Yerel Haberler
Tekirdağ
24 Kasım 2024 Pazar - 13:48 Tekirdağ’da mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti Tekirdağ’da mesleğe yeni başlayan 16 öğretmen yemin etti. Tekirdağ’da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından program düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti. Öğretmenlik mesleğine gönül veren şehit öğretmenleri saygı ve minnetle andıklarını söyleyen Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, “Bizler millet olarak öğretmenlerimizi tarihte de bugünde de her şeyin üstünde tutan bir milletiz. Yüce ve ulvi mesleğin temsilcileri olan tüm öğretmeleri yürekten kutluyorum. Şehit öğretmenlerin genç yaşlarında öğrencileri için yollara düştü. Hepsi pırıl pırıl vatan evlatlarıydı. Devletin tayin ettiği ücra bir köydeki çocukları kendi çocuğu bilen ve onu sahiplenen, onu eğitip vatanına milletine faydalı birer fert yapmak için insanlardı. Onlara şükranlarımızı iletiyoruz" dedi. Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Abdullaziz Yeniyol, “Öğretmenlik insanlık tarihinin en önemli mesleğidir. Öğretmenin en önemli özelliği sevgi dolu ruhu ve adanmışlık ruhudur” ifadelerini kullandı. Yeniyol, mesleğe yeni başlayan ve hayatlarını bu mesleğe adayan öğretmenlere teşekkür etti. Programda göreve yeni başlayan 16 öğretmen görev yemini etti. Emekliye ayrılan 12 öğretmene ise teşekkür belgesi takdim edildi. Programa, Vali Recep Soytürk, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı , İl Eğitim Müdürü Abdullaziz Yeniyol, kurum ve okul müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Tekirdağ’daki kaçakçılık operasyonunda 42 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı
17 Ekim 2024 Perşembe - 09:41 Tekirdağ’daki kaçakçılık operasyonunda 42 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı Tekirdağ’da 1-15 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda kaçak içki, tütün ve sahtecilik suçlarına yönelik çalışmalarda 42 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı. Operasyonlarda, el yapımı alkollü içkiden sahte banknotlara kadar çeşitli suç unsurları ele geçirildi. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından tarihleri arasında yapılan çalışmalar sonucu kaçakçılık ve sahtecilik suçlarına yönelik önemli bulgular elde edildi. Operasyonlarda 42 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı. 5607 sayılı Kanun kapsamında yapılan çalışmalarda; 155 litre el yapımı alkollü içki, 20 adet aroma kiti, 4 litre etil alkol, 1 adet fermantasyon düzeneği, 1 şişe metil alkol, 1 şişe gümrük kaçağı alkollü içki, 164 bin 320 adet dolu makaron, 9 bin 92 adet boş makaron, 167 kilogram tütün, 11 adet sigara doldurma makinesi, 35 adet elektronik sigara, 3 paket gümrük kaçağı sigara, 129 adet gümrük kaçağı parfüm, 103 adet gümrük kaçağı saat ve 4 adet gümrük kaçağı tıraş makinesi ele geçirildi. Parada sahtecilik ve 6136 sayılı Kanun kapsamında ise bin 900 TL değerinde sahte banknot, 1 adet tabanca, 1 adet şarjör ve 6 adet tabanca mermisi bulundu. 42 kişi hakkında 5607 SKM, 6136 SKM, nitelikli dolandırıcılık ve parada sahtecilik suçlarından yasal işlemler başlatıldı.
