ASAYİŞ - 22 Ekim 2024 Salı 11:26

Savcı Yavuz Engin, "Benimle fotoğraf çektir" diyerek tehdit eden çete üyesi ile böyle fotoğraf çekti

A
A
A

Yenidoğan Çetesi soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, kendisi "Benimle fotoğraf çektir, kılına zarar gelmez" diyerek tehdit eden çete üyesini gözaltına aldırarak fotoğraf çektirdi. Zanlıları Büyükçekmece Adliyesi’nde kapıda karşılayan Savcı Yavuz Engin, kameralara böyle yansıdı.

Yenidoğan Çetesi soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, gözaltı ve tutuklama kararları gelmeye başladığında, çete üyeleri tarafından ölümle tehdit edildi. Makam odasın gelen çete üyesi Mustafa Kemal Zengin, "Benimle fotoğraf çektir, paylaş, kılına zarar veremezler" diyerek gözdağı verdi.

Savcı Yavuz Engin,

Savcı Yavuz Engin, o isteği zanlılar kelepçeyle Büyükçekmece Adliyesi’ne getirildiğinde yerine getirdi. Çete üyesinin fotoğraf isteğini geri çevirmeyen Savcı Engin’in Büyükçekmece Adliyesi kapısında zanlıları karşıladığı anlar böyle görüntülendi.

