GÜNDEM - 03 Temmuz 2024 Çarşamba 09:36

Filiz Başkan ve Yorgo Papandreou’dan dostluk mesajları

A
A
A
Filiz Başkan ve Yorgo Papandreou’dan dostluk mesajları

Simi Sempozyumu kapsamında Yunanistan önceki dönem başbakanı Yorgo Papandreou ve sempozyuma katılan heyet Selçuk’a geldi. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Papandreou’ya Efes Antik Kenti’ni gezdirdi.


Yunanistan’ın eski Başbakanı George Papandreou’nun kurucusu olduğu Andreas G. Papandreou Vakfı tarafından Samos Adası’nda düzenlenen Simi Sempozyumu 1998 yılından bu yana politikacıları, akademisyenleri, gazetecileri ve sivil toplum temsilcilerini bir araya getirerek, önemli küresel ve bölgesel konular hakkında diyalog oluşturmak düzenleniyor. Yorgo Papandreou’nun makam ziyaretinin sonrasında Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Toplantı Salonu’nda Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel sempozyum katılımcılarına İngilizce bir konuşma yaptı.



Ortak eylemler ve çözümler geliştirmemiz gerekiyor


Dünyanın karşı karşıya kaldığı iklim krizi, savaşlar, ekonomik krizler ve işsizlik gibi sorunların çözümüne değinen Filiz Başkan; “Bu sorunların çözümü için siyasetçiden sanatçıya, akademisyenden sivil toplumun tüm bileşenlerine kadar bilime dayalı evrensel değerlerimiz ve sürdürülebilir politikalarımızla ortak eylem ve çözüm ortaklığı geliştirmemiz gerekiyor” dedi. 29 Haziran’da gerçekleşen orman yangınına değinen Filiz Başkan, “Ne yazık ki bu antik ve tarihi topraklar, geçtiğimiz hafta sonu iklim krizi ve insanların yanlış davranışları nedeniyle büyük bir yangına maruz kaldı. Geçmişimizin izleri, geleceğimiz yandı. Bu anlamda çok üzgün olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.


Katılımcılara Efes Selçuk’un sanatın ve düşüncenin doğduğu topraklar olduğunu dile getiren Filiz Başkan; “Bugün Papandreou gibi barış elçisi bir siyasetçinin, Zülfü Livaneli gibi barışı sanatıyla bütünleştiren bir sanatçının dostluğuyla farklı ülkelerden değerli misafirlerimizle bir araya geldik. Bu ilham verici şehir, ilham kaynağı olan sizleri sıcak bir şekilde karşılıyor. Selçuk’un ilk kadın belediye başkanı olarak doğurganlığın ve kadınların başrol oynadığı bir coğrafyada bulunmaktan büyük onur duyuyorum. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda yürüyen bir kadın siyasetçi olarak şunu söyleyebilirim; “Gelecek, ona adım atacak cesarete ve kararlılığa sahip olanlarındır. Birlikte atacağımız adımların artması dileğiyle...” dedi.



Yorgo Papandreou: "Birlikte başarabileceğimize inanıyorum"


Dışişleri Bakanı İsmail Cem ile 2001 yılında Kuşadası’nda zeytin ağacı diken Yorgo Papandreou konuşmasına Selçuk’ta büyük bir ekip tarafından hazırlanan sıcacık karşılanmaları için teşekkür ederek başladı. Papandreou; “Simi Sempozyumu kapsamında sanatçılar, politikacılar ve akademisyenlerden oluşan bir grup ile buradayız. Burada karşılaştığımız dostlukla birlikte birçok şeyi başarabileceğimize inanıyorum. Dünyadaki değişmelerin, hava kirliliği, savaşlar, küresel ısınma gibi problemlerin bu tür dostluklarla, barış içinde daha iyileştirilebileceğimizi düşünüyorum” dedi.


Filiz Başkan yapılan konuşmaların Yorgo Papandreou’ya zeytin fidanı hediye etti. Simi Sempozyumu sebebiyle gerçekleşen ziyaret kapsamında Yorgo Papandreou’ya, Filiz Ceritoğlu Sengel ve Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Kuşadası’nda bulunan İsmail Cem Meydanı’nda çelenk bıraktılar.



