Yerel Haberler
Muş
Muş’ta karayolları aydınlatıldı 26 Eylül 2024 Perşembe - 19:40:25 Muş’ta Van Gölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) Müdürlüğü, yaklaşık 7 milyon TL yatırımla kara yollarını aydınlattı. Muş-Bingöl kara yolunda çalışma yapan ekipler yolun belirli bölümlerini aydınlattı. Ekipler, 2024 yılı yatırım programı kapsamında aydınlatma çalışmalarının tamamladığı Yaygın Beldesi mevkiinde gazetecilere açıklama yapan VEDAŞ İl Müdürü Suat Coşar, şirket olarak zorlu bir coğrafyada hizmet ettiklerini söyleyerek, "2024 yatırım programını yaparken hizmet kalitesinin arttırılması, elektrik dağıtım şebekesinin alt yapısının güçlendirilmesi, tüketici memnuniyetini arttırılması amacıyla yatırımlarımız devam etmektedir. Muş il jandarma komutanlığının 2024 yatırım yılı bizden istemiş olduğu özellikle trafik kazalarının yoğun olarak yaşandığı, Tarihi Murat Köprüsü civarı, Bozbulut Köyü, Nadaslı Köyü, Konukbekler, Körpeağaç giriş çıkışları, Yaygın beldesi giriş çıkışı, Ziyaret Köyü kavşağı, Karabey Köyü yol ayrımı ve Gedik rampası yol boyu aydınlatılma yapılması istenmekteydi. Biz 2024 yılı yatırım programını yaparken bu hususları dikkate alarak yatırım yılı içerisinde yaklaşık tutarı 7 milyon TL’yi aşan 11 bin yer altı iletken kabloyla 200 tane aydınlatma direği ile bu yatırımları yaptık. Van Gölü Anonim Elektrik Şirketi Muş İl Müdürü olarak geçmiş yıllarda olduğu gibi 2024 de ve önümüzdeki yıllarda da hizmet kalitesinin artması için çalışmalarımız devam etmektedir. Alt yapı çalışmaları yapılırken de genel aydınlatma amaçlı vatandaşın hayatına doğrudan etki edebilecek ve vatandaşların hayatının seyrini değiştirebilecek, kazaları azaltacak, Asayiş olaylarını minimize edecek aydınlatma çalışmaları da şirketimizce yapılmaya devam edecektir” dedi.
25 Eylül 2024 Çarşamba - 15:46 Muş’ta hükümlü ve yakınları için sosyal market açıldı Muş Cumhuriyet Başsavcılığı ve Türk Kızılay Muş Şube Başkanlığı, kentteki ihtiyaç sahibi hükümlü ve hükümlü yakınlarının temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bir sosyal market açtı. Muş Cumhuriyet Başsavcılığı ve Türk Kızılay Muş Şube Başkanlığı işbirliğiyle Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde açılan sosyal markette hükümlüler ve aileleri, kendileri için belirlenen saatte giysi, ayakkabı ve diğer ihtiyaç malzemelerini temin edebilecekler. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü binasında düzenlenen törende açılışı yapılan sosyal marketten denetimli serbestlik tedbiri devam eden ve ekonomik durumu iyi olmayan hükümlü aileleri yararlanacak. Sosyal Market’in açılışını yapan Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, sosyal sorumluluk projesinin ilk adımını attıklarını ifade ederek, “Kızılay’ın desteğiyle Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde sosyal market açılışı gerçekleştirdik. Sosyal market, denetimli serbestlik tedbiri devam eden ve ekonomik durumu iyi olmayan hükümlülerimizin ailelerinin, özellikle çocuklarının giyim ihtiyacı, okul ihtiyacı, kırtasiye ihtiyacı, defter, kalem, silgi, bu tarz malzeme ihtiyaçlarını karşılayacak bir market olacak. Buradan ihtiyaca göre bu ürünleri karşılayabilecekler. Ayrıca, Koruma Kurulu Toplantımızı yaptık. Bu yıl denetimli serbestlik olarak çok daha aktif projeler yapacağız. Muş’un tarım ve hayvancılık kenti olması sebebiyle bu alan üzerine projeler yürütüyoruz. Özellikle