Yerel Haberler
Niğde
NÖHÜ’ye bir ulusal patent tescili daha 26 Kasım 2024 Salı - 13:29:35 Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Kaplan ve proje ekibi tarafından başvurusu yapılan ’Otomatik Kontrollü Metal Hidrür Reaktör Geliştirilmesi’ başlıklı patent başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan ulusal patent tescili almaya hak kazandı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı Doktora Programı Öğrencisi Gamze Atalmış’ın doktora tezinin de bir bölümünü oluşturan ve TÜBİTAK-1001 Programı kapsamında desteklenmiş araştırmaya ilişkin patentin tescilinde ayrıca Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Bora Timurkutluk ve Prof. Dr. Serkan Toros ile Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Programı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Demiralp de ortak buluşçular olarak yer alıyor. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Araştırma Dekanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Teknoloji Transfer Ofisi aracılığı ile başvurusu yapılan ve Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edilen patent, yenilikçi özellikleri ve üstün teknik kabiliyetleri ile metal hidrür reaktörlerinin performansını artırmayı hedefleyen önemli bir araştırma sonucu olmakla birlikte aynı zamanda özellikle otomotiv sektörü için yenilikçi yaklaşımlar da sunuyor. Ayrıca patent koruması sayesinde bu teknolojinin hem ulusal hem de uluslararası pazarda ticarileşme potansiyeli artacak ve ülkemizin teknoloji birikimine stratejik katkı sağlaması beklemiyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, üniversitenin bilimsel araştırma ve geliştirme çalışmalarıyla patent ve faydalı model faaliyetlerinin de sürdüğünü ifade ederek; "Bu kapsamda üniversitemizde markalaşma ve patent çalışmalarına verdiğimiz destekler artarak devam ediyor. Birçok alanda bilim, Ar-Ge, teknoloji ve yenilikte öncü olan üniversitemiz, çok önemli patent ve markalaşma çalışmalarıyla adından çok daha fazla söz ettiren bir yükseköğretim kurumu oldu ve olmaya da devam edecek" diye konuştu. Yükseköğretim kurumlarında araştırma çıktılarının katma değerli ürün ve markaya dönüştürülmesinin çok kıymetli olduğunu ifade eden ve proje ekibini tebrik eden Rektör Uslu, böylesine önemli bir çalışmayla ulusal düzeyde patent tescilinin ve uluslararası ölçekte patent tesciline ilişkin olumlu rapor almanın önemli bir başarı olduğunu kaydetti.
Niğde’de YKS’de ilk bine giren öğrenciler ödüllendirildi
09 Ağustos 2024 Cuma - 11:41 Niğde’de YKS’de ilk bine giren öğrenciler ödüllendirildi YKS’de ilk bine giren öğrenciler Niğde Valisi Cahit Çelik tarafından ödüllendirildi. Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) ilk bine giren 17 öğrenci için Niğde Valiliği Hüdavent Hatun Toplantı Salonu’nda ödül töreni düzenlendi. Velileri ve öğretmenleri ile programa katılan öğrencileri gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik eden Vali Çelik, öğrencilere altın ve kalem hediye etti. İyi insan olmanın her şeyden önce geldiğine vurgu yapan Niğde Valisi Cahit Çelik öğrencilere çeşitli tavsiyelerde de bulundu. Vali Çelik; "Niğde eğitim anlamında her zaman çok yüksekte olan bir il ve sizlerde de buna katkı sağladığınız için gurur duyuyoruz. YKS’de Niğde’den 17 öğrencimiz ilk bine girdi. Bütün çocuklarımızı tebrik ediyor, gözlerinden öpüyorum. Hem idare olarak bizler hem de aileleriniz sizlerle gurur duyuyor. Üniversite insan hayatında çok önemli bir yer alıyor. Tek amacınız ve gayeniz iyi insan olmak olsun. Çünkü akademik olarak çok ciddi bir başarı gösterebilirsiniz, çok iyi üniversitelerde okuyabilirsiniz ama baktığınız zaman eğer insani ve ahlaki değerlerini taşımıyorsanız bir anlamı yok. O açıdan bence insanın temel amacı ve hedefi iyi önce iyi insan olmak olmalıdır. Sizler de hem ülkemize hem de insanlığa güzel katkılar yapacak ve inşallah örnek birer insan olacaksınız" dedi. Velileri ve öğretmenleri de sağladığı katkılardan dolayı tebrik eden Vali Cahit Çelik; öğrencilere bayrağı daha da yükseklere çıkaracak başarılar temenni etti.
