ASAYİŞ - 30 Haziran 2024 Pazar 17:11

Marmaris Hisarönü’nde orman yangını

A
A
A
Marmaris Hisarönü’nde orman yangını

Muğla’nın Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkii Amazon bölgesindeki yarımadada orman yangını çıktı.


Marmaris’in Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkii Amazon bölgesindeki yarımadada orman yangını çıktı. Bölgeden yükselen yoğun dumanları gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda kara ve hava ekibi sevk edildi.



Marmaris Hisarönü’nde orman yangını

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Sıcak havalarda araçlarda unutulan çakmaklara dikkat Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Kızılkan, sıcak havalarda araçlarda unutulan çakmakların ısıya maruz kalarak genleştiğini ve patlamaya neden olduğunu söyledi. Kayseri’de sıcak havaların etkisiyle yangın vakalarında artış yaşandı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Kızılkan, sıcak havalarda araçlarda çakmak, deodorant gibi ürünlerin bırakılmaması gerektiğini söyleyerek, uyarılarda bulundu. Kızılkan; "Ekinlerin biçme dönemine yaklaştığı, mahsullerin tarladan kaldırıldığı şu dönemde özellikle tarım arazilerinde meydana gelebilecek yangın olayı ekonomik anlamda ciddi sıkıntılara neden olacaktır. O bölgelerden geçen araçların şoförlerinin dikkatli olması, açık ateşi dışarıya atmamaları konusunda kendilerini uyarmak istiyoruz. Mangal yakarken ilk olarak mangal yakacağımız arazinin etrafında kurumuş otların olup olmadığını tespit etmemiz gerekmektedir. Otlardan arınmış alanda mangalı yakmamız, işimiz bittikten sonra da mangal ateşini bir toprağın içine gömmek ve su dökmek suretiyle yangın çıkmasını önleyebiliriz. Kontrol dışı atılan her ateş yangına sebebiyet verdiği gibi birçok canlının da doğa içerisinde yok olmasına ve zarar görmesine neden olacaktır. Bu nedenle dikkatli olmamız gerekmektedir. Yangın gördüğümüzde de 112 acil çağrı merkezini aramalarını rica ediyoruz" ifadelerini kullandı. Kızılkan, "Özellikle araç içerisinde bir canlının bırakılması güneşli ortamda ciddi durumlara sebebiyet verdiği gibi deodorant, parfüm ve çakmak gibi malzemelerin direk güneşle muhatap olması genleşmeye bağlı olarak araç içerisinde patlamaya ve beraberinde yangın çıkmasına sebep olacaktır. Bu nedenle sürücülerin özellikle dikkatli olmaları ve araç içerisinde bu tür malzemeleri güneşi görmeyecek yerlere koymamaları konusunda uyarmak isterim" dedi.
Çorum Sosyal destek kart ödemelerine yüzde 100 zam geldi Çorum Belediyesi, Sosyal Destek Kart ödeme miktarlarını artırdı. İhtiyaç sahibi ailelere yapılan ödemeler Temmuz ayından itibaren 1.000 TL oldu. Çorum Belediyesi, Sosyal Destek Kart uygulamasıyla hem ihtiyaç sahiplerine hem de yerel esnafa önemli katkılar veriyor. Sosyal belediyecilik alanında önemli çalışmalara imza attıklarını dile getiren Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, sosyal destek karttan faydalanan ailelere 2023 yılında toplam 12 Milyon TL’lik ödeme yaptıklarını hatırlattı. Geçen yıl 500 TL olan sosyal destek kartı ödemelerini Ocak ayında 800 TL’ye yükselttiklerini belirten Başkan Aşgın, Temmuz ayı itibariyle yeni bir artış daha yaparak ödemeleri 1.000 TL’ye çıkarttıklarını duyurdu. Başkan Aşgın “6 ay içerisinde yaptığımız iki artışla Sosyal Destek Kart ödemelerimizi yüzde 100 artırmış olduk” dedi. ’Hem ihtiyaç sahiplerine hem de yerel esnafa destek’ Gıda Bankası yerine Sosyal Destek Kart uygulamasını hayata geçirdiklerini hatırlatan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, ihtiyaç sahibi vatandaşların istediği yerden alışveriş yapabilme imkanı sunduklarını belirtti. Sosyal Destek Kartı uygulamasıyla hem ihtiyaç sahiplerine hem de yerel esnafa önemli katkılar sağladıklarını kaydeden Başkan Aşgın, Sosyal Destek Kart kullanan ihtiyaç sahiplerinin şehrimizdeki yerel marketlerden alışveriş yapabildiklerini hatırlattı. Başkan Aşgın, kentte yaşayan 4 bin 902 hanenin bu ödemelerden faydalandığını da sözlerine ekledi.
Aydın Söke’de yorgun kurşun kurbanı Pera bebek toprağa verildi Aydın’ın Söke ilçesinde yoldan geçen düğün konvoyundan ateşlenen silahtan çıkan yorgun mermi, evde annesiyle birlikte oynayan 11 aylık Pera bebeği dünyadan kopardı. Başına yorgun kurşun isabet eden ve yapılan tüm müdahalelilere rağmen kurtarılamayan 11 aylık Pera Bebek, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Aydın’ın Söke ilçesi Çeltikçi Mahallesi Bayındır Caddesi üzerinde bulunan evlerinde annesi Buse Palabıyık ile birlikte oynayan 11 aylık Pera Palabıyık’a, yoldan geçen bir düğün konvoyundan ateşlenen bir yorgun mermi isabet etti. Mermi, evlerinin tavanından sekerek Pera bebeği başından yaraladı. Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Pera, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Adli Tıp Kurumuna gönderilen cenaze öğle saatlerinde İzmir’den Söke’ye getirildi. Ahmet ve Buse Palabıyık çiftinin tek çocukları Pera Bebek, öğle namazı sonrasında Söke Hacı Halil Paşa Cami’den son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine; Söke Kaymakamı Ali Akça, Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, Söke Jandarma Komutanı Mehmet Emre Mengi, emniyet Müdürü Fatih Demiralp başta olmak üzere çok sayıda Sökeli katıldı. “Eğlence, başkalarının felaketine çevrilmesin” Pera Bebeğin acılı dedesi, Söke’nin tanınmış çiftçilerinden Söke Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Kerim Palabıyık; konuyla ilgili Söke Emniyet Müdürlüğü’nün çalışma yaptığını, sorumluluklarının bir an önce bulunmasını istediklerini söyledi. ‘Düğün konvoylarında silah atılmasın Eğlenceyi başlarının felaketine çevirmesinler’ diyen Kerim Palabıyık; “Eğlencede silah atılmasın. Başkaları zarar görmesin. Annelerin babaların gözleri yaşla dolmasın” diyerek çağrıda bulundu. Kaymakam Ali Akça; "Masum canlardan önce bu ilkel kutlama adetinin toprağa verilmesi lazım. Verebileceğim tek mesaj bu” dedi. Acıyı tüm kalbinde hissettiğini belirten Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan ise acılı aile ve Söke halkına başsağlığı dileklerini iletti. “Polis araştırmasını sürdürüyor” Olaydan sonra Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayın yaşandığı saatlerde geçen konvoyun tespiti ve sorumluların yakalanması için çalışma başlattı. Çok yönlü soruşturmanın sürdüğü, konuyla ilgili göz altıların olduğu ve silahı ateşleyen şahsın yakalanmasının an meselesi olduğu öğrenildi.