Yerel Haberler
Muş
Jandarma denetimleri sıkılaştırdı
12 Nisan 2024 Cuma - 19:56 Jandarma denetimleri sıkılaştırdı Muş İl Jandarma Komutanlığına bağlı jandarma trafik ekipleri, "2024 yılı ramazan bayramı trafik tedbirleri" kapsamında denetim ve bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi. Muş İl Jandarma Komutanlığına bağlı jandarma trafik ekipleri, "2024 yılı Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri" kapsamında Muş-Bingöl Devlet Karayolu üzerinde denetim ve bilgilendirme faaliyetleri düzenledi. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan talimat doğrultusunda harekete geçen ekipler, trafik kazalarının önlenmesi ve azaltılması amacıyla önemli bir denetim ve bilgilendirme çalışması yürüttü. Gerçekleştirilen faaliyetlerde, şeker ve kolonya ikram edilerek sürücü ve yolcuların Ramazan Bayramı kutlandı. Ayrıca, el broşürleri, hikaye ve boyama kitapları dağıtılarak yolculuk sırasında vatandaşlara bilgilendirici materyaller sunuldu. Ekipler, sürücülerin hız sınırlarına uyulması gerektiği ve emniyet kemeri kullanımının hayati önem taşıdığı konusunda bilgilendirme yaptı. Muş’tan İzmir’e yolcu taşıyan otobüs şoförü Umut Çelik ise, “Muş’tan İzmir’e kadar bir yolculuğumuz olacak. Elimizden geldiği kadarıyla yolcularımızı memnun etmeye çalışıyoruz. Bayram nedeniyle biraz yoğunuz. Sağ olsun yolcularımız da bizi fazla rahatsız etmiyorlar. Biz de elimizden geldiği kadarıyla onları memnun etmeye çalışıyoruz. Bu uygulama hem kendi can güvenliğimiz için, hem de yolcularımız için çok güzel oldu. Uygulama güvenliğimiz açısından güzel bir şey. Bizim can güvenliğimiz düşünen jandarma ekiplerine de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Trafik denetim uygulamasın faydalı bulduğunu söyleyen sürücülerden Mustafa Göztaş da, “Vatandaşlar daha da bilinçlenir bu uygulama sayesinde. Vatandaşımız ailesine ve kendine dikkat etse de bazen kuralları unutabiliyor. Böyle uygulamalar bunu vatandaşlara hatırlatıyor. Bazen radyodan dinliyoruz, şurada bu kadar kaza oldu, bu kadar ölümüz var, bu kadar yaralımız var diye, bu tür uygulamalar eminim bunları azaltacaktır” dedi. Trafik denetimine, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Kasım Ermiş, Trafik ve Asayiş ekipleri katıldı.
Jandarma ekipleri denetimleri sıkılaştırdı
12 Nisan 2024 Cuma - 19:49 Jandarma ekipleri denetimleri sıkılaştırdı Muş İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik ekipleri, "2024 yılı ramazan bayramı trafik tedbirleri" kapsamında denetim ve bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi. Muş İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı jandarma trafik ekipleri, "2024 yılı Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri" kapsamında Muş-Bingöl Devlet Karayolu üzerinde denetim ve bilgilendirme faaliyetleri düzenledi. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan talimat doğrultusunda harekete geçen ekipler, trafik kazalarının önlenmesi ve azaltılması amacıyla önemli bir denetim ve bilgilendirme çalışması yürüttü. Gerçekleştirilen faaliyetlerde, şeker ve kolonya ikram edilerek sürücü ve yolcuların Ramazan Bayramı kutlandı. Ayrıca, el broşürleri, hikâye ve boyama kitapları dağıtılarak yolculuk sırasında vatandaşlara bilgilendirici materyaller sunuldu. Ekipler, sürücülerin hız sınırlarına uyulması gerektiği ve emniyet kemeri kullanımının hayati önem taşıdığı konusunda bilgilendirme yaptı. Muş’tan İzmir’e yolcu taşıyan otobüs şoförü Umut Çelik ise, “Muş’tan İzmir’e kadar bir yolculuğumuz olacak. Elimizden geldiği kadarıyla yolcularımızı memnun etmeye çalışıyoruz. Bayram nedeniyle biraz yoğunuz. Sağ olsun yolcularımız da bizi fazla rahatsız etmiyorlar. Biz de elimizden geldiği kadarıyla onları memnun etmeye çalışıyoruz. Bu uygulama hem kendi can güvenliğimiz için, hem de yolcularımız için çok güzel oldu. Uygulama güvenliğimiz açısından güzel bir şey. Bizim can güvenliğimiz düşünen jandarma ekiplerine de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Trafik denetim uygulamasın faydalı bulduğunu söyleyen sürücülerden Mustafa Göztaş da, “Sonuçta vatandaşları daha da bilinçlenir bu uygulama sayesinde. Vatandaşımız ailesine ve kendine dikkat etse de bazen kuralları unutabiliyor. Böyle uygulamalar bunu vatandaşlara hatırlatıyor. Ayrıca kamu görevlilerimizin vatandaşlara bu şekilde ilgi ve alaka göstermesi bence vatandaşların çok hoşuna gider. Yani trafik kazalarınıda azaltır. Bazen radyodan dinliyoruz, şurada bu kadar kaza oldu, bu kadar ölümüz var, bu kadar yaralımız var diye, bu tür uygulamalar eminim bunları azaltacaktır” dedi. Trafik denetimine, İl Jandarma Komutanı kıdemli Albay Mehmet Kasım Ermiş, Trafik ve Asayiş ekipleri katıldı.
