Yerel Haberler
Muş
Muşlular maç iptalini önlemek için küreklerle stadyumu temizledi
28 Ocak 2024 Pazar - 10:32 Muşlular maç iptalini önlemek için küreklerle stadyumu temizledi Muş’ta etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle kar altında kalan stadyumu maça hazır hale getirmek için bir araya gelen taraftarlar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelleri ve 1984 Muşspor çalışanlarıyla ellerine kürekleri alarak sahayı kardan temizledi. Muş’ta etkili olan yoğun kar yağışı, Şehir Stadyumu’nda düzenlenmesi planlanan 1984 Muşspor ve Adana 1954 FK maçının iptal edilme tehlikesi oluşturdu. Ancak, bir grup taraftar, maçın iptal edilmemesi için kolları sıvadı. Şehir Stadyumu’nda gerçekleşen kar temizleme çalışması, taraftarların ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çalışanlarının özverili çabalarıyla yapıldı. Şehirde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan stadyum, spor tutkunlarının işbirliği sayesinde tekrar açıldı. Ekipler, kar temizleme çalışmalarını titizlikle sürdürerek stadyumu spor faaliyetlerine hazır hale getirdi. Zorlu hava şartlarına rağmen samimi bir dayanışma örneği sergileyen ekip, stadyumu yeniden sporseverlere açmanın mutluluğunu yaşadı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, saha zemininin ve çimlerin zarar görmemesi için insan gücüne ihtiyaç duyduklarını söyleyerek, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı bu stadyumdayız. Muşsporumuzun Adanaspor’la maçı var. Stadyumu hazır hale getirmek için karla mücadelede bulunuyoruz. İki gün önce Muş’ta etkili olan kar yağışı sonrası stadyumu temizlememize rağmen zemin tekrar karla kaplandı. Şu an kar kalınlığı 50 santimetreyi buldu. Bu nedenle biz ağır tonajlı araçları sahaya sokmayarak zemine zarar vermeden iş gücüne müracaat ettik. Taraftarlarımızla ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde çalışan arkadaşlarımızla yoğun bir mesai harcıyoruz. Burada inşallah sahayı maça yetiştirerek sağlıklı bir şekilde maç yapılmasını sağlayacağız” dedi. Muş 1984 Sporun taraftarları olarak sahada kar temizleme çalışması yürüttüklerini belirten Osman Bozkurt da, “Muş’ta çok şiddetli bir kar yağışı var. Muşsporumuzun çok önemli bir maçı olduğunu duyduk. Taraftar gurubu olarak hep beraber sahamızı tertemiz yapıp daha güzel bir zeminde futbol oynanabilmesi için elimizden gelen her çabayı gösteriyoruz. İnşallah müsabakayı kazanırız” ifadelerini kullandı.
Muş’ta karın keyfini çocuklar çıkardı
28 Ocak 2024 Pazar - 08:37 Muş’ta karın keyfini çocuklar çıkardı Muş’un Hasköy ilçesinde etkili olan kar yağışının ardından toplanan çocuklar poşet, naylon ve kendi el becerileri ile yaptıkları paten ile kayarak karın keyfini çıkardı. Muş’ta kırsal kesimde etkili olan kar yağışının ardından toplanan çocuklar, kendi el becerileriyle yaptıkları patenlerle kaymanın tadını çıkarıyor. Muş’ta kırsal kesimde etkili olan kar yağışının keyfini çocuklar çıkardı. Dağdibi köyünde yaşayan çocuklar, kendilerine has yöntemlerle yaptıkları patenlerle kayarak karın keyfini çıkarıyor. Köyün yan tarafındaki dik yamacı kayak pisti haline getiren çocuklar renkli görüntü oluşturdu. Mutlulukları gözlerinden okunan çocuklar, bu yıl az yağan karın keyfini çıkardı. Patenleri kendi el becerileri ile yaptıklarını söyleyen çocuklardan Ertuğrul Taş, kar yağışından dolayı mutlu olduklarını belirterek, “15 tatildeyiz. Kar yağdı çok mutluyuz. Burada çocuklarla birlikte düşe kalka poşetlerle kayıyoruz. Çok eğlenceli bir 15 tatil geçiriyoruz” dedi. Yamaçtan aşağı naylon poşetlerle kayarak eğlendiğini söyleyen Kadir Altay da, “Kar yağdı çok mutluyuz. 15 tatilimizi karda eğlenerek geçiriyoruz. Burada poşetlerle ve patenlerle kayıyoruz. Bazen düşebiliyoruz ama birbirimizi incitmemeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Kendine göre özel bir demirden paten yapan Azat Turan, düşmelerine rağmen eğlendiklerini ifade ederek, “Yarıyıl tatilindeyiz kar yağıyor. Çok mutluyuz çok eğleniyoruz. Özel demirden kendime paten yaptım. Demirlere tel takarak ayaklarımı sabitleyip kayıyorum. Sırt üstü kayanlar var, yüz üstü kayanlar var. Bazılarımız kayarken düşüp inciniyorlar, ama buna rağmen keyiflidir” şeklinde konuştu.