Niğde’de trafik ve otopark sorununa yönelik projeler sürüyor
08 Ağustos 2024 Perşembe - 10:59 Niğde’de trafik ve otopark sorununa yönelik projeler sürüyor Niğde’de otopark sorununun çözümüne yönelik sürdürülen Dışarı Cami Otopark ve Peyzaj Projesi çerçevesinde kamulaştırma ve yıkım çalışmaları son aşamaya geldi. Niğde’nin en işlek caddelerinden biri olan Dr. Sami Yağız Caddesi üzerinde başlatılan proje çerçevesinde, yıkılan binaların yerine şadırvan, tuvalet ve yeşil alanların da bulunduğu 90 araç kapasiteli katlı otopark yapımına başlanacak. Niğde Belediyesi; kentin en önemli sorunları arasında yer alan trafik ve otopark sorununun çözümüne yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu çerçevede Dr. Sami Yağız Caddesi üzerindeki tarihi Dışarı Cami etrafından başlatılan ‘otopark alanı kamulaştırma’ çalışmaları sona erdikten sonra, bölgede bulunan 3 bina için yıkım çalışmalarına başlanmıştı. Yıkım çalışmalarının da son aşamaya geldiği, ’Dışarı Cami Otopark ve Peyzaj Projesinde’, otopark ve çevre düzenlemesi çalışmalarına başlanacak. Proje ile yıkılan binaların yerine 90 araç kapasiteli katlı otopark yapımına başlanacak. Yeşil alan ve tuvaletlerin de yer alacağı alan üzerinde, tarihi Dışarı Cami’nin dokusuna uygun bir şadırvan yapımının ardından proje tamamlanacak. 90 Araç Kapasiteli Katlı Otopark Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; farklı noktalarında yaptıracakları katlı otoparklarla, kentin otopark sorununun neşter vurmayı amaçladıklarını belirtti. Niğde’nin en işlek caddesi olan Dr. Sami Yağız Caddesi üzerindeki Dışarı Cami’nin etrafında başlattıkları kamulaştırma çalışmaları kapsamında, bölgede yer alan 3 binanın yıkımının tamamlanma aşamasına geldiğini aktaran Başkan Özdemir; "Kısa süre içerisinde 90 araç kapasiteli ‘Dışarı Cami Otopark ve Peyzaj Projesini’, Niğde’mizin hizmetine sunacağız” dedi. Kentin trafik ve otopark sorununun çözümüne yönelik çalışmaları aralıksız sürdüreceklerini belirten Başkan Özdemir; "Niğde’mizin tarihi dokusuna da sahip çıkarak, yeşil alanları olan, çevreye duyarlı projelerle, kentimizin daha yaşanabilir bir şehir haline dönüştürülmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.
Niğde’nin Yerel Lezzeti ’Kelle Söğüş’ Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldı
08 Ağustos 2024 Perşembe - 10:57 Niğde’nin Yerel Lezzeti ’Kelle Söğüş’ Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldı Niğde’nin önemli yerel lezzeti kelle söğüş; Türk Patent ve Marka Kurumu’nca coğrafi işaretle tescillendi. Kentte; Niğde Tahinlisi, Niğde Kalsiti, Niğde Tavası, Bor Söğürmesi, Obruk Halısı ile Darboğaz Kirazı’nın ardından coğrafi işaretle tescillenen ürün sayısı 7’ye yükseldi. İlk olarak Niğde’nin Kiçağaç köyünde yapılmaya başlanan kelle söğüşün tescillenmesi ile bilgi veren Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcığolu; coğrafi işaret çalışmalarının uzun zaman aldığını belirtti. Bir ürünün tescillenmesinin kente gastronomi ve ekonomik değer anlamında katkı sağladığını belirten Katırcıoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Kelle söğüşle birlikte tescillenen ürün sayımız 7 oldu. Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz 4. ürünümüzü tescil ettirdik. Niğde Tahinlisi, Niğde Kalsiti, Niğde Tavasının daha önce tescilini yaptırdık. Bor Söğürmesi, Obruk Halısı ve Darboğaz Kirazı’nın önceden alınmış tescilleri vardı." Niğde Sarım Burma ve Ayva Boranası ile Misket Elmanın tescil aşamasında olduğunu kaydeden Katırcıoğlu bir ürüne coğrafi işaret almanın uzun zaman aldığını belirtti. Katırcıoğlu; "Bir ürünün tescillenmesi için altyapısının, geçmişinin olması lazım. Bu süreç o yüzden biraz uzun zaman alıyor. Gastronomi anlamında bu ürünlerin tescillenmesinin Niğde turizmine büyük katkı vereceğini umuyorum. Coğrafi işaret alabilecek başka ürünlerimizle ilgili de araştırma yapıyoruz, bununla ilgili katkı verecek olanlar varsa müracaatlarını da bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.
