GÜNDEM - 28 Eylül 2024 Cumartesi 18:13

Şehit Polis Ahmet Şahan’ın ismi Kastamonu’da Kur’an Kursu’nda yaşatılacak

A
A
A
Şehit Polis Ahmet Şahan’ın ismi Kastamonu’da Kur’an Kursu’nda yaşatılacak

Kastamonu’da şehit edilen polis memuru Ahmet Şahan ismi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla açılan Kur’an kursunda yaşatılacak.


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, hayatını uyuşturucu ile mücadeleye adayan ve bu noktada sayısız konferanslar veren, geçtiğimiz aylarda uğradığı silahlı saldırı sonrası şehit olan polis memuru Ahmet Şahan’ın isminin verildiği 4-6 Yaş Kur’an kursunun açılış törenine katıldı. Açılış öncesinde Şehit Ahmet Şahan’ın ailesinin yanına giden Prof. Dr. Erbaş, taziye dileklerini iletti.


Açılışta konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Şehidimizin ruhu şad olsun. Şehidimizin ailesi ve çocukları burada, Allah sabırlar ihsan eylesin. Cenab-ı Hak, Peygamber Efendimize komşu eylesin. Malumunuz, peygamberlikten sonra en büyük mertebe şehitliktir. Hepimiz öleceğiz, kimimiz yatağında, kimimiz hastalıkla, kimimiz de bir kaza sonucu. Allah hepimizi muhafaza eylesin. Ölüm her halükarda baki olacak ve ölümlerin en güzeli şehitliktir. Takdiri ilahi, herkesin günü dolduğunda ecel geldiğinde, onu ne bir an geri ne de bir an ileri almak mümkündür. Bazı kullara şehitlik nasip oluyor; bu ecel, şehitlik şeklinde tecelli ediyor. Ahmet kardeşimize de şehitlik nasip oldu; Rabbim mekanını cennet eylesin” dedi.



“Kastamonu’yu ilim ve edep şehri olarak tanımlıyoruz”


Kastamonu’nun ilim ve edep şehri olduğunu söyleyen Kastamonu Milletvekili Halil Uluay ise, "Ahmet Şahan kardeşimi bir kez daha rahmetle anıyorum. Kastamonu’yu ilim ve edep şehri olarak tanımlıyoruz, çünkü Osmanlı sarayında Taşköprî-Zâde gibi değerli ilim aileleri vardı. Taşköprü’müzden yetişen iki kıymetli Diyanet İşleri Başkanımız da Kastamonu evladıdır. Kastamonu’da yaklaşık dört üniversitemizde eğitim verilmektedir. Osmanlı Candaroğlu dönemlerinde ve sonrasında da Kastamonu, ilim ve edep şehri olarak varlığını sürdürmüştür. Edep şehri diyoruz çünkü edep sahiplerine Allah dostu diyoruz. Kastamonu’yu 17 bin evliyanın memleketi olarak biliyoruz. Bu, benim programlarımın sonunda söz alma sebebimdir. İnşallah hep beraber Kastamonu’ya 29 Mayıs Kolejlerini kazandırırız. Bugün Kastamonu’ya vermiş olduğunuz destekten dolayı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı’nın bugüne kadar Kastamonu’ya yaptığı katkılardan ötürü tekrar teşekkür ediyorum. Bundan sonra da 29 Kolejleri için desteklerinizi esirgemeyeceğinizden emin olarak, saygılarımla selamlıyorum efendim” diye konuştu.


Konuşmaların ardından Prof. Dr. Ali Erbaş, Şehit Ahmet Şahan 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nun açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından Erbaş, binayı gezerek yetkililerden bilgiler aldı.



