ASAYİŞ - 15 Ekim 2024 Salı 11:57

Pendik’te cezaevi firarisi polise yine silah çekti: Vatandaş müdahalesiyle gözaltına alındı

A
A
A

İstanbul’da hırsızlık ve yağma suçlarından toplam 4 adet kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve izinli çıktığı cezaevine geri dönmeyen 19 yaşındaki Mansur Çimen, Pendik’te yakalandı. Firari hükümlü, gözaltına alındığı sırada polis ekiplerine silah çekerek kaçmaya çalıştı ancak polis ve vatandaşların anında müdahalesi ile etkisiz hale getirildi. Olayın ardından tutuklanan sanık hakkında, 2 ayrı suçtan 7 buçuk yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Olay, 7 Eylül 2024 günü öğle saatlerinde Pendik’te meydana geldi. Polis ekipleri, şüpheli bir kişinin tedirgin davranışlarını fark etti. Ekiplerin üzerine gitmesiyle kaçmaya çalışan Mansur Çimen, yakalandı. Kelepçe takılacağı esnada çantasından bir tabanca çıkaran Çimen, silahını doldurmaya çalıştı. Ancak polis ekipleri ve çevredeki vatandaşlar hızlı bir şekilde müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay yerinde bulunan bir vatandaş, silahı saldırgandan alarak polislere teslim etti. Büyük bir facianın eşiğinden dönülen olayda korku dolu o anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Olayı gören esnaf Nurcan Deniz, “Bir anda kargaşa oldu. Sivil polisler müdahale ettiği sırada adamın elinde silah vardı. Esnaf bir anda adamın üzerine çöktü. Şahıs polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak götürüldü. Olayda insanlar panikle etrafa kaçıştı. Silah patlamadı” diye konuştu.

Tutuklanan sanık hakim karşısına çıktı

Olayın ardından tutuklanan Mansur Çimen hakkında “görevi yaptırmamak için silahla direnme” ve “ruhsatsız silah taşıma” suçlarından 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı. Anadolu 70. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Mansur Çimen, silahı yok etmek amacıyla fırlatmaya çalıştığını söyleyerek suçlamayı kabul etmedi. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Aykut Zor - Abdul Samet Kaya

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Yunusemre’nin diyetisyen hizmeti başladı Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ın vaatleri arasında yer alan diyetisyen hizmeti faaliyete başladı. Yunusemre Belediyesinin sosyal belediyecilik hizmetlerine bir yenisi eklendi. Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ın vaadi olan ücretsiz diyetisyenlik hizmeti Yunusemre Sağlık Hizmetleri Merkezi’nde faaliyete başladı. 1 Ekim 2024 tarihinden itibaren sağlıklı beslenme danışmanlığı hizmetine başladıklarını belirten Diyetisyen Sevcan İnci, hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşların 444 82 11 numaralı hat üzerinden Yunusemre Sağlık Hizmetleri Merkezi’ni arayarak randevu oluşturabileceğini belirtti. İnci, “1 Ekim tarihinden itibaren Çarşamba ve Perşembe günleri Yunusemre Sağlık Hizmetleri Merkezi’nde ücretsiz beslenme danışmanlığı hizmetine başlamış bulunmaktayım. Bu hizmet kapsamında hastalıklarda tıbbi beslenme tedavisi, sağlıklı kilo alıp verme, hamilelikte beslenme ve sağlıklı beslenme konularında destek sağlamaya başladık. Bize ulaşmak için Yunusemre Sağlık Hizmetleri Merkezi’ni arayıp randevunuzu oluşturabilirsiniz. Hepinize sağlıklı günler dilerim” dedi. Yunusemre Sağlık Hizmetleri Merkezinde verilen diyetisyenlik hizmetinin kendisi için çok önemli olduğunu belirten danışan Fadime Özçakır, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Belediye başkanımızın diyetisyen hizmeti verileceğini duyurmasının ardından buraya başvuruda bulundum. Diyetisyenimiz ile iletişime geçtim. Sağlıklı beslenmek ve sağlıklı yaşamak için bu gün için diyetisyenimiz ile randevulaştık. Belediye Başkanımız Semih Balaban’a çok teşekkür ederim. diyetisyen, fizyoterapi ve psikolog hizmeti Manisa için çok önemli. Böyle bir hizmet verdikleri için çok teşekkür ediyorum”