ASAYİŞ - 13 Ekim 2024 Pazar 11:06

Deniz personeli olma hayali suya düştü, 30 bin lira dolandırıldı

A
A
A
Deniz personeli olma hayali suya düştü, 30 bin lira dolandırıldı

Maltepe’de genç bir hemşire yurt dışında gemi personeli olarak 3 bin 500 dolar maaşla çalışma vaadi sunan bir denizcilik şirketine ait iş ilanına başvurdu. Denizlerde mesleğini sürdürme hayali kuran genç, 30 bin lira dolandırıldı. Firma yetkilileri ile dolandırıldığını iddia eden genç hemşirenin tartıştığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olay, geçtiğimiz günlerde Maltepe’de meydana geldi. İddiaya göre, N.G (25) isimli genç hemşire, yurt dışı deniz yollarında çalışma imkanı sunarak 3 bin 500 dolar maaş garantisi veren bir denizcilik şirketine ilan üzerinden başvurdu. Firma yetkilileri tarafından yurt dışı harcı ve eğitim verileceği öne sürülerek N.G.’den 30 bin Lira talep edildi. Firma yetkilileri, genç hemşirenin ödeme sonrası başvurudan 14 gün içerisinde vazgeçmesi halinde yaptığı ödemenin geri iade edileceği belirtildi. Ödemeyi yapan N.G. başvurudan 3 gün sonra şirketi arayarak iş başvurusundan vazgeçtiğini ve firmaya yatırmış olduğu 30 bin Lira’sının iadesini istedi. Firma yetkilileri tarafından ödemenin yapılacağı belirtilse de uzun süre dönüş alamayan genç hemşire başvuru yaptığı firmaya ait ofise giderek parasını talep etti. Ödemeyi şirketin yapamayacağını söyleyen yetkili ile N.G. arasında tartışma çıktı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. 30 bin lira dolandırıldığını iddia eden N.G. konuya ilişkin şikayetçi olurken aynı işletme tarafından çok sayıda kişinin mağdur edildiğini iddia etti.

"Üç ülkeyi gezeceğimizi, yolcu gemisinde hemşirelik yapacağımı söylediler"

Denizcilik şirketine internet üzerinden başvuru yaptığını, ardından şirket tarafından aranarak yüz yüze görüşme sağladıklarını belirten N.G, "Görüşmede üç ülkeyi gezeceğimizi, yolcu gemisinde hemşirelik yapacağımı söylediler. Bunun karşılığında 3.500 dolar civarında bir maaş alacağımı söylediler" dedi.

Görüşme sonrası bir sözleşme çıkardıklarını belirten N.G, "Buraya imza attıktan sonra sizin sigorta girişinizi yapacağız, sonra Gemi Adamı Cüzdanı çıkartacağız ve belgelerinizi hazırlayacağız, ardından işe başlayacaksınız dendi. Ona ben imza atmam dediğimde ise, ’Paranızı attınız zaten, bu sadece prosedür gereği, hiçbir kaygınız olmasın. İptal etmek istediğinizde 14 gün içinde paranızı iade edeceğimizin sözünü veriyoruz’ dediler" ifadelerini kullandı.

İade için attığı mesajlara üç gün geri dönüş alamadığından dolayı şirkete gelerek iptal dilekçesi hazırlamalarını talep eden N.G, ’’Dört gün boyunca oyaladılar, sürekli aradım telefonlarıma cevap vermediler. mesaj yoluyla yarın diğer gün diyerek sürekli bir erteleme oldu. En sonunda buraya gelip ödemeyi yapacak mısınız dediğimde de 7 gün içinde size dönüş yapacağız, paranızı iade edeceğiz dediler." diye konuştu.

Deniz personeli olma hayali suya düştü, 30 bin lira dolandırıldı

"Size paranızı iade etmiyoruz’ dediler"

Şirkete geldiğinde personeller tarafından ’’İptal dilekçenizi yazdık, kurum hala dönüş yapmadı’’ sözleriyle karşılaşan genç hemşire, "Ben ayrıldıktan sonra bana ses kaydı atarak ’Hiçbir hak talep edemezsiniz, sözleşmeye imza attınız size paranızı iade etmiyoruz’ dediler. Bana dönüş yapan çok mağdur var, tek kişi ben değilim. Böyle bir geminin olduğunu da düşünmüyorum. Kendilerini şirket diye tanıtıyorlar ancak biz araştırdığımızda sadece şahsa ait küçük bir ofis kurulduğunu gördük. Yasal sürecimiz devam ediyor." dedi.

