EĞİTİM - 15 Ekim 2024 Salı 09:56

Kütahya’da PYK toplantısı yapıldı

A
A
A
Kütahya’da PYK toplantısı yapıldı

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı arasında 2020 yılında imzalanan TOBB Kütahya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü hükümleri gereğince Protokol Yürütme Kurulu (PYK) toplantısı gerçekleştirildi.


Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Şube Müdürü Ali Sezer, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eskioğlu, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Emin Yüce ve OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ali Keskin katıldı.


Toplantıda bir önceki PYK toplantısında alınan kararların ve 2024/2025 eğitim öğretim yılının değerlendirilmesinin ardından 2024/2025 öğretim yılında yapılacak olan faaliyet, proje ve gezilerin planlanması yapıldı. LGS sınav puanı ile öğrenci alınacak alanların belirlendikten sonra yürütme kurulunun bir sonraki toplanma zamanı belirlendi.


Toplantı sonrası İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ve Şube Müdürü Ali Sezer, okulu ve atölyeleri ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Ziyaret sırasında, eğitim süreçleri hakkında bilgi alışverişinde bulunulup, öğrencilerin projeleri incelendi. Öğrencilerle yapılan sohbetler sırasında, eğitimdeki yeni gelişmeler ve projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.


Öne çıkan bölümler arasında makine teknolojisi, endüstriyel otomasyon teknolojileri ve metal teknolojisi yer aldı.


Yetkililer, bu alanların gençlere geniş iş imkanları sunduğunu ve sanayinin ihtiyaçlarına yönelik nitelikli iş gücü yetiştirilmesini hedeflediğini belirttiler.


Yapılan açıklamaya göre, makine teknolojisi alanı, mekanik sistemlerin tasarım, imalat ve bakımı ile ilgilenirken, endüstriyel otomasyon teknolojileri, otomatik üretim sistemlerinin programlanması ve donanım-yazılım entegrasyonu üzerinde durmakta. Metal teknolojisi ise metalleri biçimlendirme, kaynak işleri ve ısıl işlemler gibi konulara odaklanmakta. Bu alanlarda eğitim almış bireyler, kamu veya özel sektörde geniş iş imkanlarına sahip olmakta ve kendi iş yerlerini açarak girişimcilik yapabilmekteler. Toplantı ve ziyaretler, bu alanlarda sağlanacak eğitim ve iş imkanlarının geliştirilmesine yönelik önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.



