GÜNDEM - 15 Temmuz 2024 Pazartesi 23:15

Osmaniye’de 15 Temmuz yürüyüşü

A
A
A
Osmaniye’de 15 Temmuz yürüyüşü

Osmaniye’de “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri çerçevesinde ’Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü’’ düzenlendi.


Osmaniye’de “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla kent protokolü ve yüzlerce vatandaş Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü için bir araya geldi. Devlet Bahçeli Meydanı Şehitler Anıtı’nın önünden başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydan’ında son buldu. Osmaniye Belediyesi Mehteran takımının da destek verdiği yürüyüşte ellerinde Türk bayrağı ile protokol ve vatandaşlar şehitleri andı. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda mehteran takımının gösterisiyle başlayan gece, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Meydanı tamamen dolduran vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla şehitleri andı.



Osmaniye’de 15 Temmuz yürüyüşü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Bebeğin ilk dopingi: Anne sütü Anne sütünün bağışıklığı arttırdığını ve çocukların beyin gelişimini desteklediğini vurgulayan Çocuk Hastalıkları ve Sosyal Pediatri Uzmanı Doç. Dr. Filiz Tubaş, “Annelerin ilk 6 ay sadece emzirmelerini destekleyelim. 2 yaşına kadar ise ek gıdalar olsa dahi emzirme devam etmeli” dedi. Anne sütünün herkes için çok önemli olduğunu dile getiren Acıbadem Kayseri Hastanesi Çocuk Hastalıkları ve Sosyal Pediatri Uzmanı Doç. Dr. Filiz Tubaş, Emzirme Haftası vesilesiyle faydalı bilgiler verdi. Emzirmenin herkese faydası olduğundan bahseden Doç. Dr. Tubaş “Emzirme sadece annenin sağlığı için değil herkes için, ülke ekonomisi için bile çok önemli ve yapılması gereken bir durum. En çok karşılaştığımız şeylerden bir tanesi annelerin; ‘Ben çocuğumu emziremiyorum. Hiç emziremeyecek miyim?’ korkuları. Hâlbuki bu süreç öğrenilebilir bir süreç” diye konuştu. "Bebeğin ilk bin günü çok önemli" Ülkemizde ilk 6 ay sadece anne sütü verme oranının çok düşük olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Tubaş “İlk 6 ay anne sütüyle ve 6 aydan sonra 2 yaşına kadar tamamlayıcı besinlerle beraber anne sütü almak çok önemli ve hayatidir. ‘İlk bin gün’ dediğimiz, bebeğin anne karnına düştüğü günden itibaren sonrasındaki 2 yaşa kadarki dönem bebeğin beslenmesi, alerjik durumlara karşı bağışıklığını geliştirmesi, kanser gibi hastalıklarla mücadele etmesi ve bağışıklığın artması için çok önemlidir” dedi. "Anne sütü bebeklerin zihinsel ve fiziksel gelişimi için önemli" Anne sütünün bebeklerin hem fiziksel hem de zihinsel gelişimi için çok önemli olduğunu aktaran Doç. Dr. Tubaş, “Her anne kendi bebeğine özgü süt salgılar. Anne sütünün bebekleri zatürreden, çölyak hastalığından, diyabetten koruduğunu düşünüyoruz. Ayrıca sağlıklı bir büyüme için de anne sütünü vermek çok önemlidir. Çocukların beyin gelişimi için ve okul başarılarının daha iyi olması için de gerçekten anne sütü gereklidir” dedi. "Anne sağlığı için de önemli" Bu durumun anne sağlığı için de çok önemli olduğuna değinen Doç. Dr. Tubaş annelere çocuklarını emzirememek ile ilgili kaygıya kapılmamaları çağrısında bulundu. Kendisinin de bir anne olarak bu süreci yaşadığını belirterek, annelerin emzirmeye istekli olmasının, doğum sonrası sosyal hayatını emzirmeye göre yeniden organize etmesinin anne ve bebek sağlığı için vazgeçilmez olduğunu vurguladı. Herhangi bir problem yaşanması durumunda ise kendilerinin de her zaman destek olacağını belirtti.