geçen yıldan beri devam eden sürü yetiştiriciliği projemiz bu yıl da devam edecek. Bunun yanında arıcılık çok önem verdiğimiz bir proje. Muş’un coğrafyası, florası, arıcılık için çok uygun. Dolayısıyla arı yetiştiriciliğine yönelik faaliyetlere başlıyoruz" dedi. Kurulan sosyal marketin aile ekonomisine katkı sunacağını söyleyen Kantar, “Cezanın asıl amacı ıslah etmek, topluma karıştırmak, topluma sorunsuz bir şekilde bu arkadaşlarımızın entegrasyonunu sağlamaktır. Dolayısıyla buna yönelik faaliyetleri çok önemsiyoruz. Bu yaptığımız eğitim faaliyetleri ve kurslar, hep bu amaca yönelik. Arkadaşlar bu kursları tamamladıktan sonra kendi işlerini kurup aile ekonomisine katkı sağlayacaklar. Buna inanıyoruz ve buna yönelik faaliyetlerimize de devam ettireceğiz" şeklinde konuştu. Muş Cumhuriyet Başsavcılığı ile Sosyal Market Projesi’nin açılışını yaptıklarını belirten Türk Kızılay Muş Şube Başkanı Faik Aktaş ise "Amacımız hükümlü ve ailelerimizin ihtiyaç sahibi çocuklarının giyim anlamındaki ihtiyaçlarını karşılanmak. Burada sürekli olarak malzeme tedarikini karşılayarak ihtiyaç sahibi ailelerimizin yanında olacağız. Bu anlamda çocuklarımızın eğitim anlamındaki desteklerimizi de sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. Market açılışının ardından Kantar başkanlığında Koruma Kurulu Toplantı yapıldı. Törene, Cumhuriyet Savcısı Gökhan Bakaner, Muş Denetim Serbestlik Müdürü Bülent Uğraş, Muş E-Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ferhat Tuncay ve kurum amirleri katıldı.
25 Eylül 2024 Çarşamba - 14:00 Evladı dağa kaçırılan anne: “Asker de polis de benim oğlumdur” Muş’ta çocuklarını terör örgütü PKK’nın pençesinden kurtarmak isteyen aileler, 164 haftadır kararlı bir şekilde devam ettirdikleri evlat nöbetini sürdürüyor. 12 yıl önce çocuğunun kaçırıldığını söyleyen Gülbahar Teker, "Asker de polis de benim oğlumdur, kardeşimdir, akrabamdır" dedi. Aileler, çocuklarının en kısa sürede güvenli bir şekilde evlerine dönmesini beklerken, toplumun da bu konuda destek olmasını istedi. Çocuklarına kavuşma ümidiyle her hafta çarşamba günü DEM Parti il binası önünde bir araya gelen aileler, "Anneler direniyor" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" pankartları açtı. Anne ve babalar, yıllardır hasretle bekledikleri çocuklarına teslim olmaları için çağrıda da bulundu. 12 yıl önce çocuğunun kaçırıldığını söyleyen Gülbahar Teker, DEM Parti ve PKK’dan çocuğunu isteyerek, "DEM Parti’den ve PKK’dan çocuklarımızı istiyoruz. Dağda bir kişi kalana kadar eylemime devam edeceğim. Ben buradan bir yere gitmiyorum. Kürt olduklarını söylüyor ama Kürt hakkı böyle aranmaz. Aileler burada, Diyarbakır’da, Van’da evladı için eylem yapıyor. Onların çocukları bir saat kaybolsa ne yaparlar? Yerlerinde duramazlar ama ben oğlumdan 12 yıldır haber alamıyorum. Ben onlardan korkmuyorum ve bir yere gitmiyorum. Asker de polis de benim oğlumdur, kardeşimdir, akrabamdır. Bunlar bizden ne istiyor” ifadelerini kullandı. Bir çocuk dağda kalana kadar eyleme devam edeceğini ifade eden Şahinaz Özcan ise "Oğlum ölü mü, sağ mı bilmiyorum? DEM Parti’den, PKK’da çocuğumu istiyorum. Dağda bir kişi kalana kadar buradayım. Bu Türk-Kürt davası değil. Biz de Kürt’üz. Milletin çocuklarını alıp götürmekle hangi davayı görüyorlar. Yıllardır milletin çocuklarını kandırıp götürüyorlar. Ben buradan oğluma sesleniyorum ve gelip teslim olmasını istiyorum" dedi.
