Yerel Haberler
Osmaniye
10 Ekim 2024 Perşembe - 10:34 Meyve bıçağıyla başladı, evinin balkonunu sanat atölyesine dönüştürdü Osmaniye’de yaşayan 57 yaşındaki Fatih Güvercin, meyve bıçağıyla başladığı hobisinde atölyeye dönüştürdüğü evinin balkonunda kendi imkanları ile taş ve ahşabı sanata dönüştürüyor. Osmaniye’de Rahime Hatun Mahallesi’nde yaşayan Fatih Güvercin, 34 yıl önce meyve bıçağı ile hobi olarak başladığı taş ve ahşap oyma sanatında evinin balkonunu sanat atölyesine dönüştürdü. Arkadaşlarıyla gittiği bir gezide buldukları taşa meyve bıçağıyla insan figürü yaptıktan sonra bu işe hobi olarak başladığını söyleyen Güvercin, doğada bulduğu farklı çeşit taşları ve ahşapları atölyesine getirerek burada onları sanat eserine dönüştürüyor. Emekli olduktan sonra bu hobisine daha çok zaman ayıran Güvercin, yaptığı ürünlerin maddi bir karşılığı olmadığını, çevresindeki insanlara hediye edip sosyal medya hesabından paylaştığını söyledi. İlk başlarda bu hobiye meyve bıçağı ile başladığını, daha sonra makineler aldığını söyleyen Fatih Güvercin, "Bu ahşap ve taş işlemelerine hobi olarak 1990 yılında başladım. O dönemde arkadaşlarla bir doğa gezisi yapıyorduk. Arkadaşlar bir taş buldu, dalga geçtiler yani şakalaştılar kendileri aralarında ben aldım o taşı baktım güzel, hoşuma gitti. Elime alıp taşı işledim insan figürü yaptım öyle başladık artık bu işe, hobi olarak. Tabii başladıktan sonra ilk meyve bıçağıyla önce başladım. Meyve bıçağından sonra daha böyle keskin, daha güzel bir bıçak aldım, daha sonra freze makinesi, el freze, el taşlama denilen bu hobi makinelerinden aldım. Tabii bunları alınca taş işlemek için ayrı frezeler, ağaç işlemek için, oymak için ya da ayrı frezeler aldım. Profesyonelleştik şu anda arada zaman buldukça yaparken birikmeye başladı tabii ki yaptıklarımız. Emekli olunca da daha da yoğunlaştık bu hobimize taş olsun, ahşap olsun bunları yapıp sosyal medyaya yüklüyorum. Kesinlikle satmıyorum şu anda yani talepte çok aslında satar mısın diyenler de var ama ben satmıyorum. Arkadaşlara hediye ediyorum bazen kendi yaptığım ürünlerde" diye konuştu. Güvercin: "Yaptığım eserlerin bir hikayesi olsun istiyorum" Yaptığı eserlerin bir hikayesi olmasını istediğini söyleyen Güvercin, "Burdur seyahatimizde, yol kenarında bu taşı buldum eve geldim. Önce bir kadın silueti yaptım bu tarafına taş çok güzel işlendi, heykel mermeri olduğundan dolayı kıyamadım arkasına da bir erkek yapmaya başladım. Baktım yani Roma askerine benzedi dedim ki bunun bir kavuşamayan aşıklar hikayesi olması gerekiyor. Eşime dedim böyle eşim öğretmen uydurma dedi öyle bir şey olur mu? Buraya yansımış ama dedim bu kavuşamayanlar arkalı önlü olunca dedim. Araştırdım Ağlasun Kaymakamlığı sitesinde İsebella ve Antonin’in aşkı çıktı. Tabii ki çok bu tarih içerisinde kavuşamayan aşıklar Sagalassos Antik Kenti’nde bunların aşıklar çeşmesi yapılmış öyle bir hikayesi oldu" dedi.
Depremin vurduğu Osmaniye’de karne heyecanı yaşandı
19 Ocak 2024 Cuma - 16:06 Depremin vurduğu Osmaniye’de karne heyecanı yaşandı Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’de 144 bin 125 öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girdi. Osmaniye Cebelibereket Şehit Ahmet Yılmaz İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım programıyla 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk yarısını bitiren öğrencilere karneleri verildi. Programa katılan Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz ile İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak birlikte sınıfları dolaşarak, karne alacak olan öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Osmaniye’nin eğitim öğretim hayatında hep başarılı, en iyi yerlerde olması için çalışacaklarını söyleyen Vali Yılmaz, ’’Eğitim öğretimin birinci yarısını tamamladık, yarıyıl tatiline giriyoruz. 9 bin 198 öğretmenimiz, 144 bin 125 öğrencimizin eğitim öğretimine hizmet ettiler. Bu büyük bir eğitim ordusu. Çocuklarımızın geleceği için canla başla çalıştılar. Sevgili çocuklarımızın gelecekte daha iyi olmaları, devletine, milletine, bayrağına, milli, manevi değerlerine hizmet edecek bağlı gençler olarak yetiştirilmeleri, başarılarla geçen bir hayatlarının olması için mücadelemizi sürdürüyoruz. Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmenin gayreti içindeyiz. Ben sevgili öğrencilerimizi, velilerimizi, öğretmenlerimizi gösterdikleri gayretten dolayı kutluyorum. Osmaniye olarak başta İl Milli Eğitim Müdürümüz, eğitim kadromuz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizin eğitim alanında büyük bir mücadele verdiklerine hep şahit oldum. Bu mücadelelerinden ve başarılarından da hep mutlu oldum. Bundan sonra da bu azmimiz, başarımız devam edecek. 15 günlük tatili çocuklarımızın dinlenerek, kitap okuyarak geçirmelerini ve ikinci döneme güzel bir şekilde hazırlanarak başlamalarını diliyorum. Osmaniye’mizin eğitim öğretim hayatının hep başarıyla geçmesi, hep en iyilerini yakalaması gayretle devam edeceğimizi belirtiyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’’ dedi.