Savcı Yavuz Engin,

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Çolakbayrakdar; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara AK Parti Genel Merkezi’nde önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Başkan Çolakbayrakdar, görüşmede: "Kayseri gibi yoldaşı, Kayseri gibi kardeşi olanın sırtı yere gelmez’ diyen Milletin Adamı, Mazlumların Umudu, Dünya Lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm Kayserili hemşehrilerime sevgilerini ve selamlarını iletti” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm Kayserililere selamlarını ilettiğini aktaran Başkan Çolakbayrakdar, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, güçlü Türkiye hedefi için durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. ‘Kocasinan’ın her bir köşesinde izimiz, eserimiz var’ diyen Başkan Çolakbayrakdar, 9 yıl boyunca Türkiye’ye örnek ve tarihe geçen önemli projelere imza attıklarını vurgulayarak, bundan sonrasında da ilçenin her bir mahallesini daha yaşanabilir bir Kocasinan haline getirmek için gönül birliğiyle hız kesmeden yola devam edeceklerini söyledi. Kayseri’ye aşık birisi olarak bu şehri çok sevdiklerini ve şehirle bütünleşerek hizmet verdiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan sayesinde ülkemiz dünyanın en güçlü ve söz sahibi ülkelerinden biri oldu. İlk günkü aşkımızla, heyecanımızla ve ilk günkü yola çıkış anlayışımızla bu kutsal davamıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Aziz milletimize söz verdiğimiz gibi 2053 ve 2071 Türkiye’sine istikrarla, huzurla ve selametle ulaşacağız. Tek vücut halinde hareket ederek büyük Türkiye hedefine ulaşacağımıza inancımız sonsuzdur. Bizler büyük bir ailenin birer parçası olarak hep beraber şehrimiz ve ülkemiz için katkı koymaya, güçlü ve büyük Türkiye için çalışmaya gayret edeceğiz. İlçemizde yaşayan 410 bin nüfusun hepsine el ele gönül gönüle daha güzel yatırımlar yapacağız. Kocasinan’a katacağımız çok güzellikler var. Vizyon projelerimizle Kayseri’yi ve Türkiye’yi kalkındırarak milletimizin refah seviyesini ve huzurunu daha da artıracağız. Rabbim, bizleri hem halk, hem de Hakk nezdinde kazananlardan etmesini diliyorum. Bizim için asıl olan, kubbede hoş bir seda bırakabilmektir” ifadelerini kullandı. Başkan Çolakbayrakdar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı aşk ve şevkle çalışmaları artırarak sürdüreceklerini ve “Büyük ve Güçlü Türkiye” idealine aynı ruh, inanç ve azimle de yürümeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Denizli Denizli Büyükşehir çiftçiden 45 ton arpa alacak Denizli Büyükşehir Belediyesi, hububat sezonunda yaşanan kuraklık ve düşük fiyatlar nedeniyle zorlanan çiftçilere destek amacıyla 45 ton 200 kilogram arpa alımı gerçekleştirecek. Denizli Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı ile devam ettiği çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Kentte bu yıl hububat üretim sezonunun kurak geçmesine, rekolte düşüşlerine ve fiyatların düşük seyretmesi durumuna kayıtsız kalmayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, üreticilerin yaşadığı zorlukları hafifletmek ve tarımsal üretimi sürdürülebilir kılmak amacıyla büyükbaş hayvanlara yapılacak flake yem desteği için ihtiyaç duyulan arpayı doğrudan çiftçilerden satın almaya başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan proje ile kuraklık gibi zorlu şartlarda üretici desteklenirken, yerel ekonomi güçlendirilecek ve çiftçilerin üretime devam edebilmesi sağlanacak. “Hem çiftçimiz hem şehrimiz kazanacak” Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, üreticilerin yerel ekonominin temel taşlarından biri olduğunun altını çizdi. Başkan Çavuşoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak, tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak ve çiftçilerimizin emeğini karşılıksız bırakmamak için ilk etapta 45 ton 200 kilogram arpayı doğrudan üreticimizden satın alıyoruz. Bu alımlar sayesinde hem çiftçilerimizin gelirini artırmayı hem de büyükbaş hayvancılığa yönelik flake yem desteği sağlamayı amaçlıyoruz. Üreticimizi desteklemek, yerel ekonomimizin güçlü kalması için büyük önem taşıyor. Bu proje ile hem çiftçimiz hem de kentimiz kazanacak” ifadelerini kullandı. “Desteklerinden dolayı başkanımıza teşekkür ederiz” Çiftçi Ömer Faruk Kayhan, kendilerine destek olan Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek, “Meşakkatli bir iş, arpamızı Büyükşehir Belediyesi alıyor. Hazırladık, ürettik, çok para kazanmıyoruz ama yine de Allah bereket versin. Başkanımıza bize destekleri için çok teşekkür ederiz” dedi. Çiftçi Hüseyin Cahit Kayhan ise “Bu sene arpalarımız Büyükşehir Belediyesine nasip oldu. Destekleri için teşekkür ediyoruz. Her sene desteklerin artarak devam etmesini bekliyoruz. Bereketli olsun” ifadelerini kullandı.