Abdul Samet Kaya - Talha Berat Kurt

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Şahin: "Sağlık turizmi bölgeyi uçurur" Mersin’in sağlık sektöründe önemli kurumlarından Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Engin Şahin, sağlık turizminin bölge için kritik bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Çukurova Uluslararası Havalimanı sağlık turizm için büyük önem taşıyor” dedi. Özel hastanelerin sağlık turizmine yönelik yatırımları, Türkiye’ye talebi de arttırdı. Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Özel Hastaneler Derneği Kurucu Üyesi Engin Şahin, Mersin açısından da bu konunun büyük önem taşıdığını söyledi. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleşen Çukurova Uluslararası Havaalanın da Mersin için önemli olduğunu ifade eden Şahin, “Ben başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Sağlık turizmi açısından Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın oldukça önemli olduğunu vurgulayan Şahin, "Havalimanından yurt dışına direk uçuşlar var. Özellikle Erbil uçuşları bir an önce sağlanmalı. Bu uçuşlar arttığı sürece bölgemizde sağlık turizmi de katlanarak artacaktır. Buda bölgeye çok büyük katkılar sağlayacaktır" diye konuştu. Türkiye’de sağlık turizmi ile elde edilebilecek gelirin artacağının altını çizen Şahin, “Sağlık sektöründe, özel hastanelerin desteklendiği dönemlere ihtiyacımız var. Çünkü özel hastaneler bu ülkenin yatırımı. Bunları daha da arttırarak hedefe ulaşabiliriz” dedi. Akdeniz Bölgesinin de sağlık turizmi açısından önemli bir noktada olduğunun ifade eden Şahin, şöyle devam etti; "Biz Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi olarak yatırımlarımızı bu yönde yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Sağlık turizmi kent ekonomisi açısından da çok önemli olacak. Sağlık turizminde her gelen 1 dolar, Türkiye’nin öz sermayesi. Biz bir şey ithal edip, üretip onu geri satmıyoruz. Burada doktorluğumuzu, emeğimizi Türkiye’ye kazandırıyoruz. Bunun için özellikle özel ve kaliteli hastanelere ihtiyacımız var.”
Kayseri Erciyes, ilk kez uluslararası tenis turnuvasına ev sahipliği yapacak Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yatırım, proje ve girişimleriyle 2024 Avrupa Spor Şehri Kayseri’nin dünyaca tanınan, 12 ay turizm ve spor merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Erciyes, ilk kez Uluslararası Tenis Turnuvası’na ev sahipliği yapıyor. Erciyes Kayak Merkezi’ni yaz aylarında da sporcuların gözdesi haline getirecek projelerden biri olan 12 adet tenis kortundan oluşan tesis, tenis tutkunlarını ağırlamaya başladı. Çalışmaları tamamlanan proje, 26 ülkeden 300’ün üzerinde sporcunun katıldığı, ilk müsabakaları bugün saat 10.00 itibarıyla 12 kortta aynı anda başlayan Uluslararası Tenis Turnuvası ile hizmete girdi. Erciyes’in muhteşem doğasında gerçekleşecek turnuva hakkında açıklamalarda bulunan Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman, Erciyes’e bir spor dalını daha eklemenin gururunu yaşadıklarını ifade ederek, "Erciyes’e bir spor dalını daha eklemenin, bir yüksek irtifa tesisini daha eklemenin gururunu yaşıyoruz. Çok hoş bir ortam var. Yerli, yabancı birçok profesyonel tenisçi antrenmanlarına başladı. Türkiye Tenis Federasyonu’nun iş birliğinde yapılan Uluslararası Tenis Turnuvamız var" diye konuştu. Elcuman, Erciyes’in uluslararası bir merkez olduğuna dikkat çekerek, "26 ülkeden 300’ün üzerinde sporcu var ve sporcuların yarısından çoğu yabancı uyruklu. O açıdan Erciyes’in uluslararası bir merkez olduğunun bir kez daha kanıtı diyoruz. Tüm tenis severleri, tüm Kayseri halkımızı buradaki maçları izlemeye davet ediyorum" dedi. Uluslararası Tenis Federasyonu, Türkiye Tenis Federasyonu ve Megasaray Tenis Akademi-MTA tarafından Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes A.Ş. ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Tenis Turnuvası, 13 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında Erciyes Kayak Merkezi’nde kente kazandırılan 12 adet tenis kortundan oluşan tesiste nefesleri kesecek. Dünya genelinde tenis tutkunlarının yakından takip ettiği tenis turnuvasına Türkiye, Romanya, Almanya, Fransa, İngiltere, Polonya, Amerika, Macaristan, Hollanda, Bulgaristan, İsveç, Belçika, İtalya, Slovakya, Slovenya, Rusya, Makedonya, Yunanistan, KKTC, Sırbistan, Hindistan, Tayland, Litvanya, Kazakistan, Özbekistan ve İran olmak üzere 26 ülkeden 300’ü aşkın tenisçi katılıyor. Kent genelindeki modern spor tesislerinin yanı sıra dünyanın sayılı kayak merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezi’ni Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, Kayak Okulu, Çadır & Karavan Kamp Alanı ve 12 adet tenis kortu tesisi ile güçlendiren Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ulusal ve uluslararası spor alanına 2024 Avrupa Spor Şehri Kayseri mührünü vurma noktasında kararlılıkla ilerliyor.