Trabzon Klasik otomobil tutkunları Akçaabat’ta buluştu Trabzon’un Akçaabat ilçesinde Klasik Otomobil Şöleni düzenlendi. Akçaabat Sahil Parkı’ndaki etkinliğe Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, klasik otomobil sahipleri ve meraklıları katıldı. Klasik Otomobil Şöleninde Akçaabat’tan, çevre il ve ilçelerden toplamda 68 klasik otomobil yer aldı. Büyük ilgi gören Klasik Otomobil Şöleninde Akçaabatlılar renkli ve keyifli anlara şahitlik ettiler. Hem Akçaabatlılar hem de klasik otomobil tutkunları, sergilenen nostaljik klasik otomobilleri yakından inceleme fırsatı buldu. Etkinlik alanında yer alan arabalar, farklı modelleri ve özellikleri ile adeta bir otomobil müzesini anımsattı. Etkinliğe katılım gösteren ziyaretçiler, sadece otomobillerle değil, aynı zamanda halkoyunları, canlı müzik performansları ve eğlenceli aktivitelerle de keyifli anlar yaşadı. Klasik Otomobil yarışının da düzenlediği etkinlikte birinci Murat Karanlık, ikinci Yusuf Çalık ve üçüncü Gökhan Değirmenci oldu. Etkinlikte konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Nostaljiyle heyecanı bir arada yaşadık. Hemşehrilerimizin etkinliğimize gösterdiği yoğun ilgi bizleri ziyadesiyle memnun etti. Burada yediden yetmişe herkes klasik otomobilleri inceleme fırsatı buldu. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz etkinliğimizin inşallah gelecek yıllarda devamını da getireceğiz” dedi. Etkinlik sonunda katılımcılara çeşitli hediyeler verildi.
Antalya Özel öğrenciler için “Stem ile güçlükleri aşıyoruz” projesi Antalya’nın Serik ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından TÜBİTAK 4008 özel gereksinimli bireylere yönelik kapsayıcı toplum uygulamaları kapsamında düzenlenen “Stem ile güçlükleri aşıyoruz” projesi uygulamalı eğitim fuarı törenle açıldı. Stem ile güçlükleri aşıyoruz” projesinin açılışılı Serik Millet Bahçesinde gerçekleştirildi. Protokol tarafından kurdelenin kesilmesinin ardından okullarda bulunan özel gereksinimli bireylere açılan atölyelerde uygulamalı eğitim verildi. Proje hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, “Bu proje özel gereksinimli eğitim öğrencilerine yönelik düzenlenen bir proje. Amacımız özel eğitim öğrencilerini yine topluma kazandırmak. Biz bu projeyi yaparken şunu dedik. Serik ilçesi olarak 3 yıldır bilim festivali yapıyoruz. Bu bilim festivaline özel eğitim öğrencilerini getirmemiz zor oluyor. Bilim festivaline günlük 3-5 bin öğrenci geldiği için o kalabalıkta özel eğitim öğrencilerinin atölyelerde yer bulması pek mümkün olmuyor. Biz de o zaman bilim festivalinin küçüğünü özel eğitim öğrencilerine özel yapalım. Bununla ilgili 4008 projemizi yazdık. TÜBİTAK’a başvuruda bulunduk. Antalya’da sadece Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ve Serik ilçe milli eğitim müdürlüğünün projesi geçti. Gün boyunca burada beş atölye, her gün farklı atölyeler olacak şekilde özel eğitim öğrencilerini öğretmenleriyle birlikte alıp, matematik, fen, teknoloji ve tasarım etkinliklerinin bir arada bulunduğu etkinlikleri, özel eğitim öğrencilerine yaptıracağız. Yanları da öğretmenleri de alacağız ki, öğretmenleri bu etkinliklerin nasıl yapıldığını öğrencilerle birlikte gözlemleyip okullarında da kendileri yapacaklar. Genel amacımız bu. Beş gün boyunca atölyelerimiz devam edecek. Her gün üniversiteden bir hocamız da gelip bir atölye açacak” dedi. açılışa MHP Serik İlçe Başkanı Osman Üstünmet, Serik Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Gençlik ve Spor Müdürü Mevlüt Özen, İlçe Müftüsü İbrahim Köksal, Sosyal Hizmetler Müdürü Meral Yılmaz, Halk Eğitim Müdürü Fahrettin Canlı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Umut Güzel, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Koop. Başkanı Bayar Savran, Serik ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Koop. Başkanı Ali Gülaydın, Okul Müdürleri, özel gereksinimli öğrenciler ve davetliler katıldı. 5 gün sürecek etkinlik 11 Ekim akşamına kadar devam edecek.