Kocaeli Kargo dolandırıcılığına polis operasyonu: 11 gözaltı E-ticaret siteleri üzerinden gerçekleştirilen kargo dolandırıcılığına yönelik Kocaeli, İstanbul ve Çanakkale’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 23 kişinin dolandırıldığı tespit edilirken, 11 şüpheli gözaltına alındı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, son dönemde artan kargo dolandırıcılığı vakalarıyla ilgili geniş çaplı bir inceleme başlattı. Dolandırıcıların, popüler e-ticaret sitelerinde bulunan ilanlara müşteri gibi talip oldukları, ürünleri yakından incelemek istediklerini öne sürerek satıcıları kandırdıkları belirlendi. Dolandırıcıların, "Yakın bir tanıdığım var, ürünü ona gönderirseniz daha rahat inceleyebilirim" diyerek satıcıları ürünü kargoyla belirttikleri adrese göndermeye ikna ettikleri öğrenildi. Satıcılar ürünü gönderdikten sonra dolandırıcılar kargo takip numarasını öğrenerek sahte kimliklerle kargoyu teslim aldı. Bu süreçte satıcılar hem parasını hem de kargoyu geri alamadı. Dolandırıcıların hedefinde özellikle pahalı telefonlar ve teknolojik cihazlar bulunuyor. Kocaeli, İstanbul ve Çanakkale’de eş zamanlı düzenlenen operasyonlarla 11 şüpheli gözaltına alınırken, 23 kişinin dolandırıldığı tespit edildi. Şüpheliler, emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından Gebze Adliyesi’ne sevk edildi. (HFV-
Kocaeli Patlama sonrası büyük tahribat: "Duvar parçalandı ve karşı binayı etkiledi" Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, 5 katlı binanın 3. katında meydana gelen patlamaya ilişkin, "Binada şiddetli patlama sebebiyle duvar parçalanmış ve karşı binayı etkilemiş. Yaralılarımızın bir kısmı karşı binalardan" dedi. Mevlana Mahallesi 866. Sokak’taki 5 katlı binanın 3. katında, ilk belirlemelere göre doğal gaz kaynaklı bir patlama yaşandı. Patlama sonrası ortalık adeta savaş alanına döndü. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine adrese çok sayıda sağlık ekibi, itfaiye, AFAD ve polis yönlendirildi. Aralarında çocukların da bulunduğu 7 yaralı, ilk müdahalelerinin ardından çeşitli hastanelere sevk edildi. Korku dolu anlar yaşayan mahalle sakinleri, patlamanın ardından sokaklara döküldü. Patlama sonucu 3 bina ve 6 otomobilde hasar oluştu. Patlamanın meydana geldiği bina başta olmak üzere, 3 bina zarar gördü. Patlamanın etkisiyle binadan kopan parçalar park halindeki 6 otomobilde de hasara yol açtı. "8 yaralımız var" Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit ve Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Kaymakam Özyiğit, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sebebiyle ilgili henüz teknik inceleme tamamlanmadı. Patlama neyden kaynaklandı bilmiyoruz. 8 yaralımız var. Doktorlarımızın ifadesine göre ağır yaralımız yok. Bu yaralılarımızın içerisinden kısmi tedavisini görüp taburcu olanlar da var. Arkadaşlarımız tek tek çalışmaları yapıyor. Bina yöneticilerini de dinlediler. Hayatını kaybeden vatandaşımız yok, buna şükrediyoruz. Allah her birine şifa versin. Kamu kurumlarımız teyakkuz halinde çalışıyorlar" dedi. "3 gündür benzer gaz sızıntısı tereddüttü varmış" Özyiğit, 18 Ekim Cuma günü Gebze’deki birçok noktadan gaz kaçağı ve kokusu olduğu yönündeki ihbarlara ilişkin ise "3 gündür benzer gaz sızıntısı tereddüttü varmış. Bu binada teknik inceleme yapmışlar. Yetkililer, binada sızıntıya dair herhangi bir şey bulmamışlar. O zaman itibariyle söylüyorum. Bu bina yöneticisinin ifadesi. Bize intikal eden bir durum yok. Fakat patlamanın sebebi gazın genel sızıntısı mı, binanın içinde kendiliğinden olan bir şey mi onu bilmiyoruz. İncelemelerin ardından belli olacak" diye konuştu. "Şiddetli patlama sebebiyle duvar parçalanmış ve karşı binayı etkilemiş" Yaralıların hepsinin aynı binadan olmadığını ifade eden Kaymakam Özyiğit, "Binada şiddetli patlama sebebiyle duvar parçalanmış ve karşı binayı etkilemiş. Yaralılarımızın bir kısmı karşı binalardan. 2 bina daha ve arabalar da hasar var. O nedenle etraftaki yaralıların her biri tarandı, içerde kalan kimsenin olmadığını düşünüyoruz. Arkadaşlar baktılar" diye konuştu. "Gaz sıkışması sonucu patlamanın meydana geldiği yönünde bilgiler aktarıldı" Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise "Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Elim bir doğal gaz patlaması ile karşı karşıyayız. Binamızın 3. katında gerçekleşen bu patlamada ailedeki 5 yaralı söz konusu. Yolun karşısındaki daireye sıçrayan parçalar nedeniyle de karşı 2 dairede de yaralı vatandaşlarımız var. Ancak onların yaraları hafif. Patlamanın olduğu dairedeki yaralımız anne, yanıkla karşı karşıya. Hayatını kaybeden vatandaşımız yok. Annede ağır yanıklar mevcut, umarız en kısa sürede iyileşirler. Gaz sıkışması sonucu patlamanın meydana geldiği yönünde bilgiler aktarıldı. İlk andan itibaren Gebze Belediyemizin kurtarma, itfaiye, emniyet olay yerine sevk edildiler. Olayın adli, idari ve teknik incelemeler devam ediyor. Detaylı açıklamaları ilerleyen zaman dilimlerinde paylaşacağız" şeklinde konuştu. (HFV-RFK