SPOR - 14 Ekim 2024 Pazartesi 23:39 | Son Güncelleme : 15 Ekim 2024 Salı 00:04

İzlanda'da bir ilk! Millilerden muhteşem geri dönüş

A
A
A
İzlanda'da bir ilk! Millilerden muhteşem geri dönüş

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup 4. maçında deplasmanda İzlanda'yı 4-2 mağlup etti. Milliler, İzlanda'da tarihinde ilk kez kazandı.

Maçtan Dakikalar

3. dakikada Anderson’un pasında orta sahada topu alan Oskarsson, hızla ceza sahasına ilerledi. Bu oyuncunun ceza sahası içi sağ çaprazından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-0

6. dakikada Kerem’in şutunda savunmadan seken topa Hakan Çalhanoğlu’nun gelişine yaptığı sert şutta kaleci Valdimarsson, topu çelmeyi başardı.

İzlanda'da bir ilk! Millilerden muhteşem geri dönüş

22. dakikada Gudjohnsen’in kafayla indirdiği topu kontrol eden Oskarsson’un kaleyi cepheden gören noktadan yaptığı vuruşta top az farkla dışarı gitti.

23. dakikada Arda Güler’in pasında topu kontrol eden Kerem Aktürkoğlu’nun ceza yayı içinden yaptığı şutta top kaleci Valdimarsson’da kaldı.

İzlanda'da bir ilk! Millilerden muhteşem geri dönüş

36. dakikada İzlanda atağında savunmadan seken topa Tomasson’un ceza sahası dışından yaptığı vuruşta kaleci Uğurcan topu sektirdi. Gretarsson’un önüne düşen topa Uğurcan bu kez ayaklarıyla hamle yaptı. Oyun alanına dönen meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırdı.

49. dakikada Hakan Çalhanoğlu’nun ceza sahası içi sağ çaprazından yaptığı ortada savunmaya da çarpan top direkten oyun alanına döndü.

İzlanda'da bir ilk! Millilerden muhteşem geri dönüş

51. dakikada Arda Güler’in ceza yayı içinden yaptığı vuruşta top savunmadan sekerken, hakem Sylwestrzak VAR uyarısıyla kenara geldi. Pozisyonu yeniden izleyen Damian Sylwestrzak, Arda’nın vuruşu sonrası ceza sahası içinde Ingason’un elle oynadığı gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi.

54. dakikada penaltıyı kullanan Hakan Çalhanoğlu topu filelere gönderdi. Hakem Sylwestrzak, vuruş öncesi Hakan’ın topa iki ayağıyla temas ettiğini belirleyerek golü iptal etti.

62. dakikada Kenan’ın pasında topla buluşan İrfan Can Kahveci, ceza yayı önüne kadar topu sürerken yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi. 1-1

65. dakikada köşe vuruşunda Merih Demiral kafayı vururken, Gudjohnsen’den dönen top sonrası hakem Sylwestrzak, potansiyel elle oynama nedeniyle kenara geldi. VAR monitöründe pozisyonu izleyen hakem penaltı noktasını gösterdi.

67. dakikada yeniden beyaz noktaya gelen Hakan Çalhanoğlu, topu filelere gönderdi. 1-2

76. dakikada savunmada oluşan karambol sonrası ceza sahasına açılan topa Oskarsson sert vururken kaleci Uğurcan’ı geçen topa Merih çizgide müdahale etti.

83. dakikada Fridriksson’un sağ kanattan ortasında Gudjohnsen, kale önünde kafayla topu ağlara gönderdi. 2-2

88. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun kaleciye presinde boşta kalan topu Arda Güler filelere gönderdi. 2-3

İzlanda'da bir ilk! Millilerden muhteşem geri dönüş

90+5. dakikada savunmanın uzaklaştırdığı topu ceza yayı solunda kontrol eden Kerem Aktürkoğlu'nun uzak direğe yaptığı vuruşta top ağlara gitti. 2-4

Stat: Laugardalsvöllur
Hakemler: Damian Sylwestrzak, Pawel Sokolnicki, Bartosz Kaszynski

İzlanda: Rafn Valdimarsson, Valgeir Fridriksson, Daniel Gretarsson, Sverrir Ingason, Logi Tomasson, Mikael Anderson (Isak Johannesson dk. 68), Arnor Traustason, Johann Gudmundsson, Mikael Egill Ellertsson, Andri Gudjohnsen, Orri Oskarsson
Yedekler: Elias Olafsson, Patrik Gunnarsson, Hjörtur Hermannsson, Alfons Sampsted, Victor Palsson, Gylfi Sigurdsson, Savar Magnusson, Kolbeinn Finnsson, Brynjolfur Darri Willumsson, Julius Magnusson
Teknik Direktör: Age Hareide

