ÇEVRE - 05 Temmuz 2024 Cuma 15:02

İstanbul Anadolu Yakası’nda sağanak yağış etkili oluyor

A
A
A

İstanbul’da öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış Anadolu Yakası’nda etkili oluyor.

İstanbul’un Anadolu Yakası’nda öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış etkisini arttırdı. Yağış nedeniyle sürücülerin ana arter yollarda kontrollü olarak seyrettiği gözlendi. Yağmur yağışı Anadolu Yakası’nda birçok semtten görüntülendi. Sağanak yağış Kadıköy’de birçok yerde vatandaşları ve sürücüleri zor durumda bıraktı. Yağışın İstanbul’da akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Mehmet Güzel - Metin Başar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Sokak köpeklerinin saldırdığı küçük çocuğun babası köpeklerin toplatılmasını istedi Adana’da narenciye bahçesinde sokak köpeklerinin saldırısına uğrayarak ağır yaralanan 5 yaşındaki Abbas Casim’in babası Hasan Casim, geniş arazide çok sayıda köpek bulunduğunu belirterek hayvanların toplatılmasını istedi. Edinilen bilgiye göre, olay, 5 Temmuz saat 15.00 sıralarında Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi’nde meydana geldi. Bir çiftlik evinde yaşayan Suriye uyruklu 6 çocuklu Casim ailesinden Abbas Casim (5), arkadaşlarıyla oyun oynamak için evin etrafında bulunan portakal bahçesinde gezintiye çıktı. Geniş arazide dolaştığı esnada bir süre sonra sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan Casim, vücudunun çeşitli bölgelerinden ağır yaralanarak yere yığıldı. Casim’in eve gecikmesi üzerine meraklanan annesi durumu inşaat işçisi baba Hasan Casim’e (27) bildirdi. Çocuğunu aramak için eve gelen ve bahçeyi dolaşmaya çıkan baba Hasan Casim, 5 yaşındaki çocuğu kanlar içinde yerde yatar halde buldu. Özel bir araçla 5 Ocak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 5 yaşındaki çocuk, önce Yüreğir Devlet Hastanesi’ne daha sonra Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Ağır yaralanan çocuğun 3 günlük tedavisinin ardından durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Baba, köpeklerin bahçeden alınmasını istedi Çocuğunu yaralı halde bulan baba Hasan Casim, "Eve geldiğimde eşim çocuğun eve dönmediğini söyledi. Sonrasında onu bulmak için bahçeye çıktım. İlk gördüğümde durumu çok kötüydü. Çok fazla köpek var, 10-15 tane var. Yetkililerden köpekleri burada bırakmamalarını istiyorum" dedi. Öte yandan, saldırıya uğrayan 5 yaşındaki Abbas Casim’in kıyafetlerinin, hala saldırıya uğradığı noktada bulunması ise dikkat çekti.
Adana Sokak köpeklerinin saldırdığı küçük çocuğun babası köpeklerin toplatılmasını istedi Adana’da narenciye bahçesinde sokak köpeklerinin saldırısına uğrayarak ağır yaralanan 5 yaşındaki Abbas Casim’in babası Hasan Casim, geniş arazide çok sayıda köpek bulunduğunu belirterek hayvanların toplatılmasını istedi. Edinilen bilgiye göre olay, 5 Temmuz saat 15.00 sıralarında Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi’nde meydana geldi. Bir çiftlik evinde yaşayan Suriye uyruklu 6 çocuklu Casim ailesinden Abbas Casim (5), arkadaşlarıyla oyun oynamak için evin etrafında bulunan portakal bahçesinde gezintiye çıktı. Geniş arazide dolaştığı esnada bir süre sonra sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan Casim, vücudunun çeşitli bölgelerinden ağır yaralanarak yere yığıldı. Casim’in eve gecikmesi üzerine meraklanan annesi durumu inşaat işçisi baba Hasan Casim’e (27) bildirdi. Çocuğunu aramak için eve gelen ve bahçeyi dolaşmaya çıkan baba Hasan Casim, 5 yaşındaki çocuğu kanlar içinde yerde yatar halde buldu. Özel bir araçla 5 Ocak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 5 yaşındaki çocuk, önce Yüreğir Devlet Hastanesi’ne daha sonra Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Ağır yaralanan çocuğun 3 günlük tedavisinin ardından durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Baba, köpeklerin bahçeden alınmasını istedi Çocuğunu yaralı halde bulan baba Hasan Casim, "Eve geldiğimde eşim çocuğun eve dönmediğini söyledi. Sonrasında onu bulmak için bahçeye çıktım. İlk gördüğümde durumu çok kötüydü. Çok fazla köpek var, 10-15 tane var. Yetkililerden köpekleri burada bırakmamalarını istiyorum" dedi. Öte yandan, saldırıya uğrayan 5 yaşındaki Abbas Casim’in kıyafetlerinin, hala saldırıya uğradığı noktada bulunması ise dikkat çekti.
