GÜNDEM - 02 Temmuz 2024 Salı 10:10

Erzurum’da yaz Kuran kursları başladı

A
A
A
Erzurum’da yaz Kuran kursları başladı

Erzurum’da 2024 Yılı yaz Kuran kursları münasebetiyle Müderris Ahmet Efendi Camii’nde açılış merasimi düzenlendi.


01 Temmuz-16 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 2024 Yılı Yaz Kur’an Kursları başladı. Erzurum Müftü Yardımcısı Müseffa Akbulut, Yakutiye İlçe Müftüsü Selim Şahin ile beraber, Yakutiye İlçe Müftülüğüne bağlı Müderris Ahmet Efendi Kur’an kursu öğrencileri için düzenlenen açılış programına katıldı.



Erzurum’da yaz Kuran kursları başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Başkan Özlü’den Suriye sıkıntısına çözüm önerisi Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü; “Suriye sorunu dört maddelik bir uzlaşma metni imzalanarak çözülebilir” dedi. Savunma Sanayi Bakanlığı’nda Müsteşar Yardımcılığı, TBMM Savunma Sanayi Komisyon Başkanlığı görevlerinde bulunmuş ve Dışişleri konularına hakim bir isim olan 65’nci Hükümet Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü Suriye sıkıntısıyla ilgili çözüm önerisinde bulundu. Başkan Özlü bu konuyla ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Suriye sorunu dört maddelik bir uzlaşma metni imzalanarak çözülebilir” dedi. “4 hususu içeren bir mutabakat muhtırası metni hazırlanmalı” Rusya Devlet Başkanı öncülüğünde Türkiye ve Suriye Dışişleri Bakanları’nca Mutabakat Muhtırası metni imzalanması gerektiğine dikkat çeken Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, "Suriye sorunu dört maddelik bir uzlaşma metni imzalanarak çözülebilir. Rusya Devlet Başkanının başkanlığında Türkiye ve Suriye Dışişleri Bakanlarınca imzalanacak bu Mutabakat Muhtırası metni aşağıdaki 4 hususu içermelidir: Suriye Yönetiminin kapsamlı bir genel af ilan etmesi. Türkiye’de yaşayan bütün Suriye vatandaşlarını ön şartsız ülkesine kabul etmesi. Türkiye ve Suriye’nin birbirlerinin toprak bütünlüğüne saygı göstermesi, muhalif ve bölücü terör örgütlerine kendi ülkelerinde müsaade etmemeleri. İç savaş nedeniyle Suriye’de tahrip olan bütün altyapı ve üst yapıların Türk firmalarınca yeniden inşa edilmesi. Bu maksatla, Türkiye tarafından Suriye’ye Eximbank kredisi açılması. Bu mutabakatın gerçekleşmesi her iki ülke için, bölgemiz için ve tüm dünya için en doğrusu” ifadelerini kullandı.
Malatya Kayısının dalından 115’den fazla ülkeye ihracat ‘Güneşin altın yumurtası’ olarak bilinen Malatya kayısısında hasat devam ediyor. Bin bir emekle dalından toplanan kayısılar, meşakkatli sürecin ardından tüm dünyanın damağını tatlandırmak için ihracata hazırlanıyor. Dünya kuru kayısı üretiminde liderliği elinde bulunduran Malatya’da geçtiğimiz hafta başlayan hasat dönemi, bunaltıcı sıcak havaya rağmen sürüyor. AB coğrafi işaret belgesi ile kayısının dalından 115’den fazla ülkeye ihracat serüveni ile üreticiler yıl boyunca baktıkları ağaçlardaki meyveleri gerek teknolojinin nimetlerini kullanarak gerekse insan gücü ile topluyor. Mevsimlik işçilerin çalıştığı bahçelerde toplanan kayısılar, ilk olarak kükürtlü islim damına konulduktan sonra sergene çıkarılarak güneşte kurumaya alınıyor. Bir bölümü natürel, bir bölümü ise işlenmiş olarak hazır hale getirilen kayısılar daha sonra pazarda satışa çıkıyor. Bu sezon kuru kayısıda rekolte 107 bin 517 bin ton olarak tahmin edilirken Malatya, Türkiye kayısı üretim alanının yüzde 62, yaş kayısı üretiminin yüzde 38, Türkiye kuru kayısı üretiminin yüzde 90, dünya kuru kayısı üretiminin ise yaklaşık yüzde 55’ini karşılıyor. Kentte yaklaşık olarak 40 bin aile geçimini kayısı üretimi yaparak sağlarken kayısıdan ortalama olarak yıllık 450-500 milyon dolar üzerinde gelir sağlanıyor. Türkiye ve dünyada bir marka olan Malatya kayısısının ekolojik özelliklerinden dolayı renk, tat, koku, aroma ve kuru madde bakımından dünyanın en kaliteli kayısısı olduğu biliniyor.