Yerel Haberler
Osmaniye
Fırtınada zarar gören Cebelibereket Konteyner Çarşısı’nda yaralar sarılıyor
26 Temmuz 2024 Cuma - 11:52 Fırtınada zarar gören Cebelibereket Konteyner Çarşısı’nda yaralar sarılıyor Osmaniye’de şiddetli fırtınadan zarar gören konteyner çarşıda bulunan depremzede esnafın yaraları sarılıyor. Geçtiğimiz günlerde Osmaniye’de meydana gelen fırtına ve şiddetli yağmur kent genelinde birçok olumsuzluğa neden olmuştu. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’de depremde iş yerleri yıkılan depremzede esnaf için kurulan ve 104 konteyner bulunan Cebelibereket Konteyner Çarşısı’nda çoğu iş yeri zarar gördü. Fırtına ve şiddetli yağmurda çatısı ve sundurmaları devrilen ve iş yerlerine su dolan depremzede esnaf yetkililerin gerekli iyileştirme çalışmalarına yardımcı olduğunu ancak kalıcı önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. Depremin etkisini atlatmadan ikinci bir doğal afet yaşadıklarını söyleyen Erol Fermancı, "Eşimin depremden dolayı iş yeri yıkıldı ve depremzede olarak Cebelibereket Konteyner Çarşı’ya tahsis edilen yerimize geldik. Yoğun bir yağmurun yağması sonucu çarşımız bize benzer birçok arkadaşımızın da iş yeri bu şekilde su altında kaldı. Yarım saat içinde iş yerimizdeki tüm ürünlerimiz hasar görecek şekilde ıslandı, harap oldu. Biz depremzede olarak ikinci bir defa doğal afetten dolayı zarar gördük. Depremin izlerini silmeden bu defa da hava muhalefeti nedeniyle bu daha önceden de yaşandı. Sel felaketinden sonra sayın valimiz ve yardımcıları geldiler yerinde tespit ettiler. Bugün de yine valilikten görevliler hasar tespiti için geldiler. Biz kalıcı çözüm ve hasarımızın karşılanması istiyoruz" diye konuştu. Fırtına ve yağmurda birçok ürününün zarar gördüğünü ifade eden Ahmet Demirci ise, "İş yerimizin yıkıldığından dolayı sağ olsun valimizin de yardımıyla burada konteyner çarşıdayız. Dünkü yağmurdan dolayı bazı malzemelerimiz hasar gördü. Belediye başkanımız, sayın valimiz buraya ziyarette bulundular. Olayla ilgili incelemelerde bulundular, gereken yardımların yapılacağını söylediler. AFAD müdürlüğünün gelip burada bizlere yardımcı olması bizleri çok mutlu etti" dedi.
Osmaniye’de fırtınada çatılar uçtu, ağaçlar devrildi
24 Temmuz 2024 Çarşamba - 20:33 Osmaniye’de fırtınada çatılar uçtu, ağaçlar devrildi Osmaniye’de kısa süreli etkili olan fırtına ve yağışlı hava çatıları uçurdu, ağaçları kökünden söktü. Osmaniye’de öğleden sonra etkili olan fırtına, beraberinde yağmuru da getirdi. Yağışla birlikte yollar göle dönerken, fırtına iş yerlerinin çatısını uçurdu, ağaçları kökünden söktü. Adnan Menderes Mahallesi’nde depremzede esnaf için yapılan Cebelibereket konteyner çarşıda bulunan dükkanlar fırtınada zarar gördü. Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, konteyner çarşıyı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaretinin ardından açıklama yapan Vali Yılmaz, "Osmaniye’mizde maalesef çok güçlü bir fırtına ve yağmur çatıların uçmasına, ağaçların devrilmesine, konteyner çarşımızın birçok çatısının uçmasına vesile oldu. Ama biz buradayız, vatandaşlarımızın yandayız. Hamdolsun şu ana kadar herhangi bir can kaybı, bir olumsuzluğumuz yok. Bizim için bu önemli. Bunların hepsini Allah’ın izniyle en kısa sürede yerine getiririz" diye konuştu. Adnan Menderes Mahallesi’nde oturan Turgut Çulcu’ya ait evin çatısı uçtu, duvarları zarar gördü. Yağmur ve bir anda çıkan fırtına sırasında evde oturduğunu söyleyen Çulcu, “Aniden çıkan rüzgar, fırtına, yağmur üçünün bir karışımı bizleri de olumsuz etkiledi. İçeride mahsur kaldık, yağmur boyunca dışarı çıkamadık. Yağmurun bitmesiyle kendimizi dışarı zor attık" dedi.
