KÜLTÜR SANAT - 13 Haziran 2024 Perşembe 16:14

Muşlular keman eşliğinde fotoğraf sergisi ve kitap standını gezdi

A
A
A
Muşlular keman eşliğinde fotoğraf sergisi ve kitap standını gezdi

Muş’ta şehrin kültür ve sanat hayatına renk katan bir etkinlik daha gerçekleştirildi. Vatandaşlar, keman eşliğinde düzenlenen fotoğraf sergisi ve kitap standını ziyaret ederek günün tadını çıkardı.


Muş istasyon caddesi üzerinde düzenlenen etkinlikte keman sanatçısının canlı performansı eşliğinde, ziyaretçiler hem birbirinden güzel fotoğrafları inceleme fırsatı buldu hem de çeşitli kitaplar arasında gezindi.


Kitap standında, tamamı Muşlu yazarların eserlerinden oluşan kitaplar sergilenirken 6 yazarın ise kitaplarına yer verildi. Ziyaretçiler, bu eserleri inceleyerek yazarlarla tanışma ve kitaplarını imzalatma fırsatı buldu. Özellikle genç okurlar, yerel yazarların kitaplarına büyük ilgi gösterdi.


Fotoğraf sergisinde ise, Muş’un tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtan 22 fotoğraf sergilendi. Ziyaretçiler, keman sanatçısının canlı performansı eşliğinde bu eşsiz fotoğrafları inceleme fırsatı buldu. Sergilenen fotoğraflar, şehrin güzelliklerini gözler önüne sererek büyük beğeni topladı.


Muş’ta yaşayan ve 10 yıldır doğa fotoğrafçılığı yapan Muzaffer Göç, 3’üncü sergisini istasyon caddesi üzerinde açtığını belirterek, “Doğal fotoğrafçılığı ve hobi olarak fotoğrafçılıkla uğraşıyorum. Muşluyum. 10 yıldır bu hobiyle ilgileniyorum ve bu süre zarfında üçüncü sergimi düzenliyorum. Bugün, Muşlu yazarlarla birlikte güzel bir etkinlik düzenlemeyi düşündük. Etkinliğimizi, Muş’un merkezinde yer alan Atatürk Parkı’nda gerçekleştirdik. Fotoğraflarımız daha çok Muş’un kültürel ve doğal yapısıyla ilgili manzaralar ve tarihi yerleri ön plana çıkarıyor. İnsanlarımızın buraları gezmelerini istiyoruz. Amacımız, Muş’un tanıtımını yaparak turizme gereken ilgi ve alakayı göstermelerini sağlamak” dedi.


Muş’un en genç ve ödüllü yazarı Fatma Şenkaya, amaçlarının bölgede kitap okumayı geniş kitlelere ulaştırmak olduğunu belirterek, “13 yaşımdan beri yazıyorum ve şu an 21 yaşındayım. Muş’un ilk kadın yazarı ve ödüllü bir yazarıyım. Amacım, coğrafyamızda kitapları sevdirmek. Muş’ta büyük ihtimalle şu an sokakta yapılan ilk fotoğraf sergisi ve kitap etkinliğini düzenliyoruz. İnsanların ilgisinden çok memnunum. Coğrafyamızda kitap sevdirmek ve sanattı sevdirmek bizleri ayrıca mutlu ediyor. Şu ana kadar 8 antoloji kitabı ve 2’de şiir kitabı olmak üzere toplamda 10 kitap yazdım” şeklinde konuştu.


Muş’ta kurduğu yayın evi ile birlikte bütün Muşlu yazarları bir çatı altında toplayan yayınevi sahibi Faruk Yiğit Araz, “Yayın evimiz, 2022 yılından beri faaliyet göstermektedir. Ana merkezimiz İstanbul’da olmakla birlikte, bu süreçte bir şube daha açtık. Kıymetli yazarlarımız, şairlerimiz ve bizler, bu çatı altında toplayarak edebiyata, sanata ve şiire dokunarak elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Bu konuda toplumumuzun da desteğini ve katkısını ümit ediyoruz. Elimizi taşın altına koyduk ve çok şükür, şimdiye kadar beklentilerimizi karşıladık. Bundan sonra da devamı gelecek inşallah. Bu, sadece ilk adımdır. Yeni yazarlarımızla, farklı yazarlarımızla, Muş’ta ve Muş dışında, ulusal anlamda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu konuda halkımızın, toplumumuzun ve yazarlarımızın desteklerini bekliyoruz. Sağ olsun vatandaşlarımız, halkımız, kitaplara, kültüre ve fotoğrafa beklediğimizden daha fazla ilgi gösterdiler. Bu da cesaretimizi artırarak daha fazla çalışma yapmamıza neden oluyor” şeklinde konuştu.