Tekirdağ Yetiştirme Yurdu 10. Geleneksel Pilav Günü etkinliği gerçekleştirildi
15 Ekim 2024 Salı - 16:52 Tekirdağ Yetiştirme Yurdu 10. Geleneksel Pilav Günü etkinliği gerçekleştirildi Zübeyde Hanım Çocuk Evleri Sitesi Spor Salonu’nda “Tekirdağ Yetiştirme Yurdu 10. Geleneksel Pilav Günü Etkinliği” düzenlendi. Tekirdağ Yetiştirme Yurdu 10. Geleneksel Pilav Günü etkinliğine Vali Soytürk’ün yanı sıra İl Emniyet Müdür Vekili Murat Tabak, İl Jandarma Komutan Vekili Alb. Kamil Kıspet, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Özdemir, yetiştirme yurtlarında yetişen vatandaşlar ve Zübeyde Hanım Çocuk Evleri’nde koruma ve bakım altında olan çocuklar katıldı. Etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Akabinde etkinliği tertip eden Hüseyin Gülsen ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Özdemir konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini ifade etti. Ardından etkinlikte bir konuşma yapan Vali Soytürk, "Kurumumuzda yetişmiş, bir yerlere gelmiş, şu an çalışan ya da emekli vatandaşlarımız var. Çocuklarımız burada, gençlerimiz burada. Anladığım kadarıyla bir tecrübe aktarımı olacak. Zaten Hüseyin Bey ilk günkü heyecanla yaşadıklarını anlattı. Tecrübelerinizi paylaşacaksınız ve onlara çok büyük kazanım olacak diye düşünüyorum. Bugün sanki bir tavsiye günü gibi oldu. Benim de gençlere her zaman tavsiye ettiğim bir şey var, çok çalışmak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ihtiyacımız olan şey; ’çalışmak, çalışmak, çalışmaktır.’ Herkes kadar çalışırsak herkes kadar oluruz, daha çok çalışmamız lazım. Toplum olarak da hepimizin daha çok çalışması lazım. O zaman ülkemiz, devletimiz çok daha fazla kalkınacaktır. Çok şükür Atatürk’ün koyduğu muasır medeniyetler seviyesine büyük bir oranda varmış durumdayız. Bugün bölgemizde ve dünyada önemli bir gücüz ama daha ileriye de gidebiliriz. Bu da çocuklarımızın ve gençlerimizin elindedir. Bu duygu ve düşüncelerle emeği geçen başta Hüseyin Bey olmak üzere herkese teşekkür ediyor, hepinize iyi günler diliyorum" dedi. Vali Soytürk’ün konuşmasının ardından kuruluşlardan reşit olarak ayrılan bireylerin fotoğraflarının yer aldığı sinevizyon gösterisi izlendi. Ardından Tekirdağ Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünde koruma ve bakım altında bulunan çocuklardan oluşan koro şarkılar söyledi.
Geçmişin geleneği, geleceğe hediyesi: Bulama
15 Ekim 2024 Salı - 12:27 Geçmişin geleneği, geleceğe hediyesi: Bulama Tekirdağ’da "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" programı kapsamında, kadın çiftçilere üzüm ürünleri ve bulama yapımı üzerine eğitim verildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının koordinasyon ve desteğiyle düzenlenen bu proje, Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün iş birliğiyle gerçekleştirildi. "Geçmişin Geleneği, Geleceğe Hediyesi: Bulama" projesi, bölgedeki kadın çiftçileri tarımsal yeniliklerle buluşturmayı hedefliyor. Projeye dâhil olan 20 kadın çiftçiye, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nde hem teorik hem de uygulamalı eğitim verildi. Üzüm çeşitleri ve ürünlerinin tanıtıldığı eğitimlerde, bulamanın modern ve geleneksel yöntemlerle nasıl yapılacağı detaylı olarak anlatıldı. Gıda Mühendisi Gamze Uysal Seçkin ve ekibi tarafından verilen eğitimlerde katılımcılar, bulama yapım sürecini adım adım öğrenerek üretim tekniklerini deneyimleme fırsatı buldu. Eğitimin ardından Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal ve Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Ali Kiracı, eğitim programını başarıyla tamamlayan kadın çiftçilere sertifikalarını takdim etti. Proje kapsamında üretilen bulama ürünleri, geleneksel yöntemlerle üretilen tarımsal ürünlerin gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıyor.