ASAYİŞ - 28 Eylül 2024 Cumartesi 12:50

Kadıköy’de dairede çıkan yangında 1 kişi hayatını kaybetti

A
A
A

Kadıköy’de 8 katlı bir apartmanın 6’ncı katındaki dairede bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Apartmanda yaşayan vatandaşlar tahliye edilirken, dumandan etkilenen bir kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Hayatını kaybeden oğlunu son defa görmek için olay yerine tekerlekli sandalyeyle gelen baba ise hüngür hüngür ağladı.

Olay, İstanbul’un Kadıköy ilçesi Suadiye Yazanlar Sokak üzerinde saat 08.00 sıralarında yaşandı. İddiaya göre, sekiz katlı bir apartmanın altıncı katında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden bir apartman sakini itfaiye ekiplerine haber verdi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri altıncı kattaki daireye camdan girerek yangına müdahale etti. Polis ekipleri apartmanda yaşayan tüm vatandaşları tahliye ederken, yangının çıktığı dairede yaşayan Can Bayraktar (57) isimli bir vatandaş dumandan etkilenerek hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden adamın naaşı ambulans ekipleri tarafından morga kaldırıldı.

Kadıköy’de dairede çıkan yangında 1 kişi hayatını kaybetti

Olay yerine gelen babası hüngür hüngür ağladı

Durumun bildirilmesi üzerine tekerlekli sandalyeyle olay yerine gelen ve hayatını kaybeden oğlunu son defa görmek isteyen baba ise hüngür hüngür ağladı.

Mehmet Güzel - Metin Başar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bakırköy Belediyesi zabıta ekiplerinden işletmelerin kaldırım işgaline karşı çalışma Bakırköy Belediyesi zabıta ekiplerinin kaldırımlardaki işgaliye sorununu çözmek için ilçe genelinde yürüttüğü denetimlerde, işletmelerin yaya geçişine engel olmaması için sınırları sarı çizgi çekerek belirledi. Bakırköy Belediyesi zabıta ekiplerinin kaldırımlardaki işgaliye sorununu çözmek için ilçe genelinde yürüttüğü denetimlerde, işletmelerin yaya geçişine engel olmaması için sınırları sarı çizgi çekerek belirledi. Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu’nun şehir düzenini korumaya yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar çerçevesinde zabıta ekiplerinin kaldırım ve yol işgaline karşı mücadelesi sürüyor. Çalışmalar kapsamında denetime çıkan zabıtalar, cadde boyunca kaldırımı işgal eden tüm iş yerlerini tespit ederek esnafı kurallara uyması konusunda uyardı. Yapılan uyarıların ardından zabıta ekipleri, yayaların geçiş yollarının kısıtlanmaması için çarşı, cadde ve sokaklardaki işletmelerin sınırlarını belirleyerek bu sınırlara sarı çizgi çekti. “Hem esnafı hem de vatandaşı mağdur etmemek adına bu düzeni sağlıyoruz” İşgaliye çalışmalarına hem esnafın hem de vatandaşın yararı için düzenli olarak devam edeceklerini söyleyen Zabıta Komiseri Kemal Boztürk, “Belediye Başkanımızın talimatlarıyla çarşı, cadde ve sokaklarda yayaların rahat bir şekilde yürüyebilmesi için bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Hem esnafı hem de vatandaşı mağdur etmemek adına bu düzeni sağlıyoruz. Çalışmalarımız Bakırköy genelinde düzenli bir şekilde devam edecek” dedi.
Antalya Valeyi yaralayıp, trompetçiyi 20 bıçak darbesiyle öldüren zanlı: "Yüzümü kopyaladılar, ben değildim" Antalya’da önce tartıştığı valeyi bıçakla yaralayan, ardından farklı bir noktada tartıştığı Antalya Büyükşehir Belediyesi Bando ve Kent Orkestrası’nın trompet sanatçısı Deniz Akten’i 20 bıçak darbesiyle öldüren Polat D., adliyeye sevk edildi. Zanlının emniyetteki ifadesinde, "Yüzümü kopyaladılar, ben değildim" dediği ve susma hakkını kullandığı öğrenildi. Olay, dün gece 01.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Fener Mahallesi 1986 sokak üzerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Muratpaşa ilçesinde bir restoranın önüne bisikletiyle gelen Polat D. (45), burada vale görevi yapan Osman D. (36) ile henüz bilinmeyen bir nedenden ötürü tartıştı. Polat D. yanında taşıdığı bıçakla Osman D.’yi yaralayıp olay yerinden ayrıldı. Vale, hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanırken, hemen 15 dakika sonrası farklı bir adrese geçen Polat D., bu sefer sokakta karşılaştığı Deniz Akten (38) ile tartışmaya başladı. Polat D., yine aynı bıçakla Deniz Akten’i vücudunun farklı noktalarından 20 bıçak darbesiyle yaralayıp, olay yerinden ayrıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Bando ve Kent Orkestrası’nın trompet sanatçısı Deniz Akten, olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerinde polisin çalışmalarını izlerken yakalandı Öte yandan cinayet şüphelisi Polat D., son eyleminin ardından olay yerine bir süre sonra tekrar geri dönüp, polisin çalışmalarını izledi. Bu sırada Polat D.’nin şüpheli durumlarını fark eden Cinayet Büro ile Suç Araştırma ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, Polat D.’yi suç aletiyle birlikte yakaladı. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından Deniz Akten’in cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. "Yüzüm kopyalanmış" Olayla ilgili ifadesi alınan Polat D’nin, "Yüzümü kopyaladılar, ben değildim" dediği ve susma hakkını kullandığı öğrenildi. Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından sağlık kontrolüne getirilen Polat D, basın mensupları tarafından yöneltilen “Başkası senin siluetine bürünüp, cinayet mi işledi?” sorusuna “Doğru” cevabını verdi. Polat D., sağlık kontrolü sonrası adliyeye sevk edildi. Polat D.’nin, geçtiğimiz yıllarda psikolojik tedavi gördüğünü söylediği öğrenildi.