ASAYİŞ - 22 Ocak 2024 Pazartesi 10:46

Osmaniye’de tekstil fabrikasında yangın; 4 işçi dumandan etkilendi

A
A
A

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesindeki bir tekstil fabrikasında gece saatlerinde başlayan yangın sabah saatlerinde kontrol altına alındı

Yangın, gece saat 03.00 sıralarında Toprakkale ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi’nde bir tekstil fabrikasının makine bölümünde çıktı. İhbar üzerine bölgeye Osmaniye, Toprakkale, Türkmen Beldesi, Hatay ve Erzin’den itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın fabrikanın depo bölümlerine ulaşmadan kontrol altına alındı. Vardiyada 40 çalışanın olduğu dumandan etkilenen 4 işçi ise ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Fabrikada soğutma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Jandarma fabrika yangını ile ilgili tahkikat başlattı.

Müslüm Balko

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Kaybolmaya yüz tutan vitray sanatına kadın eli değdi Diyarbakır’da vitray sanatçısı Betül Kübra Savcı, kaybolamaya yüz tutmuş sanatı icra ederek geleceğe taşıyor. Edirne Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu olan Betül Kübra Savcı, Diyarbakır’da vitray sanatının neredeyse yok denecek kadar az icra edildiğini fark ettikten sonra iki yıl önce bir atölye açma kararı aldı. Resim bölümü 2. sınıfta okurken vitray sanatıyla tanıştığını belirten Betül Kübra Savcı, vitray sanatının renkleri hoşuna gittiği için bu alanda devam etmek istediğini, 3 yıl bu alanda eğitim aldığını söyledi. Mezun olduktan sonra alaylı bir ustadan eğitim alıp, şimdi bu işi daha profesyonel bir şekilde sürdürdüğünü ifade eden Savcı, "Şu an Diyarbakır’da bu sanatın hiçbir şekilde icra edilmediğini görünce burada bir atölye açma kararı aldım. 2 yıldır atölye içerisinde hem etkinlikler düzenliyoruz, hem workshoplar yapıyoruz hem de birçok proje kapsamında yer alıyoruz. Vitray sanatı, genellikle birçok renkli camları bir araya getirilerek yapılır. Bu genellikle villalarda, hanlarda, birçok eski cami projelerinde yer alıyor. Hem ışığı süzerek ortama çok mistik bir hava katıyor hem de çok renkli bir sanat olduğu için görsel şölen hazırlıyor" dedi. Diyarbakır’da bu işi bir tek kendisin yaptığını kaydeden Savcı, "Vitray sanatı beş aşamadan oluşuyor. Önce kesim aşaması, sonra rodaj aşaması, sonra folyolama aşaması, sonra lehimleme, sonra da patina aşaması oluyor. En sonunda nereye gidecekse oraya montaja gidiliyor. Genellikle bu sanat eski bir sanat olduğu için eski yerleri restore edilirken kullanıyor. Güneydoğu’da bir elin beş parmağını geçmez bu işi yapanların sayısı, bu sanat bilinmediğinden dolayı kaybolmaya yüz tutmuş bir sanatlar arasına giriyor maalesef. Amacımız burada bu işi, bu sanatı canlandırmak. Sur Kaymakamımız çok yardımcı oldu, sergi aşamasında ondan destek aldık. Yaptığımız bütün projelerde severek bulunduğumuz için aslında zorlanmıyoruz" ifadelerini kullandı.
Balıkesir Vatandaş asfalt istedi Başkan Sak yaptı Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, halk buluşmalarını ara vermeden sürdürüyor. Son olarak, Kurtuluş Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Sak, mahalle sakinlerinin sorunlarını ve taleplerini yerinde dinleyerek çözüm için harekete geçti. Başkan Serkan Sak’ın mahalle buluşmaları, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, Sındırgı’nın her köşesine dokunan bu ziyaretler, ilçenin geleceğine umutla bakılmasına vesile olduğu belirtildi. Talepler Anında Çözüme Kavuşuyor Kurtuluş Mahalle sakinlerinin geçtiğimiz yıllarda eğitim öğretime başlayan Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin tozdan ve çamurdan kurtulması için çevresine asfaltlanması için talepte bulundu. Olmaz Denileni Yaptı 1 ay gibi kısa bir süre içerisinde alt yapı ve bordür işlemlerini tamamlayan Sındırgı Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir işbirliği ile asfalt öncesi malzeme serimin gerçekleştirmeye başladı. Kısa bir süre içerisinde asfalt çalışmalarının tamamlanarak başta öğrencileri tozdan ve çamurdan kurtaracak Cumhuriyet Ortaokulu çevresi olmak üzere, İbiller Caddesi ve Hacı Sadık Efendi caddesinin konforlu ulaşıma kavuşturulması hedeflendiği kaydetildi Mahalle buluşmalarında sadece sorunları dinlemekle kalmadıklarını, aynı zamanda mahalle sakinlerine yapılan hizmetleri ve gelecekte yapılacak projeleri de anlattıklarını ifade eden Başkan Sak, “Mahallelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda projelerimizi şekillendiriyoruz. Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri en kısa sürede yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Halk buluşmaları ve çözüm merkezimiz aracılığıyla talepleri topluyor, anında çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz. Birlikte ilçemizi daha güzel günlere ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Akın’ a destekleri için sonsuz şükranlarımı sunuyorum. İşimiz, gücümüz Sındırgı" şeklinde konuştu. Vatandaşlar da uygulamadan ve hizmetlerden olan memnuniyetini teşekkürleri ile dile getiriyor.
Iğdır SERKA’nın 95. Yönetim Kurulu Toplantısı, Iğdır’da gerçekleştirildi. SERKA’nın 95. Yönetim Kurulu Toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan’ın da katılımıyla Iğdır’da gerçekleştirildi. Iğdır Valiliği Toplantı Salonunda Iğdır Valisi Ercan Turan başkanlığında toplanan Serhat Kalkınma Ajansının 95. Yönetim Kurulu Toplantısına, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Ajans Yönetim Kurulu Üyelerinden Ağrı, Ardahan ve Kars Valileri, Ağrı, Iğdır ve Kars Belediye Başkanları, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars İl Genel Meclisi Başkanları ile Ağrı ve Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları katıldı. Toplantıda, 2024 yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylanan “Çıldır Gölü’nün Turizm ile Değerinin Artırılması” ve “Iğdır Soğuk Hava Deposu” isimli projeler için hazırlanan fizibiliteler Yönetim Kurulunca onaylandı. 2024 yılı Fizibilite Destek Programı kapsamında başvurusu alınan Ardahan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün başvuru sahibi olduğu “Ardahan Kamp ve Karavan Yatırım Fizibilite Projesi” ile Iğdır Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün başvuru sahibi olduğu “Iğdır OSB’nin Genişletilmesine Yönelik Fizibilite Hazırlama Projesi’nin Yönetim Kurulunca onaylandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının önerileri doğrultusunda revize edilerek Yönetim Kurulunun onayına sunulan Ajansın 2025 yılı Çalışma Programı ve Bütçesi, yeniden Yönetim Kurulunca onaylandı.
Samsun Başkan İbrahim Sandıkçı’dan öğrencilere ödül Samsun’un Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Öğrencilerimize yönelik desteklerimizi sürdüreceğiz” dedi. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, eğitime yönelik projelerle öğrencilere destek olmayı sürdürdüklerini belirtti. Canik İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıf Seçme Sınavı Ödül Töreni’nde öğrencilerle bir araya gelen Başkan İbrahim Sandıkçı, sınavda dereceler elde eden öğrencilere bisiklet, bluetooth kulaklık, akıllı saat ve video oyun konsolu ödüllerini takdim ederek onları başarılarından dolayı kutladı. Eğitim alanına yönelik çalışmaları büyük bir hassasiyetle sürdürdüklerini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, "Eğitime yönelik projelerimizle kıymetli öğrencilerimizin her zaman yanındayız" diye konuştu. Öğrencilerle buluştu Canik İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen ödül töreninde öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan İbrahim Sandıkçı, onlarla sohbet ederek fikirlerini ve taleplerini dikkatle dinledi. “Öğrencilerimize yönelik desteklerimizi sürdüreceğiz” diyen Başkan İbrahim Sandıkçı, eğitime yönelik yeni projeleri ilçede hayata geçirmeyi sürdürdüklerini ifade ederek, “Eğitime yönelik yeni projeleri ilçemize kazandırırken, kıymetli öğrencilerimizle bir araya gelmeye devam ediyoruz. Sınavlarda derece elde eden öğrencilerimizi başarı ödülleriyle buluşturuyoruz. Milli ve manevi yönleri güçlü, özgün fikirleriyle ülkemizi her alanda daha ileriye taşıyacak olan nesilleri yetiştirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Öğrenciler, eğitime verdiği önem ve kendilerine sağladığı desteklerden dolayı Başkan İbrahim Sandıkçı’ya teşekkür etti. Törene ayrıca Canik Kaymakamı Şeref Aydın, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.