Akülü sandalye sayesinde bayramları gezdi
12 Nisan 2024 Cuma - 16:13 Akülü sandalye sayesinde bayramları gezdi Muş’ta daha önce annesinin sırtında bayramları gezen doğuştan engelli Melike İncetepe, akülü tekerlekli sandalye sayesinde ilk defa tek başına şeker topladı. Muş’un Karabey köyünde yaşayan Melike İncetepe, İyilik Ailesi Platformu sayesinde akülü tekerlekli sandalyesine kavuştu. Doğuştan engelli Melike İncetepe, her bayram annesinin sırtında gezdiği bayramı bu sene akülü tekerlekli sandalyesi ile gezdi. İlk defa tek başına evleri gezerek şeker toplayan Melike İncetepe, sokaklarda dolaşmanın ve bayram harçlığı almanın mutluluğunu yaşadı. Arkadaşları ile birlikte bayramda şeker toplayan Melike, “Daha önceki bayramlarda annem beni sırtında taşıyarak bayramlara götürüyordu. Şimdi ise tekerlekli sandalye ile bayramı geziyorum. Buradan İyilik Ailesi Platformundan Mustafa abime çok teşekkür ederim. Bayramın birinci günü hava yağışlıydı çıkamadım. Bu gün akülü tekerlekli sandalyem ile dışarı çıktım. Arkadaşlarımla beraber şeker ve bayram harçlığı topladık. Arkadaşlarıma beni yalnız bırakmadıkları için teşekkür eder, herkese iyi bayramlar dilerim” dedi. Melike İncetepe’nin arkadaşı Aziz Akkan ise havanın yağışlı olması nedeniyle bayramın birinci günü dışarıya çıkamadıklarını belirterek, “Bugün hava güneşli ve beraber dışarı çıktık. Eskiden bayramları gezemiyordu. Şimdi artık arabası var ve beraber kapı kapı gezerek şeker topladık. Çok mutluyuz” ifadelerini kullandı. (İG-ATL
Asırlık dede 200’üncü bayramını kutladı
11 Nisan 2024 Perşembe - 16:03 Asırlık dede 200’üncü bayramını kutladı Muş’un Karabey köyünde yaşayan 100 yaşındaki Abdulbaki Kaya, 200’üncü bayramını torunları ile kutladı. Merkeze bağlı Karabey köyünde ikamet eden 7 çocuk ve 60 torun sahibi 100 yaşındaki Abdulbaki Kaya, 200’üncü bayramını kutlamanın sevincini yaşıyor. Tarihin birçok önemli anlarına şahit olan 100 yaşındaki Kaya, bu Ramazan Bayramı’nı da çocukları, torunları ve komşuları ile kutladı. Kıymet bilen için dünyanın bir hazine olduğunu söyleyen Kaya, “200’üncü bayramımı torunlarım ile kutluyorum. Allah’a çok şükür bu günleri gördüm. İnsanlar dünyanın fani olduğunu söylüyorlar. Hayır, dünya fani değil, bilen için hazinedir. Akıllı adam dünyada çalışıp ahireti kazanandır. Dünyayı çok seversen ahiretin noksan olur” dedi. 100 yaşındaki Kaya’nın torunu İsa Kaya ise, dedesinin bayramını kutlamak için Gaziantep’ten geldiğini söyleyerek, “Dedem 100 yaşında ve 200’üncü bayramını kutladı. Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan torunları, dedemin bayramını kutlamak için geldiler” ifadelerini kullandı. Harun Aras isimli torunu da, “Bizler torunları olarak her bayram dedemizin yanında olmaya çalışıyoruz. 200’üncü bayramını hep beraber kutluyoruz. Rabbim dedeme ve tüm yaşlılarımıza sağlıklı uzun ömürler nasip etsin. Bu duygularla 100 yaşındaki dedemin 200’üncü bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.
Varto’da et fiyatları yükselince vatandaşlar balığa yöneldi
09 Nisan 2024 Salı - 19:02 Varto’da et fiyatları yükselince vatandaşlar balığa yöneldi Muş’un Varto ilçesinde, kırmızı etin fiyatını yüksek bulan vatandaşlar beyaz ete ve balığa yöneldi. Kırmızı etin kilosunun 400 TL’ye yükseldiği ilçede, vatandaşlar bayram öncesinde beyaz ete ve balığa rağbet gösterdi. Kırmızı etin fiyatını yüksek bulan Veysel Mertyüz adlı vatandaş, balığa yönelmek zorunda kaldıklarını söyledi. Balıkçıların da bu durumu fırsata çevirdiğini dile getiren Veysel Mertyüz, "Ete yapılan zamla birlikte fiyatlar oldukça yüksek. Biz de mecburen balık ve tavuk etine yöneldik. Balık çok rağbet gördüğü için fiyatları da arttı. Geçen hafta kilosu 50 TL olan sazan balığı bugün 70 TL’ye olmuş" dedi Murat Nehri’nde yakaladığı balıkları Muş Caddesi üzerinde satan Murat Tarhan adlı satıcı ise fiyatların normal olduğunu belirterek, 70 liranın çok yüksek bir rakam olmadığını söyledi. Son günlerde vatandaşların balığa rağbet ettiğini belirten Tarhan, "Satışlarımız iyice arttı. Murat Nehri’nden ve Varto Çayı’ndan avladığımız balıkları satarak para kazanıyoruz. Tezgâhımızda balık hiç kalmıyor. Satışa sunduğumuz balıklar kısa süre içerisinde tükeniyor. Günlük taze olarak tükeniyor" diye konuştu. Sağlıklı bulduğundan dolayı beyaz eti tercih ettiğini belirten Bilal Çelik de, "Çocuklarıma daha çok tavuk ve balık yediriyorum. Çünkü daha sağlıklıdır" şeklinde konuştu.