Muş’ta İsrail’in Gazze’ye saldırıları protesto edildi
27 Ocak 2024 Cumartesi - 18:34 Muş’ta İsrail’in Gazze’ye saldırıları protesto edildi Muş Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından kent meydanında düzenlenen gösteride, İsrail’in Gazze’ye saldırıları protesto edildi. Muş’ta İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki gösteren vatandaşlar, kent meydanında Kur’an-ı Kerim okuyarak Filistin’e destek verdi. Kalabalık, İsrail ve Amerika aleyhine sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı üyesi Bülent Balkaya, “Bu saldırılarla birlikte siyonistler Gazze ile birlikte tüm insanlığa, vicdana savaş açmakta; ümmetin izzet ve şerefine kastetmektedirler. Uluslararası Adalet Divanı’na Güney Afrika Cumhuriyeti tarafından yapılan başvuruyu memnuniyetle karşılıyoruz. Başlayan bu sürece olan desteğimizi bir kez daha beyan ediyoruz. Bu sürecin mümkün olan en kısa sürede tamamlanmasını ve adaletin tecelli etmesini istiyoruz. Okullar, hastaneler, camiler ve evler tamamen ya da kısmen yıkılmış durumdadır. Gazze’nin alt yapısı tamamen çökmüş, açlık, susuzluk ciddi boyutlara ulaşmıştır. Havaların soğumasıyla birlikte barınacak yer bulamayan ve yakacağı olmayan kardeşlerimiz büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Refah Sınır Kapısı’nda binlerce yardım tırı bekletilmektedir. Adeta açlık ve kıtlıkla bir millet yok edilmek istenmektedir. Buna asla müsaade edilmemeli ve kapılar derhal açılmalıdır. Gazze’de yaşayan 2,5 milyona yakın mazlum insanın hayatlarının idamesi için gerekli su, gıda, ilaç, barınma ve temel ihtiyaçların karşılanması için insani yardım koridoru acilen açılmalıdır” dedi. Basın açıklamasının ardından dualar okundu.