Muşlu ailelerin evlat nöbeti devam ediyor
08 Kasım 2023 Çarşamba - 13:44 Muşlu ailelerin evlat nöbeti devam ediyor Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ailelerin evlat nöbeti devam ediyor. Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren anneler, evlatlarına teslim olmaları çağrısında bulunarak kararlı bekleyişlerini sürdürüyor. Çocuklarını HDP ve PKK’dan isteyen anne Gülbahar Teker, 4 yıldır Muş ve Diyarbakır HDP İl Başkanlığı binaları önünde eylem yaptıklarını belirterek, "Bir kişi dağda kalana kadar eylemimi devam ettireceğim. HDP ve PKK’dan korkmuyorum. Çocuklarım gelsin gelmesin ben yine buradayım. Ama dayının kanı elinde kalmasın. Beni duyuyorsan gel teslim ol. Gel PKK’nın yanında kalma” dedi. Türkiye’nin her yerinde eylem yapmaya hazır olduklarını ifade eden baba Halit Altun da Muş ve Diyarbakır’da 4,5 yıldır HDP binalarının önünde eylem yaptıklarını ifade ederek, "12 yıldır HDP ve PKK tarafından çocuklarımız dağa götürülmüş. HDP ve PKK çocuklarımızı bize teslim edene kadar biz davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Bunu bilsinler sesimizi duysunlar. Sesimizi duymamazlıktan gelmesinler. Çocuklarımızı bırakın, elinizi yakamızdan çekin ki kapılarını terk edelim. Yoksa kapılarınızı terk etmeyeceğiz. Bunun bilincinde olun. Dünyaya sesleniyorum, çocuklarımızı HDP ve PKK götürmüş. HDP ve PKK çocukları hayvanların peşinde ya da okullardan götürdüler" şeklinde konuştu. Anne Naciye Sönmez Yıldız ise "Oğlum Osman sesimi duyuyorsan gel teslim ol. Kimse sana bir şey diyemez. Herkes gelip teslim oluyor. Bir kız geldi teslim oldu. Siz de gelin. Orada sizin yeriniz yok. Ailenizin yanına gelin. Oğlum için HDP’nin önüne geldim. Çocuktu, okul okuyordu, 15 yaşındaydı. Daha çocuktu, bir bisküvi için ağlıyordu. Oğlum Türkiye’de olsa hemen gelirdi. Ama oğlum zalimin elindedir" ifadelerini kullandı.
Başkan Kaya: “Muşspor her zaman zirvede olacaktır”
07 Kasım 2023 Salı - 22:53 Başkan Kaya: “Muşspor her zaman zirvede olacaktır” Ziraat Türkiye Kupası 4. Eleme turu kura çekiminde Muşspor’un rakibi Trendyol 1. Lig takımlarından Ankara Keçiörengücü oldu. Ziraat Türkiye Kupası 4. Eleme Turu’nda eşleşmeler, yapılan kura çekimi sonrası belli oldu. Ziraat Türkiye Kupası 4. Eleme Turu kura çekimi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Müsabakalar tek maç eleme usulüne göre 5-6-7 Aralık tarihlerinde oynanacak. Ziraat Türkiye Kupası 4. Eleme Turu kura çekimine katılan Muşspor Kulüp Başkanı Nevzat Kaya, Muşspor’un her zaman zirvede olacağını belirterek, “Muşspor olarak Ziraat Türkiye Kupası’ndaki yolculuğumuza devam ediyoruz. 4. Eleme Turu’nda rakibimiz Ankara temsilcisi Keçiörengücü oldu. Kupadaki bu zorlu mücadeleye hazırlanırken, tüm oyuncularımız, teknik ekip ve kulüp çalışanları büyük bir özveri ile çalışıyor. Bu kupa maçında, Muşspor’un adını daha yükseklere taşıyabilmek için tüm gücümüzle sahada olacağımıza inanıyoruz. Rakibimize saygı duyuyoruz, ancak biz de kendi gücümüze ve futbolcularımızın yeteneklerine inanıyoruz. Muşspor olarak, tüm Muş ve tüm taraftarlarımızı temsil etmek için sahada savaşacağız. Umuyoruz ki bu kupada başarılı olur ve Muşspor’u gururlandırırız. Hep birlikte başaracağız! Muşspor her zaman zirvede olacaktır” dedi.
Engelli Emir Ali: “Annem beni bayramlarda sırtında gezdiriyordu”
07 Kasım 2023 Salı - 12:47 Engelli Emir Ali: “Annem beni bayramlarda sırtında gezdiriyordu” Muş’un Karabey köyünde yaşayan ve akülü tekerlekli sandalyesine kavuşan Emir Ali Uslu, “Annem beni bayramlarda sırtında gezdiriyordu, çok zorluk çekiyordu. Bayrama gidemediğim için çok üzülüyordum” dedi. Türkiye’de ve 14 ülkede gönüllü yardım faaliyeti yürüten "İyilik Ailesi Platformu" üyeleri, Muş’ta yaşayan 12 yaşındaki engelli Emir Ali Uslu’nun akülü tekerlekli sandalye hayalini gerçekleştirdi. Muş merkeze 50 kilometre uzaklıktaki Karabey köyünde yaşayan Uslu, havale geçirmesi sonucunda 2 yaşındayken engelli kaldı. 10 yıldır engelli çocuğuna gözü gibi bakan anne, özellikle bayramlarda çocuğunu sırtında taşıyarak köyde gezdiriyordu. Köy yerinde sırtından çocuğunu gezdirmesi oldukça zor olduğu için sosyal medyadan İyilik Ailesi Platformu’na ulaşan annenin çağrısına duyarsız kalmayan platformun Muş’taki üyeleri, akülü sandalyeyi köye götürerek Emir Ali’ye hediye etti. Akülü sandalyeye kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Uslu, bayramlarda annesinin kendisini sırtında gezdirdiğini ifade ederek, “Annem beni sırtımda gezdiriyordu. Çok zorluk çekiyordu. Eski bir sandalyem vardı. Eski olduğu için yolda gitmiyordu. Çok mutlu oldum, teşekkürler. Artık akülü tekerlekli sandalye ile okula gidebiliyorum. Annem beni bayramlarda sırtında gezdiriyordu, çok zorluk çekiyordu. Bayrama gidemediğim için çok üzülüyordum. Annem beni sırtında bayramlara götürüyordu ve getiriyordu” dedi. Emir’in ailesinin kendilerine sosyal medyadan ulaştığını ifade eden İyilik Ailesi Platformu Muş Sorumlusu Ömer Varlık, “Bizler Muş’ta sosyal sorumluluk projelerini yürütüyoruz. Emir Ali bize sosyal medyadan ulaştı. Emir Ali yürüme sıkıntısı çekiyor. Belden aşağısı tutmuyor, yürüyemiyor. Bu olay bize sosyal medyadan ulaştı. Bizde Emir Ali’nin isteğini ve talebini yerine getirdik. Ankara’daki ve İstanbul’daki ekibimize video gönderdik. Bize akülü sandalye gönderdiler. Karabey köyüne geldik. Akülü sandalyesini teslim ettik. Emir Ali’nin mutluluğunu görünce bizlerde mutlu oluyoruz. Bu işleri yapmaya devam edeceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Emir Ali’nin evi köyün dışında kalıyor. Arkadaşlarının yanına gidemiyordu. Bu nedenle üzülüyordu. Arkadaşlarının yanına rahat gidip gelemiyordu, oynayamıyordu. Arkadaşları ona uğruyordu. Annesi Emir Ali’yi sırtında taşıyıp arkadaşların yanına götürüyordu ya da okula götürüyordu. Emir Ali’nin sandalyesi vardı. Eski olduğu için fazla işlevi yoktu. İş görmüyordu. Bizde Emir Ali’ye akülü sandalye verdik. Arkadaşlarının yanına ve okula daha rahat gitsin gelsin diye. Kendisi köyde daha rahat gezsin diye akülü sandalye verdik” şeklinde konuştu. Oğlunun havale geçirdikten sonra engelli kaldığını söyleyen baba Mevlit Uslu ise “Emir Ali 2 yaşında havale geçirdi. Şimdi 12 yaşında. Havaleden sonra maalesef belden aşağı tutmuyor ve yürüyemiyor. İyilik Ailesine ulaştık. Allah razı olsun, yardımcı oldular. Durumumuzu anlattık. Akülü araba getirdiler. Emir Ali çok mutlu oldu. Arkadaşlarının yanına gidemiyordu, oyun oynamıyordu. Evimiz