Kütahya’da PYK toplantısı yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Sofralık zeytin ihracatında tarihi rekor Sofralık zeytinde dünya liderliği hedefiyle 2024/25 sezonuna giren Türkiye, 2023/24 sezonunu ihracatta tarihi rekorla geride bıraktı. Türkiye’nin sofralık zeytin ihracatı 2023/24 sezonunda yüzde 14’lük artışla 184 milyon dolardan 210 milyon dolara yükseldi. Türkiye’nin son 25 yıldır zeytincilik sektörüne yaptığı yatırımların meyvelerini ihracat rakamlarındaki gelişimle topladığını kaydeden Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Davut Er, 2024/25 sezonuna da büyük umutlarla girdiklerini dile getirdi. Zeytinin ekmekten salatalara, makarnalardan pizzalara pek çok yemeği lezzetlendirdiğini anlatan Er, “2023/24 sezonunda siyah zeytin ihracatımız 162,5 milyon dolar olurken yeşil zeytin ihracatımız 47,5 milyon dolara ulaştı” diye konuştu. Türk zeytini dolar bazında yüzde 46 değerlendi Türkiye’nin 2023/24 sezonunda gerçekleştirdiği 210 milyon dolarlık sofralık zeytin ihracatının yüzde 97’sinin ambalajlı ihracat olduğu bilgisini veren EZZİB Başkan Yardımcısı M. Kadri Gündeş, zeytin ihracatında ortalama ihraç fiyatının 2022/23 sezonuna göre yüzde 46’lık artışla 1,84 dolardan 2,70 dolara çıktığının altını çizdi. Gündeş, sofralık zeytin ihracatında miktar bazında yüzde 22’lik düşüşle 100 bin tondan 78 bin tona gerilemesine rağmen, döviz getirisindeki artışın temelinde sofralık zeytin ihracatında ortalama ihraç fiyatının dolar bazında yüzde 46 artışının yattığına vurgu yaptı. Zeytincilik sektörü olarak 2024/25 sezonunda, 2022/23 sezonu benzeri dünya liderliğine ulaşacak bir rekolte beklediklerini paylaşan Gündeş, “Sofralık zeytin ihracatında 100 bin tonu geçmeyi, döviz getirisinde de 250 milyon doları aşmayı hedefliyoruz”dedi. İhracatı Avrupa, Ortadoğu ve Amerika sırtladı Türkiye, 2023/24 sezonunda 121 ülkeye 162,5 milyon dolarlık sofralık siyah zeytin ihraç ederken, Avrupa ülkelerine 90 milyon dolarlık siyah zeytin ihraç etti. Siyah zeytinde ikinci büyük pazarımız 34 milyon dolarla Ortadoğu ülkeleri oldu. Amerika kıtası 12,5 milyon dolarla Avrupa ve Ortadoğu ülkelerini izledi. Almanya 41,5 milyon dolarlık siyah zeytin talebiyle zirvedeki yerini korurken, Irak 29 milyon dolarlık Türk zeytini tüketti. Siyah zeytin ihracatında üçüncü büyük pazarımız 22 milyon dolarla Romanya olurken, Romanya’yı 11,2 milyon dolarla Bulgaristan ve 10,2 milyon dolarlık siyah zeytin talebiyle ABD izledi. Yeşil zeytin ihracatında Avrupa, 17,5 milyon dolarlak öne çıkarken, Ortadoğu ülkeleri 14,5 milyon dolarlık Türk yeşil zeytini talep etti. Amerika kıtasına ihraç edilen yeşil zeytin 5 milyon doları aştı. Almanya 9 milyon dolarlık taleple zirvede yer alırken, Türkiye; Irak’a 6,8 milyon dolarlık, ABD’ye 4,5 milyon dolarlık, Birleşik Arap Emirlikleri’ne 2,5 milyon dolarlık ve İngiltere’ye 2,4 milyon dolarlık yeşil zeytin ihraç etti.
Manisa Başkan Durbay’a Şehzadeler Meclisinden tam destek Şehzadeler Belediyesi Ekim ayı Belediye Meclisi 2. Birleşimi gerçekleşti. Toplantının açılışında konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, sağlık durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Mecliste grubu bulunan Siyasi partiler, Başkan Durbay’a yönelik çirkin iftiraları kınayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Şehzadeler Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısının ikinci oturumu gerçekleştirildi. Toplantının başında konuşan Belediye Başkanı Gülşah Durbay, kanser tedavisi gördüğünü ve bu süreçte kendisine atılan iftiraları kınadı. Başkan Durbay, meclis üyeleriyle sağlık durumu hakkında paylaşımlarda bulunarak, tedavi sürecinin devam ettiğini belirtti. Başkan Durbay, toplantıda yaptığı konuşmada ameliyat sürecinden ve hastalığından dolayı bazı iftiraların ortaya atıldığını vurguladı. Daha önce de tedavi sürecini meclisle paylaştığını hatırlatan Durbay, son gelen raporlarda kanser teşhisinin yer aldığını ve 14 günde bir tedavi aldığını belirtti. “Ameliyatım ve hastalığım bahane edilerek bazı iftiralar ortaya atıldı. Belki açıklamalarımı görmüşsünüzdür. Daha önce de ameliyat sürecimi buradan açıklamıştım. Eylül ayı meclisimizden sonra gelen raporlarda, kanser olduğuma dair sonuçlar vardı. Buradan bir kez daha kendi meclisimle paylaşmak isterim: Tedavim devam ediyor. 14 günde bir tedavi alıyorum ve çok şükür iyiyim. Allah’ın izniyle de bu süreci atlatacağıma inanıyorum. Tüm gruplara çok teşekkür ediyorum. Tüm partilerden destek ve mesajlar aldım. İletişim için hepinize çok teşekkür ederim. Ayrıca, bu konuda hepinize yürekten teşekkürlerimi sunar, çok mutlu olduğumu belirtmek isterim” dedi. Toplantının devamında komisyondan gelen 4 madde karara bağlandı. 2025 yılı bütçesi oy birliğiyle kabul edilirken, diğer gündem maddeleri de görüşülerek karara bağlandı. Meclis toplantısının sonunda CHP, AK Parti, MHP ve İYİ Parti Grup Başkanvekilleri söz alarak, Başkan Gülşah Durbay’a geçmiş olsun dileklerini iletti. Grup başkanvekilleri, Durbay’a yönelik ortaya atılan iftiraları sert bir dille kınadı.
