GÜNDEM - 10 Ekim 2024 Perşembe 12:11

Battalgazi mahallesi Melikgazi Belediyesi ile dönüşüyor

A
A
A
Battalgazi mahallesi Melikgazi Belediyesi ile dönüşüyor

Melikgazi Belediyesi Battalgazi Mahallesi’nde 36 adet daire ve 4 adet dükkandan oluşan 1 blok için kat karşılığı kentsel dönüşüm ihalesi düzenledi.


Melikgazi’de vatandaşlara pek çok alanda rekor hizmetler sağlayan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, kentsel dönüşüme verdiği önemle adından söz ettiriyor. Melikgazi’de 6 farklı noktada gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm çalışmaları ile sağlıklı, dayanıklı, nitelikli, depreme dayanıklı yapıları hayata geçiren Başkan Palancıoğlu, eski adıyla Küçükali Mahallesi, yeni adıyla Battalgazi Mahallesi’ni adeta yeniden inşa ediyor. Gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm çalışmaları ile yeni yapıları ilçeye kazandırmakla kalmayıp kentsel dönüşüm alanlarının çevre düzenlemeleriyle de yaşam alanı oluşturduklarını belirten Başkan Palancıoğlu; Battalgazi Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları kapsamında 36 adet daire ve 4 adet dükkandan oluşan 1 blok için kat karşılığı ihale düzenlediklerini belirterek şunları söyledi;


"Hizmet aşkı ve çalışma sanatımızla ilçemizi günden güne ileriye taşımaya, her adımımızda imza eserler bırakmaya gayret ediyoruz. 600 bin nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık ilçelerinden biri olan Melikgazi’mizde birçok alanda hizmet sağlıyoruz. Belediyecilik faaliyetlerimizin yanı sıra, eğitimden sağlığı, kültürden sanata birçok alanda vatandaşlarımızı memnun etmenin gayreti içerisindeyiz. Bilindiği üzere ilçemizde 6 farklı bölgede kentsel dönüşüm çalışması yürütüyoruz. Kentsel dönüşüm, bizim önem verdiğimiz konulardan bir tanesi. Atıl halde olan konutları dönüştürerek, daha sağlıklı, daha dayanıklı, nitelikli yaşam alanlarını sizlerin hizmetinize sunuyoruz. Vatandaşlarımızdan da bu noktada ciddi bir talep söz konusu. Eskimiş, işlevini kaybetmiş, dayanıksız yapıları kentsel dönüşüm ile dönüştürüyoruz. İlçemizin görüntüsünü bozan, tehlike arz eden metruk yapıları da kaldırarak yeni, modern bir Melikgazi’yi inşa ediyoruz. Bu kapsamda Battalgazi Mahallemizde 36 adet daire ve 4 adet dükkandan oluşan kat karşılığı yeni bir ihale düzenledik. İhaleyi kazanan firmamızı tebrik ediyor; hayırlı olmasını temenni ediyorum. Melikgazi’mize ve hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu olsun. Vatandaşlarımızın hayır duasını alacağımız, hayatını kolaylaştıracağımız, yüzünü güldüreceğimiz hizmetlerimiz için canla başla çalışmaya devam edeceğiz.”