Osmaniye’de engelli vatandaşa yardım eden polise validen ödül
19 Ocak 2024 Cuma - 15:38 Osmaniye’de engelli vatandaşa yardım eden polise validen ödül Osmaniye’de yağmurlu havada engelli vatandaşa şemsiye tutan polis memuru ödüllendirildi. Osmaniye’de yağmur yağışının etkili olduğu esnada tekerlekli sandalyedeki engelli vatandaşa yağmurda ıslanmasın diye şemsiye tutması görenlerin içini ısıtmıştı. Polis memuru Mehmet Yılmaz, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz tarafından ödüllendirildi. Vali Yılmaz, polis memuru Mehmet Yılmaz’ı makamında ağırlayarak özverili davranışından dolayı başarı belgesi takdim etti. Davranışıyla yürekleri ısıtan polis memurunun görevini çok güzel yaptığını söyleyen Vali Erdinç Yılmaz, “Davranışınla insanlarımızın vicdanının, milletimizin sesi oldun. Bende bu davranışından dolayı çok mutlu oldum. Ben Türk Polis Teşkilatı’nın polislerimizin hepsinin senin gibi yardımsever olduğuna yürekten inanıyorum. Bu milletin evladına yakışan bir davranıştı. Tebrik ediyorum. Bizler zaten insanlarımız için varız, milletimizin hizmetindeyiz, onlar için varız. Milletimize de bu hizmetlerin en güzelini vermek hepimizin görevi" dedi. İl Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü bünyesinde valilik binasında görevli olan polis memuru Mehmet Yılmaz, ’’Biz her zaman engelli vatandaşlarımıza yardım ediyoruz. Tabi bu sefer sosyal medyaya düşünce gündem oldu bu bizim görevimiz. Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu’nda ’polis alil ve acizlere yardım eder, halkın ırz, can ve malını korur’ diyor. Yani bu bizim zaten asli görevimiz, yapmamız gereken şeydir. Halka hizmet, hakka hizmettir” dedi.
Osmaniye’de bin 852 afet konutu teslim aşamasında
18 Ocak 2024 Perşembe - 16:38 Osmaniye’de bin 852 afet konutu teslim aşamasında Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, depremin vurduğu Osmaniye’de yapımı hızla devam eden afet konutlarından bin 852’sinin teslim aşamasında olduğunu söyledi. Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisini hissettirdiği Osmaniye’de depremin yaraları sarılıyor. Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, basın mensuplarıyla bir araya geldi, program sonrası kentte yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Programa Vali Yardımcıları Hakan Yavuz Erdoğan ve Aziz Onur Aydın da katıldı. Vali Erdinç Yılmaz, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak sözlerine başladı. Önce pandemi ile mücadele edildiğini, ardından depremin yaşandığını ifade eden Yılmaz, “500 yılda bir olabilecek bir deprem yaşadık, hepimiz sarsıldık. Bin 10 vatandaşımızı depremde kaybettik. Ama şunu söyleyebilirim; biz devletimizi yanımızda gördük, devletimizden her türlü alınması gereken katkıyı alıyoruz, hiçbir sıkıntı yok. 2023 yılı; depremin yaralarını sarmak, depremden etkilenen vatandaşlarımızı sıcak yuvalarına kavuşturmak için mücadele ile geçti. Şu anda konteyner kentimizin, altyapısıyla, sosyal donatılarıyla, her türlü imkanıyla Türkiye’nin en iyi konteyner kenti olduğunu düşünüyorum. Osmaniye’mize, Osmaniyeli hemşehrilerimize minnettarım. Ne kadar gurur duysam azdır. En zor zamanlarımızda sizler hep yanımızda oldunuz" dedi. "Bin 852 deprem konutunun teslim aşamasında" Vali Erdinç Yılmaz sözlerinin devamında, bin 852 deprem konutunun teslim aşamasında olduğunu belirterek, "Bu konutlarımız en kısa zamanda hak sahiplerine teslim edilecek. Bunlar il merkezi ve ilçe merkezlerinde. 124 de kırsalda köylerimizde teslim edilecek. 3 bin 875 konutun yapımı hızla devam ediyor" ifadelerini kullandı. İl genelindeki diğer projelerden de söz eden Vali Yılmaz, "Karaçay çok güzel oldu. Vatandaşlarımızın gelip rahat nefes alabilecekleri, aileleri ile oturabilecekleri güzel bir alan oldu. Özellikle yaz mevsiminde burasının dolup taşacağına inanıyorum. Osmaniye’mizin giriş çıkışı hususunda çok büyük bir mücadele verdik. Sakızgediği’nden çift şerit halinde karayolları çalışmasını bitirmek üzere. 2.5 kilometrelik bir kısım var yapılacak. Orayı da tamamladığımızda doğu, güneydoğuya gidecek araçlar çok rahat giriş çıkış yapabilecek. Otobandan giriş yolunun yakın bir mevkiinde olursa orada bütün yöresel ürünlerimizin satıldığı, konaklanabilecek bir otel, güzel bir proje ile Osmaniye’mize değer katacağını düşünüyorum. Yani buradan uzun yol giden insanlarımız orada kalıp, alışveriş yapıp devam edebilirler" ifadelerine yer verdi.