Niğde’de ‘İpek’ ismi verilen yeni yonca çeşidi geliştirildi
07 Ağustos 2024 Çarşamba - 09:39 Niğde’de ‘İpek’ ismi verilen yeni yonca çeşidi geliştirildi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümünde daha verimli ve daha hızlı hasat edilebilen yeni bir yonca çeşidi geliştirdi. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Avcı, üniversitenin imkânlarını kullanarak geliştirdiği daha verimli ve daha hızlı hasat edilebilen yeni bir yonca çeşidi için sertifikasyon başvurusu yapıldı. Niğde başta olmak üzere bölgenin iklim ve toprak şartlarına uyumlu olan yüksek verim ve kalite özelliklerine sahip bu yonca çeşidinin tescil işlemleri için 2024 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi Müdürlüğü’ne başvuruda bulunuldu. İlk defa bir yonca çeşidi ıslah edildi Konuyla ilgili konuşan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Avcı, Niğde’de ilk defa bir yonca çeşidinin ıslah edildiğini ve çeşidin geliştirilme aşamasında ilin farklı lokasyonlarında denemeler yapıldığını belirtti. Bu yönüyle seçimler yapılarak geliştirilen çeşidin ilin ekolojik şartlarına uyumlu, yüksek verimli ve kalite yönü yanında ekonomik ömrünün standart çeşitlere göre daha uzun olduğunu vurgulayan Avcı, ayrıca tohum üretim çalışmaları için hazırlıkların da sürdüğünü ve 2025 yılı içerisinde çeşide ait tohumun üreticilerle buluşturulacağını kaydetti. ”Geliştirilen çeşit sürdürülebilir tarım açısından önemli” Tescil başvurusu yapılan çeşidin Niğde ilinde bir ilk olduğunu belirten Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, “Bu çeşidin bölgede faaliyet gösteren hayvancılık işletmeleri ile yoncanın bir baklagil türü olması yönünden bölge topraklarının ıslahı ve sürdürülebilir tarım açısından oldukça önemlidir.” dedi. Rektör Uslu, Niğde’nin ilk ve tek yerli yonca çeşidini geliştiren Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Avcı’yı tebrik ederek, geliştirdiği ve İpek isminin verildiği yonca çeşidinin başta Niğde olmak üzere İç Anadolu bölgesinde yem bitkisi yetiştiricileri ve hayvansal üretim yapan işletmelerin kaliteli kaba yem ihtiyaçlarının karşılanması noktasında önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Rektör Uslu ayrıca tarım çalışmalarında öncü olan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinde bölge faaliyetlerini bölgesel kalkınmaya katkı verecek yeni araştırma geliştirme ve uygulamaların devam edeceğini de sözlerine ekledi.