Balıkesir Gönen’de katı atık aktarma istasyonu hizmete girdi Gönen Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen Katı Atık Aktarma İstasyonu, ilk dökümünü gerçekleştirerek resmen hizmete girdi. Proje, Gönen’deki katı atıkların daha çevreci ve ekonomik bir şekilde yönetilmesini hedefliyor. Açılış töreninde Gönen Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Cemil Aygün, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Volkan Karateke ve Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz önemli açıklamalarda bulundu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Volkan Karateke yaptığı konuşmada, "Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak sürdürülebilir atık yönetimi sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu projeyle hem ekonomik hem de çevresel anlamda önemli faydalar elde edeceğiz" dedi. Gönen Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Cemil Aygün ise, "Her gün yaklaşık 80 ton katı atık Bandırma’ya taşınıyordu. Yeni istasyonumuz sayesinde zaman ve enerji kaybını önleyerek ilçemize daha fazla hizmet sunacağız" diyerek projenin Gönen’e sağlayacağı faydalara dikkat çekti. Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz da konuşmasında projenin Gönen için önemini vurguladı: "Bandırma’ya her gün 5 tır dolusu katı atığı taşımak hem maliyet hem de zaman kaybına neden oluyordu. Yeni aktarma istasyonumuzla bu süreç artık geride kaldı. Gönen, çevreye duyarlı, sürdürülebilir bir atık yönetim modeliyle geleceğe daha sağlam adımlarla ilerleyecek. Tasarruf edeceğimiz kaynakları halkımıza daha iyi hizmet sunmak için kullanacağız. Bu projede emeği geçen herkese ve özellikle Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Akın’a teşekkür ederim." Yeni Katı Atık Aktarma İstasyonu ile Gönen, hem ekonomik kazanç sağlayacak hem de çevre dostu bir hizmet anlayışını benimseyerek çalışmalarını sürdürecek.
Balıkesir Burhaniye’de Amatör Spor Haftası kutlandı Burhaniye ilçesinde, Ülkemizde Ekim ayının 2. Haftası’nda kutlanan Amatör Spor Haftası etkinlikleri, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen tören ile kutlandı. Düzenlenen törene, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Aslan Alparsan, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Binbaşı Ünal Bayhan, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende ilk olarak günün anlam ve önemini belirten konuşmaları, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Aslan Alparslan gerçekleştirdi. Amatör Spor’un profesyonelliğe geçiş noktasında en önemli köprü olduğunu belirten Başkan Deveciler, “ Burhaniye Belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcularımızın yanındayız, Belediyemizce elimizden geldiğince her yaştan vatandaşımıza sporu sevdirmek ve bir yaşam tarzı haline getirebilmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gençlerimizin, çocuklarımızın spor dolu, başarı dolu hayatları olsun. Burhaniye’mizin her alanda olduğu gibi sporda da gösterdiği son dönemdeki gelişimlerin artarak geleceğin şampiyonlarını yetiştirmesini diliyorum.” dedi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Aslan Alparslan da, sporun gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutacağını söyledi. Müdür Alparslan, çalışmaların basketbol, masa tenisi, voleybol, cimmastik, tekvando ve karate dallarında devam ettiğini kaydederken, çocuklarını salona gönderen velilere ve çalışmalara katılan gençlere teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından, 7-11 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Basketbol, Voleybol, Cimnastik, Karate, Tekvando ve Masa Tenisi branşlarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Aslan Alparslan ve İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Binbaşı Ünal Bayhan tarafından verildi.