köyün dışında. Ben veya annesi sırtımızda götürüyorduk Emir Ali’yi. Çiftçilikle uğraşıyoruz. Emir ve bizde çok sevindik. Eski bir sandalyesi vardı, iş görmüyordu. Şimdi ise kendi imkanlarıyla gidip geliyor. Ben ve annesi Emir Ali’yi sırtımızda okula ve arkadaşlarının yanına götürüyorduk. Ali artık arkadaşlarının yanına rahat gidip gelebilir” ifadelerini kullandı. Anne Fatma Uslu da, Emir’i bayram günlerinde sırtında taşıyarak köyde gezdirdiğini ifade ederek, “Emir Ali çok zorluk çekti. Şu an çok güzel oldu. Allah razı olsun, teşekkür ederiz. Bayram günü bana çok zor geliyordu. Emir Ali’ye de zor geliyordu. Emir Ali akülü arabasıyla artık gidip geliyor. Emir ve bende çok mutlu oldum. Bayram günü çocuklar hepsi geziyor. Emir Ali gidemediği için ağlıyordu. Bayramda misafir eve geliyor bende onlarla ilgileniyorum. Emir Ali köye bayrama gidemiyor ve üzülüyor. Emir Ali’yi sırtımda taşıdığım için utanıyorum. Şimdi akülü tekerlekli sandalyesi var, o da mutlu oldu bende mutlu oldum. Artık Emir Ali okula tek başına gidebilir, çocukların yanına gidebilir. Ben de çok rahatladım” dedi.
Muş’ta 4-6 yaş Kur’an kursunun temeli törenle atıldı
06 Kasım 2023 Pazartesi - 15:36 Muş’ta 4-6 yaş Kur’an kursunun temeli törenle atıldı Muş Valiliği öncülüğünde yapılacak 4-6 yaş Kur’an kursu binasının temeli törenle atıldı. Muratpaşa Mahallesi’nde İl Müftülüğü ve Başhan Tarımsal Ürünler A.Ş. işbirliğiyle yapılacak 4-6 yaş Kur’an kursunun temel atma töreni, Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla başladı. Burada konuşan Muş Valisi Avni Çakır, , Kur’an kursunun yapılacağı araziyi bağışlayan hayırsever Sait ve Nihat Eroğlu kardeşlere teşekkür etti. Tesislerin en kısa sürede bitirilip çocukların kullanımına sunulması için gereken her türlü yardımı da yapacaklarını ifade eden Vali Çakır, "Hayır işleri çok özel işlerdir, herkese nasip olmaz. İnsanların hayırda yarışması Kur’an-ı Kerim’de geçiyor. Tüm ülkemizde hayırla öne geçenlerin, malla, mülkle ve huzurda da öne geçtiklerini görüyoruz. Bu da tesadüf değil. Allah onların da rızkını fazlasıyla veriyor. İlimizde erkek yatılı hafızlık kursumuz yoktu. Bizler de hem valilik, hem belediye, hem müftülük olarak bu tesislerin en kısa sürede bitirilip çocuklarımızın kullanımına sunulması için gereken her türlü yardımı da yapacağız. Çocuklarımız bir taraftan ilmin, fennin, gerektiğinde tüm bilgileriyle donatarak, öte yandan güzel dinimiz İslam’ı da çocuklarımıza öğretmek bir borç. Bu anlamda çocuklarımız dış dünyayla rekabet edebilir seviyede bilgili olmalarını sağlayacağız. Öte yandan İslami bilimlerde onları en doğru ellerden, en yetkin ellerden vermek de bizim ödevimiz. Çok ciddi anlamda ihtiyacımızı görecek, Kur’an kursu yapılıyor. Arsayı bağışlayan hayırseverimize de, kursu yapacak hayırsever iş adamımıza da teşekkür ederim. İlimizde hayırda bulunmak isteyen iş adamlarımıza çağrı yapıyorum. Her konuda, hangi anlamda hayır yapmak istiyorlarsa hem yer konusunda, hem süreci hızlandırma konusunda onların yanındayız" dedi. Kur’an kursunun temelini atmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Başhan Tarımsal Ürünler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Memiş