İstanbul Beşiktaş Çamlık Parkı’ndaki basketbol sahası yenilendi Beşiktaş Belediyesi’ne bağlı Çamlık Parkı’nda bulunan basketbol sahası profesyonel basketbolcu Sebo Göndür ve Beşiktaş Belediyesi iş birliği ile yenilenerek hizmete açıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da açılış törenine katılarak, sporu ve sporcuyu her zaman destekleyeceklerini ifade etti. Çamlık Parkı’nda yenilenerek hizmete açılan basketbol sahasında; zemin tasarımı ve boyama işlemlerinin yanı sıra saha aksesuarları yenilerek kullanıma uygun hale getirildi. Çamlık Parkı’nda düzenlenen açılış törenine Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, basketbol oyuncusu ve içerik üreticisi Sebo Göndür, içerik üreticisi ve tasarımcı Levent Ülkebay, basketbol antrenörü Burak Can Çatan, sporseverler ve ilçe sakinleri katıldı. Törende konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, sporu ve sporcuyu görev süresi boyunca destekleyeceklerini belirterek şunları söyledi: ‘’Beşiktaş hem kültür sanatın hem de sporun başkenti. Biz sanatı ve sanatçıyı görünür kılarken sporu ve sporcuyu da görünür kılmak ve yeni sporcuların önünün açılması için elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz. Yeni alanlarımız, sahalarımızın yenilenmesi bizim için öncelikli durumlar. Göreve geldiğimiz an itibariyle bunları yapmaya devam ediyoruz. Tabii insanların doğdukları, büyüdükleri yere hizmet etmesi, mesleki birikimini aktarma çabası bizim için çok kıymetli. Değerli Sebo kardeşimizin de bulunduğu, yaşadığı yere hizmet etmesi, mesleki birikimini buraya aktarma çabasını takdire şayan buluyoruz. Onun kıymetli desteğiyle bu sahamızı güzel hale getirdik. Sizlerin yanındayız ve sizlere destek olmaya devam edeceğiz. Bu anlamda basketbol sporunun önünü açmakla, yeni basketbolcuların yetişmesiyle ilgili çabamız görev süremiz boyunca devam edecektir.” ‘’Basketbolu geniş kitlelere yaymak istiyorum’’ Profesyonel basketbol kariyerine Çayırova Belediyesi’nde devam eden Sebo Göndür, parkın yenilenmesi konusunda Beşiktaş Belediyesi ekiplerinin seferber olduğunu ifade ederek sözlerine şu şekilde devam etti: “Parkın yenilenmesi için Beşiktaş Belediyesiyle bir görüşme yaparak parkta bulanan basketbol sahasının yenilenmesi talebimi ilettim. Sağ olsun bütün belediye bana destek oldu. Hep beraber gençler için sahayı yeniledik. Basketbolu geniş kitlelere yaymak istiyorum. Basketbol, takım sporlarından en sofistike, en güzel sporlarından bir tanesi. Bunu gerçekten iyi yapacak gençlere sahibiz. Ne kadar sahaları güzelleştirip teşvik edersek o kadar güzel olur.” Temel basketbol eğitiminin de verildiği törende ödüllü yarışmalar düzenlenirken Levent Ülkebay da özel bir etkinlik düzenleyerek katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Programda Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Sebo Göndür’e adına Tema Vakfı’na bağışlanan fidan plaketini verdi.
Bursa Yıldırım büyük dönüşüyor Yıldırım Belediyesi, devam eden 22 farklı proje çerçevesinde, kullanım ömrünü tamamlamış veya kent estetiğine uyum sağlamayan 2 bin 600 bağımsız binayı yıkarak, 5 bin 900 güvenli konut ve 700 iş yeri üretiyor. Yıldırım Belediyesi, ilçenin çehresini değiştirecek, kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yıldırım Belediyesi devam eden dönüşüm projeleri kapsamında, ilçede kullanım ömrünü tamamlamış, depreme dayanıksız ve kent estetiğine uyum sağlamayan binalar yıkarak yerine güvenli, modern, sosyal donatı alanları ve geniş ulaşım akslarıyla desteklenmiş yaşam alanları oluşturuyor. İlçenin farklı noktalarında Yıldırım belediyesi ve paydaşları tarafından yürütülen kentsel dönüşüm projeleri ile 2 bin 600 bağımsız bina yıkılarak, yerine 5 bin 900 konut ve 700 iş yerinin yanı sıra ortak kullanım alanları, parklar, sosyal donatı alanları ve yeni ulaşım aksları kazandırılıyor. Yıldırım’ın en önemli gündeminin kentsel dönüşüm olduğunu ve şehrin zaman kaybedilmeden dönüştürmemesinin elzem olduğuna vurgu yapan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yıldırım’a hizmete talip olduğumuz günden beri sürekli vurguladığımız, Yıldırım vizyonumuzun merkezine koyduğumuz temel öncelik şehrin dönüşümü. Depreme dayanıksız, sosyal donatı alanları, ulaşım ağları yetersiz bölgelerimizi vakit kaybetmeden dönüştürmeye çalışıyoruz. Bugün itibarı ile gerek bizim yürüttüğümüz gerekse özel sektör iş birliği halinde devam eden projelerimiz kapsamında 2 bin 600 bağımsız binayı yıktık. 4 bin 400’ünü kendi imkanlarımız, bin 500’ünü paydaşlarımızla birlikte 5 bin 900 güvenli modern konut üretiyoruz. Yine 700 iş yeri kazandırıyoruz. Bu yeni yaşam alanlarını oluştururken, sadece binaları yenilemiyor, buraları sosyal donatı alanları, parklar, yeşil alanlar ve ulaşım ağları ile destekliyoruz. Bu dönemde de binlerce konutu dönüştüreceğiz” dedi.