Battalgazi mahallesi Melikgazi Belediyesi ile dönüşüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Acılı annenin sözleri yürekleri dağladı: "Sahip çıkamadım oğluma" Antalya’da bir hafta önce evden ayrılan ve ailesinin AMATEM’de tedavi edilmesi yönünde karar çıkarttığı genç, yol ortasında silahla vurularak hayatını kaybetti. Annenin “Oğluma sahip çıkamadım” sözleri yürekleri burktu. Olay, dün gece saatlerinde Antalya’nın Yeşildere Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 112 Acil Çağrı Merkezine gelen, bir kişinin sokak ortasında çıkan tartışma sonucu ateşli silahla vurulduğu ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri isminin Ahmet Yusuf Kaçarlar (22) olduğu öğrenilen şahsın hayatını kaybettiğini belirledi. Bunun üzerine belirtilen adrese Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve Olay Yeri İnceleme ekipleri sevk edildi. Ekiplerin incelemesinin ardından gencin cansız bedeni Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Ekipler olay yerinden kaçan kimliği belirsiz kişinin yakalanması için çalışma başlattı. "Nasıl dayanacağım bu acıya" Ahmet Yusuf Kaçarlar’ın ölüm haberini alan aile, sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumuna geldi. Yapılan savcılık ve otopsi işlemlerinin ardından gencin cansız bedeni ailesine teslim edildi. Cenazenin teslim alınması sırasında Ahmet Yusuf Kaçarlar’ın annesinin bir hayli üzgün olduğu görüldü. Anne, “Allah’ım ben nasıl dayanacağım bu acıya, sahip çıkamadım oğluma” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. Öte yandan Kaçarlar’ın ailesi tarafından yaklaşık 6 aydır madde kullanmadığının bilindiği, bir hafta önce evden ayrılmasının ardından bulunduğu zaman AMATEM’de tedavi edilmesi için mahkeme kararı çıkartıldığı öğrenildi.
Konya Karatay’da sanayi bölgelerinde asfalt çalışmaları sürüyor Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yol yapım, asfaltlama, bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor. Karatay Belediyesi, ilçe genelinde vatandaşların ulaşımlarını daha rahat ve modern bir şekilde sağlayabilmeleri için projelerini bir bir hayata geçiriyor. Planlanan program dahilinde yol çalışmalarını sürdüren ekipler, mahalle ve caddelerdeki asfalt çalışmalarını eş zamanlı olarak sanayi bölgelerinde de yürütüyor. Karatay Belediyesi bu çerçevede Fevzi Çakmak Mahallesi’nde; 10670 Sokak, Yakamoz Caddesi, Zümer Sanayi Sitesi, 10800 Sokak, 10771 Sokak ve Gürbaşak Sokakta sanayi yollarının kalitesini artırmak amacıyla sıcak asfalt serimi gerçekleştirdi. Sanayi esnafının işlerini kolaylaştırarak, bölgenin altyapısını güçlendirecek olan bu çalışma özellikle ulaşımın daha rahat ve güvenli hale gelmesi açısından büyük önem taşıyor. Yapılan sıcak asfaltlama çalışması, sanayi bölgesinin modern bir görünüme kavuşmasını sağlarken, araçların yolda yıpranmasını da en aza indiriyor. Çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren sanayi esnafı da, Karatay Belediyesi’ne teşekkür etti. “Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak çalışıyoruz” Konya’nın ekonomisine ve istihdamına ciddi katkı sunan sanayi bölgelerindeki çalışmalarının önemine değinen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, bölgedeki esnafın talep ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak bu çalışmayı hayata geçirdiklerini belirtti. Başkan Kılca, “Karatay’ımızın ulaşım ağını daha güvenli ve akıcı hale getirmek amacıyla yerleşim alanlarındaki sıcak asfalt çalışmalarımızla eş zamanlı olarak yeni sanayi bölgelerimizde asfalt serimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Sanayi bölgelerimiz, ilçemiz ekonomisinin bel kemiğini oluşturan önemli bir alan. Buradaki yolların iyileştirilmesi, hem esnafımızın daha verimli çalışmasını sağlayacak hem de ilçemizin ticaret hacmine katkı sunacak. Sıcak asfalt uygulaması sayesinde yollar, ağır vasıta ve iş makinelerinin yoğun olarak kullanıldığı sanayi bölgesinde uzun ömürlü ve dayanıklı hale getirildi. Bu altyapı yatırımlarımız, sanayi bölgesinin gelişmesine ve esnafımıza daha konforlu çalışma şartları sağlamasına önemli katkılar sunuyor. Sanayi sitemizdeki sıcak asfalt çalışması, sanayi esnafımıza hayırlı olsun. Allah, esnafımıza helalinden bol kazanç nasip etsin” dedi.