Hain saldırıda yaralanan asker memleketi Muş’a geldi
27 Ocak 2024 Cumartesi - 17:03 Hain saldırıda yaralanan asker memleketi Muş’a geldi Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü ile girdikleri çatışmada yaralanan Muşlu asker taburcu edilmesinin ardından memleketine döndü. Ocak ayında Irak’ın kuzeyinde hain terör örgütü mensuplarında düzenlenen saldırı sonrasında yaralanan Muşlu asker Ahmet Kadan, tedavisinin ardından memleketi Hasköy’e geldi. Irak’ın kuzeyindeki hain saldırıda 9 asker şehit olurken, 4 asker de yaralandı. Hain saldırıda yaralanan ve Hasköy ilçesinde ikamet eden Kadan, iyileşir iyileşmez tekrar göreve gideceğini ifade etti. Sağlığına kavuşur kavuşmaz ’vatanım için tekrar göreve hazırım’ diyen Ahmet Kadan, “Arkadaşlarım şehit oldu. Çok üzgünüm. Kanları yerde kalmadı. Şu an tedavim devam ediliyor. Fizik tedavi uygulanacak dediler. Buna da şükür. İyileşir iyileşmez mesleğime devam edeceğim. Vatanımız için seve seve canımı veririm. Şehit mertebesi bize nasip olmadı. Arkadaşlarım şehit oldu. Ben şehit olmak isterdim ama Allah bize nasip etmedi. Çok mücadele verdik” dedi. Her zaman devletin yanında olduklarını belirten Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Kadan’ın babası Medeni Kadan ise “Hain terör örgütünü kınıyorum. Ben emekli koruyucuyum. Şehitlerimizin mekânları cennet olsun. Gazi olan askerlerimiz için de Allah şifa versin. Allah biran önce görevlerine dönmeyi nasip etsin. Kahraman oğlum da gazi oldu. Biz her zaman devletimizin yanındayız. Canımızı devletimize vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.
Muş’ta kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi
27 Ocak 2024 Cumartesi - 13:41 Muş’ta kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi Muş’ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 323 köy yolu ulaşıma kapanırken, sabahın ilk ışıkları ile ekipleri, köy yollarında, cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışması başlattı. Muş’ta 2 gün boyunca aralıksız etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle 323 köy yolu ulaşıma kapanırken kent merkezinde ise ara yollar ve arabalar tamamen karla kaplandı. Sabah işe gitmek için yola koyulan vatandaşlar kar manzaraları ile karşılaştı. Vatandaşlar işe gitmek için arabalarını kardan temizlerken esnaf ise dükkân önlerini kardan temizleyerek güne başladı. Etkili olan kar yağışı nedeniyle sabahın ilk ışıkları ile ekipleri cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışması başlattı. Kar yağışına sevinen çocuklar ise yarıyıl tatilini güzel geçirmek için kartopu oynadı. Mahallede kartopu oynayan çocuklardan Ahmet Şermet, yarıyıl tatillerini karda oynayarak geçirdiklerini belirterek, “Kartopu oynuyoruz. Kar yağdı çok güzel çok mutluyuz. Yarıyıl tatilimizi arkadaşlarımız ile birlikte geçiriyoruz” dedi. Amcasına ait arabayı kardan temizledikten sonra arkadaşları ile kartopu oynayan Mertcan Öcanlı, kartopu oynayarak tatillerini geçirdiklerini söyleyerek, “Kar yağışı ile birlikte kendimizi dışarı attık. Arkadaşlarımızla birlikte kartopu oynuyoruz. Yarıyıl tatili çok iyi geçiyor bizim için” dedi. Sabah yoğun kar yağışı altında hayata başladıklarını belirten Cevdet Argün ise, “iki gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilese de beklediğimiz bir kar yağışıydı. Sabah ilk arabalarımızı temizledik. Esnaflar da dükkânların önünü temizledi. Hayata böyle başladık. Kar yağışı alışık olduğumuz bir durum. Kar yağışından şikâyetçi değiliz. Kar yağışı olmadığı zaman tedirgin oluyoruz” ifadelerini kullandı. Dükkânının önünü temizleyen Tarık Yaşlak isimli vatandaş da, “Kar yağışını bekliyorduk. Memleketimiz kar ile güzel. Kar güzeldir. Küreklerle iş yerimizin önünü temizliyoruz” ifadelerini kullandı. Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, 62 iş makinesi ve 100 personelle karla mücadele çalışması başlattıklarını belirtti. Yentür, başlayan kar yağışı nedeniyle kapanan 323 köy yolunu ulaşıma açmak için çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Vatandaşların mağdur olmaması için yolları kısa sürede açacaklarını ifade eden Yentür, acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiğini aktardı.