ÇEVRE - 22 Ekim 2024 Salı 13:19

Düzce’de mazgallar temizlendi

A
A
A
Düzce’de mazgallar temizlendi

DÜZCE (İHA) – Düzce’de etkili olan sağanak yağış ile beraber dolan mazgalları Düzce Belediyesi ekipleri sürekli temizleyerek, taşkın riskini azalttı.


Düzce Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Düzce’de etkili olan sağanak yağışa rağmen mazgallarda temizlik çalışması gerçekleştirdi. Altyapıların sağlıklı işlemesi için mazgal temizlik çalışmalarını sürdüren ekipler, taşkın riskini en aza indirmek için çaba harcadı. Vatandaşların güvenliği ve konforu için gerekli önlemleri alarak biriken suların tahliyelerini sağlayan ekipler, şehir genelinde yağışa rağmen olumsuzluk yaşanmaması için çaba harcıyor.



Düzce’de mazgallar temizlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Şehzadeler’de kadınlar meme kanseri farkındalığı için buluştu Şehzadeler Belediyesi’nin desteğiyle Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi’nce düzenlenen Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinliğinde, erken teşhisin önemi vurgulanarak kendi kendine muayene konusunda bilgilendirme yapıldı. Program, Türk Sanat Müziği korosunun konseriyle sona erdi. Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi’nin, Şehzadeler Belediyesi’nin desteğiyle, Şehzadeler Kaymakamlığı ve Şehzadeler Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinliği, yoğun katılımla gerçekleşti. 1-31 Ekim tarihleri arasında toplumda farkındalığı artırmak amacıyla gerçekleştirilen program, Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Dr. Semra Tutcu Şahin’in sunumuyla başladı. Dr. Şahin, meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, erken teşhisin hastalığın tedavi edilebilirliğini önemli ölçüde artırdığına vurgu yaptı. Dr. Şahin sunumunda, meme kanserinin belirtileri, risk faktörleri ve korunma yolları hakkında detaylı bilgi verdi. Kendi kendine meme muayenesinin nasıl yapılması gerektiği görseller eşliğinde anlatılarak, katılımcılara bu konudaki farkındalık ve bilinç düzeyinin artırılması hedeflendi. Dr. Şahin, erken teşhis sayesinde tedavi süreçlerinin daha kısa ve başarılı olduğunun altını çizdi. Programın sonunda, Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Yasemin Gümüş, meme kanseri farkındalığına yönelik yaptığı bilgilendirici sunum ve katkılarından dolayı Dr. Semra Tutcu Şahin’e teşekkür ederek çiçek takdim etti. Etkinlik, Şef Fulya Hepsev yönetimindeki Türk Sanat Müziği korosunun verdiği konserle sona erdi. Koronun seslendirdiği Türk Sanat Müziği eserleri, katılımcılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.
Kocaeli Patlama sonrası vatandaşın isyanı: "Patlamanın sorumlusu PALGAZ" Kocaeli’nin Gebze ilçesinde patlamanın yaşandığı 5 katlı binada ikamet eden vatandaş, yaşanan korku dolu anları anlatarak, "Ev, deprem olur gibi sarsıldı. Daha sonra binadan yaralıları, bir kadını ve çocukları çıkardık. Patlamanın sorumlusu PALGAZ. Biz ekipleri çağırmıştık, çalışma yapmışlardı. ’Hattın içinde biraz gaz var, camları açık bırakın, ev havalandıktan sonra sorun olmayacaktır’ dediler ve patlama oldu" dedi. Mevlana Mahallesi 866. Sokak’taki 5 katlı binanın 3’üncü katında, ilk belirlemelere göre doğal gaz kaynaklı bir patlama yaşandı. Patlama sonrası ortalık adeta savaş alanına döndü. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine adrese çok sayıda sağlık ekibi, itfaiye, AFAD ve polis yönlendirildi. Aralarında çocukların da bulunduğu 8 yaralı, ilk müdahalelerinin ardından çeşitli hastanelere sevk edildi. Patlamanın meydana geldiği bina başta olmak üzere 3 bina zarar gördü. Patlamanın etkisiyle binadan kopan parçalar park halindeki 6 otomobilde de hasara yol açtı. 18 Ekim Cuma günü akşam saatlerinde Gebze’deki birçok noktadan gaz kaçağı ve kokusu olduğu yönünde ihbarlar yapılmış, adreslere ekipler sevk edilmişti. Vatandaşlar PALMET Enerji’ye ait PALGAZ şirketine büyük tepki gösterdi. "Patlamanın sorumlusu PALGAZ" Patlamanın yaşandığı binada ikamet eden Soner Daşdemir, "Ben evin içinde patlamayı yaşadım. Ev, deprem olur gibi sarıldı. Daha sonra binadan yaralıları, bir kadını ve çocukları çıkardık. Sonrasında ekipler geldi. Patlamanın sorumlusu PALGAZ. Biz ekipleri çağırmıştık, çalışma yapmışlardı. ’Hattın içinde biraz gaz var, camları açık bırakın, ev havalandıktan sonra sorun olmayacaktır’ dediler ve patlama oldu. Caddede de çalışmalarını yaptılar, bina girişindeki doğalgaz hattında da çalışmalar yapmışlardı. ’Hat içinde biraz gaz olabilir. Gaz kendiliğinden çıkabilir, havalandırın’ dediler. Bu kadar. Başka da bir şey olmadı" ifadelerini kullandı.
