ASAYİŞ - 30 Mart 2023 Perşembe 11:31

19 yıl 2 ay hapis cezasıyla aranan hükümlü yakaladı

A
A
A
19 yıl 2 ay hapis cezasıyla aranan hükümlü yakaladı

Osmaniye’de hakkında 19 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalanıp tutuklandı.

Osmaniye’de hakkında 19 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalanıp tutuklandı.


Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT ekipleri hapis cezası bulunan şahıslar hakkında çalışma yaptı. Ekiplerin çalışmasında 19 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan N.Ş.’nin adresi tespit edildi. Adrese baskın yapan ekipler şahsı yakaladı.


Jandarmada işlemleri tamamlanan N.Ş. çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli 65 yaş üstü vatandaşlar müziğin gücüyle sosyalleşiyor Kocaeli’de yürütülen "Hayatın İçindeyim" projesi kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlar için koro eğitimi veriliyor. Türk sanat müziği ve Türk halk müziği repertuarlarından oluşan koro eğitimi ile haftanın bir günü bir araya gelen vatandaşlar, hem müzikle buluşuyor hem de keyifli zaman geçiriyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, "Hayatın İçindeyim" projesi kapsamında çınarların aktif ve sürdürülebilir hayatın içerisinde yer almalarına yönelik çeşitli etkinliklerle bireylere destek olmaya devam ediyor. Proje, 65 yaşını doldurup emekli olmuş vatandaşları evden çıkaracak çeşitli programlarla sosyalleşmelerini sağlıyor. "Müzik Ruhun Gıdasıdır" sloganıyla yola çıkılarak 65 yaş üstü vatandaşlara da iyi gelmesi beklenen Türk sanat müziği ve Türk halk müziği karışık repertuarlardan oluşan eğitimlerle koro oluşturuluyor. Bu eğitimle haftanın bir günü bir araya gelen vatandaşlar hep birlikte eğlenceli vakit geçiriyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen "Hayatın İçindeyim" projesi kapsamında Aysel Demircan koro şefi önderliğinde haftada bir gün Mimar Sinan KO-MEK kurs merkezinde eğitim veriliyor. Türk sanat müziği ve halk müziğinden oluşan dersle yaş almış bireyler şarkılar türküler söyleyerek eğlenceli ve aktif bir gün geçiriyor yeni dostluklar ediniyor. Çalışmalara müzik öğretmeni eşliğinde devam eden koro ekibi çalışmalar esnasında birbirinden güzel şarkıları seslendiriyor. "Çok güzel bir ekip oluşturduk" 20 senedir koro şefliği yapan Aysel Demircan, Hayatın İçindeyim projesi içerisinde olmaktan keyif aldığını ifade etti. Demircan, "Böyle bir projeye imza attığı için Kocaeli Büyükşehir Belediyesini kutluyorum. Yaş almış, emekli olan insanlarımızı evinden çıkararak böyle ortamlar da keyifli vakit geçirmelerini sağlamak, çevre edinmelerini, insanların birbiriyle konuşarak sıkıntılarını dertlerini paylaşmalarını sağlamak adına projeyi önemli buluyorum. Temmuz ayında çalışmalarımıza başladık çok güzel bir ekip oluşturduk. Biz hoşça vakit geçirmek için buradayız. İnsanlar buraya geldiklerinde dertlerini kederlerini kapıda bıraksınlar istiyorum. Ayrıca müzik bir kültürdür bu kültürü burada yaşatmaya çalışıyorum. Sene sonunda konser odaklı çalışmalar yapıyoruz. Ortaya çok güzel şeyler çıkıyor. En güzeli de burada 2 saat boyunca çok eğleniyoruz" dedi. "Projede yer almaktan mutluluk duyuyorum" Müziği çok sevdiğini söyleyen Hafize Akar "İnsanların sosyalleşebileceği bir etkinlik olduğunu hissettim. Hayatın İçindeyim projesinde yer almaktan mutluluk duyuyorum. Bu sebeple Kocaeli Büyükşehir Belediyesine de teşekkür ediyorum" diye konuştu. Mustafa Arslan ise "Burada Türk halk müziği ve Türk sanat müziği karışık şarkılar söylüyoruz, yeni dostluklar yeni arkadaşlıklar ediniyorum. Çok mutluyum, huzurluyum" ifadelerini kullandı.
İstanbul İş Sanat’tan müzikli çocuk oyunu İş Sanat’ın geçtiğimiz sezon büyük ilgi gören müzikli çocuk oyunu “Pat Pat Patara” bu sezon da minik sanatseverlerle buluşuyor. 16 ve 17 Kasım’daki ilk iki oyunla sezona merhaba diyecek oyun, çocukları antik dünyanın gizemleriyle buluşturuyor. İş Sanat geçtiğimiz sezon çocuklar için özel bir yapım olan ’Pat Pat Patara’yı sahnelemeye başladı. Yekta Kopan’ın kaleme aldığı, Lerzan Pamir’in yönettiği oyun, gördüğü ilgi üzerine bu sezon da sahnelenmeye devam edecek. Likya uygarlığının en önemli şehirlerinden Patara Antik Kenti’nde geçen oyun, 16 Kasım Cumartesi ve 17 Kasım Pazar günleri saat 15.00’teki gösterimleriyle sezonu açıyor. Yekta Kopan’ın Patara’yı ziyaretinin ardından ortaya çıkan oyun fikri, Lerzan Pamir’in hayal gücü ve rejisi ile sahnede sürükleyici bir hikâyeye dönüşüyor. Sürprizlerle dolu bu macerada Efe, Defne ve sınıf arkadaşları, arkeolog Aslı önderliğinde, gizemli bir bilmecenin cevabını arıyor. Kazı çalışmalarıyla Anadolu’nun geçmişine ışık tutan ve dünya kültür mirasına katkı sağlayan Patara Antik Kenti’ni çocuklarla doğru şekilde buluşturmak için çalışan ekip, hazırlık sürecinde dönemin kazı başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık’tan da destek aldı. Kopan, “İş Bankası’nın Patara Antik Kenti kazısına yıllardır verdiği destek, İş Sanat sahnesinin bize verdiği destek ve bu ekibin daha önce de İş Sanat için üretimlerde bulunması bir araya gelince ortaya ‘Pat Pat Patara’ çıktı" dedi. Yönetmen Lerzan Pamir de geleceğin tiyatro seyircilerini yetiştirmenin önemine vurgu yaparken “İş Sanat’ın oyunlarında çocuklar ve aileleri, hikâyesi, ışığı veya dekoruyla bir tiyatronun tüm unsurlarına ne kadar özenildiğini görüyorlar" ifadelerini kullandı. Genç izleyicilerin tarihe duydukları merakı eğlenceyle harmanlarken bir yandan da onları ülkemizin zengin kültürel mirasıyla tanıştıran “Pat Pat Patara”da oyuncular sahneyi canlı bir orkestra ile paylaşıyor. Özge Fışkın, Şeyla Halis Çiçekdemir, Baran Güler, Mert Aydın, Derman Çinkılıç, Elif Gizem Aykul, Emrecan Karakum, İrem Kayakököz, Mehmet Berker Korkmaz’ın rol aldığı oyunun müzikleri Tolga Çebi’ye ait. Bu sezondaki ilk iki oyunu 16 Kasım Cumartesi ve 17 Kasım Pazar saat 15.00’te İş Kuleleri Salonu’nda sahnelenecek olan “Pat Pat Patara” 4 yaş ve üzeri izleyiciler için öneriliyor.