SPOR - 16 Ocak 2024 Salı 16:00

Roma’da teknik direktörlük görevine Daniele De Rossi getirildi

A
A
A
Roma’da teknik direktörlük görevine Daniele De Rossi getirildi

İtalyan ekibi Roma, Daniele De Rossi’nin sezon sonuna kadar teknik direktörlük görevine getirildiğini duyurdu.

Jose Mourinho ile yollarını ayıran Roma, yeni teknik direktörünü duyurdu. Sarı-kırmızılı ekip, efsane futbolcusu Daniele De Rossi’nin sezon sonuna kadar göreve getirildiğini açıkladı. Anlaşmanın ardından açıklamalarda bulunan De Rossi, "Roma’nın teknik direktörlüğünü bana emanet ettikleri için Friedkin ailesine teşekkür etmek istiyorum. Kulübemizde oturabilmenin hissi tarif edilemez. Herkes Roma’nın benim için ne olduğunu biliyor. Ekibimin ve benim kendimize verdiğimiz tek öncelikler rekabetçi olmak, hedeflerimiz için mücadele etmek ve onlara ulaşmaya çalışmak olacak" diye konuştu. 40 yaşındaki De Rossi son olarak SPAL’i çalıştırmıştı. De Rossi ayrıca İtalya’nın EURO 2020 zaferinde teknik kadroda yer almıştı. Futbolculuk kariyerinde Roma’nın yanı sıra Boca Juniors’ta da forma giyen De Rossi, 2006’da Dünya Kupası kazanan İtalya kadrosunda bulunuyordu.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Hindistan uçağı yolcularının Erzurum’daki bekleyişi sürüyor Erzurum Havaalanı’nda dün hareketli saatlerin yaşanmasına neden olan ve bomba ihbarı yüzünden acil iniş yapmak zorunda kalan Hindistan uçağı yolcularının bekleyişi sürüyor. Hindistan-Air Vistara Havayolları’na ait Mumbai-Frankfurt seferini yapan UK27 sefer sayılı yolcu uçağı, yapılan bomba ihbarı nedeniyle dün saat 16.30 sıralarında Erzurum Havalimanı’na acil iniş yapmıştı. Uçaktaki 234 yolcu ve 13 mürettebat, yoğun güvenlik önlemleri altında tahliye edilmiş ve güvenli alana yerleştirilmişti. Bomba arama ekipleri uçağın ilk önce içerisinde gerekli arama tarama çalışmalarını yürüttü. Ardından da uçağın bagaj kısmındaki bütün yolculara ait bavullar, bagajlar indirildi. X-ray cihazından hem de arama köpeği marifetiyle arama çalışmaları tamamlandı. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, saat 23.30 itibariyle bütün arama tarama çalışmalarını sonlandırıldığını açıklayarak, “Hindistan’ın Mumbai şehrinden yeni bir uçak gelecek. O uçakla yolcular tekrar yollarına devam edecekler. Frankfurt’a devam edecekler.” dedi. Dün gece tüm kontrolleri yapılan Hindistan uçağı daha sonra pistten alınarak havaalanında daha kontrollü bir alana çekildi. Bu arada Erzurum Havalimanı’nde geçici olarak durdurulan uçuşlar da normale döndü. Havayolu şirketi açıklamada yaptı Bomba ihbarı nedeniyle Erzurum’a acil iniş yapmak zorunda kalan Hindistan-Air Vistara Havayolları’nın 234 yolcu ve 13 mürettebatının havaalanındaki bekleyişi devam ederken, firma tarafından sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yapıldı. Yapılan açıklamada Erzurum’a acil iniş yapmak zorunda kalan uçakta gerekli tüm kontrollerin yapıldığı belirtilerek, “Müşteriler, mürettebat ve uçak güvenlik kurumları tarafından onaylandı. Mürettebat görev süresi sınırlamasını aştığından, Türkiye’deki Erzurum Havalimanı’na yeni bir mürettebatla alternatif bir uçak gönderiyoruz. Bu uçağın 12.25’te (yerel saatle) oraya varması ve tüm müşterilerle birlikte 14.30’da (yerel saatle) Frankfurt’a hareket etmesi bekleniyor. Bu arada, müşterilere ikramlar ve yemekler sunmak da dahil olmak üzere, müşterilere verilen rahatsızlığı en aza indirmek için her türlü çaba gösteriliyor” denildi.
Aksaray 14 yaşında minibüs kullanırken polise yakalandı: Önce ehliyetsiz çocuğun, sonra da babasının sözleri şoke etti Aksaray’da 14 yaşında minibüs kullanırken polise yakalanan çocuk sürücünün savunması ve olay yerine gelen babanın çocuğuna teselli sözleri herkesi şoke etti. Çocuk sürücü önce polise “İşlem yapmayın” talimatı verip, “Ehliyet mi sürüyor arabayı” diye polise tepki gösterirken, olay yerine gelen baba ise “Erkek evladı bu” deyip oğlunun boynunu sıvazlayıp, “Canın sağ olsun koçum” dedi. Olay gece yarısı Büyükbölcek Mahallesi Mehmet Ali Demir Caddesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri şüphe üzerine Büyükbölcek Caddesi istikametine seyreden 68 AAP 030 plakalı minibüsü durdurdu. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen sürücünün ehliyetiz ve 14 yaşında çocuk olduğu tespit edildi. Polis ekipleri çocuğa kimlik bilgilerini sorarken, çocuk ne ismini söyledi, ne de kimlik bilgilerini bilmiyorum diyerek vermedi. Telefonla babasından yardım isteyen çocuk babasını olay yerine çağırdı. Babası gelene kadar polis memurlarına talimatlar veren çocuk, “Yapmayın, işlem yapmayın” dedi. Polis Merkezi Amirinin “Birine çarpsan öldürsen ne yapacağız?” demesi üzerine çocuk “Ya niye çarpayım ben adam akıllı gidiyorum” derken, amirin “Ehliyetin yok” demesi üzerine ise çocuk “Ehliyet mi sürüyor arabayı ya” diye cevap verdi. Bir süre sonra çocuğun kimliği tespit edilirken, çocuğun 14 yaşındaki Y.C.Ö. olduğu belirlendi. Bir süre sonra olay yerine gelen babası K.Ö. ise Polis Merkezi Amiri ile görüştü. Görevli amir çocuğun babasına çocuğa araç vermemesi konusunda bilgiler verirken, gülerek amiri dinleyen baba konuşmanın ardından oğlunun boynunu sıvazlayıp, “Canın sağ olsun paşam, hiç şey yapma. Canın sağ olsun koçum” dedi. Ardından olayı görüntüleyen basın mensubuna yaklaşan baba K.Ö., “Çekiyorsan da çek bu erkek evladı, hiçbir şey yapmaz, çek. Bu erkek evladı. Ben Kadir Özkanlı’yım. Beni tanıyorsun sen, bende seni tanıyorum” diyerek tehditvari sözler sarf etti. Çocuk sürücüye ehliyetsiz araç kullanmaktan 12 bin 900 TL, araç sahibi babasına da 12 bin 900 TL olmak üzere toplam 25 bin 800 TL para cezası kesildi.