Yerel Haberler
Osmaniye
Çukurova’nın kavurucu sıcağından kaçanlar soluğu Zorkun Yaylası’nda alıyor
21 Temmuz 2024 Pazar - 09:57 Çukurova’nın kavurucu sıcağından kaçanlar soluğu Zorkun Yaylası’nda alıyor Yaz aylarında hissedilen sıcaklığın 40 dereceyi aştığı bölgede serinlemek isteyenler, Osmaniye’nin gözde mekanlarından biri olan Zorkun Yaylası’nda yoğunluk oluşturuyor. Türkiye’nin en büyük yaylalarından olan ve bölge illerinden gelen vatandaşlarla birlikte yaz aylarında nüfus yoğunluğu artan Zorkun Yaylası serinliği, muhteşem doğası ve kendine has ahşap evleriyle ziyaretçilerini cezbediyor. Amanos dağlarının üzerinde yer alan bin 700 metre yükseklikteki Zorkun Yaylası, Osmaniye’nin yanı sıra Adana, Mersin ve Hatay gibi çevre illerden de ziyaretçileri ağırlıyor. Sıcak havadan bunalan vatandaşlar, özellikle hafta sonları yaylada serin havanın tadını çıkarıyor. Hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı yaz mevsiminde bölge ziyaretçi akınına uğruyor. Zorkun Yaylasında 20 yıldır esnaflık yaptığını söyleyen Erol Tan, ’’Bijutericiyim burada 20 yıldan beri esnaflık yapıyorum Zorkun Yaylası’nda. Yaylamız güzel hafta sonları biraz daha kalabalık oluyor ama trafik sorunumuz var. Çocuk şenliğimiz yapılmaz oldu önceler yapılıyordu. Yapılırsa memnun oluruz cam terasının olduğu bölgede yapılıyordu. Yaylamızın yaz aylarında nüfusu yüz binlere falan ulaşıyor, hafta sonları da yani 120 bin ve 130 bin civarlara kadar çıkıyor. Yani bölgenin en büyük yaylası diyebiliriz Zorkun Yaylası’na biraz daha bakım falan olursa, biraz daha dikkat edilirse daha da güzel olur yaylamız ’’diye konuştu. Yaylaya vatandaşları getirdiklerini ama şimdi ailesi ile hafta sonunu değerlendirmek için geldiğini söyleyen taksici Şakir Diker, ’’Zorkun Yaylasına, Osmaniye’den bütün vatandaşlarımızı yazlı kışlı buraya getiriyoruz. Osmaniye’mizin, güzel yaylasında bulunan şenlik tepesindeyiz. Buradaki bütün vatandaşlarımız Osmaniye’den serinlemek için buraya geliyor. Türkiye’nin cenneti sayılacak bir yer burası inanın, bir oksijen çadırı olarak görürsünüz burayı. Çamların içinde, güzel ormanın, tertemiz havaların içinde insanlar eğleniyor, serinliyor. Buraya herkesi davet ediyorum’’dedi.
Çocuk yürüteçleri teknolojiye yenik düştü
18 Temmuz 2024 Perşembe - 08:58 Çocuk yürüteçleri teknolojiye yenik düştü Osmaniye’de 40 yıldır ahşap işleri ile uğraştığını söyleyen Ali İğneci, eskiden yaptıkları bebek yürüteçlerinin gelişen teknolojiye yenik düştüğünü söyledi. Osmaniye’de yaşayan Ali İğneci (55), tarihin geleneksel meslekleri arasında bulunan ahşapçılık mesleğini 40 yıldır severek devam ettiriyor. Asrın felaketinde iş yeri ağır hasar aldığı için bir süre severek yaptığı meslekten uzak kalan İğneci, mesleğini sürdürmenin mücadelesini veriyor. Ali İğneci, eskiden çocukların daha kolay yürümelerini sağlamak ve ayaklarının güçlenmesi için ahşap ustaları tarafından yapılan ve halk arasında "çıkrık" olarak da bilinen bebek yürüteçlerine ilgi kalmadığını, artık sipariş usulü çalıştıklarını söyledi. Eskisi gibi artık yürütece fazla rağbet olmadığı için sipariş usulü çalıştıklarını söyleyen Ali İğneci, "Depremde kötü etkilendik, iş yerimiz hasar gördü. Kiracıydık ama iş yeri bulamadık, depremin etkisiyle her yeri yıkıldı Osmaniye’de bundan dolayı yani bu küçük gördüğünüz yeri tuttuk. Burayı da bulmasam artık bırakma seviyesine gelmiştim. Genelde hamur işleri, oklava, merdane yapıyorum. Yürüteç, yürümeye yakın çocuklara kolaylık çivi, vernik, kimyasal yok, çocuklara zarar vermeyecek şekilde. Bu ürünleri de talep az, nadir zaten talep olursa yapıyorum. Sürekli ürettiğim bir ürün değil siparişe göre yapıyorum. Teknolojiye gidiyor çoğu kişi bu niye vernikli değil niye parlamıyor falan diyorlar. Ben bu ürünlere vernik atın deseniz bile atmam diyorum, çocuğun ağzı değer eli değer kimyasal kesinlikle ben onlara karşıyım. Hiç almazsanız dahi ben vernik atmam, çivi atmam zararlıdır çünkü bu sıcaklıkta erir ve kimyasal olduğu için hastalık olur. Onun için vernikli ürün ne bulundururum ne satarım" dedi.
