KÜLTÜR SANAT - 18 Eylül 2023 Pazartesi 13:36

Babasından öğrendiği taktik oyun ile dünya 3’üncüsü oldu

A
A
A
Babasından öğrendiği taktik oyun ile dünya 3’üncüsü oldu

Muş’un Hasköy ilçesinde yaşayan Hamdullah Onay, Bursa’da Türk Dama Federasyonu (TÜDAF) tarafından düzenlenen “23. Uluslararası Türk Dama Şampiyonasında” dünya 3’üncüsü oldu.


Muş’un Hasköy ilçesinde asırlar önce oynanmaya başlanan dama oyunu yüzyıllardır kuşaktan kuşağa aktarılarak, yörede gencinden yaşlısına herkesin büyük tutkusu oldu. Bu kültürde yetişen 55 yaşındaki Hamdullah Onay, Bursa’da düzenlenen 23. Uluslararası Türk Dama Şampiyonası’nda babasından öğrendiği taktik oyun ile dünya 3’üncüsü oldu. Dama oyununun yüzyıllardır kuşaktan kuşağa aktarıldığını ifade eden Hasköy Belediye Başkanı Hikmet Karayel, hedeflerin yeni turnuvalarda dereceler almak olduğunu belirterek, “Dama ilçemizde eski bir kültürdür. Dedelerimiz bu oyunu oynuyordu. Bizim kahvehanelerde sadece dama oynanıyor. İlçe halkımız dama oyununa çok meraklı. En büyük sevdaları damadır. Bu sene yapılan dünya şampiyonasında kardeşimiz dünya 3. oldu. Hasköy’de damaya karşı büyük bir sempati var. Dama sayesinde gençlerimizi kötü alışkanlıklardan da koruyoruz. İnşallah bundan sonraki turnuvalarda daha güzel dereceler alırız” şeklinde konuştu.


Babasından öğrendiği oyun ile dünya 3. olduğunu söyleyen Hamdullah Onay, yeni hedefinin ise dünya şampiyonu olduğunu belirterek, “Bu yıl Bursa’da düzenlenen dama şampiyonasında dünya 3’üncüsü oldum. Dama güzel bir oyundur. Çocukluğumdan beri oynuyorum. Bu ilçede bir kültürdür dama oyunu. Dama sabrı ve düşünmeyi öğretiyor. Aslında ilk babam oynuyordu. Ben de babamdan öğrendiğim oyun ile dünya 3.’sü oldum. Hedefim dünya şampiyonu olmak” dedi.



Babasından öğrendiği taktik oyun ile dünya 3’üncüsü oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Fatih Tekke: "3 puan bizim için çok sevindirici” Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında sahasında 3 puanla ayrılan Corendon Alanyaspor’da Teknik Direktörü Fatih Tekke, zor bir maç olduğunu belirterek, “Biz pas oyununu oynamaya çalışan ve oyun tekrarları olan bir takımız, bunları ısrarla devam ettirmemiz lazım. 3 puan bizim için çok sevindirici” dedi. Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Corendon Alanyaspor sahasında karşılaştığı Çaykur Rizespor’u 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, çok zor bir maç olduğunu belirterek, “90 dakika boyunca bunun etkisini hissettik. Herkesi şaşırtan bazı anlar vardı ve bunları özellikle belirtmem gerekiyor. Maçın başında baskılı başladık ve ilk bölümde golü attık. Sonrasında benim istemediğim rakibe çok uygun olan 5-4-1 dizilişiyle bekledik. İyi fırsatlar yakalayacağımızı düşünüyordum ve öyle de oldu. Fakat bu fırsatları çıkarken, çıktıktan sonra da tam anlamıyla değerlendiremedik. Topu rakibe bıraktık” dedi. “Oyuncularımın emeklerine sağlık” İkinci yarıda rakibin ön alan baskısının devam ettiği aktaran Tekke, “İkinci yarıda, 70. dakikaya kadar ön alan baskımız devam etti. Rakibin bir pozisyonu dışında çok etkili olduğu pozisyonlar olmadı ve beklediğimiz anlar yaşandı. Sakatlıklar, oyuncu değişiklikleri ve oyuncuların fiziksel durumu. Bugün en başarılı olduğumuz tek şey, 1-0’lık skoru korumak oldu. 3 maçtır gol yememek olumlu bir gelişme. Biz pas oyununu oynamaya çalışan ve oyun tekrarları olan bir takımız bunları ısrarla devam ettirmemiz lazım. geliştirmemiz gerekiyor. Bunları maçta bölüm bölüm görebildik. Ritmimizi bulmamız zaman alacak demiştik. Zaten sakatlıklar, girenler, çıkanlar, kadromuz kulübede oturanlar var. Geçen seneki mücadelemize devam ediyoruz. Oyuncularımın emeklerine sağlık, üç puan bizim için çok sevindirici. Çaykur Rizespor’a başarılar dilerim. Galatasaray maçından sonra milli takım arası var; umarım bu aranın bize iyi geleceğini düşünüyorum” diye konuştu.