Şehit Polis Ahmet Şahan’ın ismi Kastamonu’da Kur’an Kursu’nda yaşatılacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Galatasaray: 3 - Kasımpaşa: 1 (İlk yarı) Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında sahasında Kasımpaşa ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı sarı-kırmızılıların 3-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 20. dakikada sol taraftan topla birlikte ilerleyen Abdülkerim’in ceza sahası çizgisine yakın yerden ortasında Osimhen’in altı pas içinde yaptığı dokunuşla top ağlarla buluştu. 1-0 28. dakikada Sara’nın uzun pasında ceza sahası içinde Osimhen’in topu kontrol ettikten sonra sol ayağıyla yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak, üst direğe de çarparak ağlarla buluştu. 2-0 34. dakikada İsmail Jakobs’un sol taraftan kullandığı uzun taç atışı sonrası ceza sahası içinde topla buluşan Icardi’nin yüzünü kaleye döndükten sonra yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, kalecinin solundan filelerle buluştu. 3-0 36. dakikada Barak’ın sağ taraftan içeri ortasında uzak kale direğine yakın noktadan Da Costa’nın kafa vuruşunda kaleci Muslera topu kontrol etti. 44. dakikada Winck’in sağ taraftan yaptığı ortada Fall’ın penaltı noktasının hemen gerisinden yatarak yaptığı vuruşta top meşin sol köşeden filelerle buluştu. 3-1 Hakemler: Oğuzhan Çakır, Mehmet Akıncık, Ali Alp Galatasaray: Fernando Muslera, Elias Jelert, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, İsmail Jakobs, Gabriel Sara, Kerem Demirbay, Roland Sallai, Yunus Akgün, Victor Osimhen, Mauro Icardi Yedekler: Günay Güvenç, Davinson Sanchez, Dries Mertens, Berkan Kutlu, Kaan Ayhan, Lucas Torreira, Michy Batshuayi, Barış Alper Yılmaz, Efe Akman, Metehan Baltacı Teknik Direktör: Okan Buruk Kasımpaşa: Andreas Gianniotis, Claudio Winck, Nicholas Opoku, Yasin Özcan, Ben Ouanes (Kenneth Omeruo dk. 30), Cafu, Haris Hajradinovic, Antonin Barak, Aytaç Kara, Mamadou Fall, Nuno Da Costa Yedekler: Ali Emre Yanar, Sadık Çiftpınar, Gökhan Gül, Erdem Çetinkaya, Jhon Espinoza, Yaman Suakar, Loret Sadiku, Taylan Utku Aydın, Yunus Atakaya Teknik Sorumlu: Barış Kanbak Goller: Victor Osimhen (dk. 20 ve 28), Mauro Icardi (dk. 34) (Galatasaray), Mamadou Fall (dk. 44) (Kasımpaşa)
Antalya Trendyol Süper Lig: Corendon Alanyaspor: 1 - Çaykur Rizespor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Corendon Alanyaspor, sahasında Çaykur Rizespor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı ev sahibinin 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 18. dakikada sağ kanattan gelişen Alanyaspor atağında Hadergjonaj’ın ortaladığı topla ceza sahası içerisinde buluşan Cordova’nın vuruşunda top kalenin sağ tarafından az farkla dışarı gitti. 29. dakikada sol kanattan gelişen Çaykur Rizespor atağında Zeqiri’nin ceza sahasına gönderdiği ortada topla buluşan Olawoyin’in şutunu Lima uzaklaştırdı. 33. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Augusto’nun ceza sahası içerisine gönderdiği pasta topla buluşan Janvier’in vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 1-0 Hakemler: Abdullah Buğra Taşkınsoy, Candaş Elbil, Murat Temel Alanyaspor: Ertuğrul Taşkıran, Nuno Lima, Fidan Aliti, Jure Balkovec, Florent Hadergjonaj, Nicolas Janvier, Gaius Makouta, Yusuf Özdemir, Ui-jo Hwang (Sergio Cordova dk. 16), Antonio Augusto Yedekler: Yusuf Karagöz, Mert Furkan Bayram, Fatih Aksoy, Buluthan Bulut, Efecan Karaca, Serdar Dursun, Rony Lopes, Juan Christian, Bera Çeken Teknik Direktör: Fatih Tekke Rizespor: Ivo Grbic, Husniddin Alikulov, Attila Mocsi, Casper Hojer, Taha Şahin, Giannis Papanikolaou, Dal Varesanovic, Amir Hadziahmetovic, Ali Sowe, Ibrahim Olawoyin, Altin Zeqiri Yedekler: Tarık Çetin, Ayberk Karapo, Eray Korkmaz, Anıl Yaşar, Halil İbrahim Pehlivan, Mithat Pala, David Akintola, Emrecan Bulut, Rachid Ghezzal, Vaclav Jurecka Teknik Direktör: İlhan Palut Gol: Nicolas Janvier (dk. 33) (Alanyaspor), Sarı kart: Yusuf Özdemir (Alanyaspor)
Balıkesir Bandırmaspor - MKE Ankaragücü maçının ardından Trendyol 1. Lig’in 7. haftasında Bandırmaspor’un MKE Ankaragücü’nü 2-0 mağlup ettiği maç sonrası iki takımın teknik direktörleri basın toplantısında müsabakayı değerlendirdi. Trendyol 1. Lig’in 7. haftasında Bandırmaspor, sahasında karşılaştığı MKE Ankaragücü’nü 2-0 mağlup etti. İyi bir takıma karşı galip geldikleri için mutlu olduklarını ifade eden Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, "Oyuncularımı tebrik ediyorum, güzel bir maç çıkardılar, kazandığımız için mutluyuz. Maçın başından sonuna kadar oyunun kontrolünü elimizde tuttuk. İlk yarıda golü bulana kadar kazandığımız topları iyi değerlendirip pozisyonlara girdik. İkinci yarı da iyi başlayıp ikinci golü bulduk, iyi bir takıma karşı iyi bir galibiyet aldık. Önemli olan bu galibiyeti istikrarlı bir hale getirmek. Bugün inşallah bir başlangıç olur, bu oyun kalitesini ve istikrarını yükselterek devam ederiz. Ligde daha çok maç var, biz tamamen oyunumuza odaklanıp oyunumuzu yukarı çıkartmaya çalışıyoruz. Camiamıza hayırlı olsun" diye konuştu. Kenan Koçak: "Bu mücadele Ankaragücü’nün kimliği olamaz" MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Kenan Koçak ise göreve yeni geldiğini, takımı ve sorunları daha iyi tanımaya başladığını dile getirdi. Bu maçtan dersler çıkartıp bir sonraki maça hazırlanacaklarını ifade eden Koçak, "Ankaragücü taraftarına söz veriyorum, yakın zamanda Ankaragücü’nün hak ettiği bir takımı sahaya yansıtacağız çünkü bu performans ne Ankaragücü camiasına ne de taraftarına layık değil. Bandırmaspor haklı bir galibiyet aldı, tebrik ediyorum. Şapkamızı önümüze koyup derslerimizi çıkartacağız, öz eleştirimizi yapacağız. Bu mücadele Ankaragücü’nün kimliği olamaz, bu tür mağlubiyetler ilerisi için kazanç olabilir" dedi.