ASAYİŞ - 28 Eylül 2024 Cumartesi 15:46

Serhat Akın’a silahlı saldırıda yeni gelişme: 2 kişi yakalandı 2 kişi aranıyor

A
A
A
Serhat Akın’a silahlı saldırıda yeni gelişme: 2 kişi yakalandı 2 kişi aranıyor

Beykoz’da, Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Serhat Akın’a silahlı saldırı düzenlenmesi olayına karışan 4 şüpheliden 2’si yakalandı.

Beykoz Kavacık’ta geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda, eski Fenerbahçeli futbolcu ve futbol yorumcusu Serhat Akın silahlı saldırıya uğramış ve yaralanmıştı. Emniyetin yaptığı çalışmalarda, olayı gerçekleştiren motosikletin olay yerinde bulunan bir araçla birlikte hareket ettiği belirlendi.

Serhat Akın’a silahlı saldırıda yeni gelişme: 2 kişi yakalandı 2 kişi aranıyor

Şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında olaya karışanların E. Ü., M.A., O. D. ve O.M. adlı şahıslar olduğu tespit edildi. Yardım ve yataklık yapan E.Ü. ve M.A. adlı şüpheliler yakalandı. Motosikleti kullanan O.M. ve silahla ateş eden O.D. isimli şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam ediyor.

