KÜLTÜR SANAT - 03 Temmuz 2024 Çarşamba 15:39

Japon mutfağının lezzetleri Kapadokya’da

A
A
A
Japon mutfağının lezzetleri Kapadokya’da

Dünyaca ünlü Master Chef Hiroki Takemura’nın ustalığıyla ve özenle hazırladığı japon mutfağının inanılmaz tatlarının sergilediği Take Sushi Ürgüp’te açıldı.


Kapadokya Bölgesinde, turizm anlamında yatırımlarına devam eden Dorak Holding yeni açtığı Take Sushi isimli restoranı ile Uzak Doğu mutfağının en favori lezzetlerini Kapadokya’ya taşıdı.


Ürgüp’te yeni konseptiyle hizmete giren Take Sushi, en taze ve en kaliteli malzemelerle hazırlanan zengin sushi çeşitlerinin yanı sıra Japon mutfağının sevilen klasik lezzetlerine de menüsünde yer veriyor.


‘Kapadokya için büyük bir avantaj’


Uzak doğu mutfağının Kapadokya bölgesine taşınmış olmasından mutlu olduklarını söyleyen Turist Rehberi Çiğdem Sak yaptığı açıklamada “Japon ve uzak doğu mutfağını çok beğeniyorum. Kapadokya’da açılmış olması bizim için büyük bir avantaj. Daha önce Sushi yemiştim fakat buradaki ilk deneyimim. Gerçekten çok hoşuma gitti. Şefimiz de dünyada ünlü bir şef” dedi.


‘Japonların hoşuna gidiyor’


Sak “ Bazen uzak doğudan gruplarımız da oluyor. Onlarında kendi mutfaklarını özlediklerinde gelebilecekleri güzel bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Kapadokya’ya geldiklerinde kendi kültürlerini ve mutfaklarını gördükleri zaman çok hoşlarına gidiyor. Özellikle mutfakta Japon şef ve çalışanların olması onlara daha da enteresan geliyor” şeklinde konuştu.


’64 çeşit ürün çıkıyor’


İşletme Müdürü Ayfer Acar’da yaptığı açıklamada “Dorak Holding olarak bölgede uzak doğu mutfağı olarak açtığımız ikinci restoran. Take Sushi ismini ünlü şefimizin soy isminden aldık. Take aynı zamanda bambu demek. Konseptimizde de bambu ağırlıklı çalışmalar yaptık. Müşterilerimize Japon mutfağında yer alan 64 ürünle hizmet vermeye başladık” dedi.


“Son dokunuşu Japon şef yapıyor”


Take Sushi’de görev yapan ve Japon mutfağını dünyaya farklı konseptlerle sunan Ünlü Japon Şef Hiroki Takemura her siparişi tek tek kontrol ediyor ve her tabağa son dokunuşu kendisi yapıyor. Restoranda çalışan her personel ile tek tek ilgilenen Takemura yapılan yemekleri ve salataları da kontrol ediyor. Yanında çalışan personellerin ileride iyi bir şef olmaları için onlara da eğitim veriyor.


15 yaşında mutfakta bulaşık yıkayarak kariyerine başladığını anlatan Şef Hiroki Takemura, Japon mutfağını Kapadokya’da sergilemekten çok mutlu olduğunu söyledi.


Şef Hiroki Takemura “Ortaokula giderken bir dergide Japonya’nın ünlü şeflerini gördüm. Ve bende böyle ünlü bir şef olmak istedim. 14-15 yaşlarında mutfakta çalışmaya başladım. Önce tabak yıkadım. Daha sonra sushi pilavı yapmasını öğrendim. Sushi yapmanın çok ince noktaları var. Buradaki amaç pirinç pilavını çeşitli tatlarla bir araya getirmek. Burada tamda bunu yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Çelik kanatlardan İskenderun körfezinde mest eden gösteri Hatay’ın İskenderun ilçesinin anavatana katılışının 86. yılı kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen helikopter gösterisi nefes kesti. Hatay devletini 1939 yılında aldığı kararla ana vatana katılmış ve Türkiye toprağı olmuştu. Türk askeri 5 Haziran 1939 tarihinde İskenderun ilçesi üzerinden Hatay’a giriş yapmıştı. İskenderun’un anavatana katılışının 86. yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinler kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı Çelik Kanatlar Timi tarafından İskenderun körfezinde gösteri düzenlendi. Skorsky helikopterin alan üzerindeki uçuşu ve jandarma personelinin gösterisi ilgiyle izlendi. Vatandaşlar bu anları cep telefonlarıyla görüntülemek için adeta yatıştılar. Asrın felaketinin yaralarının sarıldığı kentte 16 ay sonra vatandaşların ziyaretine açılan anıt alanında gerçekleştirilen gösterileri yakından takip eden İskenderun belediye Başkanı Mehmet Dönmez, “Bize büyük acılar yaşatan asrın felaketini geride bırakmanın zamanı geldi, kaybettiklerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Deprem gazilerimize de rabbimden şifalar diliyoruz. Hayata dönebilmenin koşulu hayata tekrar ilk adım atabilmektir. Bugün coşkulu 5 Temmuz Günü yaşıyoruz. Umarım ki bu coşku hayat boyu, İskenderun’da ve Hatay’ın her köşesinde sürer. Türkiye Cumhuriyeti binlerce 86 yıl yaşar. Buradan ebediyete kadar devam edecek bir sembol olur. Umarım bugün İskenderun’da insanların yüzünü güldürmüş oluruz. Bu ilk olur ve sonsuza dek İskenderun’umuzun, Hatay’ımızın ve ülkemizi yüzü güler inşallah” İfadelerini kullandı.