ÇEVRE - 01 Temmuz 2024 Pazartesi 16:11

Başkan Kotan, Doyran’daki yangın alanında incelemelerde bulundu

A
A
A
Başkan Kotan, Doyran’daki yangın alanında incelemelerde bulundu

Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, Doyran Mahallesi Sakız Alağı Mevkii’nde çıkan yangın sonrası olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Bölge halkı ile görüşen Başkan Kotan, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.


Entalya’nın Konyaaltı ilçesi Doyran Mahallesi Sakız Alağı Mevkii’nde çıkan yangın korku oluşturdu. Büyümeden söndürülen yangında herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Sakız Alağı Mevkii’nde ormanlık alanda çıkan yangına ilk olarak Konyaaltı Belediyesi ekipleri arazözle müdahale etti. Ardından Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait ekipler yangına havadan ve karadan müdahale ederek söndürdü. Söndürme çalışmalarına bölge halkı da katıldı.


Söndürme çalışmalarının ardından olay yerine giderek bölgede incelemelerde bulunan Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, “Yangın hepimizi çok korkuttu. Hızlı müdahale ile neyse ki çok büyümeden söndürüldü. Bölge halkına büyük geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Onları dinledik. Özellikle bu havalarda lütfen daha fazla dikkatli olalım. İzmarit, şişe gibi çöpleri yerlere atmayalım ve ateş yakmayalım” dedi.



