Yerel Haberler
Muş
26 Eylül 2024 Perşembe - 19:40 Muş’ta karayolları aydınlatıldı Muş’ta Van Gölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) Müdürlüğü, yaklaşık 7 milyon TL yatırımla kara yollarını aydınlattı. Muş-Bingöl kara yolunda çalışma yapan ekipler yolun belirli bölümlerini aydınlattı. Ekipler, 2024 yılı yatırım programı kapsamında aydınlatma çalışmalarının tamamladığı Yaygın Beldesi mevkiinde gazetecilere açıklama yapan VEDAŞ İl Müdürü Suat Coşar, şirket olarak zorlu bir coğrafyada hizmet ettiklerini söyleyerek, "2024 yatırım programını yaparken hizmet kalitesinin arttırılması, elektrik dağıtım şebekesinin alt yapısının güçlendirilmesi, tüketici memnuniyetini arttırılması amacıyla yatırımlarımız devam etmektedir. Muş il jandarma komutanlığının 2024 yatırım yılı bizden istemiş olduğu özellikle trafik kazalarının yoğun olarak yaşandığı, Tarihi Murat Köprüsü civarı, Bozbulut Köyü, Nadaslı Köyü, Konukbekler, Körpeağaç giriş çıkışları, Yaygın beldesi giriş çıkışı, Ziyaret Köyü kavşağı, Karabey Köyü yol ayrımı ve Gedik rampası yol boyu aydınlatılma yapılması istenmekteydi. Biz 2024 yılı yatırım programını yaparken bu hususları dikkate alarak yatırım yılı içerisinde yaklaşık tutarı 7 milyon TL’yi aşan 11 bin yer altı iletken kabloyla 200 tane aydınlatma direği ile bu yatırımları yaptık. Van Gölü Anonim Elektrik Şirketi Muş İl Müdürü olarak geçmiş yıllarda olduğu gibi 2024 de ve önümüzdeki yıllarda da hizmet kalitesinin artması için çalışmalarımız devam etmektedir. Alt yapı çalışmaları yapılırken de genel aydınlatma amaçlı vatandaşın hayatına doğrudan etki edebilecek ve vatandaşların hayatının seyrini değiştirebilecek, kazaları azaltacak, Asayiş olaylarını minimize edecek aydınlatma çalışmaları da şirketimizce yapılmaya devam edecektir” dedi.
Muş’ta jandarma ekipleri, 479 öğrenciye emniyet kemerinin önemini anlattı
18 Eylül 2023 Pazartesi - 20:05 Muş’ta jandarma ekipleri, 479 öğrenciye emniyet kemerinin önemini anlattı Muş Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 43 okul servis araçlarında yapılan denetimlerde 479 öğrenci emniyet kemerinin önemi hakkında bilgilendirildi. Muş-Bingöl kara yolunun Nadaslık köyü mevkiinde 43 okul servis araçlarında denetim yapan İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri, şoförlere, sürüş teknikleri, emniyet kemerinin önemi, öğrenci indirme bindirme kuralları, şoförün görev ve sorumlulukları hakkında bilgi verirken okul servis araçlarında seyahat eden 479 öğrenci emniyet kemerinin ölümlü ve yaralanmalı kazalarda ölüm ve yaralanmaları yüzde 70 oranında azalttığı bilgisi verildi. Öte yandan denetim yapan jandarma ekipleri kara yollarından karşıdan karışaysa hayvanlarını geçiren besicilere yardımcı olarak hayvanlarını yolun karşısına geçirmeye yardımcı oldu. Öğrenci servis şoförü Nazhar Altun, denetimleri çok yerinde bulduğunu ifade ederek, “Biz bu uygulamalardan çok memnunuz. Jandarmada görevini en iyi şekilde yapıyor. Kurallara uyuyoruz. Uygulamaların devam etmesini istiyoruz” dedi. Nadaslık köyünde hayvancılık yapan Abit Demir, jandarma ekiplerinin her zaman kendilerine yardım ettiğini belirterek, "Hayvancılık ile uğraşıyorum. Hayvanlarımı kara yolundan karşıya geçirirken jandarma trafik ekipleri arabaları durdurarak bizlere yardımcı oldu. Bizde hayvanlarımızı karşıya geçirdik. Jandarma her zaman yanımızda kazalar yaşanmaması için bize yardımcı oldu hayvanlarımızı karşıya geçirdik” şeklinde konuştu.
Babasından öğrendiği taktik oyun ile dünya 3’üncüsü oldu
18 Eylül 2023 Pazartesi - 13:36 Babasından öğrendiği taktik oyun ile dünya 3’üncüsü oldu Muş’un Hasköy ilçesinde yaşayan Hamdullah Onay, Bursa’da Türk Dama Federasyonu (TÜDAF) tarafından düzenlenen “23. Uluslararası Türk Dama Şampiyonasında” dünya 3’üncüsü oldu. Muş’un Hasköy ilçesinde asırlar önce oynanmaya başlanan dama oyunu yüzyıllardır kuşaktan kuşağa aktarılarak, yörede gencinden yaşlısına herkesin büyük tutkusu oldu. Bu kültürde yetişen 55 yaşındaki Hamdullah Onay, Bursa’da düzenlenen 23. Uluslararası Türk Dama Şampiyonası’nda babasından öğrendiği taktik oyun ile dünya 3’üncüsü oldu. Dama oyununun yüzyıllardır kuşaktan kuşağa aktarıldığını ifade eden Hasköy Belediye Başkanı Hikmet Karayel, hedeflerin yeni turnuvalarda dereceler almak olduğunu belirterek, “Dama ilçemizde eski bir kültürdür. Dedelerimiz bu oyunu oynuyordu. Bizim kahvehanelerde sadece dama oynanıyor. İlçe halkımız dama oyununa çok meraklı. En büyük sevdaları damadır. Bu sene yapılan dünya şampiyonasında kardeşimiz dünya 3. oldu. Hasköy’de damaya karşı büyük bir sempati var. Dama sayesinde gençlerimizi kötü alışkanlıklardan da koruyoruz. İnşallah bundan sonraki turnuvalarda daha güzel dereceler alırız” şeklinde konuştu. Babasından öğrendiği oyun ile dünya 3. olduğunu söyleyen Hamdullah Onay, yeni hedefinin ise dünya şampiyonu olduğunu belirterek, “Bu yıl Bursa’da düzenlenen dama şampiyonasında dünya 3’üncüsü oldum. Dama güzel bir oyundur. Çocukluğumdan beri oynuyorum. Bu ilçede bir kültürdür dama oyunu. Dama sabrı ve düşünmeyi öğretiyor. Aslında ilk babam oynuyordu. Ben de babamdan öğrendiğim oyun ile dünya 3.’sü oldum. Hedefim dünya şampiyonu olmak” dedi.