İstanbul Şehit aileleri ve babalarıyla ilgili sözler söylemişti: Gazeteci Can Ataklı’ya 10 ay hapis cezası Şehit aileleri ve şehit babalarına yönelik sözleri nedeniyle yargılanan gazeteci Can Ataklı’nın yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme, Ataklı’yı ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Şehit aileleri ve şehit babalarına yönelik 25 Aralık 2023’de sosyal medyada paylaşılan videoda söylediği sözler nedeniyle yargılanan gazeteci Can Ataklı’nın yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 5.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Mustafa Can Ataklı katılmazken, avukatı hazır bulundu. Duruşmaya müşteki Ali Yalçın ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Hukuki Hizmetler Birimi avukatı, Türk Devletleri Şehit Yakınları ve Gaziler Vakfı avukatı ve Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMURSEN) avukatı da katıldı. Duruşmada beyanda bulunan MEMURSEN avukatı, sanık Ataklı’nın duruşmaya katılmamasının davayı uzattığını belirterek, Ataklı’nın cezalandırılmasını ya da yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Savunma yapan sanık avukatı ise, Ataklı’nın suç unsuru oluşturacak şekilde hareket etmediğini ve ifadelerinin düşünce özgürlüğü kapsamına girdiğini belirterek, müvekkilinin beraatını talep etti. 10 ay hapis cezasına çarptırıldı Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Can Ataklı’yı ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırarak sanığın ileride bir daha suç işlemekten çekineceğine dair mahkemece olumlu kanaat oluşturduğundan cezasının ertelenmesine karar verdi. İddianameden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Ataklı’nın ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.
Edirne Kanserde erken teşhis hayat kurtarıyor Edirne Sağlıklı Hayat Merkezi KETEM Birimi Sorumlu Hekimi Dr. Meltem Sözer Yavuz, meme, rahim ağzı ve kolon kanserinde tarama ve erken teşhisin sağlıklı bir yaşam için kritik olduğunu belirterek, tüm vatandaşları ücretsiz taramalardan yararlanmaya davet etti. Her yıl Ekim ayında düzenlenen “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” dünya çapında 2,3 milyon kadını etkileyen hastalığın taranmasını ve önlenmesini teşvik etmeyi amaçlıyor. Edirne İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), meme kanseri için 40-69 yaş, rahim ağzı kanseri için 30-65 yaş, kolon kanseri için 50-70 yaş aralığındaki vatandaşlara düzenli taramalar sunuyor. Meme kanseri için mamografi, rahim ağzı kanseri için HPV smear testi, kolon kanseri için GGK kist testi uygulanarak erken teşhis yapılabiliyor. Erken teşhis hayat kurtarır diyerek vatandaşlara çağrıda bulunan Dr. Meltem Sözer Yavuz, özellikle meme kanserinde erken teşhisin büyük öneme taşıdığını belirterek ücretsiz olan tarama hizmetlerine sosyal güvencesi olan veya olmayan herkesin başvurabileceğini söyledi. "Kanser günümüzün hastalığı olarak geçiyor" Kanserin günümüzün hastalığı olduğuna değinen Dr. Yavuz, "Erken teşhisi mümkün olan bazı kanser türlerimiz var. Bunun için kişilerin mutlaka tarama yaptırmaya gelmeleri gerekiyor. Burada meme kanseri, rahim ağzı ve kolon kanserinin taramasını yapıyoruz. Meme kanseri için 2 yılda bir meme muayenesi ve mamografi çekimi, kolon kanseri için 2 yılda bir GGK kist testi ile, rahim ağzı kanseri için 5 yılda bir HPV smear testi yapılarak DNA bakılıyor. Taramalar belli yaş aralıkları içinde yapılıyor. Meme kanseri için 40-69 yaş, rahim ağzı kanseri için 30-65 yaş, kolon kanseri kadın ve erkek için 50-70 yaş arasında yapılmaktadır" dedi. Vatandaşlara evde kendi kendine düzenli meme muayenesi yapmaları tavsiyesinde bulunan Dr. Yavuz, "Kişilerin her ay düzenli olarak meme muayenesi yapmasını istiyoruz. Çünkü kendi meme dokusunu en iyi kişi kendisi tanır. Eğer bir farklılık varsa ya da eline bir kitle gelirse hemen bize başvursun. Biz meme muayenesi ile doğrudan teşhis koymuyoruz, mamografi ile de teşhis koymuyoruz. Bunlar sadece erken teşhis için yapılan şeyler. Özellikle meme kanserinde erken teşhis çok önemli. Erken teşhis edildiğinde kişiler uzun yıllar yaşayabiliyor. Ancak geç teşhis edildiğinde yaşam süresi çok daha kısa olabiliyor. Bu nedenle tüm kanserlerde olduğu gibi meme kanserinde de erken teşhis hayati önem taşıyor" ifadelerini kullandı. KETEM’in sosyal güvencesi olsun ya da olmasın herkese ücretsiz hizmet sunduğunu belirten Yavuz, "Kişiler telefonla arayarak randevu alabilir ya da merkezimize uğrayabilirler. Telefonla randevuda daha önce mamografi çekilmiş mi, yaş aralığında mı gibi sorularımız oluyor ve buna göre randevu oluşturabiliyoruz" dedi.