Türkiye: Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Melih Demiral, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu (Eren Elmalı dk. 78), Hakan Çalhanoğlu, Orkun Kökçü (Okay Yokuşlu dk. 89), İrfan Can Kahveci (Yunus Akgün dk. 78), Arda Güler (Samet Akaydin dk. 89), Kerem Aktürkoğlu, Kenan Yıldız (Bertuğ Yıldırım dk. 90)
Yedekler: Altay Bayındır, Muhammed Şengezer, Emirhan Topçu, Mert Müldür, Atakan Karazor, Semih Kılıçsoy, Ahmed Kutucu
Teknik Direktör: Vincenzon Montella
Goller: Oskarsson (dk. 3), Gudjohnsen (dk. 83) (İzlanda), İrfan Can Kahveci (dk. 62), Hakan Çalhanoğlu (dk. 67 pen.), Arda Güler (dk. 88), Kerem Aktürkoğlu (dk. 90+5) (Türkiye)
Sarı kartlar: Mikael Egill Ellertsson, Valdimarsson, Logi Tomasson (İzlanda), Merih Demiral, Kenan Yıldız, Abdülkerim Bardakcı (Türkiye)

İsmail Yasin Akçın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’de emniyet güçlerinden önleyici faaliyetler Niğde İl Emniyet Müdürlüğü önleyici faaliyetler kapsamında bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerin 7-13 Ekim tarihleri arasında yaptıkları bilgilendirme faaliyetleri kapsamında 15 “En İyi Narkotik Polisi Anne ve Narkonokta” proje etkinliği yapıldı. Yapılan etkinliklerde 9 bin 204 vatandaş bilgilendirildi. 2024-2025 Eğitim - Öğretim yılı dönemi dolayısıyla Niğde Ömer Halidemir Üniversitesi öğrencilerine yönelik ise SİBERAY farkındalık etkinliği yapan ekipler, karşılıksız burs dolandırıcılığı, hesap kiralama dolandırıcılığı, karşılıksız burs dolandırıcılığı, güçlü şifre, mobil bankacılık, sosyal medya bağımlılığı, internet ortamında bilgi kirliliği ve ücretsiz wifi ağlarında güvenlik konularında 2 bin 240 öğrenciyi bilgilendirilerek broşür dağıtımı gerçekleştirdi. Niğde 4. Gastronomi Festivalinde stant açan ekipler, SİBERAY Farkındalık Faaliyetleri kapsamında 2 bin 820 vatandaşı bilgilendirdi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ise Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğrencilerine yönelik Bilgilendirme Önleme Faaliyetleri (BÖF) kapsamında terör örgütlerinin yapmış oldukları menfi programları etkisiz hale getirmek, gençleri bu programlara karşı bilgilendirmek amacıyla 3 bin 400 öğrenci bilgilendirilerek broşür dağıtımı yapıldı. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli tarafından ise 112 Acil Hattı kullanımı, iletişim yoluyla dolandırıcılık, parada sahtecilik, siber güvenlik ve dolandırıcılık konularında 425 vatandaş bilgilendirildi.
Erzurum Erzurum’un turizm potansiyeli masaya yatırıldı Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve TÜRSAB(Kuzeydoğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanlığı), Erzurum’un turizm potansiyelini daha etkin bir şekilde değerlendirmek ve bölgenin turizm çeşitliliğini artırmak amacıyla seyahat acentaları ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya, Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Yer, TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanı Nuh Şenol, seyahat acentası temsilcileri ve yetkilileri katıldı. Toplantının ana gündem maddeleri arasında Erzurum’un doğal ve kültürel zenginliklerinin tanıtılması, turizm altyapısının iyileştirilmesi, bölgedeki konaklama ve ulaşım imkanlarının geliştirilmesi ve turizmin 12 aya yayılması gibi konular yer aldı. Özellikle kış turizminin başkenti olarak bilinen Erzurum’da, Palandöken Kayak Merkezi’nin ulusal ve uluslararası pazarlarda daha fazla tanıtılması gerektiği vurgulandı. Erzurum’un turizm potansiyeli masaya yatırıldı Toplantıda konuşan Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Yer, Erzurum’un tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve kültürel değerleriyle Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından biri olma yolunda ilerlediğini belirtti. Yer, “Erzurum, sahip olduğu tarihî eserler, doğa harikaları ve kış turizmiyle büyük bir potansiyele