçekten gezilmesi gereken tabiat harikaları olan çok güzel bir yer. Tüm vatandaşlarımızı fırsat bulduklarında gelip görmelerini tavsiye ediyorum’’ dedi. ’’Şu anda tam bir düğün ortamı var’’ Türkiye Motosiklet Platformu Başkanı Zafer fatih Özsoy ise ‘’Tunceli’de kendisi de motosiklet tutkunu olan valimiz ile birlikte bu organizasyon Türkiye Motosiklet Federasyonu işbirliği ile düzenlenmiştir. Türkiye Motosiklet Platformu olarak bu etkinliğe destek vermek istedik. Tunceli özellikle doğa harikası, cennet ilimizde bu güne kadar keşfedilmemiş birçok nokta vardı. Zamanında buradaki olumsuz durumlardan dolayı insanlar gelmeye korkuyordu. Şunu söyleyebilirim, şu anda tam bir düğün ortamı var. Bu huzur ortamında herkesin buraya gelebilmesi gerekiyor. Burada düzenlenen ilk festivale katıldık. Buranın bir cennet olduğunu keşfettik. İnanılmaz güzel rotalar var. Bir motosikletçinin hayalini kurduğu yurt dışında bile göremeyeceğimiz güzel rotalar var burada, bunlara sahibiz. Böyle bir organizasyona katıldık buraya gelen binlerce motosikletçinin tanıtımı ile insanlar burayı görmek için can atacaklar. Biz çok memnun kaldık, inşallah önümüzdeki yıllarda da hep birlikte burada olmayı düşünüyoruz’’ diye konuştu. ’’Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük motor organizasyonunu gerçekleştirmenin keyfi içindeyiz’’ Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Akülke de, ‘’Burada olmamızın nedeni, 27-30 Haziran arasında yapacağımız organizasyonun ikinci gününde biz, Tunceli Motofest, Türkiye Süper Enduro, ATV Kupası ve Mototur kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından gelen motosikletçilerin katılımı ile dün ovacık gözeler turunu gerçekleştirdik. Bugün de Pülümür merkezdeyiz. Pülümür’ün doğal güzelliklerinin içindeyiz. Gerçekten inanılmaz bir vadiden geldik. Türkiye’nin dört bir yanında olmaya devam edeceğiz. Tunceli’de özelikle motosiklet gruplarının kulüplerinin Türkiye’nin dört bir yanından gelmesi bizleri çok mutlu etti. İnşallah kazasız belasız organizasyonumuzu bitirir arkadaşlarımız evlerine giderler. Bizim için en önemli şart o. Bir taraftan da organizasyonumuz devam ediyor. Bugün Türkiye Süper Enduro Şampiyonasının ikinci ayağı Tunceli ören yerinde başlıyor. Yarın finallerle devam edeceğiz. Bugün konserimiz olacak. Doğu Anadolu’nun ve Güneydoğu’nun en büyük organizasyonunu gerçekleştirmenin keyfi içerisindeyiz’’ şeklinde konuştu.
Kayseri Özhaseki: “Dünyayı en az kirleten ülkelerin başındayız” Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki; küresel ısınmanın önüne geçilmesinin tek yolunun karbon emisyonunun azaltılması olduğunu belirterek, “Dünyayı en az kirleten ülkelerin başındayız” dedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Ticaret Borsası’nda düzenlenen Kocasinan Tarıma Dayalı OSB’ni basın lansmanına katıldı. Burada konuşan Bakan Özhaseki, “Küresel ısının önüne geçilmesinin bir tek yolu var, O da saldığımız karbon emisyonlarının azaltılması. Bunun dışında başka bir çaresi de yok. En önemli konu da, sanayi arkadaşlarımızla buluştuğumuzda hep ifade etmeye çalışıyorum. 1.1.2026’dan itibaren AB’ye satacağımız ürünlerde sınırda karbon düzenlemesi gelecek. Nasıl ürettiğimizi soracaklar. Kabaca söylüyorum; eğer biz kirleterek üretmişsek o ürünlerde vergi ödemek zorunda kalacağız. Öyle bir vergi çıkacak ki biz malımızı satamayacağız. O yüzden herkes kendi konumunu bir daha gözden geçirmeli diye düşünüyorum. Şimdilik 6 tane sektör belirlendi. Daha çok demir çelik, alüminyum, hidrojen gibi konular. Bu konularda sınırda karbon düzenlemesi başlayacak ama daha sonraki yıllarda satacağınız bir gömlekte bile sınırda nasıl ürettiğinizi soracaklar” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin dünyayı en az kirleten ülkeler arasında başta olduğunu kaydeden Özhaseki, “O yüzden hepimizin hazırlıklı olması gerekiyor. Bizim projemizin de bu anlamda yeşil mutabakat sürecine çok uygun bir üretim çeşidi olduğunu söyleyebiliriz. Aslında dünyayı en az kirleten ülkelerin başındayız. Böyle diyerek sorumluluktan kaçamayız. Üzerimize düşeni hakkıyla da yapmak istiyoruz” dedi.