Niğde’de av sezonu başlıyor
06 Ağustos 2024 Salı - 16:15 Niğde’de av sezonu başlıyor Niğde Valiliği tarafından yapılan açıklamada; av sezonunun 24 Ağustos 2024 tarihinde başlayacağı duyuruldu. Niğde Valiliği’nden av sezonuna ilişkin yapılan açıklamada av döneminde geçerli olmak üzere ülkemizde kara avcılığıyla ilgili avlanma usul ve esasları hakkında bilgi verildi. Açıklamada; "Ülkemizde 2024-2025 Av sezonu 10 Ağustos 2024 tarihinde Ege Bölgesinde (Manisa, İzmir, Aydın, Uşak, Muğla, Balıkesir, Çanakkale illerinde) ve Marmara Bölgesinde (İstanbul, Kocaeli, Bursa, Bilecik, Yalova, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ illerinde) başlayacaktır. 24 Ağustos 2024 tarihinde Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karedeniz ve Batı Karadeniz Bölgelerinde, 31 Ağustos 2024 tarihinde ise Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde av sezonu başlayacaktır. Merkez Av Komisyonu, Av Döneminde geçerli olmak üzere ülkemizde kara avcılığıyla ilgili aşağıda yer alan avlanma usul ve esaslarını belirlemiştir. Alınan karar 14 Temmuz 2024 tarihli ve 32602 sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanmıştır. Merkez Av Komisyonu; Avın açılış ve kapanış tarihlerini, Avına izin verilen av hayvanları ile avcı başına avlanabilecek bir günlük av hayvanı limitlerini, Avlanma günlerini, Avlanmanın yasak olduğu avlaklar ile sahaları, Av dönüşünde avcıların taşıyacakları av hayvanı miktarını, Devlet ve genel avlaklarda avlanmayla ilgili hususları, Avlanmada kullanılması ve bulundurulması yasaklanan araçlar, gereçler ve özelliklerini, Mücadele amaçlı avlanma usulünü, belirlemiştir. Buna göre avlanma; 10 Ağustos 2024 tarihinde Ege ve Marmara Bölgelerinde, 24 Ağustos 2024 tarihinde Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karedeniz ve Batı Karadeniz Bölgelerinde, 31 Ağustos 2024 tarihinde ise Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerin bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacaktır. Alınan karar uyarınca Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmî tatillerde (idari tatiller de dahil) av yapılabilecektir. Yaban domuzu ve 1. Grup kuşlar ile 3. Grup kuşların avı ilave olarak Salı günüde yapılabilecektir. Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için Avcılık Belgesi almaları ve belirlenen avlanma izin ücretini Bakanlığımız Bölge Müdürlüğü (Doğa Koruma ve Milli Parklar) İl Şube Müdürlüklerinin döner sermaye işletmesine ait hesaplarına yatırmaları gerekmektedir. Avcılar, Avlak Yönetim Bilgi Sisteminden (AVBİS), Avcı Avlakta Mobil Uygulamasından (AVA) ve 0850 888 06 06 numaralı çağrı merkezinden gerekli izni aldıktan sonra, genel ve devlet avlaklarda avlanabilecektir. Avcılar, Merkez Av Komisyonun Resmî Gazete ’de yayımlanan 23 sayılı Kararındaki yer alan diğer avlanma esas ve usullerine uymaları zorunludur” denildi.
Teknolojik cihazların çok katmanlı kartları artık Türkiye’de üretilebiliyor
06 Ağustos 2024 Salı - 15:02 Teknolojik cihazların çok katmanlı kartları artık Türkiye’de üretilebiliyor Genç girişimci Hamza Solak, Ticaret Bakanlığı Küresel Tedarik Zinciri desteği ile Bor Karma Organize Sanayi Bölgesinde kurduğu işletmede teknolojik ürünlerin çok katmanlı kartlarını üretiyor. Bilgisayar, telefon, beyaz eşya gibi teknolojik cihazların en önemli parçası olan çok katmanlı elektronik kartların daha önce ithal edildiğini söyleyen Hamza Solak, ARGE çalışması devam eden projesi ile yerli üretime destek sağlıyor. Teknolojik cihazlar için gerekli çok katmanlı kartların yazılımını ve üretimini ekibi ile birlikte yapan Elektrik, Elektronik Mühendisi