Antalya Kepez’den mahallelere aynı anda üç hizmet Kepez Belediyesi, üç yatırımcı müdürlüğünün çalışmalarıyla Ağdoğmuş Mahallesi’nin ortak sosyal yaşam alanlarını güvenli, temiz ve konforlu hale getirdi. Kepez Belediyesi, aynı gün içerisinde üç yatırımcı müdürlüğünün ortak çalışmasıyla mahallelerin hizmet taleplerini karşılıyor. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün başlattığı dönüşüm projesi çerçevesinde mahallelerde fen işleri, park ve temizlik çalışması yapılıyor. Üç müdürlüğünü ortak çalışması her hafta bir mahallede gerçekleştiriliyor. Birim müdürlerinin koordinasyonunda yapılan dönüşüm çalışmasının bu haftaki adresi Varsak semtindeki Aydoğmuş Mahallesi oldu. Park, baştan sona yenilendi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 1491,1489 ve 2522 sokakları arasında bulunan 3110 metrekare büyüklüğündeki yeşil alanda bakım ve onarım çalışması yaptı. Kullanım alanları zarar gören park baştan sona yenilendi. Hizmet veremez hale gelen piknik masaları, banklar ve çöp kutuları kaldırıldı; yerlerine yenileri konuldu. Kamelya, yürüyüş alanları, çocuk parkı ile açık hava spor aletlerinin zarar gören bölümleri onarıldı. Alanının bitki örtüsünün bakımı yapıldı. Tadilat çalışmasıyla parkın kullanım alanları güvenli ve sağlıklı hale getirildi. Bordür taşları boyandı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ise parkın çevresindeki sokaklarda yol ile kaldırım sınırını belirleyen bordür taşlarını kırmızı ve beyaz renklerde boyadı. Kaldırım ve bordür taşlarının bozulan bölümleri tamir edildi. Atıl alanlar çöplerden temizlendi Temizlik İşleri Müdürlüğü ise, sokakları su arazözü ve süpürge aracı ile temizlerken, atıl arazilerdeki çöpleri topladı. Yol, park ve temizlik hizmetlerinden memnuniyet duyan mahalle sakinleri de Başkan Mesut Kocagöz’e ve bürokratlarına teşekkür etti.
Muğla Bodrum’un maviliklerinde 36. The Bodrum Cup rüzgarı esti Bodrum’da bu yıl 36’cısı gerçekleştirilen Maximiles Black The Bodrum Cup yarışlarında günün ilk startı verildi. Bodrum açıklarından verilen start törenine Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Darendeli, The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras, The Bodrum Cup Komite Başkanı Süleyman Uysal, yarışçılar ve katılımcılar katıldı. Karaada yakınlarında yelkenli tekne üzerinden protokol üyeleri, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Bodrum’un sevilen isimlerinden Arif Yılmaz için denize çelenk bıraktı. Sirenlerin çalmasıyla birlikte 36. The Bodrum Cup yelken yarışlarının Bodrum-Karaada etabıyla 5 gün sürecek olan yarış başladı. Bu kapsamda, ilk etap yarışına 150 tekne ve yaklaşık 2 binin üzerinde yarışçı katıldı. Öte yandan 36 yıldır dünyanın dört bir yanındaki yelken sporcularını ve meraklılarını Bodrum’da bir araya getiren uluslararası deniz festivali The Bodrum Cup’ta dün heyecanla beklenen kampana çaldı. Kampana töreni, Bodrum Belediye Meydanı’ndaki Maximiles Black Yarış Merkezi’nde gerçekleşti. Süleyman Uysal: "Ülkemizin gururu olan bir organizasyon yaptığımızı düşünüyoruz" Yaklaşık 2 bin yarışçının denizde olduğunu söyleyen The Bodrum Cup Komite Başkanı Süleyman Uysal, “Bu yıl 36. The Bodrum Cup’ı başlatıyoruz. 36 yıldır kesintisiz yarışıyoruz ve bu yıl 102 yat kayıt yaptırdı. 38 yat yarışçılarımızı izliyor olacak, dolayısıyla 150 unsurumuzla deniz üzerinde olacağız. Bu etabımız iz bırakanlar etabı, The Bodrum Cup’ta bizim grubumuzda vefat etmiş insanları andığımız bir gün. Bu yıl maalesef sevgili Arif Yılmaz’ı kaybettik ve onun adına bir çelenk töreniyle başlayacak. Bu yıl ilk defa yaptığımız bir etabımız var. Tüm yatlar Karaada’yı dönecekler ve Bodrum’un en hızlı yatını seçiyor olacağız. Bu rekor tekrar kırılana kadar kupanın sahibi olacaklar. Yüzde 35 bandında yabancı katılım sayısını yakaladık. İki türlü yabancı kategorimiz var hem Türkiye’ye gelip yat kiralayanlar hem de yurt dışından kendi yatlarıyla gelip yarışa katılan yatlarımız var. Yatlarda ortalamayı aldığımızda 10 sporcunun yatlarda olduğunu düşünüyoruz, çok büyük yatlarda 22-23 kişinin yarıştığı yatçılarımız var. Çok ufak yatlarda 3 kişinin yarıştığı yatlarımız var. Türkiye Yelken Federasyonu kurallarına göre minimum 3 yarışçının yatta olması gerekiyor. Biz ortalama 10 kişi olarak hesaplıyoruz. Bu da yaklaşık 2 bin yarışçının deniz üzerinde olduğu yaklaşık 6 bin kişinin de gün ve gün seyre çıktığı bir organizasyon yapıyoruz. Ülkemizin gururu bir organizasyon yaptığımızı düşünüyoruz. 36 yıldır kesintisiz yarışmanın bize verdiği gurur var, dolayısıyla çok mutluyuz” dedi.