SPOR - 15 Ekim 2024 Salı 13:24

Şampiyon güreşçilerden Kayseri’ye ziyaret

A
A
A
Şampiyon güreşçilerden Kayseri’ye ziyaret

Ulusal ve uluslararası alanlarda önemli başarılar elde eden güreşçiler Taha Akgül ve Rıza Kayaalp, Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti.


Dünya çapında Güreş sporuna damga vuran, sayısız Dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan Taha Akgül ve Rıza Kayaalp, Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ziyarette bulundu. Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı ve şube müdürleri ile görüşen Taha Akgül ile Rıza Kayaalp çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getiren Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, "Taha Akgül ve Rıza Kayaalp, gibi Türk güreşine damga vuran şampiyonluklara doymayan iki başarılı dev ismi il müdürlüğümüzde ağırladık. Elde ettikleri başarıların yanı sıra bundan sonra yapılacak olan projeler ile ilgili istişarelerde gerçekleştirdik. Türk güreşinin dünya zirvesindeki yerini korumak ve elde edilen başarıları perçinlemek için görüş alışverişinde bulunduk. Hem il müdürlüğümüz adına hem de şahsım adına gerçekleştirdikleri bu ziyaretten dolayı çok teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.



Şampiyon güreşçilerden Kayseri’ye ziyaret

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Besni Devlet Hastanesine 2 uzman doktor ataması yapıldı Adıyaman’ın Besni ilçe Devlet Hastanesi’ne iç hastalıklar uzmanı ve çocuk ve ergen ruh sağlığı, hastalıkları uzmanı atandı. Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen 118. devlet hizmet yükümlülüğü kurası ile Adıyaman’ın Besni Devlet Hastanesi’ne atanan İç Hastalıkları (Dahiliye) Uzmanı Dr. Ertan Uğur Gölbaşı ve Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gözde Başkara göreve başladı. Göreve yeni başlayan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ertan Uğur Gölbaşı, 1994 yılında Adıyaman’da dünyaya geldi. Dr. Ertan Uğur Gölbaşı, lise eğitimini Adıyaman Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. 2012 yılında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı ve ardından eğitimine Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde devam etti. 2019 yılında Mersin Üniversitesi’nde İç Hastalıkları uzmanlığına başladı. Uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra, yapılan atama kurası ile Besni Devlet Hastanesi’nde iç hastalıkları uzmanı olarak göreve başladı. Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gözde Başkara ise, 1992 yılında Adıyaman’da doğan ve lise eğitimini Adıyaman Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamlayarak 2010 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başladı. Başkara, eğitimini tamamladıktan sonra Erciyes Üniversitesi’nde Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları alanında uzmanlık eğitimine başladı.
Adıyaman ADYÜ’de Erasmus Günleri etkinliği düzenlendi Adıyaman Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü tarafından Avrupa Birliği Erasmus+ programı kapsamında Erasmus+ programının tanınırlığını artırmak ve öğrencileri bu programdan yararlanmaya teşvik etmek amacıyla “Erasmus Days” etkinliği düzenlendi. Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Gençlik Meydanında düzenlenen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aydın, Rektör Yardımcısı aynı zamanda ADYÜ Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Prof. Dr. Selcen Yüksel Perktaş, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Mahmut Gürsoy, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan etkinliğin açılış konuşmasını ADYÜ Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Prof. Dr. Selcen Yüksel Perktaş yaptı. Konuşmasında Erasmus+ programı ve uluslararası ilişkiler genel koordinatörlüğünün çalışmaları hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Yüksel Perktaş, Erasmus Days etkinlikleriyle öğrencilere programı tanıtmak ve öğrencilerde farkındalık oluşturarak Adıyaman Üniversitesi’nin uluslararasılaşmada görünürlüğünü artırmak istediklerini söyledi. Prof. Dr. Yüksel Perktaş, “Adıyaman Üniversitesi Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü 2028 dönemi sonrası bütçesini yüzde yüz kullanarak, 2024 yılı KA131 bütçesini iki katına çıkarmayı başarmıştır. Bin 500’e yakın uluslararası öğrenciye sahip üniversitemiz uluslararasılaşma yolunda hızlı adımlar atarak hanesine farklı proje türlerini de kazandırmıştır. Başarıyla tamamlanan yürütücü kurum ve ortak olduğumuz KA210 projeleri ile yürütücüsü olduğumuz KA220 projeleri bunun güzel örnekleridir” diye konuştu. Etkinlikler, Bakü Müzik Akademisinden Zuleykha Usubova’nın piyano resitali, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü halk oyunları topluluğu tarafından gerçekleştirilen halk oyunları gösterisi, stantların gezilmesi ve fotoğraf çekimleri ile devam etti. Program, sertifika ve teşekkür belgelerinin takdiminin ardından son buldu.
Malatya Sadıkoğlu: "Depremzedelerin GSS borçları silinmeli" Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, mücbir sebep halinin devam ettiği il ve ilçelerdeki depremzedelerin biriken Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının silinmesini talep etti. Türkiye’de herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayanların, sağlık hizmetinden yararlanabilmeleri için ‘Yeşil kart’ yerine getirilen Genel Sağlık Sigortası (GSS) uygulaması kapsamında borcu olan 9 milyondan fazla kişi, yeni bir düzenleme yapılmazsa 1 Ocak 2025’ten itibaren sağlık hizmetinden yararlanamayacak. “Depremzede vatandaşlarımızın bu borcu ödeyecek gücü yok" Önceki ay Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın katılımıyla Ankara’da TOBB binasında düzenlenen İş Dünyası İstişare Toplantısında söz alarak konuyu gündeme taşıyan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, deprem bölgesinde yaşayan ve GSS borcu bulunan vatandaşların borcunun silinmesi talebini yineleyerek, “İş yerini kapatmak zorunda kalan esnafımızın, çiftçimizin, işsizlerin, iş bulamayan yeni mezunların Genel Sağlık Sigortası kapsamında prim borçları bulunmaktadır. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız asrın felaketi sonrası GSS kapsamına giren vatandaş sayısı katlanarak arttı. SGK, yaklaşık 9 milyon kişiye biriken GSS prim borçları için mesaj göndererek ödemeleri talep etmeye başladı. Borçlarını ödeyemeyenlere e-haciz işlemi başlatılacağı duyuruldu. Yeni bir düzenleme yapılmazsa da 1 Ocak 2025’ten itibaren sağlık hizmetinden yararlanamayacaklar. Ülke olarak zorlu ekonomik koşullarla mücadele ederken, özellikle de deprem bölgemizin durumu ortadayken yüzbinlerce vatandaşımızın bu borçları ödeyecek gücü yoktur. Sosyal devlet anlayışı çerçevesinde alınan bu kararın yeniden gözden geçirilmesini talep ediyoruz. Önceki ay Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın katılımıyla Ankara’da TOBB binasında düzenlenen İş Dünyası İstişare Toplantısında söz alarak talebimizi sayın bakanımıza hem sözlü olarak hem de dosya ile iletmiştim. Bir kez daha belirtmek istiyorum; Mücbir sebep halinin devam ettiği Malatya, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman illeri ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yaşayan GSS borcu bulunan vatandaşlarımızın borçlarının affedilmesini talep ediyoruz. Konuyla ilgili resmi talep yazımızı Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıklara gönderdik, takipçisi olacağız” diye konuştu.