sahip. Ancak bu potansiyeli daha da geliştirmek ve sürdürülebilir kılmak için hep birlikte çalışmalıyız” dedi. Seyahat acentalarından destek ve yeni projeler Seyahat acentaları temsilcileri, Erzurum’un turizm potansiyelini artırmak amacıyla yapılacak iş birliği ve ortak projeler için hazır olduklarını dile getirdi. Bölgedeki turizm aktivitelerini çeşitlendirmek ve daha fazla ziyaretçiyi çekmek için yeni rotalar oluşturma, eğitimli personel ile hizmet verme, kaçak acenta denetimlerinin artırılması, otopark problemlerinin çözümü, pasaport ve vize işlemlerinde formalitelerin en aza indirilmesi gibi öneriler sunuldu. Ayrıca toplantıda, Erzurum’un tarihi mekânlarının restore edilmesi, yeni turistik tesislerin açılması ve doğa turizmi olanaklarının genişletilmesi gibi projeler üzerinde de görüşmeler yapıldı. Toplantı sonunda, Turizm sektöründeki paydaşlar arasında iş birliğinin artırılması ve Erzurum’un daha geniş kitlelere tanıtılması amacıyla aylık düzenli olarak toplantılar düzenlenmesi kararı alındı.
Van Kayıp Rojin’in cesedi Van Gölü sahilinde bulundu Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş’in cesedi Van Gölü sahilinde bulundu. Van YYÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi olan Rojin Kabaiş (21), üniversiteye kayıt yaptırdıktan sonra Diyarbakır’dan Van’a gelip, 25 Eylül günü yurda yerleşmişti. 27 Eylül günü ise kaldığı yurtta yemek yedikten sonra Van Gölü sahiline inmek üzere ayrılırken güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde üstünde eşofmanları olan ve turnikeden geçtiği sırada telefonla ilgilendiği görülen Rojin’den 18 günde acı haber geldi. Aramaların 13’üncü gününde Van Gölü kıyısında başörtüsü de bulunan Kabaiş için İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, itfaiye, Kızılay ve gönüllü arama kurtarma ekiplerince yürütülen çalışmalar devam ederken, Tuşba ilçesine bağlı Mollakasım Mahallesi sahilinde ceset olduğu ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Yapılan incelemede cesedin 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’e ait olduğu tespit edildi. Sosyal medya hesabında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise “27 Eylül 2024 Cuma günü Van’da KYK yurdundan ayrılan ve 18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş kızımızın maalesef cansız bedeni ekiplerimiz tarafından Van Gölü Mollakasım Köyü sahilinde bulundu. Rojin kızımıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.
İstanbul Yenilenen Mercedes-Benz V-Serisi Türkiye’de satışa sunuldu Yenilenen tasarımıyla Mercedes-Benz V-Serisi, Türkiye’de satışa sunuldu. Mercedes-Benz V-Serisi, Türkiye’de satışa sunuldu. Müşteri yelpazesi ailelerden eğlence meraklılarına ve VIP kullanımdan iş insanlarına uzanan V-Serisi, iç hacmi, konfor ve tasarımı ile öne çıkıyor. İki farklı donanım seviyesinde farklı kişiselleştirme seçenekleri sunan V-Serisi, Avantgarde ve Exclusive seçenekleriyle Türkiye’de satışa sunuluyor. Yapılan açıklamaya göre; modern ve şık tasarımı, iç ve dış mekan kaplamalarıyla dikkat çeken seri; lüks, konfor ve çevik bir sürüş deneyimi sunuyor. Gelişmiş aktif sürüş yardımı ve güvenlik sistemleri, standart hava yastıkları ve aydınlatma teknolojileri ile yüksek düzeyde güvenlik sağlıyor. Yeni dış tasarım V-Serisi Exclusive, farklı formlara sahip radyatör ızgarası ve tampon tasarımıyla dikkat çekici bir görünüm oluşturuyor. Yatay kanatlı ve led ışık bantlı radyatör ızgarasına sahip olan V-Serisi Exclusive donanımı; motor kaputunda dik bir Mercedes yıldızı taşıyor. İki donanımda da standart olarak sunulan adaptif Multibeam Led farlar, ilk bakışta dikkat çekiyor. Avantgarde donanımda 5 çift kollu alaşım jantlar, siyah boyalı ve parlak ön tasarıma sahipken, Exclusive donanımda Monoblok tasarım hafif alaşım jantlar araçlara şıklık kazandırıyor. Bir düğmeye dokunarak açılıp kapatılabilen Easy-Pack bagaj