ise "Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir’ hadisi şerifini kendimize rehber edinerek Kur’an-ı Kerim’in öğrenilmesine ve öğretilmesine destek olmak adına 3. ve 4. Kur’an kurslarımızın ebediyete irtihal etmiş olan dedem Hacı Alaattin Memiş’in de ismini yaşatmayı ve onun manevi hasletine binaen yola çıkmayı arzu ettik. Peygamber Efendimizin hadisi şerifinde beyan ettiği üzere ‘kişi öldüğünde amel defteri kapanır, yalnız 3 sınıf dışında. Bunlardan biri sadaka-i cariyedir.’ Biz de hem kendimize, hem ailemize, hem de vefat etmiş aile büyüklerimize sadaka-i cariye olsun diye bu hizmete de talip olduk. Bizi bu seviyeye getiren Rabbimize hamdolsun. Hayra giden her yolda olduğu gibi bu hizmetinde vücut bulmasında beni yalnız bırakmayan kardeşlerimin ve aile bireylerimin her birine ayrı ayrı teşekkür ederim" şeklinde konuştu. Hayırsever Sait ve Nihat Eroğlu’nun tahsis ettiği araziye, İl Müftüsü İbrahim Halil Demir’in dua okumasıyla temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, kurum amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
Başkan Bingöl: “Muş gençliğinin uyuşturucu yüzünden ölmesini istemiyoruz”
03 Kasım 2023 Cuma - 16:57 Başkan Bingöl: “Muş gençliğinin uyuşturucu yüzünden ölmesini istemiyoruz” Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, 3 ay içerisinde uyuşturucu yüzünden 3 gencin hayatını kaybettiğini belirterek, “İlimizde uyuşturucu yüzünden yuvalar dağılıyor, aileler perişan durumda, çocuklar öksüz kalıyor” dedi. Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği, yıl içerisinde 70 bağımlı genci İstanbul’da bulunan bağımsız yaşam merkezine göndererek uyuşturucu ile mücadelesini sürdürdü. Son zamanlarda uyuşturucu yüzünden genç ölümlerin arttığını ifade eden Başkan Bingöl, kimyasal uyarıcı maddelerin gençleri bitirdiğini ifade ederek, “Artık ilimizde Muş gençliğinin uyuşturucu yüzünden ölmesini istemiyoruz. Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği olarak ilimizde en meşakkatli hizmeti yapmaktayız. İnsan hayatına dokunmaktayız. Bir yandan hayatları kurtarmaya ve ailelere umut olurken, bir yandan da gençlerimiz uyuşturucu yüzünden vefat etmekteler. İlimizde yaklaşık 3 ay içerisinde uyuşturucu yüzünden 3 gencimiz vefat etmiştir. İlimizde uyuşturucu yüzünden yuvalar dağılıyor, aileler perişan durumdadır, yazık günah çocuklar öksüz kalıyor. Boşanma sebepleri artmaktadır. Toplum olarak topyekün mücadele etmek gerekiyor. Kimyasal uyarıcı madde gençlerimizi bitiriyor. Beyin istem dışı hareket ediyor. Sağlam muhakeme yeteneğini kaybediyorlar. Sonra ölümün kıyısında kendilerini görmek zorunda kalıyorlar. Yazık günah, anneler ağlayarak derneğimize geliyorlar ve evlatları için yardım istiyorlar. Bizler sahadayız, emek veriyoruz. Bas bas bağırıyoruz, bağımlıları ötekileştirmeden sahip çıkmalıyız. Sevgi ile yaklaşmalıyız. Bu iş hastane ile değil seminerle ve 7-24 ilgi ve alaka ile olunur. O zaman başarı oranı artar. İlaçsız tedavi daha kalıcı çözümdür. Kurtuluş reçetesi için Muş Gençliği Uyuşturucu İle Mücadele Derneği olarak bağımsız yaşam merkezi için adım atılmasını bekliyoruz. İlimizin yarayan kanası için desteklerinizi bekliyoruz” dedi.