Cam üstünde nefes kesen yürüyüş
16 Temmuz 2024 Salı - 12:26 Cam üstünde nefes kesen yürüyüş Osmaniye’nin Zorkun Yaylası Şenlik Tepesi’nde bulunan Cam Seyir Terası ziyaretçilerine doyumsuz seyir keyfi yaşatıyor. 250 metrekare alana sahip teras şehir içi ve dışından gelen yüzlerce misafiri ağırlıyor. Türkiye’nin en büyük yaylalarından olan ve bölge illerinden gelen vatandaşlarla birlikte yaz aylarında nüfus yoğunluğu artan Zorkun Yaylası Şenlik Tepesi’nde yapılan ’Cam Seyir Terası’ şehre ekonomik, kültürel ve sosyal açıdan önemli ölçüde katkı sağlıyor. Osmaniye Belediyesi tarafından projelendirilen, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı DOĞAKA tarafından yapımı tamamlanan, ’Cam Seyir Terası’ doğaseverlerin yeni gözdesi oldu. 120 dönüm arazi üzerinde idari bina, 250 metrekare kır lokantası, 2 yöresel ürünler sergi ve satış yeri, kır kahvesi, 2 büfe, 10 kameriye, 30 piknik ünitesi çok sayıda sosyal tesis ve bin metre kare amfi park bulunan alan şehrin stresinden ve sıcaktan havadan uzaklaşmak, doğa ile iç içe olmak isteyen misafirlerini ağırlıyor. İlk defa Zorkun Yaylası’na geldiğini söyleyen Emrah Kaplan, "Çok güzel bir ortam, teras umduğundan daha yüksek bekliyordum ama çok da yüksek değilmiş. Ama manzarası harika çok muntazam bir manzarası var, güzel bir keyifli dron uçurumu yaptık. Yalnız yolları biraz kalabalık aracınızın deposunu doldurup gelin. Gerçekten çok kalabalık bekleye bekleye geldik. Güzel bir ortam etkinlik için çok güzel manzarası oturup, ailenizle kebap yapabileceğiniz, spor yerleri var. Çok beğendim herkese de tavsiye ederim" diye konuştu. Ailesi ile birlikte piknik yapmak için Cam Seyir Terası’na geldiğini söyleyen Oğuz Kaan Kuru ise, "Kadirli’de oturuyorum Zorkun’a ilk defa geldim çok güzel bir yer çok beğendim. Harikalar diyarı gibi manzarası var, güzel bir hizmet yapılmış. Ailemle birlikte geldim ama çok beğendim. Herkese de gelmesini tavsiye ederim" dedi.
Cam üstünde nefes kesen yürüyüş
16 Temmuz 2024 Salı - 12:15 Cam üstünde nefes kesen yürüyüş Osmaniye’nin Zorkun Yaylası Şenlik Tepeside bulunan Cam Seyir Terası ziyaretçilerine doyumsuz seyir keyfi yaşatıyor. 250 metrekare alana sahip teras şehir içi ve dışından gelen yüzlerce misafiri ağırlıyor. Türkiye’nin en büyük yaylalarından olan ve bölge illerinden gelen vatandaşlarla birlikte yaz aylarında nüfus yoğunluğu artan Zorkun Yaylası Şenlik tepesinde yapılan ‘Cam Seyir Terası’ şehre ekonomik, kültürel ve sosyal açıdan önemli ölçüde katkı sağlıyor. Osmaniye Belediyesi tarafından projelendirilen, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı DOĞAKA tarafından yapımı tamamlanan, ‘Cam Seyir Terası’ doğaseverlerin yeni gözdesi oldu. 120 dönüm arazi üzerinde idari bina, 250 metrekare kır lokantası, 2 yöresel ürünler sergi ve satış yeri, kır kahvesi, 2 büfe, 10 kameriye, 30 piknik ünitesi çok sayıda sosyal tesis ve bin metre kare amfi park bulunan alan şehrin stresinden ve sıcaktan havadan uzaklaşmak, doğa ile iç içe olmak isteyen misafirlerini ağırlıyor. İlk defa Zorkun yaylasına geldiğini söyleyen Emrah Kaplan, “İlk defa geldim, çok güzel bir ortam, teras umduğundan daha yüksek bekliyordum ama çok da yüksek değilmiş. Ama manzarası harika çok muntazam bir manzarası var, güzel bir keyifli drone uçurumu yaptık. Manzarası harika yalnız yolları biraz kalabalık aracınızın deposunu doldurup gelin. Gerçekten çok kalabalık bekleye bekleye geldik. Güzel bir ortam etkinlik içini, çok güzel manzarası oturup ailenizle kebap yapabileceğiniz, spor yerleri var. Çok beğendim herkese de tavsiye ederim.’’diye konuştu. Ailesi ile birlikte piknik yapmak için Cam Seyir Terası’na geldiğini söyleyen Oğuz Kaan Kuru, "Kadirli’de oturuyorum Zorkun’a ilk defa geldim çok güzel bir yer çok beğendim. Harikalar diyarı gibi manzarası var, güzel bir hizmet yapılmış. Ailemle birlikte geldim ama çok beğendim. Herkese de gelmesini tavsiye ederim. ’’dedi. (MSL-