Başkan Kotan, Doyran’daki yangın alanında incelemelerde bulundu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Siirt Geleneksel Siirt Battaniyesi Dokumacılığı Atölyesi açılışı gerçekleştirildi Siirt’te GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Siirt Valiliği’nin desteği ile hizmete giren ‘Geleneksel Siirt Battaniyesi Dokumacılığı Atölyesi’nin açılışı Halk Eğitim Merkezi’nde kursiyerlerin katılımı ile gerçekleştirildi. Geleneksel Siirt Battaniyesi dokumacılığı alanında 25 yeni usta yetiştirilerek, 25 kişiye istihdam sağlanacak. Açılış programında konuşan Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, gelecek nesillere bu kültürün aktarılması için her türlü desteğin verildiğini belirtti. Vali Kızılkaya, "Geçmişten günümüze uzanan ve büyük bir emekle ilmek ilmek dokunan, coğrafi işarete sahip geleneksel Siirt battaniyesi dokumacılığı, kentimize ayrı bir değer katarak il ekonomisine de önemli bir katma değer sağlamaktadır. Bugün açılışını yapacağımız dokuma atölyesi, hem istihdam sağlamak hem de yeni nesillere bu kültürü aktarmak için büyük önem taşımaktadır. Proje kapsamında, geleneksel Siirt dokuması canlandırılacak ve yeni ustalar yetiştirilecektir. Böylece, özellikle gençlerin ve kadınların bu sanatı öğrenerek ekonomik ve istihdam açısından katkı sağlaması hedeflenmektedir’’ dedi. İstihdam ve ekonomi alanında faaliyet gösterecek proje olduğunu belirten Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Tekin, "Bugün sizlerle birlikte açılışını gerçekleştireceğimiz geleneksel Siirt battaniyesi dokumacılığı atölyesinin Siirt’imize hem kültür, hem ekonomi hem de turizm alanında katkı sağlayacağına inandığımız bir projemiz olacaktır’’ şeklinde konuştu. Kursiyer Şevval Çakay, "Babam 30 senedir bu mesleği yapıyor. Hazır elimizde böyle fırsat geçmişken bizde öğrenelim dedik. Zor değil ama çok emek isteyen bir iştir.’’ dedi. Kursiyer Fatma Işık Kaya ise, "Bu projede emeği geçen bütün emektar arkadaşlarımıza sayın valimize ve bütün çalışanlara çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten Siirt’in ihtiyaç duyduğu bir alandı.’’ diye konuştu.
Kayseri Özdoğan: "Tüm derelerde ıslah ve su güvenliği sağlıyoruz" Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, "Hacılar’da sel taşkını riskini bertaraf edecek ve doğal afetlere karşı çözüm bulacak olan ’Büyük Su Projesi’nde çalışmaların hızla devam ettiğini" söyledi. Hacılar için bugüne kadar birçok proje kazandırdıklarını ifade eden Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından ilçedeki tüm derelerin ıslah edilerek taşkın su kanallarının oluşturulması için yürütülen Büyük Su Projesi’nin de hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Özdoğan, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Nisan ayı itibarıyla başladığımız taşkın koruma kanalı faaliyetlerimiz hızla devam ediyor. İklim değişikliği ve küresel ısınma gibi etkenlerle artan şiddetli yağışlar ve yüksek debi gibi faktörlerin ilçemizde herhangi bir sıkıntıya yol açmaması açısından bu çalışma oldukça önemliydi. İlçemizdeki tüm derelerde taşkın koruma kanallarının yapımına ihtiyaç duyulan yerlerde de çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu hızlı ilerleyen çalışmamızın kısa sürede kazasız belasız tamamlanmasını diliyorum. Bu projede emeği geçen DSİ Bölge Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." Bu projenin tamamlanmasıyla Hacılar’da önemli bir adım daha atmış olacaklarını belirten Özdoğan, "Aksu ve Lara Derelerinde ilk kısımda yaklaşık 2 bin 500 metrelik bir ıslah kanalı gerçekleştireceğiz. Bu iki deremiz Beğendik Bağları’ndan geçip Organize Sanayi Bölgesi’nin güneyinden Boğaz Köprüsü’ne ulaşacak. İlave projelerle birlikte 7 bin 500 metrelik bir taşkın koruma kanalını tamamlayacağız. Böylelikle ihtimal sel baskınları ve ani yağışlarda vatandaşların can ve mal kaybı riski en aza indirilmiş olacak" dedi.
Nevşehir Japon mutfağının lezzetleri Kapadokya’da Dünyaca ünlü Master Chef Hiroki Takemura’nın ustalığıyla ve özenle hazırladığı japon mutfağının inanılmaz tatlarının sergilediği Take Sushi Ürgüp’te açıldı. Kapadokya Bölgesinde, turizm anlamında yatırımlarına devam eden Dorak Holding yeni açtığı Take Sushi isimli restoranı ile Uzak Doğu mutfağının en favori lezzetlerini Kapadokya’ya taşıdı. Ürgüp’te yeni konseptiyle hizmete giren Take Sushi, en taze ve en kaliteli malzemelerle hazırlanan zengin sushi çeşitlerinin yanı sıra Japon mutfağının sevilen klasik lezzetlerine de menüsünde yer veriyor. ‘Kapadokya için büyük bir avantaj’ Uzak doğu mutfağının Kapadokya bölgesine taşınmış olmasından mutlu olduklarını söyleyen Turist Rehberi Çiğdem Sak yaptığı açıklamada “Japon ve uzak doğu mutfağını çok beğeniyorum. Kapadokya’da açılmış olması bizim için büyük bir avantaj. Daha önce Sushi yemiştim fakat buradaki ilk deneyimim. Gerçekten çok hoşuma gitti. Şefimiz de dünyada ünlü bir şef” dedi. ‘Japonların hoşuna gidiyor’ Sak “ Bazen uzak doğudan gruplarımız da oluyor. Onlarında kendi mutfaklarını özlediklerinde gelebilecekleri güzel bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Kapadokya’ya geldiklerinde kendi kültürlerini ve mutfaklarını gördükleri zaman çok hoşlarına gidiyor. Özellikle mutfakta Japon şef ve çalışanların olması onlara daha da enteresan geliyor” şeklinde konuştu. ’64 çeşit ürün çıkıyor’ İşletme Müdürü Ayfer Acar’da yaptığı açıklamada “Dorak Holding olarak bölgede uzak doğu mutfağı olarak açtığımız ikinci restoran. Take Sushi ismini ünlü şefimizin soy isminden aldık. Take aynı zamanda bambu demek. Konseptimizde de bambu ağırlıklı çalışmalar yaptık. Müşterilerimize Japon mutfağında yer alan 64 ürünle hizmet vermeye başladık” dedi. “Son dokunuşu Japon şef yapıyor” Take Sushi’de görev yapan ve Japon mutfağını dünyaya farklı konseptlerle sunan Ünlü Japon Şef Hiroki Takemura her siparişi tek tek kontrol ediyor ve her tabağa son dokunuşu kendisi yapıyor. Restoranda çalışan her personel ile tek tek ilgilenen Takemura yapılan yemekleri ve salataları da kontrol ediyor. Yanında çalışan personellerin ileride iyi bir şef olmaları için onlara da eğitim veriyor. 15 yaşında mutfakta bulaşık yıkayarak kariyerine başladığını anlatan Şef Hiroki Takemura, Japon mutfağını Kapadokya’da sergilemekten çok mutlu olduğunu söyledi. Şef Hiroki Takemura “Ortaokula giderken bir dergide Japonya’nın ünlü şeflerini gördüm. Ve bende böyle ünlü bir şef olmak istedim. 14-15 yaşlarında mutfakta çalışmaya başladım. Önce tabak yıkadım. Daha sonra sushi pilavı yapmasını öğrendim. Sushi yapmanın çok ince noktaları var. Buradaki amaç pirinç pilavını çeşitli tatlarla bir araya getirmek. Burada tamda bunu yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
Ankara İş adamı Nihat Karaarslan Ankara’da silahlı saldırıya uğradı Ankara’nın Çankaya ilçesinde evine girmek üzere aracından inen iş adamı Nihat Karaarslan ve akrabası C.A., silahlı saldırıya uğradı. Alınan bilgiye göre olay, Çankaya Yukarı Dikmen Mahallesi’nde meydana geldi. Evine girmek üzere aracından inen iş adamı Nihat Karaarslan ve beraberindeki akrabası C.A., silahlı saldırıya uğradı. İddialara göre, Karaarslan ve C.A. kapıda bekleyen bir kişi tarafından hedef alındı ve Karaarslan’ın vücuduna üç kurşun isabet etti. Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Karaarslan, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Gazi Hastanesi’ne kaldırılarak ameliyata alındı. Akrabası C.A. ise Bilkent Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. 2 yıl önce de suikast girişimi gerçekleşmişti Karaarslan’ın 2022’de de Ankara’daki ofisinden çıktığı sırada silahlı saldırıya uğradığı belirtildi. Karaarslan saldırıda son anda kurtulurken, mermilerin arabasına isabet ettiği öğrenildi. Karaarslan’ın olayın ardından adliyeye giderek şikayetçi olduğu ve savcılığın talimatıyla soruşturma başlatıldığı bilgisi verildi. Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucunda suikast girişiminde bulunan 4 kişinin tespit edilip gözaltına alındığı ve zanlıların çift plaka kullandığı ortaya çıkarıldı.