SAĞLIK - 13 Ekim 2024 Pazar 13:07

Şahin: "Sağlık turizmi bölgeyi uçurur"

A
A
A
Şahin: "Sağlık turizmi bölgeyi uçurur"

Mersin’in sağlık sektöründe önemli kurumlarından Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Engin Şahin, sağlık turizminin bölge için kritik bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Çukurova Uluslararası Havalimanı sağlık turizm için büyük önem taşıyor” dedi.


Özel hastanelerin sağlık turizmine yönelik yatırımları, Türkiye’ye talebi de arttırdı. Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Özel Hastaneler Derneği Kurucu Üyesi Engin Şahin, Mersin açısından da bu konunun büyük önem taşıdığını söyledi. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleşen Çukurova Uluslararası Havaalanın da Mersin için önemli olduğunu ifade eden Şahin, “Ben başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


Sağlık turizmi açısından Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın oldukça önemli olduğunu vurgulayan Şahin, "Havalimanından yurt dışına direk uçuşlar var. Özellikle Erbil uçuşları bir an önce sağlanmalı. Bu uçuşlar arttığı sürece bölgemizde sağlık turizmi de katlanarak artacaktır. Buda bölgeye çok büyük katkılar sağlayacaktır" diye konuştu.


Türkiye’de sağlık turizmi ile elde edilebilecek gelirin artacağının altını çizen Şahin, “Sağlık sektöründe, özel hastanelerin desteklendiği dönemlere ihtiyacımız var. Çünkü özel hastaneler bu ülkenin yatırımı. Bunları daha da arttırarak hedefe ulaşabiliriz” dedi.


Akdeniz Bölgesinin de sağlık turizmi açısından önemli bir noktada olduğunun ifade eden Şahin, şöyle devam etti; "Biz Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi olarak yatırımlarımızı bu yönde yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Sağlık turizmi kent ekonomisi açısından da çok önemli olacak. Sağlık turizminde her gelen 1 dolar, Türkiye’nin öz sermayesi. Biz bir şey ithal edip, üretip onu geri satmıyoruz. Burada doktorluğumuzu, emeğimizi Türkiye’ye kazandırıyoruz. Bunun için özellikle özel ve kaliteli hastanelere ihtiyacımız var.”



