GÜNDEM - 15 Ekim 2024 Salı 09:08

Yurtta hava durumu

A
A
A
Yurtta hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkii, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, Hatay’ın kıyı kesimleri ile Bingöl ve Sinop çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve batı kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.



Hava sıcaklığı: Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.


Rüzgar: Rüzgarın genellikle kuzeyli; güney ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.



Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:


Ankara: Parçalı bulutlu 23


İstanbul: Parçalı bulutlu 22


İzmir: Parçalı ve az bulutlu 28


Adana: Parçalı ve az bulutlu, kuzey çevreleri öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32


Antalya: Parçalı ve az bulutlu 28


Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22


Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20


Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19


Diyarbakır: Parçalı bulutlu 31



Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da PYK toplantısı yapıldı Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı arasında 2020 yılında imzalanan TOBB Kütahya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü hükümleri gereğince Protokol Yürütme Kurulu (PYK) toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Şube Müdürü Ali Sezer, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eskioğlu, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Emin Yüce ve OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ali Keskin katıldı. Toplantıda bir önceki PYK toplantısında alınan kararların ve 2024/2025 eğitim öğretim yılının değerlendirilmesinin ardından 2024/2025 öğretim yılında yapılacak olan faaliyet, proje ve gezilerin planlanması yapıldı. LGS sınav puanı ile öğrenci alınacak alanların belirlendikten sonra yürütme kurulunun bir sonraki toplanma zamanı belirlendi. Toplantı sonrası İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ve Şube Müdürü Ali Sezer, okulu ve atölyeleri ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Ziyaret sırasında, eğitim süreçleri hakkında bilgi alışverişinde bulunulup, öğrencilerin projeleri incelendi. Öğrencilerle yapılan sohbetler sırasında, eğitimdeki yeni gelişmeler ve projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Öne çıkan bölümler arasında makine teknolojisi, endüstriyel otomasyon teknolojileri ve metal teknolojisi yer aldı. Yetkililer, bu alanların gençlere geniş iş imkanları sunduğunu ve sanayinin ihtiyaçlarına yönelik nitelikli iş gücü yetiştirilmesini hedeflediğini belirttiler. Yapılan açıklamaya göre, makine teknolojisi alanı, mekanik sistemlerin tasarım, imalat ve bakımı ile ilgilenirken, endüstriyel otomasyon teknolojileri, otomatik üretim sistemlerinin programlanması ve donanım-yazılım entegrasyonu üzerinde durmakta. Metal teknolojisi ise metalleri biçimlendirme, kaynak işleri ve ısıl işlemler gibi konulara odaklanmakta. Bu alanlarda eğitim almış bireyler, kamu veya özel sektörde geniş iş imkanlarına sahip olmakta ve kendi iş yerlerini açarak girişimcilik yapabilmekteler. Toplantı ve ziyaretler, bu alanlarda sağlanacak eğitim ve iş imkanlarının geliştirilmesine yönelik önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.
Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi’nin Cumhuriyet Spor Şöleni’nde final heyecanı Onikişubat Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlediği Cumhuriyet Spor Şöleni’nde voleybol branşının finali gerçekleştirildi. Gençlerin sporla buluşmasını teşvik etmek için modern spor tesisleri inşa eden Onikişubat Belediyesi, çeşitli spor branşlarında düzenlediği organizasyonlarla da tesislerden tam kapasite faydalanıyor. Onikişubat Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği Cumhuriyet Spor Şöleni, voleybol branşında sporseverlere unutulmaz anlar yaşattı. 15 kız ve 6 erkek takımın katılımıyla gerçekleştirilen turnuva, gençlerin yeteneklerini sergileyebilmesini sağladı. Seyirciler, turnuva boyunca birçok heyecan dolu karşılaşmaya tanıklık ederken, taraftarların coşkuyla desteklediği takımlar, sahada kıyasıya bir mücadele sergiledi. Onikişubat Belediyesi Hürriyet Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen final müsabakalarıyla spor şöleninin voleybol bölümü tamamlandı. Kızlar finalinde şampiyonluğa Şehit İlhan Güleç Anadolu Lisesi ulaştı. Erkeklerde ise rakibi mağlup eden Kahramanmaraş Fen Lisesi turnuvayı birinci olarak tamamladı. Şampiyonlar ödüllerini ise 28 Ekim’de EXPO Arena’da düzenlenecek özel bir konser ile alacak. Bu etkinlik, Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu artırırken, katılımcılar arasında birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirecek. Voleybol maçlarının ardından salon futbolu branşının müsabakalarına geçilecek.
Antalya Antalya’da iki otomobilin çarpıştığı kazada vatandaşlar ve ekipler saniyelerle yarıştı: 4 yaralı Antalya’da iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi yaralanırken, araç içerisinde sıkışan vatandaşları kurtarmak isteyen çevre sakinlerinin kurtarma çabası kameralara saniye saniye yansıdı. Kaza, gece saatlerinde Kepez ilçesi Teomanpaşa Mahallesi 15 Temmuz Şehitler Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Metin Ç. idaresindeki 40 AC 053 plakalı Fiat Tofaş marka otomobil, aynı istikamette seyir halinde olan Mahsun K. idaresindeki 07 NAT 15 plakalı Volkswagen marka hafif ticari araçla çarpıştı. Çarpışmasının etkisiyle Fiat Tofaş marka otomobil yol kenarında bulunan elektrik direğine çarparken, Volkswagen marka araç park halindeki iki araca çarparak durabildi. Kazada Metin Ç. ve araç içerisinde yolcu olarak bulunan Hasret Ç. ile hafif ticari aracın sürücüsü Mahsun K. ve Yunus E. yaralandı. Vatandaşlar yaralılar için seferber oldu Öte yandan Fiat Tofaş marka otomobilde bulunan yaralılar araç içerisinde sıkışarak mahsur kaldı. Çevredeki vatandaşlar sıkışan yaralıları kurtarmak için seferber olurken durum 112 Acil Çağrı Merkezine bildirildi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, otomobil içerisinde sıkışan Metin Ç. ve Hasret Ç.’yi bulunduğu yerden çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti. Ayrıca Volkswagen marka otomobilde bulunan sürücü Mahsun K. ile aynı otomobilde yolcu olarak bulunan Yunus E. yaralandı. Yaralılar ilk müdahalelerin ardından ambulans ile Kepez Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.