Hamza Solak, Türkiye’de sadece iki katmanlı üretimin olduğunu ve bu sayısı 8-9 katmana çıkardıklarını söyledi. Solak; “ 1990’ların teknolojisi iki katmanı üretebiliyorduk ancak elektronik cihazların yüzde doksanı iki katman kart üzerindedir. Cep telefonu aldığınızda 6 katmanlı baskılı devresi vardır, bilgisayarın sekiz katman vardır. Günümüzün teknolojisi çok katman bir elektronik kart üretebilmeyi gerektiriyor biz de bu teknolojiyi ülkemize kazandırdık. Bir cep telefonunun, bilgisayarın asıl ham maddesini, elektronik kartını üretebilir durumdayız. Tasarım ve üretim bize ait. Uluslararası sertifikaya sahip tek firmayız. Ürünlerimizi Avrupa’ya satabiliyoruz. “ dedi. İthal ederken ihraç eden duruma geldik Daha önce çok katmanlı elektronik kartların ithal edildiğini söyleyen Solak yüzde yüz yerli tasarım olan kartların artık ihraç edilir duruma geldiğini belirtti. Solak, “Kart tasarımlarını Çin, Orta Asya ve Avrupa ülkelerinden ithal ediyorduk ve biz bu üretime başlayarak ithal eden durumdan, ihraç eden duruma geldik. Tasarım yüzde yüz yerli ama ham madde tarafında bazı parçalar yurt dışından geliyor örneğin bir çip fabrikası Türkiye’de olmadığı için küçük kısımlarını yurt dışından alıyoruz. Yerlilik oranımız şuan yüzde 62.44 bu da iyi bir sayı ama bizim alt taşeronlarımız veya yardımcı üreten firmalar olduğunda bu rakam yüzde 100’lere kadar çıkacak. Bir noktadan başlamak gerekiyor.” şeklinde konuştu. Tasarımı Türkiye’de yapılan ancak yurt dışında üretimi yapılan teknolojik ürünlerin veri gizliliğinin kalmadığına da değinen Solak, “Bütün üretim dosyalarını paylaşıyorduk ki üretebilsin ama burada o verinin gizliliği kayboluyor, o yüzden yerli tasarımın ülkemizde üretilmesi gerekiyor. Bizim hedef kitlemiz teknolojik ürün üreten firmalar, savunma sanayi firmaları, kendi ARGE’lerini yapan TEKNOKENT firmaları. Hedefimiz ise ülkemize teknolojiyi kazandırmak, teknolojik üretim yapabilmek. Teknolojisi olan ülkeler şu an dünya pazarında en güçlü ülkeler. Teknolojiyi üretmeye ham maddeden, elektronik kartla başladık ve bundan beş yıl sonraki hedefimiz ise ülkemizde üretilmeyen gerekli parçaları da üretebilmek. Biz buna adım adım ilerliyoruz en önemli olan baskılı devreyle başladık. Yüzde 62.44 olan çok katmanlı elektronik kartların yakın zamanda yüzde yüz olması ile teknoloji geliştiren bir ülke konumuna gelmek. “ ifadelerini kullandı.
Teknolojik cihazların çok katmanlı kartları Niğde’de üretiliyor
06 Ağustos 2024 Salı - 14:51 Teknolojik cihazların çok katmanlı kartları Niğde’de üretiliyor Genç girişimci Hamza Solak, Ticaret Bakanlığı Küresel Tedarik Zinciri desteği ile Bor Karma Organize Sanayi Bölgesinde kurduğu işletmede teknolojik ürünlerin çok katmanlı kartlarını üretiyor. Bilgisayar, telefon, beyaz eşya gibi teknolojik cihazların en önemli parçası olan çok katmanlı elektronik kartların daha önce ithal edildiğini söyleyen Hamza Solak, ARGE çalışması devam eden projesi ile yerli üretime destek sağlıyor. Teknolojik cihazlar için gerekli çok katmanlı kartların yazılımını ve üretimini ekibi ile birlikte yapan Elektrik, Elektronik Mühendisi Hamza Solak, Türkiye’de sadece iki katmanlı üretimin olduğunu ve bu sayısı 8-9 katmana çıkardıklarını söyledi. Solak; “ 1990’ların teknolojisi iki katmanı üretebiliyorduk ancak elektronik cihazların yüzde doksanı iki katman kart üzerindedir. Cep telefonu aldığınızda 6 katmanlı baskılı devresi vardır, bilgisayarın sekiz katman vardır. Günümüzün teknolojisi çok katman bir elektronik kart üretebilmeyi gerektiriyor biz de bu teknolojiyi ülkemize kazandırdık. Bir cep telefonunun, bilgisayarın