Şahin: "Sağlık turizmi bölgeyi uçurur"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Obezite birçok hastalığa sebebiyet veriyor Acıbadem Kayseri Hastanesi Genel Cerrahi ve Obezite Cerrahisi Uzmanı Serhat Doğan, obezitenin kendisi dışında birçok hastalığa sebebiyet verdiğini söyleyerek, obezitenin sebebiyet verdiği hastalıklar yaşam kalitesini düşüren ve tedavi edilmediğinde hayatı tehdit eden ciddi problemlerdir” dedi. Obezitenin vücutta aşırı yağ birikimi ile tanımlanan ve birçok ciddi sağlık problemleri yol açan bir hastalık olduğunu dile getiren Acıbadem Kayseri Hastanesi Genel Cerrahi ve Obezite Cerrahisi Uzmanı Serhat Doğan “Obezite vücutta aşırı yağ birikimi ile tanımlanan ve birçok ciddi sağlık problemine yol açan bir hastalıktır. Obezitenin neden olduğu başlıca hastalıkların arasında tip 2 diyabet, koroner arter hastalığı, kalp hastalıkları, hiper tansiyon, uyku apnesi, bazı kanser türleri ve eklem hastalıkları bulunmaktadır. Bunlar yaşam kalitesini düşüren ve tedavi edilmediğinde hayatı tehdit eden ciddi problemlerdir. Obezite tedavisinde diyet ve egzersiz gibi yöntemler genellikle ilk aşamada uygulanır. Ancak bu yöntemlerle başarılı sonuç alınamayan veya hastanın sağlığını ciddi şekilde tehdit eden durumlarda cerrahi tedavi bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır” dedi. Obezitenin cerrahi tedavisinin genellikle bariatrik cerrahi olarak anıldığını ve farklı tetkikler içerdiğini aktaran Doğan, “Bunlar arasında mide küçültme ameliyatları ve gastrik bypass en yaygın olarak kullanılanlardır. Bu cerrahi işlemler mide hacmini küçülterek ya da sindirim sistemini kısmen değiştirecek şeklide yapılır. Böylece kişi hem daha az gıda tüketir hem de alınan besinin eminimi azalır. Bu ameliyatlar sadece kilo vermeye değil, aynı zamanda obezitenin neden olduğu hastalıklarında kontrol altına alınmasında önemlidir. Sonuç olarak obezite tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Cerrahi tedavi uygun adaylar için önemli bir seçenek sunmakta ve hastaların hem kilo vermesinde hem de sağlıklarını geri kazanmalarında yardımcı olmaktadır” diye konuştu.
Eskişehir Hayırseverler 20 yetim çocuğa unutulmaz bir gün yaşattı Eskişehir’de hayırseverler tarafından gerçekleştirilen sünnet şöleninde 20 yetim çocuk için özel etkinlikler düzenlenip hediyeler dağıtıldı. Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Eskişehir’deki yetim çocukları sevindirmek için bir araya geldi. Bu çerçevede, saat 12.00’da Hamamyolu Caddesi üzerinde bir sünnet şöleni gerçekleştirildi. Organizasyonda ilk olarak çocuklara ve ailelere yemek ikramında bulunuldu. Ardından dualar edilip halk oyunu gösterisi yapılırken, çocuklara bisiklet ve çeyrek altın hediye edildi. Programın sonunda toplu fotoğraf çekilmesi sonrası çocuklara klasik arabalarla şehir turu yaptırıldı. "Onların sevinçlerine vakıflar olarak ortak olacağız" Etkinlikte konuşma yapan Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın, "Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak çeşitli illerden bir dizi faaliyet yaparak etkinliklerimize devam etmekteyiz. Her vakfın bir vakfiyesi ve vakfiyede yer alan hayır şartları var. Vakfiyedeki şartları yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu yaptığımız hizmet de 2. Beyazıd’ın vakfiyesindeki şartlardan olan kimsesiz ve yetim çocukları sünnet ettirmek. Biz bu vesileyle Eskişehir ilimizde 20 tane kimsesiz, yetim ve fakir çocukları sünnet ettirdik. Onlara çeşitli hediyeler aldık, yemek ikramında bulunduk ve şehir içerisinde klasik otomobillerle de tur gezisi yaptıracağız. Onların sevinçlerine vakıflar olarak ortak olacağız" dedi. "Hayatımda ilk defa klasik arabaya bineceğim için heyecanlıyım" İlkokul 4’üncü sınıfta okuyan 9 yaşındaki Efe Can Seyirci, "Bu etkinlik yapıldığı için çok mutlu ve heyecanlıyım. Bisikletim olacağı için kendimi mutlu hissediyorum. Hayatımda ilk defa klasik arabaya bineceğim için heyecanlıyım. Bu etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