kapağı çekici görünümü konforla buluşturuyor. İleri teknoloji görünüm ve ek konfor özelliklerine sahip yeni kokpit tasarımı İç mekân, dijitalleşme odaklı gelişmiş bir görünümle dikkat çekiyor. Kokpitteki geniş ekran, gösterge paneli ve medya ekranını kesintisiz bir cam yüzeyin altında tek bir görsel ünitede birleştiriyor. İç mekân dijitalleşme odaklı gelişmiş bir görünümle dikkat çekiyor. Dokunmatik ekran teknolojisi ve akıllı menü navigasyonu sayesinde sezgisel kullanımı göze çarpıyor. Yeniden tasarlanan orta konsol, mobil cihazlar için kablosuz şarj sistemi sunuyor. Yükseklik ve eğim ayarlı ısıtmalı multifonksiyonel deri direksiyon, dokunmatik yüzey kullanım kolaylığını artıran touchpad, MBUX multimedya sisteminin işletim ve görüntüleme konseptine entegre edilmiş navigasyon ve donanım seviyesine bağlı olarak sunulan dijital iç dikiz aynası gibi birçok özellik kabin içi deneyimini ileriye taşıyor. 64 renkli ortam aydınlatması daha kişisel ve konforlu bir ortam oluşturuyor. Yenilenen V-Serisi, standart olarak elektrikli sağ ve sol sürgülü kapılara sahip. Mercedes-Benz’den farklı dijital ekstralar MBUX bilgi-eğlence sistemi çok sayıda dijital ekstra özellik de içeriyor. Bunlar, yeni V-Serisi’ni daha akıllı hale getirirken günlük hayatta daha kolay ve verimli oluyor. MBUX’ın yüksek çözünürlüklü merkezi ekranı üzerinden araçla ilgili her tür ayar yönetilebiliyor. Sistem, kabin ön iklimlendirme ve araç şarjı için kişisel ayarları da içeriyor. Performans ve sürüş dinamikleri V-Serisi, dizel motor OM654’e sahip. 174 kW (237 hp) gücündeki 4 silindirli OM654 dizel motor, dinamik güç dağıtımı ve örnek niteliğindeki verimliliği ile düşük gürültü ve titreşim seviyeleriyle dikkat çekiyor. 9G-TRONIC otomatik şanzıman, motor devrini her sürüş durumunda optimum aralıkta tutan 9 vitese sahip. Şanzımanın geniş yayılımı, hemen hemen her sürüş durumunda ek çeviklik ve çekme gücü sağlıyor ve kalkış kabiliyetini iyileştiriyor. Avantgarde donanımda seçici sönümleme sistemine sahip Agility Control süspansiyon, sönümleme özelliklerini yol koşullarına ve sürüş durumuna göre uyarlıyor. Exclusive donanımdaki Airmatic havalı süspansiyon ise özellikle konforlu sürüş ve gelişmiş arazide öne çıkıyor.
Afyon Camdan dışarıya çıkardıkları sürücüyü darp eden 3 şahsı polis yakaladı Afyonkarahisar’da yol verme tartışmasından çıkan kavgada bir sürücüyü otomobilin camından dışarıya çıkararak darp eden 3 kişi polisin başarılı takibi sonrası yakalanarak gözaltına alınırken, kavganın sinyal vermeden dönüş yapılması meselesinden çıktığı belirtildi. Olay, geçtiğimiz Perşembe günü Güvenevler mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, isimleri belirlenemeyen iki otomobil sürücüsü yol verme meselesinden tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi ile içerisinde 3 kişinin bulunduğu otomobilden inen şahıslar önlerinde duran otomobilin sürücüsüne saldırdı. Şahıslar camdan dışarı çıkardıkları sürücüyü tekme, yumruk ve sopayla darp etti. Yaşanan korku dolu anlar ise o sırada yoldan geçen bir başka sürücüsünün cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde yaşanan kavganın hemen ardından bölgeye polis ekiplerinin geldi. Taraflar polis aracının siren sesini duyar duymaz hemen olay yerinden ayrılarak hiçbir şey olmamış gibi yollarına devam etti. Olayın ardından bölgeye gelen polis ekipleri kaçan şahısları yaptıkları takip sonrası yakaladı. Kavganın nedeni akıllara durgunluk verdi Camdan dışarı çıkardıkları otomobil sürücüsü S.B’yi (27), sinyal vermediği ve hatalı şerit değiştirdiği iddiasıyla darbettikleri belirlenen B.K. (43), B.K. (19) ve İ.K. (21) gözaltına alındı. Şüphelilerin, emniyetteki ifadelerinde, uyarmak için gittikleri otomobil sürücüsü S.B’nin kendilerine küfür ettiğini, bunun üzerine sürücüyü darbettikerini söyledikleri öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.