Yerel Haberler
Kırşehir
14 Kasım 2024 Perşembe - 15:32 Emekli astsubay belediyenin ödemesini yapmadığını belirttiği Atatürk portresini geri aldı Kırşehir’de Cumhuriyetin 100. yılında belediye tarafından alınarak sergilenen Mustafa Kemal Atatürk’ün at üzerindeki portresinin 1 yıl boyunca ödemesinin yapılmadığını belirten ressam emekli Astsubay Badahır Altıok, belediyeden portresini geri aldı. Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’ne giderek portreyi alan ressam emekli Astsubay Badahır Altıok, belediye yetkililerinin kültür merkezinde üzerine yüründüğünü öne sürdü. Altıok açıklamasında, "Dün akşamki tehditvari söylemlerinden sonra resmime zarar gelmesin diye almak zorunda kaldım. Resmimi evime getirdim ve içim rahat" dedi. "Yapılanları yakıştıramadım" Kırşehir Belediyesi’nin Cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları için aldığı portre konusunda kaosa dönüşen süreçle ilgili kendisine yapılanları yakıştıramadığını belirten Altıok, "Belediye başkanı ve yardımcılarının bu şekilde davranması beni üzdü. Sabah resmimi alırken 10-15 kişi beni tek bularak üzerime yürüdü. Resmimin arkasında yer alan menteşeleri için çıkarttığım tornavidamla bana saldırıyor gibi tehditvari söylemlerde bulundular. Güvenlikçileri üzerime göndererek ’Atın dışarı’ gibi söylemler oldu" diye konuştu. Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ödemenin yapılarak belediyeye tablonun hediye edileceği bilgisinin kendisiyle paylaşıldığını fakat bu söylemi sanki söylememişler gibi aktardıklarını belirten Altıok, "Daha önce söyledikleri ’TSO yolu, ihale yolu ya da mezatta resmini satarız söylemlerini ispat edebilir misin?’ diye konuşuyorlar. Söylemlerini inkar ediyorlar. Benim sizlerin resmimi satmanıza ihtiyacım da yok zaten" dedi. Kargo aracı yetkilisi Kasım Öksüz ise uzun yıllardır eşya taşımacılığı yaptığını ve kendisinin ilk kez paha biçilmez bir tabloyu taşıdığını belirtti.
13 Kasım 2024 Çarşamba - 15:32 Emekli astsubaydan Kırşehir Belediyesine ’Atatürk portresi’ tepkisi Kırşehir’de yaşayan emekli Astsubay Badahır Altıok, Kırşehir Belediyesinin kendisine Mustafa Kemal Atatürk’ün at üzerindeki portresinin bedelini ödemediğini belirterek, "1 yıl boyunca beni oyaladılar, ben de resmimi götürme kararı aldım" dedi. Ressam olan emekli Astsubay Badahır Altıok, Cumhuriyetin 100. yılı kutlamalarında ilgi gören ve 14 aylık emeği ile ortaya çıkan Atatürk’ün at üzerindeki yağlı boya resminin belediye tarafından talep edilmesine rağmen ’Ödeme kalemimiz yok’ gerekçesiyle kendisine ödeme yapılmadığını söyledi. Belediye yetkililerince bir yıllık süre geçmesine rağmen portre ödemesi için bir hafta süre istendiğini söyleyen Altıok, "2008 yılından bu yana gönül verdim ve resim yapıyorum. Tablo Atatürk sevgimden kaynaklı" dedi. Altıok, "Sergilenmesi adına Cumhuriyetin 100. yılında getirdim. Yetkililer benden alacaklarını söylediler. 100. yıl kutlamalarından bu yana ödeme yapılmadı. Ödeme yapılmadığı gibi gururumuz dahi okşanmadı. 1 yıl boyunca beni oyaladılar, ben de resmimi götürme kararı aldım" diye konuştu. Belediye yetkililerinin ödeme kalemleri olmamasını gerekçe gösterdiklerini fakat ödemenin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılarak belediyeye tablonun hediye edileceği bilgisinin kendisiyle paylaşıldığını aktaran Altıok, bu süreçte uğradığı manevi zararla eserinin de değersizleştirildiğini belirterek tepki gösterdi.
