Yerel Haberler
Osmaniye
10 Ekim 2024 Perşembe - 10:34 Meyve bıçağıyla başladı, evinin balkonunu sanat atölyesine dönüştürdü Osmaniye’de yaşayan 57 yaşındaki Fatih Güvercin, meyve bıçağıyla başladığı hobisinde atölyeye dönüştürdüğü evinin balkonunda kendi imkanları ile taş ve ahşabı sanata dönüştürüyor. Osmaniye’de Rahime Hatun Mahallesi’nde yaşayan Fatih Güvercin, 34 yıl önce meyve bıçağı ile hobi olarak başladığı taş ve ahşap oyma sanatında evinin balkonunu sanat atölyesine dönüştürdü. Arkadaşlarıyla gittiği bir gezide buldukları taşa meyve bıçağıyla insan figürü yaptıktan sonra bu işe hobi olarak başladığını söyleyen Güvercin, doğada bulduğu farklı çeşit taşları ve ahşapları atölyesine getirerek burada onları sanat eserine dönüştürüyor. Emekli olduktan sonra bu hobisine daha çok zaman ayıran Güvercin, yaptığı ürünlerin maddi bir karşılığı olmadığını, çevresindeki insanlara hediye edip sosyal medya hesabından paylaştığını söyledi. İlk başlarda bu hobiye meyve bıçağı ile başladığını, daha sonra makineler aldığını söyleyen Fatih Güvercin, "Bu ahşap ve taş işlemelerine hobi olarak 1990 yılında başladım. O dönemde arkadaşlarla bir doğa gezisi yapıyorduk. Arkadaşlar bir taş buldu, dalga geçtiler yani şakalaştılar kendileri aralarında ben aldım o taşı baktım güzel, hoşuma gitti. Elime alıp taşı işledim insan figürü yaptım öyle başladık artık bu işe, hobi olarak. Tabii başladıktan sonra ilk meyve bıçağıyla önce başladım. Meyve bıçağından sonra daha böyle keskin, daha güzel bir bıçak aldım, daha sonra freze makinesi, el freze, el taşlama denilen bu hobi makinelerinden aldım. Tabii bunları alınca taş işlemek için ayrı frezeler, ağaç işlemek için, oymak için ya da ayrı frezeler aldım. Profesyonelleştik şu anda arada zaman buldukça yaparken birikmeye başladı tabii ki yaptıklarımız. Emekli olunca da daha da yoğunlaştık bu hobimize taş olsun, ahşap olsun bunları yapıp sosyal medyaya yüklüyorum. Kesinlikle satmıyorum şu anda yani talepte çok aslında satar mısın diyenler de var ama ben satmıyorum. Arkadaşlara hediye ediyorum bazen kendi yaptığım ürünlerde" diye konuştu. Güvercin: "Yaptığım eserlerin bir hikayesi olsun istiyorum" Yaptığı eserlerin bir hikayesi olmasını istediğini söyleyen Güvercin, "Burdur seyahatimizde, yol kenarında bu taşı buldum eve geldim. Önce bir kadın silueti yaptım bu tarafına taş çok güzel işlendi, heykel mermeri olduğundan dolayı kıyamadım arkasına da bir erkek yapmaya başladım. Baktım yani Roma askerine benzedi dedim ki bunun bir kavuşamayan aşıklar hikayesi olması gerekiyor. Eşime dedim böyle eşim öğretmen uydurma dedi öyle bir şey olur mu? Buraya yansımış ama dedim bu kavuşamayanlar arkalı önlü olunca dedim. Araştırdım Ağlasun Kaymakamlığı sitesinde İsebella ve Antonin’in aşkı çıktı. Tabii ki çok bu tarih içerisinde kavuşamayan aşıklar Sagalassos Antik Kenti’nde bunların aşıklar çeşmesi yapılmış öyle bir hikayesi oldu" dedi.
