KÜLTÜR SANAT - 15 Ekim 2024 Salı 12:39

Çınarlı Mahallesi Nene Hatun Kadın Yaşam Merkezi açılıyor

A
A
A
Çınarlı Mahallesi Nene Hatun Kadın Yaşam Merkezi açılıyor

Süleymanpaşa Belediyesi, Çınarlı Mahallesi’nde Nene Hatun Kadın Yaşam Merkezi’ni mahalle sakinlerinin kullanımına açıyor.


Tekirdağ merkezde, kadınlara meslek edinme kursları ve destek programları sunulurken, çocuklar da çeşitli kurslar ve etüt desteği gibi imkânlardan yararlanabilecek. Kadınlar için giyim ve üretim teknolojileri, güzellik ve saç bakım hizmetleri kursları, anne-çocuk etkinlikleri ve pilates dersleri gibi birçok program düzenlenecek. 18 yaş üzeri kadınlara yönelik yetişkin eğitimleri ve bilgilendirme seminerleri de sunulacak.


Çocuklar içinse resim, piyano, İngilizce, drama, akıl ve zekâ oyunları gibi eğitimlerin yanı sıra, çocuk psikoloğu danışmanlık hizmeti ve oyun terapisi gibi destekler verilecek. Ayrıca, ritim atölyesiyle çocukların derslerine katkı sağlamak amacıyla okul sonrası etüt çalışmaları da düzenlenecek.


Merkezde ayrıca hem çocuklar hem yetişkinler için hizmet verecek bir kütüphane de yer alacak. Bu eğitim ve kurslara katılmak isteyenlerin, 22 Ekim Salı gününe kadar başvuru yapması gerekiyor.


Kayıtlar, 0282 259 59 59 numaralı Süleymanpaşa Belediyesi Çağrı Merkezi’nden ya da www.suleymanpasa.bel.tr resmi internet sitesi üzerinden yapılabiliyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’da beyaz bastonun önemine dikkat çekildi Aydın’da gerçekleştirdikleri etkinlik ile beyaz bastonun önemine dikkat çeken Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen; “Beyaz baston, körlerin bağımsızlığı, özgürlüğü, hayata eşit katılımın sembolüdür” dedi. Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler Güvenlik Günü dolayısıyla program düzenledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gerçekleştirilen programda kısa bir konuşma yapan Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen, beyaz bastonun görme engelli bireyler için önemine dikkat çekti. Erişilebilirliğin temel bir insan hakkı olduğuna dikkat çeken Başkan Özen; “15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler Güvenlik Günü, hem toplumsal duyarlılığı artırma hem de beyaz bastonun körler üzerindeki önemi vurgulamak adına çok önemlidir. Beyaz baston, körlerin bağımsızlığı, özgürlüğü, hayata eşit katılımın sembolüdür. Ancak bizler her daim erişilebilir Türkiye, erişilebilir dünya hayaliyle açıklamalarımızı yaparken maalesef kamuya açık alanlar, kaldırımlar ve binalar beyaz baston ile yürüyebilecek kadar eşit değil. Dolayısıyla beyaz bastonlarımız bizimle birlikte engelleniyor. Erişilebilirlik temel bir insan hakkıdır. Hiç bir güç insanların erişimine engel olmamalı. Gerek sosyal medyamızda gerek açıklamalarımızda Aydın’da yaşayan binlerce görme engellinin beyaz bastona ihtiyaç duyduğunu her daim vurguladık. Bu çağrımıza kıymetli desteklerini veren Aydınlı hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bu anlamda güçlü destek sağlayan kıymetli büyükşehir belediye başkanımız ‘Engellilerin Annesi’ Özlem Çerçioğlu’na çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Bursa Sendika üyesi olduğu için 146 kişi işten çıkarıldı İstanbul Çatalca’da bulunan Polonez fabrikası, Tekgıda-İş Sendikası’na üye olmaları sebebiyle 146 kişiyi işten çıkardı. Çıkarılan Polonez işçileri için açıklama yapan Tekgıda-İş Bursa Şube Başkanı Zeki Ertürk, işverenin sendikadan istifa etmeyenleri ’kod 46’ yüz kızartıcı suç işlediklerini iddia ederek işten çıkardığını söyledi. Tekgıda-İş Sendikası, sendika üyesi oldukları sebebiyle işten çıkarılan 146 kişi için 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Tekgıda-İş Bursa Şube Başkanı Zeki Ertürk, "İşten çıkarılan 146 kişinin işbaşı yaptırılana kadar halkımızın tüketimden gelen gücünü kullanarak Polonez ürünlerini almamaya ve tüketmemeye davet ediyoruz" dedi. Yöneticilerin Tekgıda-İş Sendikası’nın iyi niyetli çağrılarını görmezden geldiğini belirten Tekgıda-İş Bursa Şube Başkanı Zeki Ertürk, "İstanbul Çatalca’da kırmızı ve beyaz et sektöründe sucuk, salam, sosis ve pastırma üretim yapan piyasa ismi Polonez olan Trakya Et ve Süt Ürünleri’nde çalışan ve sadece sendika üyesi olduğu için ezilen, işten çıkarılan işçilere yaşatılan süreci bir kez daha paylaşmak istiyoruz. Polonez fabrikasında çalışan arkadaşlarımız, Anayasa’nın tanımış olduğu hakkı kullanarak Tek Gıda-İş sendikasına üye olmuştur. Yasalara uygun olarak sürdürülen bu sendikal örgütlenmeden haberi olan işveren, öncelikle çalışanlar üzerinde baskı uygulamış, sendika üyeliğinden istifaya zorlamış, sendikamızdan istifa etmeyen önce 13 çalışanı kod 46, yani yüz kızartıcı suç işlediklerini iddia ederek 20 Temmuz 2024 tarihinde işten çıkardı. İşveren bu çıkışlardan sonra çalışanların üzerindeki baskıyı daha da artırmış, sendika üyeliğinden istifa etmeyen ve işten kod 46’dan çıkarılan işçi sayısı 146 oldu. Tek Gıda-İş Sendikası, işten çıkarılan 146 kişiyle birlikte 23 Temmuz 2024’ten itibaren 85 gündür fabrikanın kapısının önünde direnişi devam ettirmekte. Tek Gıda-İş Sendikası olarak hak ve adaletten, iş barışından yana olduğumuzu her platformda dile getirerek defalarca Polonez işverenine çağrıda bulunmuş olsak da bugüne kadar işveren tarafından olumlu bir yaklaşım göremedik. Polonez yöneticileri, bugüne kadar iyi niyetli çağrılarımızı görmezden geldi, gelmeye de devam ediyor. İşverenin tavrını bu noktaya taşıması üzerine, sendikamız artık daha aktif ve etkili eylemlerle mücadele etmeye ve tüketimden gelen gücünü kullanmaya karar verdi. Tek Gıda-İş Sendikası olarak Anayasal hakkını kullandığı için işten çıkarılan 146 arkadaşımız işbaşı yaptırılana kadar, halkımızın tüketimden gelen gücünü kullanarak Polonez ürünlerini almamaya, tüketmemeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.