Muşlular keman eşliğinde fotoğraf sergisi ve kitap standını gezdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Battalgazi’de muz hasadı başlıyor Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Kadıçayırı Mahallesi’nde muz üretimi yapılan serayı ziyaret etti. Taşkın, fidancılık girişimiyle öne çıkan Nurettin Çarpıcı ve Aziz Haliloğlu kardeşleri tebrik etti. Battalgazi’de tarımsal üretim yeni boyutlara taşınıyor. Kadıçayırı Mahallesi’nde muz üretimine başlanan sera alanını ziyaret eden Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, bölgedeki bu önemli girişime dikkat çekti. Nur Fidancılık tarafından gerçekleştirilen üretimi yerinde inceleyen Taşkın, muz gibi tropikal bir meyvenin Battalgazi’de yetiştirilmesinin önemine vurgu yaparak, girişimciler Nurettin Çarpıcı ve Aziz Haliloğlu’nu tebrik etti. Antalya gibi bölgelerde yoğun olarak yetiştirilen muz, artık Battalgazi’nin Kadıçayırı Mahallesi’nde de toprakla buluşuyor. Yerel tarımsal kalkınmaya katkı sağlayan yeni üretim modeli, bölgenin iklim koşullarına uyumlu hale getirilen sera teknolojileriyle hayata geçirildi. Belediye Başkanı Taşkın, bu girişimin hem ekonomik hem de tarımsal çeşitlilik açısından Battalgazi’ye büyük katkı sağlayacağını belirtti. Ziyaret esnasında, çiftçilerle sohbet eden Taşkın, başarı dileklerini ileterek çalışmalarında kolaylıklar diledi. Tarımsal üretimde yeni fırsatlar oluşturmak amacıyla yerel girişimcileri destekleyen Battalgazi Belediyesi, bu tür projelerin yaygınlaşması için teşviklerde bulunmayı sürdürüyor. Muz üretimi gibi yenilikçi uygulamaların bölge halkı için de ilham kaynağı olacağına dikkat çeken Taşkın, Battalgazi’nin tarımsal potansiyelini daha da artırmak için çalışmaların devam ettiğini vurguladı.
Mersin TEKNOFEST Drone Şampiyonası Mersin’de başladı Mersin’de TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Drone Şampiyonası başladı. Mersin Engelsiz Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen şampiyonada, 24 dron pilotu birbirleriyle kıyasıya mücadele ediyor. TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen ve dron pilotlarının en kısa sürede parkuru tamamlaya çalıştığı TEKNOFEST Drone Şampiyonası başladı. Gençlerin ve teknoloji meraklılarının heyecanla takip ettiği yarışmada, pilotlar VR gözlük kullanarak, kendi yaptıkları FPV dronlarını kokpitte oturuyormuşçasına kullanarak parkuru tamamlamaya çalışıyor. Ön elemeler ve birinci etap sonucu başarılı olan 24 yarışmacı, Mersin Gençlik Merkezi’nin sahasında hazırlanan özel pistte birbirleriyle kıyasıya rekabet ediyor. "Hobinin yaşı yok, isteyen herkes yarışabilir" Şampiyonaya Karaman’dan katılan 13 yaşındaki Emin Bekir Başaran, 6 yaşından beri dron kullandığını söyledi. Pistin ve havanın güzel olduğunu ifade eden Başaran, "Şu anda hedefim Adana finaline kalıp, orada da derece yapabilmek. Biraz daha çalışmam lazım. Karaman’da kendi pistimizde çalışıyorum" dedi. Harita Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu olduğunu vurgulayan Başaran, "Hobinin yaşı yok, isteyen herkes yarışabilir. Benden büyük olabilir, küçük olabilir; bunun için bir ayrım yok. Kim daha iyi uçuyorsa o kazanıyor" diye konuştu. "7 yaşından 47 yaşına sporcularımız var" Drone Şampiyonası Koordinatörü Ahmet Özkaya da şampiyonaya başvuran 100’ün üzerinde sporcudan en iyilerin Isparta’ya davet edildiğini söyledi. Isparta’da 32 sporcunun yarıştığını ve Mersin’e 24 sporcu ile geldiklerini ifade eden Özkaya, "Buradan 16 sporcumuz Adana’ya gidecek ve Adana’da birinci olan Dünya Drone Kupası’na katılacak. Burada en hızlılar kaza yapmadan parkuru tamamlamaya çalışıyorlar. Parkuru kazasız şekilde en hızlı tamamlayanlara ödüller verilecek" dedi. TEKNOFEST Drone Şampiyonası’nı Formula’nın rakibi olarak gördüklerini dile getiren Özkaya, "7 yaşından 47 yaşına sporcularımız var. Bu sporcularımız en hızlı şekilde yarışıyorlar. Bu parkuru tamamlayan sporcular çok yetenekliler; yani kendi dronunu kendi yapan arkadaşlarımızdan bahsediyoruz" diye konuştu. Şampiyona 3 etaptan oluşuyor Üç etap olarak gerçekleştirilecek şampiyonanın ilki etabı Isparta’da da yapıldı. İki etap sonunda en yüksek puanı alan yarışmacılar, TEKNOFEST Adana’da düzenlenecek büyük finalde yarışma hakkı kazanacak. Finalde dereceye giren sporculara birincilik ödülü 50 bin TL, ikincilik ödülü 40 bin TL, üçüncülük ödülü ise 30 bin TL verilecek. Büyük finalin birincisi ayrıca TEKNOFEST 2024 kapsamında düzenlenecek olan World Drone Cup’ta Türkiye’yi temsil etme şansını da elde edecek.