Osmaniye’de şehit aileleri ve gaziler, terörü lanetledi
16 Ocak 2024 Salı - 17:21 Osmaniye’de şehit aileleri ve gaziler, terörü lanetledi Osmaniye’de bir araya gelen Şehit aileleri ve gaziler, yaptıkları basın açıklamalarıyla terörü lanetlediler. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Gazi İsmail Kaba, Kuzey Irak’ta devam eden Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde son 20 günde şehit olan 21 asker için bir basın açıklaması yaptı. Dernek binasında gerçekleştirilen açıklamada; PKK terör örgütünü lanetlenerek, şehitlerin kanlarının yerde kalmayacağı vurgulandı. Başkan İsmail Kaba açıklamasında şunları ifade etti: “Hiçbir insani ve ahlaki değeri olmayan, 40 yıldır alçak ve kalleşçe saldırılarına devam eden PKK terör örgütü, cani yüzünü son olarak Kuzey Irak’ta devam eden Pençe-Kilit Harekatı Bölgesinde, 22-23 Aralık 2023 günü 12 kahramanımızı ve 12 Ocak 2024 günü 9 kahraman askerimizi şehit ederek göstermiştir. Bu menfur saldırıları lanetliyoruz. Her karış toprağı şehit kanıyla sulanan aziz vatanımızın başı sağ olsun. Bu topraklar ilelebet bize vatan olsun diye 21 vatan evladımız şehit oldu. Bu büyük acıyla yandık kavrulduk, tüm Türkiye acıyı yüreğinde hissetti. Üzüntümüz kadar öfkemiz de büyük. Bugün cennet vatanımızın üstüne gün aymadı, güneş doğmadı. Ateş düştüğü yeri değil, tüm Türkiye’yi yaktı. Bugün milletin meclisinin önünden, meclise sesleniyoruz, eğer şehitlerimize bir vefa borcunuzun olduğunu düşünüyorsanız, eğer bizlere karşı samimiyseniz, önce Türkiye büyük millet meclisinin içinde terör örgütünü destekleyen, kimlik yoksunlarını gazi meclisten çıkarın. Eğer bunları yapmazsanız, baş tutanın, başı kesilmedikçe bu terör bitmez, eli kanlı bebek katili idam edilmedikçe bu terör bitmez. Siyasi uzantıları mecliste bulunduğu sürece bu terör bitmez. Teröristlerin ve birinci derecede yakınlarının mal varlıklarına el konulmadıkça bu terör bitmez. Tüm işletme ruhsatları iptal edilmedikçe bu terör bitmez. Örgüt ve sempatizanlarının, siyasi uzantılarının, sosyal güvenceleri iptal edilmedikçe bu terör bitmez. Yurt dışında yaşayan ve teröre destek verenlerin ülkeye girişleri ve tatil yapmaları engellenmedikçe bu terör bitmez. Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne kast edenlerin ömür boyu siyaset yapmasına engel olunmaz ve tüm mal varlıklarına el konulmazsa bu terör bitmez. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere, terör uzantısı partilerin katılmasına izin verilirse bu terör bitmez. Kısaca ve özetle aynı hatalar yapılmaya devam edilirse bu terör bitmez. 90 yıllarda terörle mücadele ederken, o yıllarda elimize doğan çocuklarımızı, bugün kucağımızda toprağa şehit vermemek için, bu tedbirleri almanız şart olmuştur. Her şeyimizi sizlere borçlu olduğumuz aziz şehitlerimiz, mübarek kanlarınızla yoğurduğunuz bu kutsal topraklarda, huzurla uyumanız için bizler, emanet ettiğiniz vatanımızı, bayrağımızı ve mukaddesatımızı gelecek nesillere koruyarak teslim edeceğimize söz veriyoruz. Ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun” dedi.
Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 99. yıl dönümü kutlandı
16 Ocak 2024 Salı - 15:54 Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 99. yıl dönümü kutlandı Osmaniye’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kente gelişinin 99’uncu yıl dönümü kutlandı. Devlet Demir Yolları Tren İstasyonu’ndaki törende Atatürk’ün temsili karşılanması gerçekleştirildi. İzciler taşıdıkları Türk bayrağını, Osmaniye Valisi Erdinç Vali Yılmaz’a takdim ettiler. Vali Erdinç Yılmaz ise al bayrağı öperek teslim aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Osmaniye Belediyesi 7 Ocak Halkoyunları Topluluğu gösterisini sundu. Remzi Özer Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerinden Rüstem Mert Kıraç, “Bir tutkudur Mustafa Kemal” isimli şiirini okudu. Osmaniye Belediyesi Mehteran Birliği’nin konserinin ardından 21 pare top atışı gerçekleştirildi. Tren garındaki törenin ardından protokol üyeleri ile vatandaşlar, Garnizon Komutanlığı bandosu eşliğinde Devlet Bahçeli Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na yürüdü. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla Vali Yılmaz tarafından şeref defteri imzalandı. Vali Erdinç Yılmaz, şeref defterine şöyle yazdı: “Bugün toprağın bereketiyle yoğrulan, şehitler diyarı Osmaniye’mizi ziyaretinde, halkımız tarafından büyük bir coşku ve sevgi ile karşılanarak, onurlandıran; Türk milletinin yüksek vasıflarına güvenen, kazanılan her türlü zaferin milletin eseri olduğunu ifade eden Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimize teşriflerinin 99. yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Tarih boyunca esaret görmemiş, hürriyetin timsali olan kadirşinas milletimiz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı Milli Mücadele’ye var gücüyle destek vermiş, neticesinde Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyetimizi kurmuştur. Atatürk, Milli Mücadele döneminde ve Cumhuriyet’in ilanından sonra sık sık vatandaşlarımız ile diyalog kurmuş, yurdun her köşesine ziyaretlerde bulunmuş; bilhassa Osmaniye’ye teşrif buyurduklarında, bu toprağın yiğit ve mert insanlarını görünce tekrar ziyarette bulunmak istemişlerdir. Osmaniyeli hemşehrilerimin bundan 99 yıl önce Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gösterdiği derin hürmet ve sevgi içerisinde şehrimizi ziyareti ve iltifatıyla çok anlamlı bir karşılık bulduğunu bir kez daha ifade etmek isterim. Bu duygu ve düşüncelerle; Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Osmaniye’mizi teşriflerinin 99. yılını kutluyor, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Ne mutlu 99 yıl önce bugün, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgiyle karşılayan hemşehrilerime, Ne Mutlu Türk’üm Diyene.”
Osmaniye şivesi ile yazılı dövizlerle çevre temizliğine dikkat çektiler
16 Ocak 2024 Salı - 11:23 Osmaniye şivesi ile yazılı dövizlerle çevre temizliğine dikkat çektiler Osmaniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü koordinasyonunda sosyal sorumluluk projesi kapsamında lise öğrencileri çevre temizliği yaptı. Osmaniye şivesi ile yazılan dövizlerle çevre temizliğine dikkat çeken öğrenciler yaklaşık 650 kilo atık malzemeyi doğadan topladı. Osmaniye Belediyesi ve Atatürk Anadolu Lisesi arasında sıfır atık, sıfır karbon, çevre temizliği, çevre ve sosyal konularda imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde bir araya gelen lise öğrencileri Karaçay Vadisi sınırları içerisinde çevre temizliği yaptı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü koordinasyonunda ‘Toplum Hizmeti’ çerçevesinde gerçekleştirilen çevre temizliğinde farkındalık oluşturmak isteyen öğrenciler ellerinde Osmaniye şivesi ile yazılı “gurban olduğum yere çöp atma, cıncık gibi Osmaniye, temiz olalım taman” dövizlerle çevre temizliğine dikkat çektiler. Yine Osmaniye şivesiyle yazılan “Osmaniye’nin Karaçay’ı, semaverde olur çayı, çevreyi temiz tut, zalım dayı” maninde yer aldığı çevre temizliğinde etkinliği sonunda öğrenciler yaklaşık 650 kilo cam, plastik, metal ve kâğıt atığı topladı. Temiz bir dünya mesajının da verildiği etkinlikte toplanılan atıklar tekrardan geri dönüşüme kazandırılmak üzere belediye ekiplerince geri dönüşüm tesisine gönderildi.