Serhat Akın’a silahlı saldırıda yeni gelişme: 2 kişi yakalandı 2 kişi aranıyor

Cem Güney Kılıç


 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - MKE Ankaragücü: 0 Trendyol 1. Lig’de. 7. haftasında Bandırmaspor sahasında karşılaştığı MKE Ankaragücü’nü 2-0 mağlup etti. Maçtan dakikalar 11. dakikada kullanılan köşe vuruşuna iyi yükselen Atınç’ın kafa vuruşu Alper topu çizgiden çıkardı. 35. dakikada Rahmetullah’ın ortasında İbrahim’in röveşatası üst direğe çarpıp auta çıktı. 37. dakikada Rahmetullah’ın ortasına iyi yükselen Paixao kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere yolladı. 1-0 51. dakikada İbrahim Kaya’nın pasında topla buluşan Mehmet Özcan’ın rakiplerini geçtikten sonra yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-0 Hakemler: Ayberk Demirbaş, Sezgin Çınar, Şenol Bektaş Bandırmaspor: Zafer Görgen, Emre Batuhan Adıgüzel, İbrahim Kaya (Paula Rafael dk. 67), Landy Nomel (Faruk Can Genç dk. 67), Edson Anrdre Sitoe, Marco Paixao (Adama Salimou dk. 84), Atınç Nukan, Mehmet Özcan (Sergen Piçinciol 90+2 dk), Rahmetullah Berişbek, Diniyev (Hikmet Çiftçi dk. 83) Remi Mulumba Yedekler: Yiğit Zorluer, Akın Alkan, Yasin Yağız Dilek, Kerem Atakan Keskin, Emirhan Ayhan Teknik Direktör: Mustafa Gürsel MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Yıldırım Mert Çetin, Stylıanos Kitsiou, Tolga Ciğerci, Efkan Bekiroğlu, Alper Uludağ (Nica Schulz dk. 59), Riccardo Saponara, (Hayrullah Bilazer dk. 75) Dorin Ratariu, Ali Kaan Güneren (Renat Dadashov dk. 59), Renaldo Showayne, Cephas (Kevin Varga dk. 65), Osman Çelik Yedekler: Ertaç Özbir, Cem Tuna Türkmen, İsmail Çokçalış, Sirozhiddin Astanakulov, Hasan Nazarov Teknik Direktör: Kenan Koçak Goller: Paixao (dk. 37), Mehmet Özcan (dk. 51) (Bandırmaspor) Sarı kartlar: İbrahim Kaya, Sergen Piçinçiol, Diniyev (Bandırmaspor) Tolga Ciğerci, Kitsiou, Mert Çetin, Alper Uludağ, Osman Çelik (MKE Ankaragücü)
Şanlıurfa Suruç’ta köylülerden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne imar tepkisi Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, 50 yıllık fıstık ve zeytin ağacı ekili tarım arazilerinin imara açılması nedeniyle köylüler, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterdi. Suruç ilçesine bağlı kırsal Aligör Mahallesi’nde tarım arazilerinin imara açılmasına karşı çıkan köylüler, seslerini duyurmak için bir araya geldi. 400 dönümlük arazide yaklaşık 50 yıldır yetişen 8 bin fıstık ve zeytin ağacı, konut yapılmak üzere imara açıldı. Köylüler, çevrede boş duran üçüncü sınıf taşlık araziler dururken, verimli birinci sınıf tarım arazilerinin imara açılmasına tepki gösterdi. Bölgede bazı arazilerin tapulu, bazı arazilerin ise hazine malı olduğu öğrenildi. İmara açılan tarım arazilerinde konut yapılacağı bildirildi. Bahçe sahiplerinden Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Tekçe duruma tepki göstererek, “Üçüncü sınıf araziler dururken birinci sınıf tarım arazilerinin imara açılmasını yanlış buluyoruz. Bu topraklar sadece bizim değil, gelecek nesilleri de besleyecek. Yanlış karardan dönülmesini bekliyoruz” dedi. “Çocukken ektiğimiz ağaçları kaybetmek istemiyoruz” Köylülerden Müslüm Başkurt, fıstık ağaçlarını çocukken diktiklerini ve şimdi bu ağaçlardan verim aldıklarını belirterek, “Bu ağaçların sökülmesine razı değiliz, yılların emeğini kaybetmek istemiyoruz” şeklinde konuştu. Ziraat Mühendisi Osman Başkurt da, arazinin 400 dönüm olduğunu ve içinde 40-50 yaşlarında 8 bin fıstık ağacının bulunduğunu ifade ederek, “Bu ağaçlar ekosisteme hayat veriyor. Onları kaldırmak, bu dengeyi yok etmek olur. Bu bahçeye çok emek verdik. Ağaçların kaldırılması büyük bir haksızlık olur, bu emeği heba etmeyin. Derhal bu projeden vazgeçilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Kastamonu Şehit Polis Ahmet Şahan’ın ismi Kastamonu’da Kur’an Kursu’nda yaşatılacak Kastamonu’da şehit edilen polis memuru Ahmet Şahan ismi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla açılan Kur’an kursunda yaşatılacak. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, hayatını uyuşturucu ile mücadeleye adayan ve bu noktada sayısız konferanslar veren, geçtiğimiz aylarda uğradığı silahlı saldırı sonrası şehit olan polis memuru Ahmet Şahan’ın isminin verildiği 4-6 Yaş Kur’an kursunun açılış törenine katıldı. Açılış öncesinde Şehit Ahmet Şahan’ın ailesinin yanına giden Prof. Dr. Erbaş, taziye dileklerini iletti. Açılışta konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Şehidimizin ruhu şad olsun. Şehidimizin ailesi ve çocukları burada, Allah sabırlar ihsan eylesin. Cenab-ı Hak, Peygamber Efendimize komşu eylesin. Malumunuz, peygamberlikten sonra en büyük mertebe şehitliktir. Hepimiz öleceğiz, kimimiz yatağında, kimimiz hastalıkla, kimimiz de bir kaza sonucu. Allah hepimizi muhafaza eylesin. Ölüm her halükarda baki olacak ve ölümlerin en güzeli şehitliktir. Takdiri ilahi, herkesin günü dolduğunda ecel geldiğinde, onu ne bir an geri ne de bir an ileri almak mümkündür. Bazı kullara şehitlik nasip oluyor; bu ecel, şehitlik şeklinde tecelli ediyor. Ahmet kardeşimize de şehitlik nasip oldu; Rabbim mekanını cennet eylesin” dedi. “Kastamonu’yu ilim ve edep şehri olarak tanımlıyoruz” Kastamonu’nun ilim ve edep şehri olduğunu söyleyen Kastamonu Milletvekili Halil Uluay ise, "Ahmet Şahan kardeşimi bir kez daha rahmetle anıyorum. Kastamonu’yu ilim ve edep şehri olarak tanımlıyoruz, çünkü Osmanlı sarayında Taşköprî-Zâde gibi değerli ilim aileleri vardı. Taşköprü’müzden yetişen iki kıymetli Diyanet İşleri Başkanımız da Kastamonu evladıdır. Kastamonu’da yaklaşık dört üniversitemizde eğitim verilmektedir. Osmanlı Candaroğlu dönemlerinde ve sonrasında da Kastamonu, ilim ve edep şehri olarak varlığını sürdürmüştür. Edep şehri diyoruz çünkü edep sahiplerine Allah dostu diyoruz. Kastamonu’yu 17 bin evliyanın memleketi olarak biliyoruz. Bu, benim programlarımın sonunda söz alma sebebimdir. İnşallah hep beraber Kastamonu’ya 29 Mayıs Kolejlerini kazandırırız. Bugün Kastamonu’ya vermiş olduğunuz destekten dolayı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı’nın bugüne kadar Kastamonu’ya yaptığı katkılardan ötürü tekrar teşekkür ediyorum. Bundan sonra da 29 Kolejleri için desteklerinizi esirgemeyeceğinizden emin olarak, saygılarımla selamlıyorum efendim” diye konuştu. Konuşmaların ardından Prof. Dr. Ali Erbaş, Şehit Ahmet Şahan 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nun açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından Erbaş, binayı gezerek yetkililerden bilgiler aldı.
Elazığ Elazığ’da ’Afet sonrası iyileştirme çalışmaları’ toplantısı AFAD Elazığ İl Müdürlüğünde afet sonrası iyileştirme çalışmaları toplantısı düzenlendi. Elazığ’da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürlüğünde koordinasyon toplantısı düzenlendi. Düzenlenen ’afet sonrası iyileştirme çalışmaları’ toplantısında, 24 Ocak 2020 Sivrice ile 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremler ve sonrasında hayata geçirilen yatırım ve devam eden projeler ile yürütülen süreç ele alınıp değerlendirildi. Toplantıda, ayrıca afet bölgelerinde yapılan çalışmaların durumu, ihtiyaçlar ve iyileştirme süreçleri ele alındı. Bütün işlerin AFAD koordinasyonunda yürütüldüğünü ifade eden İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, "Elazığ hem 2020 depreminde hem 2023 depreminde maalesef etkilenmiş, hasar almış illerimizden bir tanesi. 2020 yılından sonra Elazığ’da olağanüstü işler oldu. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bütün bakanlıklarımız, AFAD koordinasyonunda Elazığ’da çok muhteşem işler yaptı. Maalesef biz daha birinci depremin işlerini yüzde yüz toparlayamadan ikinci bir depremi yaşadık. 6 Şubat 2023 depreminden belki merkez çok etkilenmedi ama daha güney ilçelerde hasarlar oluştu. Elazığ’da hem 2020’den gelen işlerimiz hem 2023 depreminden sonra yeni başlayan, devam eden işlerimiz ile ilgili genel bir değerlendirme yapacağız. Allah’a hamdolsun Elazığ’da işlerimiz büyük ölçüde tamamlandı ama biz her vatandaşımız, her hak sahibimiz evine kavuşuncaya kadar çalışmaya durmadan devam edeceğiz" dedi.