GÜNDEM - 29 Haziran 2024 Cumartesi 13:10

BŞEÜ, uluslararası konferansta yerini aldı

A
A
A
BŞEÜ, uluslararası konferansta yerini aldı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kariyer Merkezi Koordinatörlüğü, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı destekleriyle Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından düzenlenen ‘Re-Shaping Career Planning: Bridging Gaps’ adlı uluslararası konferansa katıldı.


ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konferans Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök’ün açılış konuşması ile başladı. Kariyer Merkezi Koordinatör Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Hacer Taşkıran Tepe ile Arş. Gör. Ebrar Ulusinan Çubukçu’nun hazır bulunduğu konferansta yurtdışındaki üniversite kariyer merkezlerinin uygulama örnekleri paylaşılarak kariyer merkezlerinin kurumsal ilişkilerini geliştirme, yeni nesil iş arama stratejileri, mülakat teknikleri ve kariyer gelişimi hakkında oturumlar düzenlendi.



BŞEÜ, uluslararası konferansta yerini aldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Türkiye Yüzyılının kadınları, evlerinden çalışarak ekonomiye katkı sağlayacak Kadın istihdamını artırmak amacıyla yürütülen Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya Türkiye Yüzyılının Kadınları, Yüzyılın Kadın İstihdamı İş-Pozitif Projesi kapsamında Manisa Valisi Enver Ünlü başkanlığında Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Manisa’da faaliyet gösteren bir plastik ve kalıp fabrikası arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında 25 kadın, firmanın tam zamanlı sigortalı çalışanı olarak kendi evinden çalışma imkânına sahip olacak. İş birliği protokolü imza törenine Vali Enver Ünlü, Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Günseli Tufan, Manisa Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Buket İnce, Firmanın Yönetim Kurulu Başkanları Hülya Koçalp Yılmaz ve Sedef Koçalp Kılınçlar katıldı. Kadınlar evlerinden çalışacak İmzalanan protokolün kadınların istihdamını artırma ve onlara ekonomik bağımsızlık sağlama yolunda atılan önemli bir adım olduğunu belirten Vali Enver Ünlü, “Kadınlarımız, toplumumuzun temel yapı taşlarıdır. Onların ekonomik hayatta daha fazla yer alması, ülkemizin kalkınma hedeflerine ulaşmasında büyük rol oynayacaktır. Bu protokol ile 25 kadınımız, firmanın tam zamanlı sigortalı çalışanı olarak kendi evlerinden çalışma imkânına sahip olacak. Bu onların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına yardımcı olacak. Bu projeyle birlikte kadınlarımız, evlerinden çıkmadan ekonomik hayatın aktif bir parçası haline gelecekler. Bu, aynı zamanda çalışma hayatına katılımda esneklik sağlayarak, kadınlarımızın iş hayatında daha dengeli bir rol üstlenmelerine imkan tanıyacaktır.” dedi. Firmaya, kadın istihdamına verdikleri destek için, Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne de bu önemli projeye olan katkıları için teşekkür eden Vali Ünlü, “Bu iş birliği protokolünün, diğer firmalara da örnek olmasını diliyorum. Kadınlarımızın her alanda daha fazla yer alması, sadece bireysel başarılarını artırmakla kalmayacak, ülkemizin genel refah seviyesini de yükseltecektir. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyor, kadınlarımızın bu projeden en iyi şekilde faydalanmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu. Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Günseli Tufan, “İmzaladığımız protokol ile kadın istihdamını artırmayı ve onlara daha esnek çalışma şartları sunmayı hedefliyoruz. Bu projeye destek veren Sayın Valimize ve firmamıza teşekkür ediyorum.” dedi. Örnek olacak Firma yetkilileri ise, kadın istihdamını destekleyen bu önemli projede yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, imzalanan iş birliği protokolünün hayırlı olmasını temenni etti. İmzalanan protokol ile kadın istihdamı desteklenirken yaklaşık 25 kadının firmanın tam zamanlı sigortalı çalışanı olarak kendi evlerinden çalışma imkânı bulması sağlanacak. Çeşitli sebeplerle aktif iş hayatının içinde bulunma imkânı olmayan kadınlara evden çalışma modeliyle tam zamanlı sigortalı olarak istihdama dahil olması sağlanacak. Yapılan protokolün diğer firmalara da örnek olması bekleniyor.
Sakarya Sakarya polisinin bir aylık bilançosu: 464 kişi yakalandı Sakarya’da polis ekiplerince bir ayda DEAŞ, FETÖ/PDY, PKK/KCK gibi silahlı terör örgütleri ve terörizmin finansmanına yönelik yapılan operasyonlarda 21 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca Haziran ayı içinde polis ekiplerince gerçekleştirilen uyuşturucu, kaçakçılık ve asayiş operasyonlarında ise 443 şüpheli yakalandı. Sakarya Emniyet Müdürlüğü, Haziran ayı içinde gerçekleştirilen uyuşturucu, kaçakçılık, terör ve asayiş operasyonlarının detaylarını açıkladı. Kamu düzeni ve genel güvenliğin sağlanması, suç ve suçlularla mücadele çerçevesinde gerçekleşen operasyonlarda 433 kişi yakalandı. Şahısların ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda ise 3 kilo 15 gram skunk, 1 kilo 650 gram sentetik cannabinoid maddesi, bin 91 adet uyuşturucu hap, 893 gram metamfetamin, 502 gram entetik cannabinoid ham maddesi, 179 gram esrar, 57 gram kokain, 34 adet Hint keneviri bitkisi, 9 adet hassas terazi, 37 bin 380 adet dolu makaron, 19 bin adet makaron, 2 bin 172 adet gümrük kaçağı emtia, 999 paket gümrük kaçağı sigara, 597 adet gümrük kaçağı cep telefonu aksesuarı, 79 adet elektronik sigara, 68 adet cep telefonu, bir adet kopya düzeneği, 77 adet ruhsatsız tabanca, 11 adet ruhsatsız tüfek, 14 adet kesici alet ile çalıntı olduğu tespit edilen toplam 7 motosiklet ve otomobil ele geçirildi. DEAŞ, FETÖ/PDY, PKK/KCK silahlı terör örgütleri ve terörizmin finansmanına yönelik yapılan çalışmalarda 21 şüpheli yakalanırken, 11 şahsa ise fuhuştan işlem yapıldı, 1 işyeri mühürlendi.