SPOR - 30 Haziran 2024 Pazar 16:10

Büyükşehir sporcuları Avrupa yolunda

A
A
A
Büyükşehir sporcuları Avrupa yolunda

Sakarya Büyükşehir Belediyesi güreş sporcuları, milli takım bünyesinde U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda mindere çıkacak. Sırbistan’da düzenlenecek şampiyonada, grekoromen stilde 3 sporcu mücadele verecek.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi güreş sporcuları tarihi bir şampiyonada daha mindere çıkacak. 1-3 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’na katılacak olan sporcular, milli takım bünyesinde mücadele edecek. Sırbistan’ın Novi Sad şehrinde düzenlenecek olan şampiyonada, Enes Ülkü Grekoromen stil 63 kilogramda, Ramazan Can Aktaş Grekoromen stil 67 kilogramda ve Muhammet Ali Göçmen Grekoromen stil 72 kilogramda mindere çıkacak. Birbirinden zorlu mücadelelere sahne olacak şampiyonada, Avrupa’nın en iyileri mücadele edecek.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Çanakkale’de 3 kardeş ile tartışan kıraathane işletmecisi bıçaklanarak öldürüldü Çanakkale’de kıraathane işletmeciliği yapan Alp Avcı, 3 kardeş ile yaşadığı tartışma sonra göğsünden ve sol elinden aldığı bıçak darbesi sonrası ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay, 28 Haziran’da saat 21.00 sıralarında Barbaros Mahallesi Troya Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, kıraathane işletmeciliği yapan Alp Avcı (24) ile 3 kardeş olan elektrikçi M.M. (29) ve M.M. (19), öğrenci M.M. (18) kardeşler arasında nedeni belli olmayan bir şekilde tartışma çıktı. Tartışma kısa süre içerisinde bıçaklı kavgaya dönüştü. Kıraathane işletmecisi Alp Avcı, bıçakla göğsünden ve sol elinden yaralandı. Çevredekilerin ihbarının ardından olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerince özel bir hastaneye kaldırılan Alp Avcı, sevk edildiği Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Ekipler, şüphelileri suç aleti bıçakla birlikte 29 Haziran gecesi saat 01.30’da yakaladı. Evli ve bir çocuk babası Alp Avcı’nın öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 3 kardeş emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen M.M. (19) ile M.M. (18) serbest bırakılırken, M.M.’nin (29) adliyedeki işlemleri devam ediyor.
Diyarbakır Diyarbakır’da 2 vali yardımcısı ve 7 kaymakam değişti Diyarbakır’da 7 ilçe kaymakamı ve 2 vali yardımcısı değişti. Diyarbakır Vali Vekili Abdullah Çiftçi, İstanbul Bayrampaşa Kaymakamı olarak atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi Resmi Gazetede yayımlandı. Kararname ile Türkiye genelinde yüzlerce kaymakam ve vali yardımcısının görev yerleri değiştirilirken, Diyarbakır’da da 7 kaymakam ile 2 vali yardımcısının görev yeri değişti, yerlerine yeni atamalar yapıldı. Kararnameyle Diyarbakır’ın Kayapınar, Ergani, Bismil, Yenişehir, Çınar, Çermik ve Hani kaymakamları değişti. Vali vekili Abdullah Çiftçi de İstanbul Bayrampaşa ilçe kaymakamı olarak atandı. Diyarbakır Yenişehir Kaymakamlığına Yunus Ataman atandı. Kaymakam Murat Beşikçi’nin yeni görevi ise; Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hukuk Müşaviri olarak belirlendi. Kayapınar Kaymakamlığına Ömer Bilgin atanırken, eski Kaymakam Arif Karaman ise Bursa Vali Yardımcısı oldu. Bismil Kaymakamlığına Recep Asar atandı. Kaymakam Enver Hakan Zengince ise Samsun-Tekkeköy Kaymakamı oldu. Ergani Kaymakamlığına Kadir Ulusoy atandı. Kaymakam Ahmet Karaaslan ise Merzifon Kaymakamlığına atandı. Çınar Kaymakamlığına Zikrullah Erdoğan gelirken, eski Kaymakam Mehmet Fatih Günlü ise Hekimhan Kaymakamı oldu. Çermik Kaymakamlığına ise Adem Karataş atandı. Kaymakam Vahit Yılmaz ise Honaz Kaymakamı oldu. Hani Kaymakamlığına Mevlana Kürkçü atandı. Eski Kaymakam Abdullah Yüksel ise Sinop Vali Yardımcısı oldu.