Ahilik Haftası öncesi esnaf maliyetine satışlara başladı
27 Ağustos 2024 Salı - 13:59 Ahilik Haftası öncesi esnaf maliyetine satışlara başladı Kırşehir’de Zanaatkarlar Çarşısı’nda esnaf, Ahilik Haftası kutlamalarından önce maliyetinde satışlara başladı. Şehirde her yıl Eylül ayında kutlanan Ahilik Haftası öncesinde hazırlıklar başladı. Bu yıl 37.’si yapılacak kutlamalar öncesinde cumhuriyet tarihinin ilk külliye projesi alanında yer alan Zanaatkarlar Çarşısı’nda bulunan esnafta ahilik heyecanı başladı. Ahilik kültürünün yaşatılması amacıyla her yıl düzenlenen etkinliklerle esnaf üretimini sergiliyor, vatandaşlar da indirimli ürünlerden faydalanıyor. Ahilik kültürünün temel değeri olan dürüstlük, dayanışma ve paylaşım ruhunu canlandıran esnaf, yöresel ürünleri de şehir dışından gelen misafirlere aktarıyor. Şehirde zanaatıyla tanınan esnaf Ali Bilge, esnafın kutlama programına hazır olduğunu ve coşku dolu kutlama beklediklerini söyledi. Bilge; "Zanaatkarlar Çarşısı’nda esnaf olarak ahiliğin prensipleri gereği ekonomiye maliyetinde satışlarımızla katkı sunuyoruz" dedi. İşletmeci Aynur Cihangir ise açıklamasında, "Üretiyoruz. Üretimlerimizi de maliyet hesabı gütmeden satışa sunuyoruz. Her yıl olduğu gibi şehirde bu yıl da ahilik coşkusu başladı" diye konuştu. Bal üreticisi Hacı Çelik de vatandaşların kutlamalara katılmalarını istedi. Kutlama programlarının merkezi konumunda olan Ahi Evran Külliyesi, Zanaatkarlar Çarşısı ve Cacabey Meydanı 81 ilden gelen esnafın aştığı stantlarla da ilgi görüyor. Esnaf, gelecek nesillere bir kültürün aktarımının amaçlandığı etkinliklerle halkın üretime dikkatini çekiyor.
Ahilik Haftası öncesi esnaf maliyetine satışlara başladı
27 Ağustos 2024 Salı - 13:51 Ahilik Haftası öncesi esnaf maliyetine satışlara başladı Kırşehir’de Zanaatkarlar Çarşısı’nda esnaf, Ahilik Haftası kutlamalarından önce maliyetinde satışlara başladı. Şehirde her yıl Eylül ayında kutlanan Ahilik Haftası öncesinde hazırlıklar başladı. Bu yıl 37.’si yapılacak kutlamalar öncesinde cumhuriyet tarihinin ilk külliye projesi alanında yer alan Zanaatkarlar Çarşısı’nda bulunan esnaflarda ahilik heyecanı başladı. Ahilik kültürünün yaşatılması amacıyla her yıl düzenlenen etkinliklerle esnaf üretimini sergiliyor, vatandaşlar da indirimli ürünlerden faydalanıyor. Ahilik kültürünün temel değeri olan dürüstlük, dayanışma ve paylaşım ruhunu canlandıran esnaflar, yöresel ürünleri de şehir dışından gelen misafirlere aktarıyor. Kutlamalar öncesinde zanaatıyla şehirde bilinen esnaflardan Ali Bilge; esnafların kutlama programına hazır olduğunu ve coşku dolu kutlama beklediklerini söyledi. Bilge; "Zanaatkarlar Çarşısı’nda esnaflar olarak ahiliğin prensipleri gereği ekonomiye maliyetinde satışlarımızla katkı sunuyoruz" dedi. İşletmeci Aynur Cihangir ise açıklamasında; "Üretiyoruz. Üretimlerimizi de maliyet hesabı gütmeden satışa sunuyoruz. Her yıl olduğu gibi şehirde bu yıl da ahilik coşkusu başladı" diye konuştu. Bal üreticisi Hacı Çelik de vatandaşların kutlamalara katılmalarını istedi. Kutlama programlarının merkezi konumunda olan Ahi Evran Külliyesi, Zanaatkarlar Çarşısı ve Cacabey Meydanı 81 ilden gelen esnafların aştığı stantlarla da ilgi görüyor. Esnaflar, gelecek nesillere bir kültürün aktarımının amaçlandığı etkinliklerle halkın üretime dikkatini çekiyor.
Erzincan’daki kazada ölen polis memuru, eşi ve oğlu son yolculuğuna uğurlandı
25 Ağustos 2024 Pazar - 18:44 Erzincan’daki kazada ölen polis memuru, eşi ve oğlu son yolculuğuna uğurlandı Erzincan-Sivas karayolunda tır ile ticari taksinin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden polis memuru, eşi ve çocuğu Kırşehir’de son yolculuklarına uğurlandı. Erzincan’da meydana gelen kazada polis memuru Ömer Cihan, oğlu Batu Cihan (3) ve eşi Aysun Fatma Cihan ile Eren Kılıç hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybeden Cihan ailesinin cenazeleri, Ahi Evran Külliyesinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuklarına uğurlandı. Cihan ailesi taziyeleri cami avlusunda aldı. Polis memurunun ailesi cenaze namazı boyunca ayakta durmakta zorlandı. Polis memuru Ömer Cihan için resmi tören düzenlendi. Törenin ardından merhum ve merhumenin cenazesi Asri Mezarlıkta defnedildi. Son mesajında helallik istemiş Öte yandan Ağrı Belediyesi’nde görevli olduğu öğrenilen Aysun Fatma Cihan’ın şehirden ayrılmadan önce sosyal medya hesabından helallik dilediği mesaj ise yürekleri dağladı. Cihan paylaşımında; "Kendime yurt bilmezken gittiğim yerleri ilk kez yurt bildiğim bir yerden ayrılmanın üzüntüsünü yaşıyorum. İnsanıyla, havasıyla, toprağıyla, adım adım gezdiğim sokakların ile ayrılıyorum Ağrı senden. Birlikte oturup kalktığımız ani gelen gidişle veda edemediğim kim varsa haklarınızı helal edin" ifadelerine yer verdi.