Sakarya SGM’ler 30 branşla yeni döneme kapılarını açıyor Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi’nde (SGM) yeni dönem kurs kayıtları 23 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Yeni dönemde öğrenciler Adapazarı, Akyazı, Geyve, Sapanca ve Karasu SGM olmak üzere 5 farklı merkezde 30 farklı branşta eğitim görecek. Başvurular www.sakarya.bel.tr adresinden yapılabileceği gibi Sosyal Gelişim Merkezleri’nden de bizzat yapılabilecek. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezleri yeni döneme yepyeni bir hazırlık ve birbirinden farklı branşlarla kapılarını açıyor. Adapazarı, Akyazı, Geyve, Sapanca ve Karasu Sosyal Gelişim Merkezi olmak üzere toplam 5 farklı SGM’de eğitim sezonu boyunca devam edecek olan kurslar, 23 Eylül Pazartesi gününden itibaren kayıt almaya başlayacak. Başvurular www.sakarya.bel.tr adresinden yapılabileceği gibi Sosyal Gelişim Merkezleri’nden de bizzat yapılabilecek. 30 farklı branşta eğitim verecek SGM’lerde öğrenciler sanatı öğrenecek, mesleki tecrübe kazanacak ve hayat boyu fayda sağlayacağı deneyimler kazanacak. Yeni eğitim ve öğretim döneminde Kur’an-ı Kerim ve Değerler Eğitimi, İngilizce, Almanca, Akıl Oyunları, Satranç, Drama, Ritim, Resim, Karakalem, Ebru, Bağlama, Gitar, Piyano, Kodlama Atölyesi, Robotik ve Kodlama Atölyesi, Becerikli Eller, Mutfak, Anlayarak Hızlı Okuma, Bilgisayar Atölyesi, Melodika, Halk Dansları Atölyesi, Oyunlarla Dikkat Atölyesi, Minik Mimarlar Atölyesi, Keçe Atölyesi, Tiyatro, Jimnastik, Çocuk Korosu, Güzel Yazı Teknikleri Atölyesi, Yapay Zeka Atölyesi, Okuma - Yazma Atölyesi gibi 30 farklı branşta zengin ders içeriklerini içerecek ve çocuklara yönelik farklı programlar sunacak. Kurslar hakkında ayrıntılı bilgi için, Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezi için 444 40 54 (dahili 3712-3740-3741-3742-3787) Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi için (0 264) 418 18 36 Geyve Sosyal Gelişim Merkezi için (0 264) 517 10 06 Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi için (0 264) 582 54 01 Karasu Sosyal Gelişim Merkezi için (0 264) 502 29 88 ulaşılabilecek.
Düzce Delege seçimleri yapılıyor AK Parti Düzce 8. olağan kongresi delege seçimleri yapıldı. İl Hasan Şengüloğlu tek amaçlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yolunda gece gündüz çalışmak olduğunu söyledi. AK Parti 8. olağan ilçe kongre öncesinde delege seçimleri sabahın erken saatlerinde oy verme işlemleriyle başladı. AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, AK Parti İl Başkanı Hasan Şengüloğlu ve Merkez İlçe Başkanı Buğra Alp Kocaman delege seçiminde oy kullandı. Hasan Şengüloğlu delege seçiminin kongre sürecinin en önemli adımı olduğuna dikkat çekerek “Tüm Türkiye’de aynı anda tüm teşkilatlarımızda delege seçimi gerçekleştiriyoruz. Düzce’deki tüm ilçelerimizde de aynı anda delege seçimleri başladı. İnşallah hayırlısıyla bu seçimleri tamamlayacağız. Delege seçimlerinin ardından kongre süreci takvimi belli olduktan sonra kongrelerimizi hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz” dedi. Tek amaçlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yolunda gece gündüz çalışmak olduğunu işaret eden Şengüloğlu “Derdimiz, Cumhurbaşkanımızın çizdiği bu yolda hizmet etmek. Onun yolunda üzerimize düşen vazifeleri en iyi şekilde yerine getirmek, memleketimizi çok daha ileri noktalara taşımak için gece gündüz çalışmak. Bunun için mücadele ediyoruz ve çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu. 8. Olağan kongre sürecinin hayırlı olmasını dileyen Hasan Şengüloğlu ‘’Kongrelerin yenilenmenin ve değişimin öncüsü olan programlardır. Biz de bu kongre süreçlerinde eksiklerimizi tamamlayarak sıkıntılı gördüğümüz noktalarda da sıkıntıyı ortadan kaldırarak daha güçlü bir şekilde teşkilatlarımızı güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz. 8. Olağan kongre sürecimizin ilimize ve memleketimize, milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu. Oy verme işlemi ise saat 15:00’da sona erecek.