Filiz Başkan ve Yorgo Papandreou’dan dostluk mesajları

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara MHP lideri Bahçeli: “A Milli Futbol Takımımızın Hollanda karşılaşmasına çıkmaması ahlaki ve milli nitelikli bir beklentidir” Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “A Milli Futbol Takımımızın Hollanda karşılaşmasına çıkmaması ahlaki ve milli nitelikli bir beklentidir” dedi. MHP lideri Devlet Bahçeli attığı golden sonra bozkurt işaretini yapan ve UEFA tarafından 2 maç men cezası alan milli futbolcu Merih Demiral için X hesabından paylaşımda bulundu. Paylaşımında UEFA’nın almış olduğu kararın utanç duyulacak bir ilkellikte olduğunu belirten Bahçeli, “UEFA’nın, Türkiye-Avusturya futbol müsabakasında attığı golden sonra Bozkurt işaretini haklı gurur ve sevinç içinde paylaşan Milli Futbolcumuz Merih Demiral’la ilgili aldığı iki maç men cezası, üstelik itiraz yolunun kapatılması tasvibi ve tahammülü imkansız skandal bir karardır. Aynı zamanda ırkçı ve faşizan eğilimlerin UEFA’ya nüfuz etmesi utanç duyulacak bir ilkelliktir” ifadelerine yer verdi. “Bozkurt simgesi Türklüğün varoluşsal onuru, geçmişle geleceği buluşturan ortak değeridir” Paylaşımında UEFA tarafından alınan kararla dünya futboluna kara bir leke sürüldüğünün ve 2024 Avrupa Şampiyonası’na gölge düşürüldüğün altını çizen Bahçeli, "Bozkurt simgesi Türklüğün varoluşsal onuru, geçmişle geleceği buluşturan ortak değeridir. Nitekim bu değere hazımsızlık gösterilmesi Türk milletine beslenen iflah olmaz husumetin ve Türk tarihini karalama rezilliğinin iğrenç bir tezahürüdür. UEFA, bazı ülkelerin futbolcularıyla ilgili verdiği benzeri kararlarda oldukça geniş görüşlü ve hoş görülü yaklaşmasına rağmen sırayı bir Türk futbolcu aldığında nefretini gizleyememiştir. Dünya futboluna kara bir leke sürülmüş, 2024 Avrupa Şampiyonası’na gölge düşmüştür. Ancak çılgın Türkler her engel aşacak azim ve inançtadır” denildi. "A Milli Futbol Takımımızın Hollanda karşılaşmasına çıkmaması ahlaki ve milli nitelikli bir beklentidir” Merih Demiral’ın yanında olduklarını ifade eden Bahçeli paylaşımını şöyle sürdürdü: “A Milli Futbol Takımımızın arkasında 85 milyon Türk vatandaşı dua, destek ve tezahüratıyla ayaktadır. Geldiğimiz bu aşamada Türk milletinin tarihi mirasına apaçık saygısızlık yapan UEFA, bahse konu ayıplı kararını geri almadan A Milli Futbol Takımımızın Hollanda karşılaşmasına çıkmaması ve bir hak olan demokratik protestosunu bu şekilde göstermesi ahlaki ve milli nitelikli bir beklentidir. UEFA laçka kararından vazgeçmezse Hollanda’nın sahada tek başına bırakılması ve A Milli Futbol Takımımızın Türkiye’ye dönüşü milli haysiyetimize en uygun seçenek olacaktır. Boyun eğerek, taviz verilerek, teslim olarak kazanılacak bir başarı her manada hezimet ve zilletin makyajlanmasıdır. Merih evladımızın ve bütün milli futbolcularımızın sonuna kadar yanındayız. Biriz, beraberiz, hep birlikte Türkiye’yiz, Türk milletiyiz.”
Gaziantep Şampiyonlara ödül Altunkaya Şirketler Grubu, eğitim başta olmak üzere toplumun ihtiyaçlarına yönelik sosyal sorumluluk projelerine her yıl yenilerini eklerken, başarılı öğrencileri de ödüllendiriyor. LGS sınavında Midyat’ta ilçe birincisi olan Altunkaya Ortaokulu öğrencisi Emirhan Küçükaslan, Okul Müdürü Abdülkadir Kurnaz, Müdür Yardımcısı Fatma Keleş ve bir grup öğretmenle birlikte Altunkaya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya’yı ziyaret etti. “Gururlandıran başarı” Altunkaya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, bağışçısı oldukları ve soyadlarını taşıyan okulun gerek akademik gerekse de diğer alanlardaki başarılarından büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. LGS sınavında Midyat ilçe birincisi ve Mardin il ikincisi olan Altunkaya Ortaokulu öğrencisi Emirhan Küçükaslan’ı kutlayan Mahsum Altunkaya, "Cenabı Allah muvaffak eylesin. Gurur verici bir başarıya imza attın. Bunun devamını diliyoruz. Çünkü geriye gitmek olmaz. Daha büyük başarılara imza atmak için daha çok çalışmak gerek. Hedefimiz hep daha ilerisi olmalı. İnşallah bundan sonraki eğitim hayatında önce iyi bir liseyi derece ile bitirirsin, daha sonra da iyi bir üniversiteden mezun olarak ülkemize ve tüm insanlığa yönelik hayırlı işlere imza atarsın" dedi. “Öğretmenlere teşekkür” Aslen Midyatlı olan Mahsum Altunkaya, LGS Midyat Şampiyonu Emirhan Küçükaslan ile bir süre sohbet ederek, hedefleri ile ilgili bilgi aldı. Emirhan Küçükaslan, öncelikli hedefinin İstanbul Kabataş ya da Ankara Fen Lisesi olduğunu söyledi. Mahsum Altunkaya, Midyat Altunkaya Ortaokulu yöneticileri ve öğretmenlerine de verdikleri emekten ve başarılarından dolayı teşekkür ederek, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Midyat’a ve eğitime destek olmaya devam edeceklerini ifade etti. Altunkaya’dan şampiyonlara ödül Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Altunkaya Şirketler Grubu’nda gerçekleşen ziyaret sırasında MahsumAltunkaya, LGS Midyat Şampiyonu olan Altunkaya Ortaokulu öğrencisi Emirhan Küçükaslan’a bilgisayar hediye etti. Altunkaya, LGS’de Midyat ikincisi olan Muhammet Maruf Kılıç ve ilçe üçüncüsü Meryem Sadık’ı da unutmayarak birer tablet hediye etti. Midyatlı çocuklar için büyük şans Midyat Altunkaya Ortaokulu Müdürü Abdullah Kurnaz da ziyaret sırasında Altunkaya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya’ya teşekkür plaketi verdi. Okul Müdürü Kurnaz, "Başta akademik olmak üzere hemen her alanda ilçemizin en başarılı okuluyuz. Sınavlarda en başarılı olan ve en çok tercih edilen bir okuluz. Bu başarıda okulumuzun bağışçısı olan ve daha sonra da elini okuldan çekmeyerek her türlü ihtiyacımızın karşılanmasında bizlere destek olan Mahsum Altunkaya’ya teşekkür ediyoruz. Mahsum Altunkaya, Midyatlı çocuklar için büyük bir şanstır. Kendisi ile gurur duyuyor ve başarılarının devamını diliyoruz" diye konuştu.