Bahçe’de deprem konutlarında kaba inşaatın yüzde 70’i tamamlandı
24 Temmuz 2024 Çarşamba - 15:11 Bahçe’de deprem konutlarında kaba inşaatın yüzde 70’i tamamlandı Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı devam eden deprem konutlarının kaba inşaatının yüzde 70’i tamamlandı. Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde yapımı devam eden 16 blok 252 daireden oluşan deprem konutları inşaatında çalışmalar hızla sürerken, konutların Ağustos ayı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Vali Erdinç Yılmaz, ilçede yapımı devam eden kalıcı deprem konutları inşaatında incelemelerde bulundu. Depremzede vatandaşları konutlarına kavuşturdukça mutlu olduklarını söyleyen Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, "Bahçe ilçemiz Çamlıca Mahallesi’nde 1. etap konutlarımızın yapımı hızla devam ediyor. Şu ana kadar 16 blok, 252 dairelik bu çalışmanın yüzde 70’i tamamlanmış durumda. İş bitim tarihi 21 Eylül ama yüklenici firmamız bu işi Ağustos’un sonuna kadar bitirmeyi hedefliyor. İnşallah Ağustos’un sonuna kadar bitirip kıymetli hemşehrilerimize bu kalıcı konutlarını teslim etmek istiyoruz. Konutlarımız radya temel üzerine, perde beton, kalıp tünel sistemiyle depreme dayanıklı, gerçekten lüks konutlar olarak yapılıyor. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin" dedi. Konutları depremzede vatandaşlara kavuşturdukça mutlu olduklarını belirten Vali Yılmaz, "İnşallah Bahçe ilçemizde bu konutlarımızı bir an evvel kıymetli hemşehrilerimize teslim etmeyi çok arzu ediyoruz. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah Bahçe ilçemizde bu konutlarımızı bir an evvel kıymetli hemşehrilerimize teslim etmeyi çok arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Osmaniye’de domates ve biber hasadı
24 Temmuz 2024 Çarşamba - 09:01 Osmaniye’de domates ve biber hasadı Osmaniye’de, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) çerçevesinde üreticilere daha önce dağıtılmış fidelerin hasadını Vali Erdinç Yılmaz yaptı. Osmaniye’nin Bahçe ilçesi Arıklıkaş köyünde düzenlenen hasat programına katılan Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) çerçevesinde üreticilere daha önce dağıtılmış olan domates ve biber fidelerinden elde edilen ürünlerin hasadını yaptı. Üreticilerden yetiştirilen ürünler hakkında bilgi alan Vali Yılmaz daha sonra patlıcan, domates ve biber hasadı yaptı. Üreticilere bereketli bir hasat dönemi dileyen Vali Yılmaz, “Bugün Bahçe ilçemizin Arıklıkaş köyünde, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında, biber ve domates yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve üretimi artırma projesi kapsamında, 32 çiftçimize, yüzde 75 destekli olarak 100 bin adet domates ve 187 bin 500 adet biber fidesi olmak üzere toplamda 287 bin 500 adet domates ve biber fidesi dağıtılmıştır. Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi Kapsamında (TAKEP) uygulanan Domates ve Biber Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesinin, toplam proje bedeli 1 milyon 500 bin TL’dir. Bunun yüzde 25’lik kısmı olan 375 bin TL çiftçi katkısı, geriye kalan yüzde 75’lik kısmı olan 1 milyon 125 bin TL ise Bakanlığımızca hibe olarak karşılanmıştır. İlçemizde uygulanan domates ve biber yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve üretiminin arttırılması projesi çerçevesinde, 32 çiftçimize toplamda 1 milyon 125 bin TL hibe desteği sağlanmıştır. Proje kapsamında domates fidesinde çeşit olarak; Kuzey köy, Pembe köy ve Gülçin fide çeşidi, biber fidesinde ise Bayrak, Lale, Semerkant çeşidi kapya biber fidesi dağıtılmıştır. Bahçe ilçesinde toplam 2 bin 280 dekar alanda sebze üretimi yapılmaktadır. İlçemizde ekonomik olarak en fazla sebze yetiştiriciliği içinde bulunduğumuz Arıklıkaş köyü Buğdaycık Ovası’nda yapılmakta olup bu bölgede yapılan toplam sebze alanı 450 dekardır. Çiftçilerimize, üreticilerimize hayırlı bol kazançlar diliyoruz. Kadim, tarihi eskilere dayanan Bahçe ilçemizde her türlü sebze, meyve doğal ve çok kaliteli üretilmektedir. Bahçe ilçemizin çiftçilerine, böyle güzel üretimler yapıp ekonomimize katkı sağladıkları için çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Zemin çamur olmasın diye terliğini çıkaran tarım işçisi takdir topladı
23 Temmuz 2024 Salı - 12:00 Zemin çamur olmasın diye terliğini çıkaran tarım işçisi takdir topladı Osmaniye’de çamurlu terliğini market kirlenmesin diye dışarda çıkarıp içeri öyle giren tarım işçisi, yaptığıyla takdir topladı. Osmaniye’nin Yunus Emre Mahallesi’nde bir markete alışveriş için gelen tarım işçisi Şahin Turan, marketin yeni temizlendiğini fark etmesinin ardından çamurlu terliklerini marketin dışarısında çıkarıp, alışverişine öyle devam etti. Turan’ın ayağında bir şey olmadığını gören market sahibi Cihat Çakır’ın sorması üzerine Turan, terliğini çamur olduğu için dışarda çıkardığını söyledi. Olay karşısında hem şaşıran hem de duygulanan market sahibi Çakır o anları sosyal medya üzerinden paylaştı. Sosyal medyada paylaşılan görüntü kısa sürede ilgi odağı olurken, Şahin Turan davranışı ile takdir topladı. Tarlada sulama yaptığı için terliğinin çamur olduğunu söyleyen Şahin Turan, "Çiftçilikle uğraşıyorum sabah 5’te tarlaya giderken 6-7 gibi çocuklara kahvaltı için ekmek almaya geldim, ayakkabılarım çamurdu baktım içerisi pırıl pırıl parlıyor. Ben de öyle girsem içeri olmaz, terliği çıkardım, içeri girdim. Alışverişi yaptım, dışarı çıktım. Beni arayan arayana benim haberim yoktu. Ben keşfete mi düşmüşüm televizyona mı çıkmışım bilmiyorum en az 50 kişi aradı video attı, benim haberim yoktu" diye konuştu. Emeğe saygı duyan insanların çevresinde olmasından mutlu olduğunu söyleyen market sahibi Cihat Çakır ise, "Yunus Emre Mahallesi’nde market işletmeciliği yapıyorum. Aslında rutin değil bamya sezonunda bamya çalışanlarının eksiklerini tedarik etmeleri için 4 buçukta marketimizi açıyoruz. Şahin abi de mahallemizin adamı, her sabah bamyaya gitmeden önce buradan ekmeğini, kahvaltılık ürünlerini alıyor. O gün Şahin abi içeriye girdiğinde ayağında ayakkabısının olmadığını fark ettim. Sorduğumda çamur olduğunu söyledi. Ben ’önemli değil, sıkıntı değil, senden önemli değil’ desem de, ’yok olur mu’ dedi, ’senin emeğine saygım var’ dedi. Terliğini dışarıda bırakıp alışverişini yaptı ve gitti. Bu bana dokundu yani, etkilendim gerçekten böyle güzel insanların olması. Emeğe saygı duyan insanların çevremizde olması bayağı bir beni etkiledi. Ben de bunu sosyal medyada paylaştım, güzel tepkiler aldık" dedi.