asıl ham maddesini, elektronik kartını üretebilir durumdayız. Tasarım ve üretim bize ait. Uluslararası sertifikaya sahip tek firmayız. Ürünlerimizi Avrupa’ya satabiliyoruz. “ dedi. İthal ederken ihraç eden duruma geldik Daha önce çok katmanlı elektronik kartların ithal edildiğini söyleyen Solak yüzde yüz yerli tasarım olan kartların artık ihraç edilir duruma geldiğini belirtti. Solak; “ Kart tasarımlarını Çin, Orta Asya ve Avrupa ülkelerinden ithal ediyorduk ve biz bu üretime başlayarak ithal eden durumdan, ihraç eden duruma geldik. Tasarım yüzde yüz yerli ama ham madde tarafında bazı parçalar yurt dışından geliyor. Örneğin bir çip fabrikası Türkiye’de olmadığı için küçük kısımlarını yurt dışından alıyoruz. Yerlilik oranımız şuan yüzde 62.44 bu da iyi bir sayı ama bizim alt taşeronlarımız veya yardımcı üreten firmalar olduğunda bu rakam yüzde 100’lere kadar çıkacak. Bir noktadan başlamak gerekiyor" şeklinde konuştu. Tasarımı Türkiye’de yapılan ancak yurt dışında üretimi yapılan teknolojik ürünlerin veri gizliliğinin kalmadığına da değinen Solak, "Bütün üretim dosyalarını paylaşıyorduk ki üretebilsin ama burada o verinin gizliliği kayboluyor, o yüzden yerli tasarımın ülkemizde üretilmesi gerekiyor. Bizim hedef kitlemiz teknolojik ürün üreten firmalar, savunma sanayi firmaları, kendi ARGE’lerini yapan TEKNOKENT firmaları. Hedefimiz ise ülkemize teknolojiyi kazandırmak, teknolojik üretim yapabilmek. Teknolojisi olan ülkeler şu an dünya pazarında en güçlü ülkeler. Teknolojiyi üretmeye ham maddeden, elektronik kartla başladık ve bundan beş yıl sonraki hedefimiz ise ülkemizde üretilmeyen gerekli parçaları da üretebilmek. Biz buna adım adım ilerliyoruz en önemli olan baskılı devreyle başladık. Yüzde 62.44 olan çok katmanlı elektronik kartların yakın zamanda yüzde yüz olması ile teknoloji geliştiren bir ülke konumuna gelmek" ifadelerini kullandı.
Niğde Belediyesi Gayrimenkul Satış İhalesi Yapacak
06 Ağustos 2024 Salı - 11:10 Niğde Belediyesi Gayrimenkul Satış İhalesi Yapacak Niğde’de 3 daire, 6 dükkan ve 12 arsa açık artırmayla satılacak. Niğde Belediyesi, 20 Ağustos Salı günü gayrimenkul satış ihalesi yapacak. Belediye Encümeni huzurunda gerçekleştirilecek ihalede 3 daire, 6 dükkân ve 12 arsa satışa sunulacak. Ödemeler yarısı peşin, kalan yarısı ise 5 ayda 5 eşit taksitle yapılabilecek. Son başvuru tarihi 19 Ağustos 2024 Pazartesi günü olarak belirlenen gayrimenkullerin satış ihalesi, Niğde Belediyesi Kültür Müdürlüğü Kültür Merkezi Salonunda, açık teklif ve açık artırma usulü ile gerçekleştirilecek. Her bir gayrimenkul için ayrı ayrı yapılacak ihalede Niğde Belediyesi’nin Efendibey Mahallesi’ndeki 3 ayrı TOKİ dairesi, Nar Mahallesi’ndeki 6 dükkanı ve İnönü Mahallesi’ndeki 12 adet arsası satışa sunulacak. Her biri 1 milyon 500 bin TL’den 2 adet 107 metrekarelik 3 artı 1 daire ile 1 milyon 300 bin lira olan 1 adet 97 metrekare 2 artı 1 daire satışa çıkarılacak. Nar Mahallesinde her biri 255 metrekare olan 6 dükkan ise 6 milyon TL bedelden satışa sunulacak. İnönü Mahallesi’nde en küçüğü 415 metrekare, en büyüğü ise 659 metrekare olan 12 arsa ise 2 milyon 150 bin TL ila 3 milyon 200 bin TL arasındaki fiyatlardan satışa çıkarılacak. Ödemeler Yarısı Peşin, Kalan Yarısı 5 Eşit Taksitle Yapılacak Niğde Belediyesi’nin açık teklif ve açık artırma usulüyle satışa sunduğu gayrimenkullerin ödemeleri yüzde 50’si peşin, kalan yüzde 50’si ise 5 ayda 5 eşit taksitle yapılabilecek. İhale TV’den canlı yayınlanacak olan ihale Niğde Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından da canlı olarak takip edilebilecek.