GÜNDEM - 30 Haziran 2024 Pazar 10:53

Melikgazi Belediyesi’nden ilaçlama çalışması

A
A
A
Melikgazi Belediyesi’nden ilaçlama çalışması

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte ilaçlama çalışmalarını artıran Melikgazi Belediyesi, ilçenin mahallelerinin tamamında yoğun şekilde ilaçlama faaliyetleri gösteriyor.


Melikgazi Belediyesi; son teknoloji cihazlarla ve insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlarla çalışmalar kapsamlı şekilde yürütülüyor. İlaçlama faaliyetlerine ilişkin açıklamada bulunan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu; "Yaz aylarında, özellikle bağ, bahçe sezonunda vatandaşlarımızın özellikle sivrisinek, karasinek ve diğer haşeratlarla sıkıntı yaşamamaları için Melikgazi Belediyesi olarak 58 mahallemizde birçok aracımızla ilaçlama faaliyeti yürütüyoruz. Özellikle gün batımına yakın saatlerde başlayan ve gece belli bir saate kadar devam eden ilaçlama faaliyetlerimiz oluyor. Vatandaşlarımızı rahatsız etmemek için sessiz bir şekilde bu işlemler yürütülüyor. Bütün mahallelerimizde, ihtiyaç olan alanlarda ilaçlama yapılıyor. İlaçlamanın da belirli bir yöntemi var. Çok fazla ilaçlama yapıldığında insan sağlığı için de zararlı olabiliyor. Bu nedenle dozajı aşmamak gerekiyor. Özellikle kırsal alanlarda ve belirli bazı alanlarda çok fazla ilaçlama yaptığımız zaman arılar ve diğer faydalı böcekler de maalesef zarar görebiliyor. Dolayısıyla her bölgede, yeşil alanlarda tabi ki ilaçlama yapıyoruz; ama bunun da dozajını ayarlamamız vatandaşımızın ve canlıların sağlığı için önem teşkil ediyor. Özellikle dışarda, güneşte, açık alanda çöp bulunması ve bu çöplerin sulu halde olması zararlı böceklerin üremesine neden oluyor. Açıkta olan çöplerin çok hızlı şekilde böcek üretmesi kaçınılmaz. Haliyle lütfen belediyemizin çöp toplama zamanlarına yakın zamanda çöplerinizi çöp konteynerine atmanız çok önemli. Çöpü aldıktan hemen sonra konteynere atılan çöp bir sonraki çöp toplama aracımız gelene dek kalacak ve sivrisinek, karasinek, haşerat üretebilecektir. Lütfen mahallelerimizde çöp toplama saatlerine riayet edelim. Melikgazi Belediyesi olarak whatsapp ihbar hattımıza ulaştığınızda her türlü ilaçlama desteğini veriyoruz. Ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Şu anda yoğun bir şekilde bütün mahallelerde ilaçlama faaliyetleri yapılıyor. Gerekli olduğu takdirde whatsapp ihbar hattımızı ararsanız gereken ilaçlama çalışmalarını yapacağız” dedi.



Melikgazi Belediyesi’nden ilaçlama çalışması

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Eski kent meydanı yeniden yapılıyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan “Adıyaman Meydan ve Çevre Düzenleme Projesi” ile kent merkezi yeniden hayat bulacak. 6 Şubat depremlerinden en fazla hasar gören illerden bir tanesi olan Adıyaman için büyük öneme sahip projelerden birisi daha hayata geçiriliyor. İlk etapta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ‘Kent meydanı’ olarak planlanan ancak daha sonra içeriği değiştirilerek büyütülen “Adıyaman Meydan ve Çevre Düzenleme Projesi” ile Adıyaman’ın kalbi konumundaki kent merkezi yeniden yapılacak. Adıyaman Kalesi ve çevresinin de içinde olduğu, Saat Kulesi’nden Cumhuriyet Caddesi’ne, Heykel Meydanı (Sümer Meydanı) ve Sıratut Mahallesinin bir kısmının dahil olduğu 350 bin metrekare bir alanda yenilenme çalışması yapılacak. Kentin dokusuna uygun yapılar ile şehir merkezinin cehresi değişecek. Ana hatları belirlenen projede sadece iş yerleri ve dükkanlar olmayacak, kent park, kültür merkezi, kütüphane, müze ve deprem şehitleri için bir anıtsal meydan yer alıyor. Adıyaman Valisi Osman Varol, düzenlediği toplantı ile proje hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Vali Varol, “Adıyaman için hayırlı olsun. Gerçekten Adıyaman’ın cehresini değiştirecek. Adıyaman’ı kendi mirasını koruyarak, kendisini geleceğe güzel bir şekilde hazırlayacak çok kritik, çok önemli bir projenin gerçekleştirileceğine devletimiz aliyle gerçekleştirileceğine tanık olacağız hep beraber, ilimiz için öncelikle hayırlı olsun. Kesinlikle değerle ilgili yani hem sayıyı muhafaza edeceğiz hem de vatandaşımızın orada ki ticari, ekonomik değerini de muhafaza edecek bir formülle bu işi yöneteceğiz. Vatandaşımızın bu konuda en küçük bir kaygısı olmasın. Buranın hepsini biranda gerçekleştirmeyeceğiz arkadaşlar, bunu bir etaplama şeklinde yapacağız. Yani bir taraftan orda hayat devam ederken belirli bölümünde yenilenme gerçekleşecek, daha sonra orası faaliyete girdiğinde diğer alan gelecek. Bununla ilgili bir etaplama çalışmamız var. Proje ile ilgili önden bir maliyet belirtmek mümkün değil ama şunu söyleyebilirim, Türkiye yürütülen en büyük kentsel düzenleme en büyük maliyetli, bütçeli bir projelerden bir tanesi olacak” dedi. Projeyle ilgili düşüncelerini belirten esnaflar ise, “Yani vizyon projesi bu. Yapılması gereken bir proje, şehir için çok önemli, ekonominin döndüğü yer. Zaten şehir 6 Şubat depreminde yerle yeksan olan bir yer. Öyle tahmin ediyorum ki çok başarılı bir eser ortaya çıkacak. Hakkımızda hayırlısı” diye konuştu.