Kayseri Obezite birçok hastalığa sebebiyet veriyor Acıbadem Kayseri Hastanesi Genel Cerrahi ve Obezite Cerrahisi Uzmanı Serhat Doğan, obezitenin kendisi dışında birçok hastalığa sebebiyet verdiğini söyleyerek, obezitenin sebebiyet verdiği hastalıklar yaşam kalitesini düşüren ve tedavi edilmediğinde hayatı tehdit eden ciddi problemlerdir” dedi. Obezitenin vücutta aşırı yağ birikimi ile tanımlanan ve birçok ciddi sağlık problemleri yol açan bir hastalık olduğunu dile getiren Acıbadem Kayseri Hastanesi Genel Cerrahi ve Obezite Cerrahisi Uzmanı Serhat Doğan “Obezite vücutta aşırı yağ birikimi ile tanımlanan ve birçok ciddi sağlık problemine yol açan bir hastalıktır. Obezitenin neden olduğu başlıca hastalıkların arasında tip 2 diyabet, koroner arter hastalığı, kalp hastalıkları, hiper tansiyon, uyku apnesi, bazı kanser türleri ve eklem hastalıkları bulunmaktadır. Bunlar yaşam kalitesini düşüren ve tedavi edilmediğinde hayatı tehdit eden ciddi problemlerdir. Obezite tedavisinde diyet ve egzersiz gibi yöntemler genellikle ilk aşamada uygulanır. Ancak bu yöntemlerle başarılı sonuç alınamayan veya hastanın sağlığını ciddi şekilde tehdit eden durumlarda cerrahi tedavi bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır” dedi. Obezitenin cerrahi tedavisinin genellikle bariatrik cerrahi olarak anıldığını ve farklı tetkikler içerdiğini aktaran Doğan, “Bunlar arasında mide küçültme ameliyatları ve gastrik bypass en yaygın olarak kullanılanlardır. Bu cerrahi işlemler mide hacmini küçülterek ya da sindirim sistemini kısmen değiştirecek şeklide yapılır. Böylece kişi hem daha az gıda tüketir hem de alınan besinin eminimi azalır. Bu ameliyatlar sadece kilo vermeye değil, aynı zamanda obezitenin neden olduğu hastalıklarında kontrol altına alınmasında önemlidir. Sonuç olarak obezite tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Cerrahi tedavi uygun adaylar için önemli bir seçenek sunmakta ve hastaların hem kilo vermesinde hem de sağlıklarını geri kazanmalarında yardımcı olmaktadır” diye konuştu. (AG-TB-
Gaziantep Başkan Yılmaz, çocukları bir kez daha mutlu etti Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın her bölgeye hizmet anlayışı doğrultusunda büyük takdir gören Dondurma Karavanı’nın ardından Gezi Sinema Aracı da yola çıktı. Kırsal mahallelerde çocukları sinema ile tanıştırmak amacıyla hayata geçirilen proje çocuklara keyif dolu bir gün yaşattı. Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, çocukları bir kez daha mutlu etti. Başkan Yılmaz’ın başlattığı Gezici Sinema Aracı ile çocuklar evlerinin yanı başında sinema ile tanışıyor. İlk olarak Kozluyazı Mahallesi’nde başlayan proje ile çocuklar merak ettikleri çizgi filmi açık havada izleme keyfi yaşarken, sinemayla da tanışmış oldu. “Çocuklarımızın mutluluğu her şeyden önce gelir” Şehitkâmil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, çocuklara yönelik projeleri çok önemsediklerini söyledi. Çocukların daha umutlu ve daha güvenli olmasını istediklerini belirten Yılmaz, “İstiyoruz ki en azından Şehitkamilli çocuklarımız hiçbir sosyal aktiviteden geri kalmasın. Bu doğrultuda daha 6 ay içerisinde çocuklarımıza yönelik eğlence, öğretici gibi etkinliklerin yanında Dondurma Karavanı ile de onları mutlu etmiştik. Çocuklarımızın yüzündeki gülümseme bize yeni projelere ihtiyaç olduğunu da gösterdi” dedi. “Çocuklarımız mahallelerinde sinema keyfi yaşayacak” Sinemanın genel kültür, sosyalleşme ve dünyayı tanıma gibi birçok katkısı olduğunu söyleyen Yılmaz, “Bu doğrultuda biz de Gezici Sinema Aracı oluşturduk. Bu aracımız da yola çıktı. İlk olarak Kozluyazı Mahallemizde çocuklarımızda bir araya geldi. Yanında da patlamış mısırlarımızı ikram ederek onlara farklı ve güzel bir deneyim yaşattık. Çocuklarımızın yüzündeki gülümseme ve mutlulukları bizim için de çok büyük motivasyon kaynağı oldu. İnşallah devamını da getireceğiz” diye konuştu. Etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren çocukların ebeveynleri de projenin gerçekten çok kıymetli olduğunu ifade ederek, Başkan Yılmaz ve ekibine teşekkür etti.